Депресията Лек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресията Лек
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 897 пъти
Хората сме създадени, за да се движим. В нашия макар и забързан свят, ние се застояваме. Защото, замислете се! Ние постоянно бързаме психически, местим се в различни части на града и се срещаме с много хора, движим се. Но не се движим чисто физически! Истината е, че когато се движим (тичаме, ходим, танцуваме или скачаме), ние отделяме хормони на щастието. Когато правим това, ние се чувстваме добре и щастливи. Така ние започваме да взимаме все повече важни за нас проблеми. Взимаме правилни решения, социализираме се и така предизвикваме все повече позитивни събития в живота си.

Когато започнем да се движим, предизвикваме отделяне на хормоните на щастието. Така се чувстваме щастливи и преодоляваме депресията. Както физическото може да бъде ранено от психическото, така и психическото може да бъде наранено от физическото. Т. Е. Депресираме се, защото спираме да се движим, а това спира производството на хормона на щастието.

За да се оправите от депресия, движете се! Тичайте, играйте тенис, ходете пеша, копайте в градината! Но се движете!

За първи път излагам теорията си, че този път не съзнанието наранява тялото, а тялото наранява психиката!

Доказвам я със следното твърдение:

- Преди векове, когато нормалният гражданин не е разполагал с МПС, ако той е искал да стигне до някоя точка на града, то той е щял да го постигне пеша или с кон. И в двата случая - движение. А онези аристократи, които са имали карети или са можели да си останат в къщи са все велики и депресирани) А сега? Движение само в съзнанието (нерви от задръстване, постоянни закъснения), но не и в тялото (седим в колата, автобуса с много хора и много негативна енергия, която примеаме и заразяваме нататък).

Виждате ли логика? Аз, да! Това е моето лечение на депресия. Аз се излекувах така! Насилих се да изляза веднъж, но много! Извървях двадесет километра! Но продължих всеки ден. Вървях, докато хормоните на щастието се изливаха в мен. И депресията изчезна.


МОЛЯ, АКО ТОВА Е БИЛО ПОЛЕЗНО ЗА ВАС, СПОДЕЛЕТЕ И С ДРУГИ ВАШИ ПОЗНАТИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА! ЩОМ СТЕ СТИГНАЛИ ДО ТАЗИ ТЕМА, ЗНАЧИ ИМАТЕ ИНТЕРЕС, ЗАРАДИ СЕБЕ СИ ИЛИ ПРИЯТЕЛ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: e99cc4927b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От части е вярно. Ако анализирате аристократите и простолюдието с какво са се хранили, ще осъзнаете цялата истина. само ще вметна, че 50% от допамина и 95% от серотонина /отговорни за депресията/ се синтезират в ентералната/ чревна/ нервна мрежа.
М 1964

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 85405e5db8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Депресията е градска болест. Селянин с депресия рядко има. Причината я откриха учените на скоро. В почвата в цял свят има една бактерия, която спомага за синтеза на хормони на щастието. Връзката със земята е лека.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e99cc4927b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С темповете на тровене с пестициди на почвата в селските райони скоро Бацилус субтилис ще измре и там. Но на село без депресия, ще преминат направо на онкология. Там почти няма водоизточници без следи от нитрати и пестициди. За съжаление вече неможе без БАД-ове.
М 1964

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker