Проблем с очите! Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с очите! Помощ!
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1402 пъти
Аз от раждането ми имам проблеми с очите. Като бях малка носих очила, но виждах прекрасно без тях за това в края на 2 клас ги махнах. Сега този месец забелязах, че през едното ми око виждам нещата надалече замъглено и си кривя другото око. Не мога пак да нося очила! В училище и детската градина ми се подиграваха и си сринах самочувствието заради това. В детската градина ми викаха вещица, очилатка и други такива. Нашите бяха прави като ми казваха да си оставя телефона на страна. Вече е късно. Мама има съмнение, ама аз се опитвам да не ми личи. Не искам да нося очила. Всички в училище ще ми се смеят. Но ако стане така имам план. Като ходя на училище си слагам очилата в раницата и след училище пред блока ми си слагам очилата и влизам. Хора не искам да нося очила. В бъдеще никой не би искал грозно момиче с очила. Поне грозотата с малко грим я крия. Какво ще правя ако мама разбере? Дайте ми съвети моля.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 88ff96ce57
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мен ме е оперирала от кривогледство една много добра офталмоложка д-р Галя Димитрова, в София, потърси й контактите в интернет. Аз направих грешката да оставя кривогледството ми да се задълбочи, то се появи когато бях тийнейджърка като теб, а се оперирах на 27. От докторката знам, че тръгне ли да се криви око, то вече е за операция по изправяне. Можеш да носиш лещи, но преди това трябва да се консултираш с офталмолог. Аз нося очила, защото за моите очи не са препоръчителни лещи. Разбирам те, не е приятно. Но за носене на лещи е задължителен преглед, консултация и прочие. Желая ти успех.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f90352dd6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ТИ НЕ СИ ДОБРЕ. Пиша го с големи букви, защото рискуваш здравето си и си СУПЕР ЗАБЛУДЕНА. Очилата, аксесоари като цяло се носят освен, когато имаш нужда, но и като аксесоар, като допълнение на твоята визия. Имам чувството, че си в някакво село с хора на супер ниско интелектуално ниво. Моята приятелка носи очила без диоптър, защото е модерно.
Сподели с майка си и отиде на лекар веднага, това не е шега, да стигат нещата до там, че да не е поправимо и да сринеш живота си ли. Милиони богати, популярни хора носят очила, връщат се на мода рамки от преди 50 години, а ти те можеш да излезеш от серяндурията. Простия човек не носи очила и се срамува. Отвори социални мрежи, виж хората по света милиардери, отвори си мирогледа и излез от простотията. За сетен път се убеждавам в България на колко ниско ниво сме и какви разсъждение имаме ние българите.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3c3321e78d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Миличка, нали и сама знаеш, че това което правиш е безумно ГЛУПАВО? Защото, като не си носиш очилата очите ти само ще стават по-зле и по-зле и по-зле и накрая ще ТРЯБВА да носиш очилата си постоянно защото ще си толкова зле с очите, че нищо няма да виждаш. Ама щом не ти пука, че един ден ще си полусляпа и с огромен диоптър, ами продължавай в същия дух. Да не говорим, че ако не се харесваш с очила има нещо наречено контактни лещи.
Бях като теб и сега горчиво съжалявам, защото очите ми наистина са доста зле. Откриха ми късогледство в края на гимназията, ама и аз като теб, щели да ми се подиграват, не изглеждало секси... и няколко години по-късно започнах сериозно да не виждам и се оказа, че съм качила близо три диоптъра! И почнах да си нося очилата, ама късно. И сега на 30 и няколко съм със специални лещи за астигматизъм и не знам си какви още глупости, плюс 4 диоптъра. И като ходя на очен лекар и докторът ми се чуди, че трябва да носа такива специални лещи, защото обикновено толкова зле били очите на хора над 50! Е, ако искаш да станеш като мен, давай! Много е забавно да не виждаш на 5 метра пред себе си, да знаеш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e9e450df0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зрението е по-важно! А знаеш ли колко са сладки момичетата с очила. Аз също нося от няколко години, на 18 съм. Често ми казват, че с очила съм по-сладка, а от класа или приятелите никой не ми се подиграва. Просто си вземи малко по-големи очила със средно дебели рамки за предпочитане в черен цвят и си ок!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4468d2864e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   А искаш ли до края на дните си да се движиш с куче-водач и бял бастин?

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9d01ae0294
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Моля ти се, НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ с този начин на мислене на 5-годишна. Не сме в каменната ера и не е гарантирано, че някой ще ти се подиграва. Да не говорим, че става въпрос за очите ти. Без тях си за НИКЪДЕ мила. Отделно, че можеш да носиш лещи, стига да има тази възможност при теб. И другото което - вече има тооооолкова много разнообразни модели на рамки, че някои като ги гледаш направо ти иде да си ги носиш с кеф.
Самият аз нося очила и никога не ми е пукало дали някой ще ми се подиграва, дори напротив - почти всеки около мен ми каза, че очилата всъщност ми отиват.
Най-важен си остава ефекта от тях!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: de860866a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Добре де не съм наред. Просто всички хора които носят очила според мен са сладки, но не и аз. Аз просто приличам на вещица. А за лещите хора моля ви кажете ми колко струват, чувала съм, че са скъпи. Казвали са ми че една леща е 500лв. Нашите не са банкомат. Ако например са по-евтини може. Ще си нося лещи на училище и навън и очила вкъщи. Само ми кажете горе долу колко струват тези неща. Иначе ще кажа на мама, няма как да не и кажа.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3a7db31a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей! Защо не носиш лещи. Аз бях като теб. Носих очила до 8клас-всички ми се подиграваха и си казах, че искам това да спре. Но очите-цена нямат! Сложих леши и в момента дори не си личи. Говори с очен лекар за лещи. Удобно е и няма да имаш никакви проблеми, дори е много по-добре: не се пръскат, замъгляват и т.н. Само е нужна доста добра хигиена. Аз съм с английски-тримесечни. Ако стане за лещи това е най-доброто решение за теб-хем очите ти няма да се мъчат, хем никой няма да ти се подиграва,което за мен е простотия-да се подиграваш за болестите на човек...
Успех;)

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 88ff96ce57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Различни цени са лещите, но задължително се сменят на 1 месец или няколко месеца. Тоест те постоянно се купуват.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker