Как да се справя с гнева си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да се справя с гнева си
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 985 пъти
От миналата година насам започнах да играя една online игра, която много ми харесва и много се запалих по нея. Не знам дали е уместно да я споменавам, за да не й правя реклама, но може би мога поне да спомена това, че едни кораби плават насам-натам и се стрелят помежду си. По принцип, никога не съм бил запален геймър, не бях и особено добър в игричките, които играех преди много време.

Въпросната игра, обаче, колкото и да е интересна, има своите недостатъци. Така е направена, че трябва да се играе в отбор, а отборите се съставят на случаен принцип. Често се случва противниците да са много добри и/или съотборниците да са много слаби. Макар, че това не е по моя вина и в подобен случай не мога да направя много, често се ядосвах, че губя играта и съм напълно безсилен. Понякога, в яда си удрях клавиатурата и изкачаха по няколко клавиша. На няколко пъти просто хванах клавиатурата и я счупих на две. Нещо подобно на тенисистите, които, както сме виждали, удрят ракетите си в земята.

Направих бърза сметка, че съм потрошил клавиатури на обща стойност около сто лева. Обзе ме срам, че все едно съм хвърлил тези пари на улицата. Не мога да овладея гнева си от това, че губя, противникът е много добър или не мога да предвидя всички обстоятелства. Дайте ми съвет какво мога да направя, ако някой е преминал през подобно състояние.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 3fdbc96684
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Добре, че си започнал да играеш играта, която да отключи този гняв, защото той, или по-точно причините, които го провокират, са си били в тебе. Научиш ли се да го преодоляваш в играта, ще можеш да го преодоляваш и в живота.
Промени нагласата си. Щом толкова ти харесва играта, научи се да се наслаждаваш на самия процес. Не се ориентирай толкова към победата. Човек не може винаги да побеждава. А дори когато падне, пак печели нещо - опит. Също така се научи да се отнасяш по-снизходително към чуждите и към своите грешки. И на най-добрия се случва да сгреши. Това е част от трупането на опит. Важното е да се учи от грешките си.
Тези, на които се ядосваш колко са добри, също много са падали и така са станали добри. Или поначало са имали подходящата нагласа. Тези пък, на които се ядосваш, че са слаби - сега се учат.
Ще видиш, че спреш ли да се връзваш толкова, а просто се забавляваш, докато играеш, че започнеш да печелиш по-често.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker