За невролог или? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

За невролог или?
преди: 5 години, 3 дни, прочетена 1041 пъти
Жена на 40 години. От Януари месец не се чувствам, както преди. Може би трябва да спомена, че имах камъни в бъбреците, уж се разбиха, не съм напълно сигурна, скоро не съм била на преглед. Та от Януари насам нямам си и идея дали има нещо общо, но от време на време не се чувствам добре. Когато комуникирам с хора, изпитвам напрежение да се съсредоточа, всички по-високи тонове ме натоварват, главата ми сякаш се пълни с кръв и започва да ме боли. Изпитвам трудност да разговарям с хората. Някои дни съм добре, а през други се чувствам много зле. Не знам от какво е. Кръвно ли е, какво е. Чудя се да посетя ли невролог? Според вас на какво се дължи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 ден
hash: a54cd79d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще хвърля боб и ще ти кажа. Ти явно си имаш проблем и не се грижиш за себе си и чакаш някой да знае. Отиди на лекар

 
  ...
преди: 5 години, 1 ден
hash: 2385b37d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз сещам поне за 10 причини, а нямам и ден медцинско образование.
Посети лекар, прегледай се, ако се наложи, отиди на психолог и така.
Не се притеснявай. Няма нищо срамно в това, да не се чувстваш добре. Срамно е, ако си прекалено горделива, че да не вземе адекватни мерки!

 
  ...
преди: 5 години, 1 ден
hash: 6b41b2f001
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей.

Истината е, че няма как да ти кажем, със сигурност, какво ти е, може да дадем предположения и методи за лечение, и то от по-безобидните, за да не навредиш на здравето си без да искаш.
Точна диагноза ще получиш след набор от прегледи, категорично - не се доверявай на един лекар, нито на едно изследване. Може да направиш ехография на сърцето, бъбреците, жлъчката, черния дроб, също и на лимфните възли. Ехографът показва доста добра картина и може да се видят тромбози, камъни в бъбреците около и над 1 см., различни видове образувания и изменения.
Според изброените симптоми си мисля, че НЕ си за невролог, а е вероятно нещо друго. Изследвай и кръвната си захар, защото подобна симптоматика е присъща за преддиабетно състояние (сърцебиене, замаяност, раздразнение, ще добавя и сухота в устата рано сутрин, лош дъх и мирис на ацетон при потене).
Ако се храниш с тлъста и мазна храна, но и с доста сладко, то е напълно възможно да имаш затруднено усвояване на захарта от клетките, при което, захарта се връща обратно в кръвния поток и я повишава над 3 е много, макар да казват, че на 6 е границата. Яж плодове вместо сладкиши, не смесвай сладка с мазна храна, мазнината пречи на клетките, особено хидрогенираните (втърдени мазнини), запушват кръвоносни съдове, причиняват инфаркт и инсулт, всеки го знае, но го забравя.
Изследвай си и щитовидната жлеза, хормоните, за жена на около 40 години е важно да регулира хормоналния си баланс, защото около тази възраст се завишават нивата на естроген, понижаване на тестостерона, а този дисбаланс води до увеличаване на риска от рак и други заболявания.

Ехограф на вътрешните органи и лимфните възли;
Изследване на кръвната захар;
Изследване на хормони (щитовидната жлеза)

Диета с повече плодове и зеленчуци, никакви изкуствени сладкиши и напитки с подсладители, намалена мазнина в храните, най-добре да идва от ядки и тахани. Никакви кафе и алкохол, цигари.

Неврологичен проблем би имала само ако имаш проблем с рефлексите (схващания на пръстите, на краката и ръцете, изтръпналост, но не крампи, затруднена артикулация, лицева невралгия и т. н. ), ти не се оплаваш от такива неща..
А може и да ти е нужна почивка на психиката - консултация с психотерапевт.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 ден
hash: 0013f1da88
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Звучи повече като предимно психологичен проблем. Не е за невролог. Други са специалистите там. Може и климаксът да наближава.
Все пак, ако държиш да е соматична диагнозата, може и хроничен пиелонефрит да е, на прима виста, с тази анамнеза за бкб. Но пак не е за невролог.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker