Болка в кръста, след мъртва тяга? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болка в кръста, след мъртва тяга?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1964 пъти
Здравейте, тренирам от месец и малко, на 5ти март си дадох повече зор и сложих повече килограми докато правих мъртва тяга, 90кг за да бъда точен. На 7ми март докато бях на работа (работя грубо строителство), получих някаква болка в кръста. Болката се усеща когато съм наведен и се състои във рязко чувство на болка траещо секунда, появяващо се през различни интервали, докато съм във наведено положение. Не ми се е случвало до сега да ме боли кръста така, болял ме е от умора и прочие, но не и по този начин. Тягата я правих с правилна стойка и начин на изпълнение. Въпросът ми е има ли шанс да съм се контузил нещо и след колко дни да потърся лекарска помощ, в случай че болката не спре?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: ae328dca96
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако болката не спре, то със сигурност трябва да отидеш на лекар, това е повече от ясно.

Колкото до самия въпрос - не вярвам да си се контузил от мъртва тяга, а по-скоро си се сецнал нещо на работа, защото ако беше от тягата щеше веднага да го усетиш. Аз съм си сецвал три пъти кръста при изпълнение на мъртва тяга, и това ставаше винаги по време на изпълнението на самото упражнение. Като мярка, която взех беше да понамаля малко тежестта, за сметка на по-добрата техника (това е упражнение, при което техниката трябва да е безупречна и компромисите са немислими), а освен това и намалих сериите.

От друга страна, години не бях правил мъртва тяга, и като цяло каквито и да е упражнения с някакви кой знае какви килогрмаи (с изключение на лежанка), а както си бях на работа, изведнъж ей така от нищото нещо сякаш ми се прищипа на гърба, и така до ден днешен (вече 7 години) си имам болки в гърба. Правили са ми разни снимки и се вижда, че имам някакво гръбначно изкривяване, което ме "успокоиха", че няма как да бъде излекувано и ще ми е доживот. Започнах пак да правя мъртва тяга, и честно казано проблемите ми с гърба намаляха и болката вече не е така силна и постоянна. То като цяло и самите лекари препоръчват да се правят упражнения с тежести, когато има някаква контузия, но без да се стига до едва ли не някакви рекорди.

В заключение - наблегни сериозно на техниката си при изпълнението на мъртва тяга, защото след като си начинаещ е повече от вероятно само да си мислиш, че ти е добра техниката, а това да не е така. Съвсем друга тема е защо като съвсем начинаещ вече правиш мъртва тяга, но щом така си си решил, изборът си е твой. Също така е странно, че решаваш да се изсилваш така с килограмите (макар че 90 килограма на мъртва тяга може да са много за начинаещ, но иначе е направо смешна тежест дори за среднонапреднал трениращ), но сега с тази болка в кръста би трябвало да се замислиш как да процедираш с тренировките си в залата (въпреки че, както и по-горе споменах, тези болки 99% НЕ СА от мъртвата тяга).

Успех с кръста и тренирай умно!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2132f9b0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ужасна болка, потърси лекар за всеки случай, но иначе не мисля да е нещо сериозно.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e0e4ec86bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, има сериозен шанс да си се контузил. Ще ми се да ти дам клишираното "консултирай се с лекар" но не вярвам на този етап да може да ти бъде от практическа полза освен да ти каже "карай го по лека". Разни мазила, колани... козметики...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker