Жестока депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Жестока депресия
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1187 пъти
Здравейте.
От няколко месеца съм в жестока депресия, от която не мога да изляза. Причината да се обърна към вас е, че просто няма към кого друг. Нямам близки приятели, а и съм се дистанцирал от близките ми. Безброй много хора са депресирани, но при мен започна да избива и физически и взех да се страхувам. През голяма част от деня усещам напрежение в мускулите си, а понякога ми се разтреперват ръцете и краката. Усещам сърцебиене и скованост в цялото тяло. Развих и трикове, сходни с тези, които се проявяват при ОКР. Всички знаете всички останали симптоми при депресията, за това няма да ги споменавам.
От къде започна всичко?
Започна в ранната есен на миналата година, когато поради това, че от десетките решения, които трябваше да взема в рамките на няколко седмици всички бяха погрешни - до едно. Поне веднъж от всички пъти да бях решил нещо друго или дори да се бях успал с 10 мин, да си бях чул телефона или пък да се бях забавил на опашката на магазина нямаше да се стигне до тук. Просто всичко възможно се обърка.
Не мога да спра да мисля за това. Знам, че станалото- станало, но продължавам да си удрям главата в стената и да се обвинявам защо не съм направил, това което в трябвало, защо не съм закъснял или защо е трябвало да не си чуя точно тогава телефона. Просто усещам как унищожавам себе си, мислейки само за това, какво щеше да бъде, ако поне една от тези дреболии не се беше случила. Колко щеше да ми е хубаво сега и как щях да бъда на върха на света. Ако бях оставил нещата на самотек пак нямаше да се стигне до тук. Защо по дяволите ми трябваше да се меся и да ги влошавам. Мисля, че ще ме разберете какво имам в предвид. Просто съм обсебен от мисли за миналото и за това, какви грешки съм допуснал. Самоибвинявам се постоянно и се измъчвам. Това, което се случи е обратимо, и има някаква възможност пак да се случи, макар че тогава ми беше сервирано, а сега ще трябва да се боря неопределено време за него, а вече загубих достатъчно време и просто няма ентусиазма да го правя.
Просто усещам, как погубваме себе си малко по малко и не мога да приема факта, че станалото е станало и трябва да продължа напред. Моля ви, посъветвайте ме как да се избавя от тези мисли и това състояние на яд? Знам, че всичко е от мен, но не мога да се преборя с тези мисли.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 29e12c8c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Потърси добър психолог и започни посещения при него.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 68705a821f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласявам се категорично с номер 1! Не си прави експерименти със себе си, четейки коментари по сайтове от непознати! Това, което е добре за мен, не е добро за теб и обратното. Недей да четеш позитивни мисли, разходки и да разчиташ да изпиеш една бира и да се оправиш!

Иди на терапевт, докато е време.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 638a6624cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря за препоръката. В момента нямам възможност да се обърна към квалифициран специалист, но знам, че тук има много начетени и знаещи хора и затова реших да се обърна към някой от тях.

Авторът

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker