Постоянни гъбични инфекции... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Постоянни гъбични инфекции...
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1325 пъти
Здравейте, пиша тази история през сълзи и може би за повечето от Вас, историята ми ще е една ненужна драма... Проблема е, че непрекъснато имам гъбични инфекции, което влияе прекалено много на така или иначе липсващото ми самочувствие! Момиче съм, на 20 години и се чувствам по мизерна от всякога! Не разбирам хигиената ли не ми е добра или какво! Поне 3-4 пъти годишно имам гъбична инфекция, я на половите органи, я на нещо друго. Полов живот не водя! Контакт с момчета и момичета ( интимен ) не съм имала и не искам да имам! Къпя се ежедневно, използвам винаги бебешка и медицинска козметика, тъй като съм с чувствителна кожа и друг тип дъш геливе и шампоани не ми понасят. Въпреки това, инфекции имам прекалено често! Пълни кръвни изследвания си правя поне 2 пъти годишно и естествено - всичко е наред! И щом е наред, на какво се дължат всички тези неща? ! Не зная как да се къпя ли, не зная как да се поддържам чиста ли, може би трябва да отида в училище или да се върна назад във времето, че да ме научат как да поддържам хигиена, защото аз явно само си мисля че мога! Чашата преля тези дни, когато видях, че по ноктите на краката си имам гъбички. Почти на 200% съм сигурна, че това е гъбична инфекция и разбира се, че пак е върху мен! От къде съм я хванала, след като нямам допир до басейни, сауни, фитнеси, болни хора - никой не знае, но проблема е на лице! Психиката ми е разклатена, защото аз много държа на външния вид и хигиената, а излиза че аз нямам такава и не правя нищо за да изглеждам и да бъда здрава! Страхувам се, че тази инфекция ще достигне и до ноктите на ръцете ми, което ще ме накара да спра с маникюра за известно време, от което следва отново някакъв вид понижаване на женското самочувствие! Тук е момента да кажа, че на педикюр ходя само 2-3 пъти годишно за цялостно почистване и поддържане, а през останалото време сама се грижа за педикюра си, което изключва вариянта да съм заразена в салон. Не знам какво да правя, страх ме е че инфекцията ще се разпространи и смятам, че дори няма да успея да я изслекувам, тъй като до колкото съм запозната с такъв тип гъбични инфекции по ноктите - се лекуват доста трудно, а и от познати знам, че при тях нищо не е проработило. Скоро ще отида на лекар, но в момента дерматоложката ми не е в града и няма как да реагирам, а това бездействие ме убива! Искам да направя нещо, макар и малко и да видя някакъв ефект или поне да спра развитието на тази инфекция! Най-малкото да защитя останалите здрави нокти от заразяване. За сега виждам промени върху палците и показалците на краката ми, като палците изглеждат по лека засегнати, та може би нещата са в начален стадий там - нямам представа! Моля Ви за съвет! Как се лекуват такива неща и каква е причината за появата им? ! Извинете ме, но пиша историята си под въздействието на прекалено много емоции...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0f950d84b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Причината е хронифицирана бактерия, която става резистентна към всякакви медикаменти и прочие.Това, което силно препоръчвам е екстракт ор грейпфурт.Няма да правя реклама тук, но бих те посъветвала да го поръчаш от америскански сайт.Той е естествен антибиотик, към който не се развива резистентност.Повярвай ми ще забравиш и за гъбички и т.н.Спокойно лекуват се .

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 987c4a1ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ежедневното къпане ти е грешката. Отмиваш полезните бактерии и нарушаваш баланса в микробиома на кожата си. Освен това нещо в имунната ти система не е наред.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7eff1087b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Причина не мога да кажа, но гъбичките се лекуват с йод (доста е агресивен и не трябва да се прилага повече от веднъж на 2-3 дни), разтвор на калиев перманганат (също много агресивен) и разните му там съвременни мазила - ламизил и др. подобни. Пробвай, но не очаквай мигновени резултати.

Другото - гъбичките се хрянят с влага. Ако мястото или местата където са са влажни гледай да ги подсушаваш по някакъв начин - превръзки, които сменяй често и най-вече упоритост.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8921f7eeba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Къпането всеки ден не е здравословно. 2 пъти в седмицата е добре за хора с чувствителна кожа. Ако се къпеш всеки ден - без никакъв сапун. Косата се му е един път в седмицата, освен ако не тече олио от главата ти. но това са редки случаи. Прочети в нета статии за това дето ти пиша. Ще се подмиваш всяка вечер само с вода. Един път в седмицата със специален интимен гел. Не ходи по маникюри и педикюри. Точно там си хванала нещата. Носи обувки само с естествена кожа и ако трябва 2-3 пъти на ден си сменяй чорапите. Ако и увките ти, особено зимните, се заразят с гъби - хвърляй ги.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 69ca868d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вземи си пробиотик, ще помогне

ПС това, че имаш гъбична инфекция не означава, че си нечистоплътна

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a8a68af294
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, най-добрият вариант който може да ти помогне за гъбичките на половите органи е да посетил гинеколог, който след преглед ще ти вземе влагалищен секрет и секрет за гъби! След микробиологично изследване вече ще се знае дали са гъбички и как се повлияват! Не се притеснявай от самият преглед, след като кажеш че НЕ водиш полов живот секретът ще ти бъде взет много внимателно, не е болезнено, но е леко неприятно, но трябва да го направиш, за да може да се отървеш от тях за винаги! Гъбичките не се появяват от лоша хигиена, а по-скоро от нарушена чревна или вагинални микрофлора! Успех и горе главата, случва се на много момичета и жени!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1a54678ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Първо, може въобще да не са гъбички.
Второ, гъбичките се хващат при спаднал имунитет, не при лоша хигиена. А имунната система спада и при стрес, така че се успокой.
Чувала съм, че вода от здравец много помага в такива случаи, така че може да опиташ с цел да не се тъпчеш с толкова лекарства.
Успех и по-спокойно :)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9a75afd3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Привет,

Първо - гъбичките нямат нищо общо с хигиената, така че не насочвай енергията си в тази насока.

Второ - по-долу ще споделя опит и коментари по отношение на гъбички в интимните части. Слава Богу, не съм имала по ноктите (да не чуе дявола).

Казваш, че си правила кръвни изследвания и че са хубави. Това е чудесно. А пускала ли си урина с ph? При кръвните изследвания пускала ли си ph?

На над 40 г. съм. Само един път съм имала гъбички (допреди миналата година). Бях заминала в чужбина да уча (това преди повече от 10 г. ). Преживях супер стрес и не се храних с достатъчно разнообразна и пълноценна храна. Не съм имала контакти в този период, хигиената - нормална. И бам - гъбички. Тогава прочетох, че могат да се появят при отслабнала имунна система. Доктор предписа противогъбично, а към храната задължително всеки ден включвах: лимон, червено цвекло и яйце. Гъбичките изчезнаха.

Преди година и половина пак ме налазиха. АГ-то предписва едно, друго, трето... не минава и не минава. През уста, локално, вагинално... всичко де що има на пазара.

Междувременно ми откриха хеликобактер пилори. Това е бактерия, която се загнездва в стомаха. Докторът я установи по време на гастроскопия. Каза ми, че киселинността в стомаха ми е завишена. За бактерията изписа антибиотици, а за киселинността - специално хапче. Няколко дни след като започнах приема им, усетих че дискомфортът от гъбичките в интимната част намалява, почти изчезна. Свърши схемата за пиене на лекарства и сърбежът се появи отново.

Междувременно започнах да чета за киселинността в организма и как се отразява на общото състояние, включително за това, че завишената киселинност е предпоставка за гъбички. Научих, че неутралното ph е 7. 5. Под тези стойности средата е киселинна, а над - алкална. Алкалната среда е предпоставка за добро здраве.
Има много материали за това кои храни са киселинни, и кои - алкални.

През март 2018 ми правиха операция. За изследванията на урината са мерили и ph. Тогава е било 6. 0 - киселинно. След месец-два пиене на литър и половина минерална вода Горна баня (с ph около 9), ph на урината ми нараства на 7. 5. Спряла съм сладките неща (съдържащи захар), избягвам тестени (белият хляб замених с пълнозърнест), наблягам, винаги когато е възможно, на повече алкални храни.

Есента правих тестове за бактерията. Май съм я унищожила (пу-пу). И да чукам на дърво оттогава нямам интимния проблем. Всъщност, в един момент нямах гъбички, а ми липсваха лактобацили. Това са полезни бактерии, които не допускат размножаването на гъбички. По този повод се научих всеки ден да ям кисело мляко, истинско (купувам си на Хармоника). По едно време пиех и пробиотици (възстановяват чревната микрофлора след прием на антибиотици).

Съветвам те да прочетеш в интернет (не съм сигурна докторите доколко са наясно с тези зависимости) за киселинността, за ph-то на храните и на организма и да си помислиш как се храниш.

Стискам палци бързо да решиш проблема.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 569b880a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   ГЪБИЧКИТЕ
Гъбичките са ни животни, ни растения. Антибиоток не ги лови, но им създава място за развитие. Антибиотиците убиват само бактериите, вредни и полезни и по този начин създават място за размножаване на гъбичките от различни класове и видове. Там където има един вид има и от другите видове гъбички. Гъбичките витре в организма се разпространяват по лимфен път, затова са в секретите, но ги няма в кръвните проби. Кожните, на ноктите, по краката, във влагалището, устата, червата и други са обикновено различни гъбички. На всяко място даден вид преобладава. Ние с тях си съжителстваме и ги контролираме до момента в който им предоставим поле за изява с неправилно хранене. Гъбичките, вирусите, бактериите и рака най-обичат захари. А те са навсякъде в промишлено преработените храни. Искат също влага, топлина и кисела среда. Специално гъбичките изискват и амино киселини, те са в белтъчините особенно в храните от животински произход. Точно храните от животински произход най-много подкиселяват организма. Подхода в борбата трябва да е комплексен. Морене от глад, противогъбични препарати и алкализиращи храни. Къпане до два пъти седмично с капка препарат за бебета. Носене само на памучно бельо, без синтетика и смяна на 3 часа дневните дамски превръзки и други хигиенни продукти. Избягване на влага и условия или дейности водещи до запарване, изпотяване, навлажняване.
Ние сме здрави само, когато полезните ни бифидус и лакто бактерии в червата са повече от 80% от всичките /трилиони/ чревни бактерии. Условно патогенните и тотално патогенните бактерии, гъбичките, вируси и рака се хранят със захари и ползват кислород. Само полезните ни бактерии се хранят с целулоза не ползват кислород и ни синтезират екстри. Неприемането на целулоза води до гладуване и смърт на полезната ни чревна микрофлора. Затова не на рафинираните/ обезцелулозени/ продукти, явяващи се храна за нашите врагове, патогените, гъбичките, вирусите и рака.
Спрете всичко което е от бяло брашно, съдържа захар, бял ориз, картофи, мая/хляб, бира, боза/, мляко и млечни продукти.
Към“ забранените“ храни причисляваме всичко от обработено месо, мляко, риба и плодови сокове и компоти.
-колбаси трайни и малотрайни, пушени, варено-пушени, формовани, слайдове, пастети, консерви и прочие;
-жълти сирена и крема сирена, плодови и кремообразни йогурти, готови айрани и други подобни, пушени сирена, ролета, кондензирано мляко;
-пушени, консервирани риби, балтийски риби, аквакултури/антибиотици и паразити/, големи особено с червеникаво месо, сьомга, тон и други / живак/, некрофили, като миди, раци, крабове, скариди;
Приемайте: чесън, лук, джинджифил, лют червен пипер, хрян, синапена горчица, репички, дайкон, ряпа, прополис, масло от чаено дърво/1 капка в 1с. л. заквасена сметана, във водане се разтваря/, смола от хвойнови/борова дъвка/, пресни горски и ягодоплодни плодове/в момента почти няма пресни/, и други.
Хранете се със бавни въглехидрати и целулозосъдържащи зеленчуци.
-Варива, като елда, леща, нахут, боб, грах, фасул, просо, кафяв ориз, батати
-млечно масло, извара, саламурено сирене, кисело мляко;
-яйца, бит хайвер;
-салати от прясно зеле и моркови, броколи, карфиол, цвекло, репички и дайкон, ряпа, гулия, алабаш и други кръстоцветни;
-зелено листни растения:- салатки, марули, коприва, спанак, лапад, киселец, магданоз, копър, целина, зелен лук и зелен чесън и други;
-зеленчуци, сухи и зелени подправки, горски и култивирани гъби;
- сурови ядки, семена, сушени плодове, семена от зеленчукови култури;
-туршии и квасени зеленчуци, зеленчуково-плодови квасове;
- хляб от пълнозърнести култури;
-зърнени култури, като лимец, овес, пшеница, ечемик, царевица, ръж, пълнозърнести каши и други.
Вода и течности само 15-20 минути преди хранене и 120 минути след хранене и никога по време на хранене. Вода до 3 литра, но не наведнъж, а за целия ден.
Дъвчете храната много усърдно до течно състояние в устата ви. Хранете се бавно на тихо спокойно място, 3-4пъти дневно, без междинни храненета. Вечеря до 18:30-19 часа с лека храна и/или салата. Вечер лягане за сън не по-късно от 22:45часа. Около 22:30 прием на 2-3 супени лъжици овесени ядки с 100-150гр. кисело мляко/еубиотично хранене/, миете зъбите и сън.
За външно подмиване на половите органи
За външно подмиване се прави 2% разтвор на аптечна сода бикарбонат/пакета е 100гр. в 5л. вода/ и се прави интимен туалет поне 2-пъти дневно, до 7 дни. С около литър кипнала вода се заливат 100гр. сода, разбъркваме, доливаме до 5л., със изстудена преварена вода. Този топъл разтвор е за външна употреба.
За върешновлагалищно промиване
Необходимо е по-слаб разтвор: -половин чаена лъжичка сода в 250мл. вода. Разтвора се въвежда във влагалището с помощта на гумен дамски душ, промива се слузестата обвивка от патологическите отделяния два пъти в ден. След промивката е необходимо да се сложи локално противогъбично средство, назначено от гинеколог – свещи или вагинална таблетка.
Разтворите се правят по следния начин: Кипва се вода до85-95оС и заливаме с 50мл. вода ч. л. сода, след това доливаме оше 200мл. до небходимите 250мл. със изстудена преварена вода, така че температурата на разтвора да е около 30-36оС, за вътрешно вагинален душ. Същия разтвор може да се пие сутрин на гладно 20 минути преди храна и медикаменти. Пие се бавно на малки глътки. С този соден разтвор организма се алкализира и Рн става над 7. 0

M 1964

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker