Страх от раждане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страх от раждане
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1550 пъти
Здравейте,
от заглавието става ясно за какво иде реч. Ако ще пишете обидни коментари подминете историята ми. Просто искам да знам дали има и други жени като мен. Работата е там, че още от малка се страхувам от раждането. Най ме е страх от епизиотомията. Не искам да ми режат най- интимните и любими части. Когато гледах видеото, направо се разревах когато срязаха жената. Просто не искам това да ми се случва. Знам, сега ще ме нахокате, че помагала. Да, помага... ама после възстановяванетето? Имам приятелки с епизиотомия имат белег така че не ми се правете, че не оставало белег. Бисексуална съм и смея да твърдя, че раждалите жени са доста широки. Също така не искам и да се разширявам. Имала съм и партньорки родили секцио... те са си теснички и една, която е родила нормално, но не е чак толкова широка, но все пак е по-широка от нераждалите ми приятелки. Толкова съм се панирала на тази тема, че не се подготвих за изпита за докторантура. Много ме е страх. Страхът е обсебил ежедневието ми, моля Ви помогнете ми как да не мисля за тези неща и да се фокусирам върху нещо друго. Провалена докторантура, липса на забавление на психическа основа, какво още трябва да провали пола ми? Дори предпочитам да мисля за опита за блудство, отколкото за това. Не се травмирам чак толкова от блудството, колкото от мисълта, че ще ми срежат най-милото. За блудството всички ми викат преодолей го. Да де, ама е лесно да се каже като не си го преживял. Беше през 2017. Цялата 2018 се чудих какво да правя, постоянно си го спомнях. Роднините ми ми викат, че съм със слаба психика и затова не мога да го преодолея. Ужас! Не мога да се отпусна и по забави като ходя... забавлявам се аз уж и накрая като се присетя какво ме чака и пак изпадам в депресии. Има ли и други като мен? Искам да престана да мисля за това, но някак си това е обсебило съзнанието ми и не мога да мисля за нищо друго. Яд ме е, че заради тази мисъл си провялих изпита за докторантура. Не можах да се концентрирам да уча, а там нещата са написани на много високо ниво и се иска концентрация. Яд ме е още и че заради това не мога да се наслаждавам на живота. С поликистозни яйчници съм, без да исках си скъсах рецептата за противозачатъчни, една нощ си взех тези хапчета без рецепта от денонощна аптека, но все пак трябва да си взема рецепта от гинеколог. Тук идва проблемът. Страх ме е да отида на гинеколог. Винаги ме е било страх, отткакто гледах клиповете за нормално раждане. Трижди съжалявам, че ги гледах. Те обсебиха съзнанието ми, не можах да ги изгледам.. де.. на няколко пъти спирах видеята. Страх ме е да се разкрача на магарето, имам чувството, че ще ме срежат. Този страх гинеколозите го разбират и самите те казаха, че се притеснявам, викат "ти много се притесняваш". Трябва по някакъв начин да забравя тези клипове, защото ми пречат да си живея живота. Съвети? Моля, без обидни коментари. Ако има жени като мен, моля споделете Вашите история. Моля и модераторите да публикуват историята ми.
П. С На много хора съм споделяла, че искам да съм мъж и те" ама как... ама защо". Ами ето затова. Сега ако бях мъж щях да си живея живота и да не мисля за тези щуротии. Ето как това да съм жена ми скапва целия живот и насладата от него. Така и така съм почнала темата, за да не пиша друга... малките ми срамни устни са много големи. Аз ги харесвам, но нямат разтегливост като да премине пенис през тях. досега са ми правили само орална любов.. само са ме лизали. Имам един приятел или любовник не знам и аз как да го нарека той ме лиже (както казах съм бисексуална) и до там. Като пробвам да ги разтегля настрани и усещам пареща болка. А разтягането от своя страна е съвсем малко. Миналият път дръпнах малко повече и се разкъсаха повърхностно малките ми срамни устни и беше ужасно. Болеше ме като пишках. Общо взето знам, че жените уж природата ни е създала за това, но ето.. на мен ми липсва еластичност. Четох в интернет, че има и други такива случаи и не съм единствена, но са редки. А всички нямаш ли си приятел. Как да си имам като той ще иска истински секс, което ще означава адска болка за мен? Кажете ми какво да направя. Първо, че е рядкост малките лабии да се толкова големи и второ как да им обясня защо нямам гадже? Ако съм искала да съм си хванала.
Желая успешна седмица на всички Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7baa4c8a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти не си добре със сигурност.
Значи да ти кажа това теснички и широкички зависи от тях. Има специални упражнения на Кегел за стягане на влагалищните мускули и ако се прави редовно по няколко минутки на ден, може да стане дори по-тясна от преди. Има и пластики.
Епизиотомията се прави, защото ако не я срежат, може да се разкъса тъканта та чак до ануса. И пак трябва шиене, но тогава е по кофти, помисли.
Естественото раждане е пред секциото.
След естествено ти няколко часа след това може да станвш да се разходиш, като излезеш от болницата ако бебчо е добре и то, може да си го вземеш и тръгвате и след това ежедневието ти си е същото както преди. Докато секциото - знаеш ли как изглеждат тъканите докато се режат докато извадят бебето!? Знаеш ли, че после поне месец не може да се оправяш сама и трябва постоянно някой да ти е след гъза, защото не може да вдигаш повече от 1 кг.
Секциото се прави само по медицински причини, а не защото на мадам й се приискало и имало прищевки.
Уча за акушерка и съм виждала и двата вида раждане и съм твърдо ЗА естественото.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0440b6a353
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е аз чакам второ и пак си ме е страх, но нали трябва да се роди. То раждането е лесно, като се роди става трудно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 88a1f55388
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз съм раждала два пъти със секцио. Е няма такава болка след това. Хиляди пъти бих предпочела да родя нормално. Нормално родилите се разхождаха из коридорите, а аз не можех да стана от леглото и да отида до тоалетната. Като те е страх, не раждай. Не си длъжна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8a38114a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като толкова те е страх, никой не те кара насила да раждаш. Ако искаш дете, може и да си осиновиш.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 22d9dd056c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Само ще ти кажа, че аз съм тясна и нямам белег. Темата е провокация не се хабете. Дете, отиди на психолог.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 52c1a8aff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Чисто си се побъркала. Ми като те е страх не раждай. Като започнеш да правиш секс взимай противозачатъчни. А за болката от секса и аз се страхувах от това преди да започна и болеше само първият път. После е по-добре. Номера е, че трябва да си овлажнена преди да си го вкара. Ако не си дори и за 100-тен път да правиш секс пак ще те боли. Ама не се плаши, мъжете знаят какво правят. А за раждането съм чувала, че може с някаква пълна упойка при която изобщо не боли. Така, че аз ако някога съм бременна задължително ще родя така. При децата да го родиш е най-лесното. После идва сложното, следващите 18 г.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 22d9dd056c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стана ми забавно. Бисексуална била и била с жени. Коя раждала жена ще ти даде да и гледаш вагината. Да не си ти бащата хахаха. Тотален смях. Която е широка си е широка и след раждане. Ако няма травмиращо раждане тясната остава тясна. Аман от болни мозъци и провокативни теми.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9f2f1f8a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Щом си се подготвяла за докторантура, си над 25 години, а разсъждаваш и пишеш като 15 годишна тийнейджърка.. И изобщо като не искаш да те режат отдолу, ами раждай със секцио или изобщо не раждай! То бива бива претенции, ама чак пък толкоз! И като станеш на 60 "най-милото ти" едва ли ще ти е толкова мило.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c51e79a88c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И мен ме е страх от раждане и гинеколози, като цяло ме е страх от лекари. Но аз дори не искам да имам деца. И така изобщо не се налага да мисля за това.

А за втория ти въпрос - искам да ти кажа, че и моите са големи. Не бих казала, че е толкова рядко срещано. За разлика от теб, аз не си ги харесвам, дори ми беше комплекс. Не давах на никого да ме доближава заради това. Сегашният ми приятел много ги харесва и така започнах да не се притеснявам толкова.

Недей да мислиш толкова за това, което си гледала. Мисли си за всякакви други приятни неща. Излизай навън. Прави нещо, което да ти отвлече вниманието.

Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9202701482
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това прилича на приказката "Нероден Петко"! Ужас от раждане? ! Чакай малко бе момиче! Ти на 10 години ли си? Доктурантура, специализации. Ти май си бягала от часовете по биология? Мога само да цъкам с език и да клатя глава. Един ден може и ти да оперираш мой правнук! На къде отива образуванието и живота в тази дупка! За да родиш, първо трябва да забременееш. За да стигнеш до там трябва да ти е овряла главата за да създаваш живот. След това ти трябва мъж. Понеже жена може да те оплоди само в клиника. От орална не се забременява. Пенисът трябва да стигне до входа на влагалището и да изстреля семенна течност. Най-малкото трябва да започнеш да водиш полов живот. Постепенно джуките ще стават еластични. А когато забременееш, ще чакаш с нетърпение да родиш малкото човече и изобщо няма да мислиш за болката при раждане. Когато започнат контракциите, болката от разкъсването няма да я усетиш. Да не говорим, че има епидурални упойки. Ще ти теглят два конеца на тутурутката и до месец ще е само спомен. При секцио ти слагат цялостна упойка и режат 6 пръста над клитора. Дори и с по-изрязан бански не се вижда. 70% от секциото се отразява зле на детето. А като си тръгнала по жени, за какво трябва да раждаш? ! Оправи си главата и престани да гледаш клипове. Когато съзрееш за дете, тези глупости едва ли ще ги мислиш.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3e447010ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А защо трябва на всяка цена да раждаш? Кой може да те принуди да го направиш насила? Ако искаш да имаш дете до себе си, има вариант да си осиновиш. Обаче, ако имаш партньор, трябва да е тавкъв, с който да сте на едно мнение и да е съгласен или да нямате деца, или да си осиновите.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ea3a200d2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторке, всички хора по света са родени от жена. Всяка е страдала и я е боляло. Ти с какво си по-различна и уникална? Първото ми раждане беше естествено. Синът ми се роди 4, 500-едро бебе. Не беше никак лесно, но няма място за сравнение с второто ми раждане-секцио. В годините, когато се режеше от пъпа надолу-живо дране. Имаше и усложнения, две седмици не знаех на кой свят се намирам-жива ли съм, умряла ли съм. Свекърва ми викала на комшийките си"Тя снахата че ще умре-ще умре, синът ми какво ще прави с тия две деца"-всеки си мисли за неговото. Оцелях. Децата ми пораснаха добри и умни. А дъщеря ми, заради която изтърпях кошмарното секцио, наскоро ме дари с внук. Е няма такава радост. Всяка секунда болка е възнаградена стократно. Не бъди егоист, пък и прави са по-горе-никой не те кара насила да раждаш

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 54569527c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Не всяка жена е родена, за да роди :)

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: dd206ecaee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не можах да се сдържа, да напиша няколко думи от собствен опит за секциото. При мен се наложи в последния момент по спешност, не беше планирано. Срязаха ме в 11:00 вечерта и на другата сутрин вече бях на крака за да отида на горния етаж да си видя детето. Да, боли, не отричам, но колкото по-бързо се раздвижите, толкова по-бързо ще се възстановите. Гледала съм сама детето, защото нямаше кой да ми помага ( изключвам бащата, защото той работеше през деня), и въобще не ми е било трудно. Общо взето се възстанових много по-бързо, отколкото някои от жените, които родиха нормално и имаха доста разкъсвания и шевове. Така, че при всеки е различно възстановявянето без значение как сте родили. И последно искам да кажа, че цял живот съм спортувала много и може би това също оказа голямо влияние за по-бързото ми възстановяване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker