Жлъчни кризи - моля за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Жлъчни кризи - моля за съвет
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1612 пъти
Здравейте!
От почти две години получавам жлъчни кризи които отшумяват за известно време и после се появяват отново.
Болката е жестока цялото ми лице пожълтява и зоната под очите позеленява и става страшно!
Ходих при добър специалист и се оказа, че нямам камъни в жлъчката а дескинизия или т. нар прегъната жлъчка. Увери ме че жлъчката е само прегъната. Минах през какви ли не изследвания и всичко е наред.
Забелязвам от някои храни че се повлиява и получавам кризи. Отказах се от сладките храни аз и преди не ги и консумирай много де и не ям никакви яйца. Слава Богу не пия и не пуша. Газирано не съм консумирала повече от 10 г. Храня се добре обаче не знам с какво съм допринесла за да се прегърне. Възможно ли е от стреса в университета който преживях и почти не се хранех а прекарвах безброй безсънни нощи в четене и писане и изобщо не се сещах за храна. Другата вероятност е свързана с това че тренирам и не знам дали е възможно да се прегъне от натоварване. Надявам се някой който има или е имаш такъв проблем да ми помогне с някакъв съвет. Скоро със сълругът ми мислим да опитаме да си имаме детенце и да си призная много ме е страх :(

Моля публикацията ми да бъде публикувана! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5c286a1370
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е вярна диагнозата. Просто в момента на ехографията жлъчния мехур не е бил пълен /скоро преди изследването сте се хранили/ и затова се вижда, като прегънат мехура. По време на кризите сте имали камъчета, които трудно са минали по протока към папила фатери през свинктера на Одди, затова сте получели жълтеница, което не е задължително да е свързано с вирусен хепатит. В такъв момент жлъчката попада в кръвта вместо в дванадесетопръстника. ИМАТЕ ФУНКЦИОНАЛЕН ПРОБЛЕМ. За съвет трябва обстойни обяснения,с какво, кога, как се храните поне за седмица.
М 1964

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c89beed024
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И четох доста литература, когато ра, брай за проблемите с жлъчката ми. Една от основните причини е силният стрес. Храненето също има влияние разбира се. Диетата е задължителна. При мен имаше камъни и операцията беше задължителна. Сега нямам проблеми.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 00f8b27e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Оперирай се. По-добър съвет не мога да ти дам. Говоря от опит, преживях същото което и ти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 719e158754
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чудно ми стана какъв ли е този "добър специалист" които ти казва "жлъчката само прегъната" какво е това "само", прегъната жлъчката е доста лошо, не ти е предписал лекарства и не ти е обяснил диетата при такова състояние, а се е наложило сама да забелязваш кои храни ти влияят зле.
Кой примерно ти каза за сладкото, ами това не е вярно, на прегъната жлъчка пречи шоколада и то не заради сладкото, а заради мазнините му.
Според мен получаваш кризите, защото не спазваш правилната диета, която е нямало кой да ти каже и разясни. Гарантирам ти че ако спазваш диета няма да получаваш кризите. Тоест да се лишиш изцяло от пържено, панирано и люто, да се лишиш от всякакви подправки с изключение на червен пипер, джоджен и магданоз, да ограничиш солта до минимум, масло в никакъв случай. Дори рибата, която хапваш трябва да избираш да не е мазна и да е приготвена на пара, тоест забраняваш си риби като сьомга, морската пъстърва, шаран, херинга, скумрия, риба тон, сардина, миди и хамсия. Не трябва да ядеш зелени салати, рукола, спанак, лапад, лук и чесън, варива, като боб, грах или леща. Внимаваш и с ядките, тях може, но в много малко количество.
Ядеш само ориз, макарони, извара, хляб, плодове и зеленчуци, супи и печено/варено нетлъсто месо и подобни не мазни и по безсолни храни и се наливаш с шипков чай и вода 3 литра дневно и няма да имаш кризи.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 40b27fb628
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката :

Много съм ви благодарна!
Ще опитам тази диета!
И аз имам усещането че не ми обръщат внимание както трябва :( и всеки казва ме сама тряжва да усетя кое как ми влияе :( направо съм много притеснена :(
Дано помогне!

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: fecddae87b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Склонна съм да се вслушам в номер 1, авторке, защото имах подобен куриоз. Отивам при гастроентеролог (прехвален и препоръчан), плащам си за прегледа, защото работеше в частна клиника. Разпитва ме набързо, оплакванията ми бяха гадене и тъпа болка в жлъчката след хранене. Успоредно ми се беше раздразнил и стомаха (имам хроничен гастрит) Гледа ме с ехограф и заключва, че жлъчката е прегъната. Помня че през цялото време се опитваше да ме убеди и да си направя изследване на хранопровода и стомаха със сонда, аз обаче не мога да търпя да ми вкарват сондата и отказах и той доста се изнерви. Никакви конкретни съвети не даде - каза да опитвам да изключвам групи храни последователно, за да видя какво дразни и да избягвам мазно. Oбщо взето да се оправям както сметна за добре.

E оправих се. След месец отивам пак при него да ме прегледа контролно. Пита ме какъв е проблема, казвам че съм с прегъната жлъчка. Гледа нашият на ехографа и по едно време ми избухва - "И кой ти каза, бе момиче, че си с прегъната жлъчка? Ей, най-обичам като почнете сами да си поставяте диагнози, ми направо да си назначиш и лечение, защо ми идваш тука? " И аз стоя там зяпнала и не знам как да реагирам, казвам му "ми вие ми казахте, че е прегъната. "Няма как да съм казал подобно нещо! Много добре знам какво съм казал... "

Та, така - съвети няма да давам, защото моя случай може да е съвсем различен, аз в тийнейджърските години се бях сдобила и с хроничен гастрит и възпаление на дванайсетопръстника, всичко си отшумя с подходяща диета и бях забравила, че е имало проблем, но все пак диагнозата е хронична и влияе, а и всичко е взаимосвързано и не се знае кога може да се обостри отново. Мога само да кажа при оплакванията с жлъчката, при мен какво помогна - няколко дена на меки храни - варени картофи, варен ориз с масло, крем супички, кашкавал и бял хляб (всякакъв друг хляб ми дразнеше, всички млечни освен кашкавал също) и неколкодневно избягване на пресни плодове и зеленчуци. Също горчиви чайове - бял равнец, пелин, цикория, даже мечо грозде ми се отразяваха много добре. Просто имах желание за горчиво. Открих че ми дразнят яйца, пържено и шоколад. Пърженото го изключих и отказах тотално и не ми и липсва. Яйца и шоколад мога вече отново да си ям без проблем, но не прекалявам. Яйца ям примерно 2 пъти в седмицата по 2 варени или бъркани яйца със салата и съм ок. Шоколад може би един в месеца да изяждам и то като ми дойде покрай цикъла глад за сладко.
За мазното всички казват, че вреди, но не съм сигурна, че е така - мазна риба обожавам и ям доволно и никога не ми е дразнила, даже напротив усещам си като смазан стомаха после, наблягам и на ленено и рибено масло, кокосово масло, ядки и зехтини, та си мисля, че ако са качествени мазнините няма проблем. Друго което правя, отвреме навреме профилактично по няколко дена до обяд се наливам със разреден сок от ябълки, червено цвекло, лимон прясно изтискани и определено също ми подобряват храносмилането, а и добре прочистват.

Та, авторке - и с втори и с трети специалист да се консултираш, спасението накрая си е поединично и от теб ще зависи, да си експериментираш и нагласиш според твоите особености режима. Общо взето на никой не му пука особено за теб - всички гледат да те отпратят по-бързо от кабинета :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 6a19e556cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Оперирай се! Имах същия проблем. Направих го лапароскопски при един отличен специалист. Вечерта след операцията ме изписа. На петия ден бях съвсем спокойно на работа а на 7-8 ден забравих за операцията. Сега не мога да си простя, че толкова съм чакал. Болката е съвсем търпима и е за 2 часа след операцията...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5c286a1370
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От 1 до 3 и 7 и автора; 7 Познавам човек на който му премахнаха жлъчния мехур. Той позволи това, защото се счете за по-умен от Природата. Сега си плаща. Няма излишни органи или части от тях. Като нямате жлъчен мехур, жлъчните сокове непрекъснато изтичат в червата, защото няма къде да се събират. Няма го мехура. Рн е 1, 5 силна разяждаща червата киселина. Какво правим тогава? Направете всичко възможно, чрез очистване и правилно хранене да не се стига до спешна операция.

М 1964

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f685db62bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката :
Номер 6 мога ли по някакъв начин да се свържа с вас?
Разбира се няма да ви от емам от времето и да ви занимавам с проблема си просто искам да се допитам ДП вас за някои неща.
Благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker