Има ли смисъл от здравното осигуряване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Има ли смисъл от здравното осигуряване
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2172 пъти
Имам въпрос - Има ли смисъл от здравното осигуряване?
От заплата ми удържат около 200 лева за осигуровки - здравни, пенсия и други неща в списъка на фиша, които така или иначе няма да ползвам
Често започнах да се питам, тъй като за профилактичен преглед ходя веднъж на 3 години и си плащам допълнително на личния лекар за това. Да не говорим, че този преглед е само едно преслушване на сърцето.
Скоро си счупих ръката и се наложи да постъпя в болница за операция. В стаята беше студено, не ми дадоха нищо за болката, освен течен аспирин. Имаше още хора в стаята, които не спаха също.
За телевизора трябвало да се купуват жетони, а човекът в стаята ми каза, че сина му е купил, но телевизора не работи, а само си е дал жетоните...
Все едно... Та резултата на цялата работа е около 25 лева за престоя, развита пневмония (явно от студа и защото бях с други болни) и... недооправена ръка... Да не говорим, че всеки път когато казвах че ме боли, докторката ми се подиграваше и казваше, че не съм ходил в казарма, та затова ме боляло...
В момента ръката ми е възпалена, но си я нося на работата така... подута и не ми се ходи на доктори да им давам пари, а ми е все тая !
Въпроса ми е ЗАЩО работодателя ни взима от тези изстрадани пари?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7b88c73adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Защото държавата задължава работодателя да ти удържа от заплата здравни осигуровки и другите видове осигуровки.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a639eaddc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Така! Първо от удръжките, които ти удържат и споменаваш че са 200лв, по малко от 30лв отиват за здравни осигуровки, другите са за друго, примерно около 60лв отиват за фонд пенсии. Сам сметни че годишно даваш на здравната каса 360лв или пресметнато по друг начин плащаш по левче на ден за да имаш здравни права.
Колкото до начина на лечение и условията в болницата не знам какви условия си очаквал, но би трябвало да си наясно, че ти си избираш болницата в която да лежиш. Това го казвам заради разваления телевизор и не добре оправената ръка. Изглежда не си наясно и колко струва една операция на счупена ръка, колко струва престоя на един болен в болница. Не разбирам как очакваш супено и оперирано да не боли веднага след операция /лекарите не са вълшебници/, как и защо очакваш да си сам в стая??? Да не говорим че се оплакваш че си платил по 5,80 лв. на ден за престоя в болница, който ако си на частно ще ти струва най-малко 130лв на ден само да лежиш и да имаш денонощно сестра в отделението без да включваме цените на манипулации и операции.
А това че ходиш рядко на профилактични прегледи си е твой пропуск, ако доплащането на личния лекар за което говориш са онези 2,90лв направо ме шокираш, ти знаеш ли колко струва да влезеш в лекарски кабинет да кажеш какво ти има и да те прегледат? А това че твоят преглед при личния е само едно преслушване на сърцето не може да е вярно, кардиограма не ти ли е пускал, кръвни изследвания, рентгенови снимки за ръката и за пневмонията, ако не е значи пак ти си си виновен, все пак ти си си избирал личния лекар, нали?
Моят личен лекар ми дава направления когато поискам, обръща ми внимание за всяко дребно здравословно оплакване дори по телефона, но това е благодарение на информирания ми избор на личен лекар. Когато ми се наложи да лежа в болница се старая да избера онази болница в която ще ме излекуват най-добре и в която ще получа най-добри условия на престой. Разбира се изискванията ми за условията са на второ място, по важно ми е доброто лечение, но те тези които имат пари да осигурят условия имат и възможност да плащат за добри специалисти за лечението. Последно бях в болница където в стаите е с климатик а дистанционното е при нас пациентите настройваме си сами колко да не е топло, а за телевизора и wi-fi навсякъде се плаща, все пак в болница се постъпва за лечение не за да се забавляваш с тв програми.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f3d25d195c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Охх, то да е само това!? Че кое в държавата е наред? И аз се чудя, дали не е по добре, човек да има възможност да решава, дали да плаща на държавата или да си спестява, и при нужда да ходи в частни клиники. Зъболечението уж се спонсорира от държавата, а зъболекарят не ти прави и една стотинка отстъпка, че даже и касова бележка не ти дава!? България е държава-чудо!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 674409555a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Ти не си даваш сметка, че ако не си здравноосигурен би платил доста повече. Айде сега си млад и морето ти е до колене, но утре-вдругиден ще грохнеш и ще се наложи да се лекуваш по-често, а не дай Боже и да ти се случи нещо сериозно. Трябва да ти кажа, че ако не си здравноосигурен, ще ти трябва цяло състояние да се лекуваш и пак нямаш гаранция, че ще те лекуват качествено.

Тя че системата е за ебане, за ебане е, че много лекари са за ебане, за ебане са, но ти не си даваш сметка за много неща. И ако трябваше да имаме нормално здравеопазване, здравните ти осигуровки нямаше да са по 30 лв на месец, а 10 пъти по толкова, както е в старните с нормално здравеопазване. И дори и в Западна Европа здравеопазването не е перфектно и също има много пропуски, дори в някои отношения е по-зле от България, колкото и да не ти се вярва.

Погледнато от твоята гл.т., донякъде си прав, но погледнато от гл.т. на държавата, ако никой не си плащаше осигуровки, откъде ще се издържат болниците? Ако събираха само от болните, ще е добре само при дребни пролеми, но ако на някой се наложи да му се напарви операция примерно за 5 000 лв, мнозинството от българите не могат да ги извадят ей така, а да не говорим за операции за по 50-100 бона. Днес си здрав и ти плащаш за лечението на други, но утре нещата могат да се обърнат. Глупаво е да разсъждаваш на парче, че щом днес си здарв, няма да плащаш. Много ми е интересно утре ако се случи да се разболееш сериозно и ти се наложи операция за 100 бона, която касата ще ти поеме в по-голямата част, дали ще пееш същата песен. Защото тези 30 лв на месец, които ще спестяваш от здравни осигуровки, ще ти стигнат до кривата круша.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9b67130e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Въпросите на автора се пораждат от това, че на фона на ниските заплати приблизително 1/4 отиват за осигуровки. В същото време не работещи и неусигурени се лекуват при същите условия в болниците и водят не по-лош начин на живот.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 674409555a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До 5

Неосигурените не се лекуват при същите условия. Ако на неосигурен му се наложи болничен престой, трябва или да си плати всички липсващи осигуровки на момента и да донесе бележка от НАП, или да си плаща като за частна болница.

А това, че заплатите са ниски, се дължи на аборигенската ни икономика и краденето на политиците.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 13617fea8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Баз държа, че хората, които нападат автора и хвалят "качественото" здравеопазване са лекари :)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 674409555a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   7, за другите не знам. Аз лично не съм лекар. Сългасен съм, че много лекари са меркантилни и безчовечни. Съгласен, че и здравеопазването в България е под всяка критика, но и автора не разбира нещата. Ако предложи как точно да се издържа тая система, без никой да плаща, ще го изслушам. И как някой обикновен човек, чието лечение струва 100 бона да сиг и плати, без никой да си плаща осигуровки. Автора сега ще каже, че не е длъжен. Да, обаче медала има две страни - днес е здрав и не му се плаща, ама утре ще е от другата страна и ще му трябват 100 бона, тогава всички ние можем да кажем, че не ни се плаща за него, но него няма да му хареса. Спрете да мислите на парче като сбирщина от екземпляри, ами веднъж бъдете общество. Не съм видял някой неосигурен да лежи в болница. Вече и спешните отделения връщат неосигурените и не им позволяват да злоупотребяват, освен ако случая наистина не е спешен.

Само да се оплакваме, без да разбираме естеството на нещата и без да имаме по-добро решение, не виждам смисъл в това.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8eba2cd846
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От него със сигурност няма смисъл, но ако не се осигуряваш, ще те глобят. В общи линии не е нещо, по отношение на което имаме избор.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 592c728291
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До н.8: Не съм автора, но според мен автора не "предлага" да няма здравни осигуровки и никой да не плаща, а това срещу тези осигуровки да има качествени здравни услуги.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 13617fea8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   На чужд гръб и 100 тояги са малко !
Човека ходи с болки на работа - явно недооправен от "качествената" работа на докторите... и какво следва - ще ходи за второ мнение някъде, където ще се ръси с пари все едно не си е плащал ! Това има впредвид автора, а не че ще каже на работодателя, че не иска да си плаща !!!
Аман от злоба българска.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 674409555a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   10, 11, съгласен съм, че няма качество. Няма, защото няма и качествени доктори. А няма качествени доктори, защото свестните избягха в чужбина. А избягаха, защото тук отношение спрямо тях беше лошо и заплащането мизерно, а и държавата не им предоставя условия за специализация. Отделно нямаме и съвременна медицинска техника. И всичко това се дължи на ниските здравн осигуровки и на краденето. А ниските здравни осигуровки са от ниските заплати, а ниските заплати от слабата икономика. А слабата икономика от некадърността на политиците - не само сегашните, а и предишните. Това е цялта истина - просто слабата икономика рефлектира върху цялото общество. Не може в най-слабата икономика в Европа да имаш качествено здравеопазване, защото то струва пари. На автора може да му се струват много 30 лв на месец и си е прав, защото заплатите са мизерни, но с тези 30 лв не можеш да имаш качествено здравеопазване. Отделно и политиците са достатъчно некадърни, за да направят нормално здравеопазване, дори и с много пари евентуално.

Абе с две думи - ако си плащаш - зле, ако не си плащаш още по-зле.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ce5a30d6f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Държавното здравно осигуряване е услуга за социално слаби. От нея се възползват предимно пенсионери и хронично болни с недостатъчни доходи. Смисъл има, но той е дълбоко философски, ако проблемът ти е сериозен.

Лошото е, че голям процент от лекарите в българия разчитат на държавната здравна система за да работят съответно пада цялото ниво на бранша. Ако имаш пари и си потърсиш лекар, който да работи професионално, а не да ти каже "плати 50 лв преглед и ела след две седмици" в България трудно ще намериш.
Ориентирай се към здравно застраховане, което покрива разходи за лечение в чужбина за да си спокоен, че ще получиш максимално добра помощ.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 674409555a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   13, горе-долу си прав, но има два проблема. Първия е, че в България закона е такъв, че ако си плащаш здравно застраховане, това не те освобождава от плащане на здравни осигуровки. И второ - на въпросните компании, които предлагат подобни услуги, аз лични не бих се доверил Казвам го като човек работил в такава, при това в тази, която е сред най-читавите в България. Ако ме разпиташ за подобни услуги, така ще ти го представя, че ще се застраховаш още днес. Само че ако опреш после до компанията, вероятността да изядеш един голям кур, е доста голяма. Не очаквайте, че подобни компании ще ви измъкнат от положението. Те са си направили сметката и тя не е във ваша полза. Те ако плащаха на всеки болен, къде щеше да му излезе края?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c719c07c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Размера на здравните осигуровки е между 20 и 30 лв на месец - сумата в сравнение с размера на здравните осигуровки във всички други страни от европейския съюз е направо символична. Работодателя не ги удържа по своя инициатива, а е задължен по закон да го прави.

За да се вдигне качеството на услугите, трябва вноската доста повече да се вдигне - мисля че е нещата са по-добре както са в момента. Я си представи, ако ти удържаха още по 100 лв отгоре здравни, или 200 или 300...да, щяха да покриват повече и по-качествени усуги при нужда, ама и ти щеше да го усещаш доста по-здраво всеки месец, нали...

25 лв обща цена за болничен престой и лечение на счупена ръка на мен ми звучи повече от добре, предвид минималната вноскао, която се внася.

Аз плащам за здравни осигуровки в Германия всеки месец по 400 евро (800 лв) Дали не предпочитам да можех да внасям по 10 евро на месец и в редките случай, когато нещо ми се наложи да си доплатя сам, как мислиш а? Само от здравни застраховки щях да спестявам чисто 390х12=4680 евро годишно...Искам, ама не може, щото тука така фукционира системата и мен никой не ме пита...

Ако не си доволен от личния лекар - отказва направления, налага се да плащаш стандартни изследвания итн, защо не си го сменил досега?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ce5a30d6f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   до 14 :) Ти ако не ми дадеш пример с клиенти, които са доволни и аз при моята проверка, ако се натъкна на сума ти дела към застрахователната компания, водени от клиенти за да си получат парите, които между другото са спешни (би трябвало да се изплатят до 15 дни след диагнозата), и мусака да ми направиш пак няма да ме убедиш да скюлча конкретната застраховка.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a354f54108
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   А през социализма как здравеопазването беше безплатно? Или забравихте това време, как беше тогава? Влизаш си в болницата и те лекуват както трябва, и в Русия днес е така-здравеопазването там е напълно безплатно, а тук все ни скубят-че и за телевизия и интернет! Защото много бедни, нали? Като се има на предвид, че интернета на която и да е жп гара е свободен и никой не ти иска пари, то в болниците искат да те оберат докрай! И аз не искам да плащам здравни осигуровки, но заради ония умни глави, ги внасям! А те си гледат кефа, а нас кучета ни яли! А спрямо техниката-всички болници се надяват само на дарения-от бизнесмени, от "Българската Коледа"-и това все от нас! Направо ние им купуваме техниката, защото те уж нямали пари! А държавниците спят! Но като минат изборите, ще видим!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 957f538eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   16, демек ти няма да сключиш, ама човека да се набута :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fd6ee428f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   18
Сключвам аз ;) в подходящата компания застраховка с подходящи условия за моя случай.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 674409555a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   19< значи няма да е в Бългрия.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d3f0d27509
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От здравното осигуряване има смисъл. от пенсионното няма. По най-прости сметки, за 40 години стаж, даваш от заплатата си пенсионни осигуровки, с които накуп можеш без проблеми да си купиш два апартамента в голям град, да ги даваш под наем и да си осигуряваш догод в пъти повече от мизерните 200-300 лева, които ще ти даде държавата. Чрез пенсионното осигуряване държавата ни РЕКЕТИРА и ОГРАБВА!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d169bb0188
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Лекарите в никоя страна, поникое време, но никакъв начин не са даденост!

Защо въобше си мислите че някой изобщо е длъжен да ви обърне внимание!!!!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d945fa2be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   22, то хората, упражняващи която и да е професия не са даденост, била тя по-"важна" или по-малко важна. В такъв случай може да се върнем в първобитния строй, макар че и там всеки е имал някаква функция, която теоретично не е бил длъжен да извършва.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a639eaddc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   №21 лъжеш се! Първо заплатите за 40 години толкова се различават по размер и така ги яде инфлацията, че сумарно парите, които си дал за пенсионни осигуровки няма да ти стигнат и за 5кв метра жилище, което да можеш да даваш под наем.
Ето да разгледаме пенсионните осигуровки на автора без да включваме инфлация и растеж на заплати и др фактори. Автора в момента плаща 60лв на месец пенсионни, умножено по 40 години и по 12 месеца се получава че той за 40 год ще плати 28800лв. А сега №21 кажи къде точно да си купя два апатрамента за 30 000лв, че да ги давам под наем?
А реално ако автора работи 40г и даде тези пари на осигурителната система накрая ще ги вземе за няма 10 години на пенсии, ако пенсията му е 250лв.
Право казват горе хората, че парите които даваме са малко за да имаме изисквания и условия, ако искате сметнете сами! Автора през целия си живот ако работи 40г ще даде за здравни осигуровки 14000лв. Сега вижте разходите: раждането на автора го е платила здравната каса, платила е ваксините му и диагнозите на всичките му детски настинки и болести, ако е лежал и в болница като дете се оказва че той с осигуровките си не може да плати само това че от новороден се е ползвал.
Тези 30лв месечни вноски осигуряват риска за болест, болнично лечение и нуждата от лекарства доплащани от здравна каса. Знаете ли на колко хора здравната каса в България доплаща лекарствата или дори са им безплатни? Че всички деца до 18г и всички пенсионери се лекуват безплатно и не плащат в болница дори онези 5,8лв за които автора се оплака че е дал за ден болнично лечение. Инсулина на всички диабетици някой трябва да го плати. Вие познавате ли баба без кръвно? Лекарствата за кръвно наполовина ги плаща здравната каса.
Аз им се чудя на здравната каса от къде ги взимат парите за да покрият всички разходи, като знам колко работещи останаха в Бг и на какви заплати се осигуряват и като знам колко са пенсионерите в бг и че всеки от тях има болежки и бяга по лекари и търси безплатни лекарства.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 13617fea8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   До 22 - ако на теб ти се случи нещо и никой не ти обърне внимание "защото не ти е длъжен" (както ти се изрази) ще запееш друга песен.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 71f440931a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   13, първо каза верни неща, но като цяло грешиш. В чужбина, ако не си в готовност да платиш доста, разбира се (било то и чрез осигуровката си), пак ще чакаш. Дори повече от тук. Тук обикновено няма да ти се наложи да чакаш повече от седмица, освен ако не се натискаш за някой знаков професор. А от това невинаги има смисъл - отиди при някой ученик на професора (пак специалист тоест).

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d4c5d01277
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   22 - лекарят е специалист, предоставящ услуги. На него също му се налага да храни дом и семейство - това че упражнява хуманитарна професия, не означава че трябва да работи благотворително и при всякакви невъзможни условия.

Защо някой е длъжен да обърне внимание ли - отново това е услуга, която той доброволно се се е съгласил да предоставя срещу възнаграждение (дали на частно, дали работейки на договор към определена здравна институция). Приел е да бъде страна по договор и съответстващите от това задължения - никой не го е задължавал да го прави, избрал си го е сам - ако условията престанат да го удовлетворяват винаги като всеки друг специалист е способен да се откаже от договора, да смени местоработата или пък работодателя, да започне частна практика или да се преориентира. Отрещната страна пък има правото да знае, че срещу определена цена може да получи определена услуга - отново също има свобода да лавира според бюджета си, за да получи максималното съотношение от цена и качество.

Както във всяка област има отлични, добри както и недотам добри специалисти. Естествено, че качеството на услугата не е даденост - доста трудно е да намериш добър лекар - най-малкото защото липсват критерии, по които да се ориентираш. Хората най-често разчитат при избора на специалист на препоръки и от близки и приятели или се ориентират на базата на личен опит от предишни посещения, но така или иначе всеки случай си е индивидуален и чуждият позитивен опит не дава гаранция, че някой ще може да помогне еднакво ефективно и на теб. Често се случва и иначе добри специалисти, просто да проявят незаинтересованост към пациентите или да се стараят да ги разкарат по-бързо - но често за щастие се случва и обратното - да получиш наистина добра и качествена медицинска помощ от квалифициран специалист, при който случайно си попаднал. Има потресаващо добри и компетентни лекари, който помагат срещу наистина символични суми и при ужасни условия на работа, има и такива, които са загубили мотивацията да го правят. Цената също не е гаранция за качество. Има скъпо платени специалисти с модерно обзаведени практики, които предоставят отлична услуга, има и такива които просто ти вземат парите и гледат да им се махнеш по-бързо от главата. Няма как да се правят обобщения.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0fbb8a43e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Няма смисъл от здравното осигуряване! Болниците отдавна са се превърнали в търговски дружества, за които е по-изгодно да те вкарат в клинична пътека и да не дава Господ да те оперират за нещо, от което нямаш нужда. Всеки доктор те гледа като ходеща касичка, емпатия за тях е непознато чувство, отношението към пациента е отвратително. Сестрите са проклети и некомпетентни, а докторите които са избрали да останат тук са некадърни тарикати, източващи здравната каса. Загубих хора заради тях, а аз самия също съм увреден. Не е случаен факта, че според проучване 2/3 от българите не си правят годишен профилактичен преглед!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bd05f17aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Смях! Питах в НАП: при положение, че не живея в България, трябва ли да плащам здр. осигуровки там. Някакви смешни обяснения, че трябвало да доказвам с документи от тук. Ще плащам или не осигуровки АКО искам, без значение къде живея. Така или иначе здравни услуги не ползвам, а ако се наложи ще е винаги на частно защото и без това като "осигурен" пак се налага да се плащат неща, които иначе не би трябвало.
Как точно ще ме задължава да плащам нещо, което не ползвам?
Та си мисля дали като си отида в Бг за повечко време не пусна същото запитване и след това ги осъдя. Поне ще знаят и други хора, че ИМАТ правото да плащат или не!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d29b931cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   до н. 28-Асолютно съм съгласна с теб! Н. 29-подкрепям те, трябва да има повече хора, като теб, които имат мотивацията да осъдят ония кръвопийци. Крайно време е -да вземат все повече хора да се надигнат срещу долната корумпирата система.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cc48322253
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Не плащам осигуровки от 15 години, защото не виждам смисъл. Съседът ми цял живот се осигурява, сега е с 200 евро пенсия - какъв е смисълът? Майка ми като си счупи бедрото, искаха 1200 лв. за операция пари за линейката, защото било извънградско, нищо че е осигурена. Е, ако ги нямаш тези пари какво правиш? Що за осигуряване е това?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker