Тежък ПМС. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тежък ПМС.
преди: 5 години, 26 дни, прочетена 893 пъти
Здравейте, драги читатели. Обръщам се предимно към жените, а защо не и към мъжете минали/минаващи през това с половинките си.
Аз съм на 24 години и от около година страдам от тежка форма на предменструален синдром. Не съм посетила гинеколог за този проблем, защото донякъде го считам за нормално, но искам да чуя и вашите мнения. Като тинейджърка се чудих на жени, които съм гледала по филмите или слушала навън, как се оплакват от въпросния синдром. Струваше ми се странно, защото нямах никакви проблеми, просто си идваше и отиваше всеки месец. Сегашните ми симптоми са горе-долу еднакви всеки месец - силно главоболие, неконтролируем апетит за Всичко(не само сладко), болки в гърдите, болезнени пъпки, запек, а тези, които ме мъчат най много са психологическите - паник атаки, кошмари, песимизъм, депресия. Просто ставам друг човек 4-5 дни преди да ми дойде. Тъжна съм и ядосана едновременно, плача с часове, всичко ме натъжава, не мога да спя, мразя всичко и всички, не мога да се владея, карам се с близките си, напрегната съм, не мога да се концентрирам, просто падам в някаква дупка. Вече взех да развивам фобия, защото след като ми свърши съм в очакване, че след месец ще се случи същото. Единствения плюс, който има в това е, че нямам силни, нетърпими болки в яйчниците и кръста. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 24 дни
hash: a714e45ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм с тежка форма на ПМС - при мен започваше 14 дни преди менструация с болки в яйчниците много болезнена менструация. Може да опиташ с масло от вечерна иглика - поне 3 месеца трябва да изчакаш за ефект. Може да приемаш и витамин Е, Б и калций, магнезиЙ, цинк. Промени диетата си - без преработени храни, избягвай консерванти, кофеин и алкохол, яж повече авокадо, какао, какаови зърна, риба, полезни мазнини. Спортувай редовно. Ако не помогне, отиди на гинеколог да ти изпише противозачатъчни. Аз до там опрях заради синдрома и болезнената менструация. Синдромът намали като продължителност - вече е макс една седмица и като тежест - повечето физически симптоми изчезнаха, психическите не са толкова силни, но ги има. Гледам да не взимам решения през този период и колкото мога се контролирам, защото знам, че е от това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker