Лоши мисли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лоши мисли
преди: 5 години, 10 дни, прочетена 1476 пъти
Здравейте! Страдам от лоши, натрапчиви мисли, които непрекъснато ме притесняват и обсебват. Изпитвам страх, че като ги имам тези мисли, нещо лошо ще се случи. Мислите са свързани с близките ми, с мен самата, с хора които обичам. Изпитвам вина от това, че ги имам, не мога да върша нищо нормално с лекота, постоянно чувствам едно напрежение, повтарям действията си, примерно свивам една и съща дреха по-много пъти, защото в това време имам мисли и нещо лошо може да се случи... заради тях и се мъча да си ги избия, а това страшно много ме натоварва. Не мога и да спя нормално, понякога по цяла вечер ходя питайки се какво е това, защо ги имам. Някой има ли подобен проблем, може ли да ми кажете от какво е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 дни
hash: 163605cb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   https://www.dr-petarnikolov.org/ocd.html

Дано този линк не се приеме като реклама, защото не съм следила работата на въпросния господин, дори не съм чувала името му. Просто исках да избера произволен сайт с полезна информация по темата.

Прочети написаното и задължително посети психолог.
Ще ти бъде от огромна полза и няма да съжаляваш!

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: 821105555c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имах абсолютно същия проблем и се опитвах да ги махна като се ударям леко с пръста си в някоя част на тялото или почуквах с пръста си по земята няколко пъти докато я изпъдя...но така изглеждах като ненормален и затова го правех като бях сам.... и исках да спра но не можех. Но най накрая успях, като просто разбрах че човек не е мислите си (просто ми повярвай за това). Мислите просто идват и си отиват и нищо не може да ти се случи дори и да си ги мислиш...истината е, че за да станат реалност ( а това е възможно) трябва да ги искаш и да вярваш че е възможно...ако не искаш да се случват и просто ги разглеждаш като мисли...те са си точно това безвредни мисли

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: c5abdf1098
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз имам абсолютно същия проблем от 2-3 години с малката рвзлика, че спя нормално. Само, когато започнах да изпитвам такива неща, имах страшно много кошмари. При мен се получи, когато бях отблъсната от обществото, станах много чувствителна и всеки Божи ден започнах да се моля за мен и семейството ми. Вече ми е станало навик до такава степем, че се чувствам странно, когато не съм напрегната или се случи нещо много хубаво. Така не се живее, усещам, че по този начин събирам негативна енергия около себе си, но не знам как да изляза от това състояние.
Момиче на 19

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 дни
hash: 7f9830a062
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти. Аз миналото лято страдах от такива ужасни мисли даже още ги мисля и спокойно, не си единствена, знам какво е. Не знам на колко си години, но аз си го обяснявам като период от пубертета (на 12 съм). Аз съм 100% песимист и може би ако и ти си такава може и това да е голяма причина за мислите ти. Бях на психолог - казаха ми, че мислите са като птици на дърво. Ти преценяваш дали да ги изгониш или не. Направо ги гони тези мисли, когато отново се настанят в главата ти, казваш “махайте се гадни мисли, няма да позволя да ми скапете настроението” и така, отърваш се, не позволявай на мислите да те натоварват, това е работа на дявола... Успех! :)

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: f43c55f745
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това може да ти помогне:
https://www. youtube. com/watch? v=LRbpQ3nD9H4

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 дни
hash: a0030c8f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Прочети за демоните и си реши проблема защото това е началото

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 дни
hash: 6bac8d0c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   100% психично разтройство. Живота си е труден, в един момент скапва човека психически, никой не е вечен, успеха и щастието не са гарантирани.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: b9a92ea4c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не съм психиатър, но ми звучи като ОКР.
Ако не греша, това не е толкова страшна диагноза и има начини тя да бъде контролирана. Трябва да посетиш психолог и психиатър, за да стане ясно колко е сериозен твоят случай. Не си луда, не се плаши. Реално погледнато не си опасна за околните, не си опасна за себе си, повтарящите ти действия са съвсем прости и можеш да го преодолееш дотолкова, че да не ти пречи на живота. При силен стрес, заболяването ще ескалира. Има хора, при които се стига до там, че чистят основно по няколко пъти на ден и преди да излязат от една стая святкат и загасят лампата по три пъти. По описанията ти, изобщо не си стигнала крайна фаза, но трябва да обърнеш внимание на проблема сега. Можеш да опиташ и сама да се справиш с внушения, но не те съветвам да се мъчиш, защото имаш съвсем истински натрапчиви мисли и се плашиш, причиняваш си стрес, а стресът усложнява всичко, не ти помага.

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: c87f447601
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Спокойно, от психологическа гледна точка тези мисли са израз на твоята загриженост към близките ти. Мозъкът се опитва да ти покаже възможни опасности, за да ги избегнеш.
Колкото повече се бориш с тях обаче, толкова повече ще идват. Най-добрият вариант е да ги приемеш като нормални страхове и да не им обръщаш внимание.
Не се бой, всички имаме лоши мисли понякога. Борбата с тях е това, което ги превръща в натрапливи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 17884d86a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 1 и 8 са го казали. ОКР. Лекува се с терапия, НО и антидепресанти(заради тяхното действие върху серотонина) са задължителни. Не се плаши от тях въобще.

Не е фатално, но не е хубаво, зашото остава за цял живот. С лекарства и терапия ще го намалиш, но то е като семе, понякога може да покълне отново и отново.


Казва ти го човек с ОКР, намаля ми много от хапчета и терапии, но е там. Не може да се излекува на 100%.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker