Страх от рак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страх от рак
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1841 пъти
Здравейте! Изпитвам панически ужас от болестта рак. Напоследък сме обградени от апели за помощ - деца, млади хора в разцвета на силите си... Питам се какво става, по дяволите, каква е тази епидемия? Но не това е въпросът ми, а как да се справя с този страх и ужас? Вече не мога да се отпусна, вечер не мога да спя, мисля за близките, за семейството си, постоянно се страхувам.

Наскоро и близка приятелка се разболя и в момента кара тежка химиотерапия, а аз съм в паника при всяко позвъняване на телефона.

Лично около мен има страшно много хора, заболели от рак - приятели и роднини, някои от тях си отидоха, а други, оцеляха след брутална химиотерапия, но пък с други увреждания.

Моля, ако някой се е справил без психологическа помощ и лекарства и е намерил свой собствен начин, нека сподели. На мен първите две не ми свършиха работа. По-скоро искам да знам каква е вътрешната настройка на хора, които са се справили с този страх.

В интернет е пълно с публикации как да се справим със страховете си, но те са насочени към въображаемите и безобидни страхове - да не се изложиш, страх от провал и подобни.

Моля нека пишат хора, които са се справили с този страх от болестта рак. Подчертавам, че при мен не е въображаем - трима роднини си отидоха, съвсем млади, една приятелка и една роднина са болни в момента, и двама излекували се има около мен, но с тежки поражения. Отделно ежедневните апели за помощ за лечение.

Благодаря на всеки, който сподели своят начин.
Иначе аз съм активна, работя, спортувам, но непрекъснато съм обвзета от мисълта за това и ми пречи да живея нормално.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: df2c168bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лекар. Баба ми и леля ми починаха от рак. До тук вече съм наследила болните бъбреци от баба ми, а съм на 22. Също съм с поликистоза, пих и противозачатъчни преди време, тея две неща също увеличават риска. С две думи- ще е чудо, ако не отключа рак, рано или късно. Но не ме е страх. Така, че търси помощ от лекар. Психолог, психиатър, психоаналитик- някой от тези ти трябва.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3517847b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Страха ти е въображаем, защото не боледуваш от рак. Това са натрапливи мисли и обсесия, за които ще ти потрябва психиатър.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2886407411
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ще се справиш, като проявиш сила на характера.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c5a3fb6ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Страхът си е страх, без значение от какво. Казвам го, само защото много мразя да се подценяват чуждите страхове.
Та, имаш късмет, че попаднах на тази тема. Познавам хора, които са страдали от тази коварна болест и истината е, че не всички са между живите днес. Започнах да виждам и чувам такива истории още в пубертета. Аз и сега не се възприемам за много голяма, сякаш вчера завършвах, но по онова време си бях дете. Ужасно е и те разбирам, защото в мен също се породи тревожност. Аз се страхувах за близките ми и за мен самата. Не съм стигала панически състояния, но понякога заспивах трудно и непрестанно се плаших, че някой мой приятел или роднина може да си отиде от този свят, а аз да съм безпомощна, да не мога да направя нищо.
Не съм посещавала психолог и не съм пила лекарства. Справих се сама със страха, но и мислите ми са доста брутални. В поредната безсънна вечер осъзнах, че да се страхувам от една болест е точно като да се страхувам да изляза навън, защото може да ме блъсне кола. Подобни неща са непредвидими. Не може да живееш в страх от една болест, която я се случи, я не. А хората, колкото и да ми е мъчно да пиша тези редове, аз наистина доста плаках преди да го осъзная напълно, хората не са вечни. Всеки се ражда, има няколко години живот и си отива. Ужасно е, знам. Животът просто е такъв и краят за всички ни е ясен. Е, поне е сигурно, че няма всички да умрат от рак точно. Не може да имаш болен приятел и да останеш твърд като камък. Нормално е да се тревожиш, да плачеш, да го мислиш. Все пак твой близък е насред лечение с химеотерапия. Това е нормално. Не е нормално да отпишеш още жив човек, не е нормално да се притесняваш за здрави хора, включително и за себе си. Това, че много хора имат рак, не означава, че всички ще имат рак. Просто си имала злощастието да познаваш повече от болните. Не се отказвай от живота, не си мисли, че всички останали около теб също ще се разболеят. Винаги всичко може да се случи, ти нямаш достатъчно време и сили да премислиш всяко лошо развитие. Просто човек си, не ти е работа да се трупаш с негативизъм и все да очакваш кошмар зад ъгъла. Опитай се да приемеш, че понякога близките ни си отиват без време. Не е справедливо, просто няма какво да сторим. Цени повече настоящия момент. Прегръщай роднини и приятели, целувай половинката, казвай на всички обичани, че ги обичаш. Живей на пълни обороти не в смисъл да купонясваш като луда, а в смисъл да не оставяш нищо недоизказано и недоизживяно. Това беше моята психологическа настройка. На мен ми помогна, но преди това ме разплака няколко пъти. Пиша ти го наготово, но съм убедена, че ще го разбереш сама и едва тогава ще го почувстваш и ще се оправиш. При такива страхове човек сам си помага, другите могат да те съветват и изслушват, но докато не стигнеш до определени гадни истини, все ще се страхуваш от събития, които са извън контрола ти.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9879e3dc05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ми ходи на преглед всяка година, не пуши цигари и не прави секс Без презерварив.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 77b7148a56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз имам автоимунно заболяване и докато ми го открият какво е си мислех, че имам рак на кожата, защото е придружено с обрив. Въпреки, че докторът ме убеждаваше, че не е, аз си го втълпих и ти казвам умрях от притеснения. Мислех, че не ми остава много живот, но след време видях, че нищо не се случи и все още съм жива. Така си го избих от главата. Просто ти е моментна паника, която ще отмине. Не можеш нищо да направиш, за да се оттървеш от тези мисли, колкото и да ти казват да го направиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fa88db1d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На мен хич не ми пука от болестта рак където и да се появи в тялото, защото знам как да предотвратя неговата поява. Гладуването е най-доброто лекарство за предотвратяването на рак. Последното ми гладуване беше от 16 май до включително 31 май, цели 16 дена. През няколко години гладувам по 42 дена само с половин литър специален зеленчуков сок на ден някакви чаьове помежду соковете. Този зеленчуков сок трябва да бъде прецеден изключително добре за да няма в сока никакви частички от зеленчуците. Логиката на такова гладуване е, че раковите клетки живеят от протеин. Щом в сока няма никакви зеленчукови парченца, а само чист сок раковите клетки няма от какво да се хранят и те постепенно умират. Имам приятел, който с такова соково гладуване излекува рак на дебелото черво. Аз нямам рак, но гладувам за превенция. За сега всичко е ОК.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b106d4d4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 7, би ли дал/а рецептата на сока? (какви зеленчуци, в какви количества и в какво съотношение? С каква машинка го приготвяш? )
Предварително благодаря!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fa88db1d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Радвам се, че поне на един човек му е направило впечатление моя коментар. Ще ти отговоря накратко, но първо ми кажи мъж ли си или си жена и на колко си години. Задавам ти този въпрос защото е много важно да знам зрелостта ти. Такова гладуване е за хора които могат да вникнат и да разберат смисълът на такова лечение. Соковото лечение не е за хора със слаба воля и които не могат да разберат логиката му. Всеки ден наблюдавам хора в супермаркетите каква храна купуват без да проявяват никакъв разум какво слагат в стомаха си. Направо се отчайвам.
Не зная къде живееш и говориш ли някакви чужди езици. Книгата е написана на Немски от австриец, но е преведена на Френски, Английски и Испански. На Български дали е преведена нямам представа. Автора се казва Rudolf Breuss, а заглавието на книгата е: "The Breuss Cancer Cure". Ако говориш един от тези езици можеш да си поръчаш книгата чрез някоя книжарница и да я прочетеш много внимателно и да прецениш дали можеш да направиш такова соково гладуване. В книгата е описано абсолютно всичко кое как трябва да се прави, а също и колко хора на всякаква възраст и от какви видове рак са били излекувани. Аз ще ти кажа кои зеленчуци са използвани и по колко грама от всеки зеленчук се използва. Но пак повтарям, че ти трябва да се ръководиш от написаното в книгата на Mr. Breuss. Зеленчуците са: 300 гр. сок от червено цвекло, 100 гр. сок от моркови, 100гр. сок от корена на целина (корена на целината е една грапава топка), 30 гр. сок от черна ряпа. В коментара си № 7 вече казах, че сока трябва да бъде идеално прецеден. Машината за сок трябва да бъде за сок, а не блендер за смуди.
Искам да ти дам два примера с две американски актриси: Suzanne Somers и Angelina Jolie. На S. Somers и откриха рак на гърдите, но понеже тя е разумна и не се подложи на радиация и на хемотерапия, а отиде в Европа и там й излекуваха рака. А. Jolie се страхуваше от рак на гърдите и предпочете да ги премахне и да сложи вътре силикон вместо собствените си гърди. Всеки постъпва според акъла си. Знам колко много мои познати, по-млади от мен, умряха от най-различни ракове. И последно ще добавя, че Исус Христос също е гладувал 40 дни в пустинята преди да започне да проповядва своето учение. По- добре малко неудобство (за по-слабите на воля), отколкото да умреш млад. Разумния ще избере здравословен и дълъг живот. Модератори публикувайте коментара ми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 11e70f3e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Въобще не се заблуждавайте, че гладуването ви е застраховка. Аз пък познавам млада жена, при това инструктор по йога, която водеше изключително здравословен живот и гладуваше периодично. Та, разболя се и си отиде. Факт. Истината е, че нямаме никаква власт над тази болест, колкото и да ни се иска. Можем да минимизираме донякъде рисковите фактори, но само това. Както виждате, дори бебета боледуват.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1acdd6972d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 9, Сюзан Съмърс не е подходящ пример, защото колкото и да прави реклама на нетрадиционни лечебни методи, все пак се е подложила на частична мастектомия и лъчетерапия. Не мисля, че е постъпила кой знае, колко по-разумно от Джоли, при която шансът да се разболее е бил над 95%, а сега поне е жива и здрава, гледа си децата и е сигурна, че поне от рак на гърдите няма да си отиде. Имам в обкръжението си и жена, на която и майка и и двете и сестри са си отишли от рак на гърдата - тя пък има смелост и се опитва да го предотврати със здравословно хранене и спазване на режим вече 25 години. Е, премина възрастта, на която близките и са се разболели и е в доста добра кондиция, в същото време сама си казва, че риск за нея винаги има. Не всички обаче са смели и решителни като нея - мога да разбера човек, при който рискът е висок и не иска да се чуди кога и при какви обстоятелства ще се разболее и този страх не е причина да бъде съден. Бях гледала много грозни коментари на Нана (която също е болна от рак и се подлага периодично на терапии и има и други засегнати от рак в семейството), колко е проста Джоли да постъпи така преди още да се е разболяла - не знам честно казано, с какво изборът на Нана е по-умен. И доколко изобщо това е било въпрос на избор. Мисълта ми е, че хората са различни - причините зад болестта за всеки са различни и решението за един, може да е напълно вредно и безполезно за друг. Нека да избягваме поучителния тон - хора сме и който и както да живее, не може да е сигурен, че един или друг проблем никога няма да му дойде до главата, нито как ще реагира тогава.

Както и да е - сокът, който препоръчваш наистина е невероятен. Не знаех, че е откритие на Бройс, пила съм идентична напитка в сходни пропорции, но само от цвекло, моркови и целина и резултатите бяха фантастични, а конкретния здравословен проблем (не беше рак) се реши наистина бързо. Сигурна съм че добавянето на сок от черна ряпа ще направи напитката още по-ефективна. За съм и за гладуването като форма на превенция и смятам, че макар и пълна гаранция да няма, определено може да ограничи риска от много заболявания и ползите от него са много.

Авторе, аз пък имам трима близки преки роднини, починали от инфаркт - съответно имах период, в който изпитвах зверски страх да не се случи и на мен при положение, че генетичните предпоставки са налице. Знаеш ли какво се случи - страхът ми беше толкова ирационален, че накрая започнах дори да получавам панически атаки, имитиращи симптомите на инфаркт - с повишаване на пулса до 180, с болки в гърдите и изтръпвания. Сама си го докарах с мисленето си и с фиксацията върху проблема. Много трудно и бавно се справих с това. Първата стъпка беше консултации с лекар, които да ме уверят, че причина за притеснения обективно нямам. Направи го и ти - ще се почувстваш по-добре. Втората стъпка беше да започна да избягвам вредните модели, довели близките ми до болестта - хранене, движение, отношение към живота, мислене и да ги заменя с работещи в моя полза такива. Няма да те лъжа, не е лесно и отнема много време (а и пак нямаш гаранция, че няма да си отидеш точно от това), но каква е алтернативата: сега се чувствам много по-добре и знам, че работя за тялото и здравето си, вместо срещу него. Натрапчивите мисли и страховете от години ги няма. И ти можеш да се справиш - в крайна сметка всичко е в твои ръце.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 64c79b747d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съжалявам, станала си жертва на агресивната просия в медиите и то без да даваш пари. Това трябва да се спре!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b698178eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Приеми го вероятността да умреш от инфаркт е по голяма от колкото да умреш от рак. Повечето българи от това си отиват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker