Странна болка в палеца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Странна болка в палеца
преди: 5 години, 12 дни, прочетена 887 пъти
Здавейте, на 20 години съм, момче.

От около две години вече имам проблем с палеца на единия крак. Леко е изтръпнал, усещането в него не е като при другия. При преумора започвам да изпитвам известна болка в него, някакво напрежение. Не става въпрос за голямата става долу в кокала където обикновено хората имат проблеми (подагра и подобни), а по нагоре, на последната сгъвка. Интересното е че ако го изпукам това напрежение изчезва за известно време. Сякаш има нещо запушено и при изпукването в ставата се отпушва и напрежението утихва. Палеца е съвсем леко подут в сравнение с другия и от долната страна се трупа мъртва кожа, повече отколкото на другия.

Проблема няма как да е от нокътя защото е малко по надолу от него, около самия нокът няма подуване или болка, а и самата болка се усеща че е от ставата, а не от кожата.

Ходих преди време на ортопед, попаднах на някакъв млад, току що завършил ортопед. Прати ме за снимка и му я върнах. На нея излезе съвсем лека калцификация в тази област, каза ми че може да не е от това, но трябва да се направи операция и веднага започна да ми планира операцията. Нямам против да се направи операция ако това ще реши проблема, но ми се стори изключително странно така веднага да се прави след една снимка. За това реших да потърся второ мнение. Поразпитах и отидох при друг ортопед, по възрастен, доста ми го хвалиха. Той също ме гледа, гледа снимката, каза че операция е абсолютно ненужна и ще навреди повече отколкото ще помогне. Каза че тази калцификация е прекалено малка за да създава такива проблеми и според него не е от това. Проблемът беше че и той не знаеше от какво е. Предписа ми диклак гел и това беше.

Купих наскоро гела, мазах се в продължение на седмица по няколко пъти на ден. Определено мога да кажа че има някакво подобрение, но далеч не е решен проблема.
Може да звучи някак маловажен проблема, но определено ми създава проблеми в ежедневието тъй като имам доста забързан и изморителен начин на живот включваш доста ходене.

Моля посъветвайте ме какво може да е това ако имате някакъв опит с подобно нещо или поне на какъв лекар да отида. В София съм, ако може да препоръчате име. Дали има възможност невролог да бъде полезен? Възможно ли е да е проблем с нерв или с кръвоносен съд? Би обяснило изтръпването и липсата на нормална чувствителност, пък и успокоението след изпукване в ставата. Пък и това отлагане на мъртва кожа... Но нямам идея дали неврологът се занимава с това или спада към работата на ортопеда. Да поясня че не съм имал никаква травма, поне не съзнателна.

Всякаква помощ би била полезна. Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 12 дни
hash: 7fbcd415e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Потърси съдов хирург, може проблема да е с вените или капилярите.

 
  ...
преди: 5 години, 12 дни
hash: 69ffa92105
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте,
това са симтоми за ПОДАГРА.
Направете си изследване на кръвта за стойностите на пикочна киселина.

 
  ...
преди: 5 години, 10 дни
hash: 1ac12839db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сто процента си го ударил без да знаеш. Не носи тесни обувки.
В ходилата има много хрущяли, за да се вижда калциране на снимката, значи има надробен хрущял, който е зараснал неправилно, болка като изтръпване говори за засегнат нерв.
Ако имаш калциране и на други места, и болки в ставите, тогава е друго, но ако болката е локална, то значи е удар, няма какво друго да е (ако те боли целия крак и то левия, тогава е възможно да е от сърцето или преддиабетно състояние, но не мисля че това е при теб) За лечение, честно казано - зависи... не знам сериозността на травмата, аз бих пробвала с физиотерапия и акупунктура, геловете са временно облекчение, а операцията е наложителна само в краен случай, макар че лекарите я препоръчват веднага, не за друго, а за да вземат пари. Диета с намалено съдържание на сол, например аз, имам операции на краката и когато ям много сол, веднага се подуват, особено левият (глезена) където са операциите, защото рязано място, вечв е доста по-слабо и податливо на възпаления, та задържат вода и се подуват, болят при дълго ходене, та... не препоръчвам операциите освен ако са неизбежни.
Сори за правописа, пиша от телефон.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker