Зъболекар - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Зъболекар
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1056 пъти
Здравейте, случи един инцидент с предните ми 2 зъба и са счупени на половина. Искам да ви попитам, ако на някого се е случвало, боли ли много при оправянето, много време ли отнема. Също така имам и 2 кариеса - боли ли много поставянето на пломба? Благодаря предварително за мненията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3c32e6cd9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако ти сложат упойка, не боли.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 269fad57b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Болката е понятие с различни граници за различните хора. Ако мога да съдя по въпроса ти, никога не ти е лекуван зъб, така ли? Трябва да знаеш че за някои хора да им правят повърхностен кариес е ужасно болезнено, обаче пък има и такива хора, които си изваждат сами зъбите без упойка и не ги боли. Така че ако тук някой ти напише "много боли" не му вярвай! Теб може и изобщо да не те боли...
Освен това съвременната стоматология разполага с методи за обезболяване и обезболяващи средства, които дори в медицината не се използват още, които не предизвикват алергични реакции и обезболяват ефективно изключително бързо. Така че може да си поискаш обезболяване или с други думи да си поискаш "упойка" и нищо да не усетиш от лечението. Упойката е местна - тоест само на мястото се инжектира малко количество и започва да действа след 5 минути, а ефектът спира напълно след 1-2 часа.
Да ти направят пломба също може да е различно болезнено - зависи дали кариесът е дълбок или е само повърхностен. Във всеки случай колкото и да боли - по-добре да се "пломбират" зъбите докато са още само с кариес, отколкото след година да се налага да лекуваш пулпит или още по-сериозно - периодонтит, които са в пъти по-болезнени...
Смело ходи на зъболекар и не се тревожи! Зъболекарите учат как да премахнат болката по време на лечението и след него)))

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 269fad57b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А относно възстановяването на предните два зъба, ако не е засегната пулпата им, е напълно постижимо да се изградят само в едно посещение при зъболекар. Ако изискват по-сериозни действия като лечение и поставяне на коронка - може и повече от месец да трае цялото възстановяване

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1a47b84f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слагат ти упойка с една много тънка и къса игла. Нищо почти не се усеща при поставянето на упойката, изчаква се няколко минути и нищо не усещаш. Упойката хваща цяла страна от венеца.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 060ca09e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз още на 8-9 години паднах и си счупих предния зъб наполовина. Тогава ми го изградиха, но не беше коронка и седеше много грозно. Винаги ми е било комплекс и избягвах да се усмихвам и дори да говоря. Когато станах на 18 ми го изпилиха и сложиха коронка, но беше много бяла и неестествена, така че положението стана още по-зле. След още няколко години бях решена да си оправя усмивката и намерих един добър частен зъболекар. Той доста мисли по моя проблем и ми обясни, че красотата на усмивката е в симетрията, затова ми предложи да се направи коронка и на здравия зъб. Сега съм с две коронки, но на направени много естествено и никой освен зъболекарите не забелязва, а те ми правят комплименти за добрата изработка.
Вероятно при теб ще се наложи да се сложат две коронки, което е по-добре, отколкото само една. Относно болката - ако зъбите не са умъртвени, ще ти ги пилят с упойка. За кариесите е същото - ако са много дълбоки, ще ти предложат упойка. Ако ли не, пак боли малко, но не е болка за умиране и свършва за секунди. Най-добре си намери добър зъболекар, на който да имаш доверие. С него можеш да обсъдиш всички свои притеснения.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 92f0b386bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За пломбата не боли. Зъба се обезболява, ако е жив. Зависи колко голям е кариеса

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4b748f0f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти си мислиш, че имаш 2 кариеса, обаче т. нар. стоматолог може да ги изкара, че са 4. Съответно печалба за 4.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker