Кандида - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кандида
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1777 пъти
Здравейте, преди една две години ми откриха вагинална гъбична инфекция. Първо симптомите бяха само остра болка и дискомфорт и леко подуване. Когато отидох и ми остановиха това, си взех предписаните лекарства ( свещички, крем и хапчета през устата). Изръсих се около 130 лв всичко и накрая голям резултат нямаше. Мина се известно време но после отново започнах да усещам дискомфорт. Отидох отново след няколко месеца при друг специалист, направиха ми цитонамазка и отново се оказа че всичко друго е наред освен гъбичките. Предписаха ми отново различни от първите лекарства и след като ги пих отново за даден момент се почувствах добре, е да обаче както в първия случай отново започнах да изпитвам това чувство - дискомфорт, леко щипене при уриниране и сякаш долу корема ти е пълен не знам как да го обесня. Отидох отново при първата лекарка ( счита се за добра, има доста добри отзиви, просто исках да чуя повече мнения) таа след прегледа тя ми каза че ми няма нищо и съм здрава. Тогава от къде бяха тъпите болки и дискомфорт. Както и да е реших, че съм се наплашила от инфекцията и че вече започвам да си въобразявам. За известно време поспря всичко и се успокоих, но от по-миналия месец започнах да се притеснявам отново. Първо ми дойде супер различен цвят (малиново) след което като че ли се пооправи и си стана пак нормален цвят.
Не го взех на сериозно, но миналият месец пък когато ми дойде по-скоро беше някакво кафеникаво течение сякаш се откъсва на парчета супер малко.. На моменти беше много малко друг път беше повече. Така около 4-5 дни и спря..
Но този месец отново ми се случи кафеникаво течение или зацапване не знам как да го нарека и спираше после пак се появяваше буквално когато му скимне.. Доста се притеснявам когато започна да ме боли наскоро пак сякаш има инфекция си взех клотримазол и се мазах, пробвала съм с някакви храни, спазване на режими, и от време на време пия хранителната добавка - екстракт от грейпфрут. Знам ще кажете защо се самолекуваш, но честно имам чувството че изпробвах всичко и не минава.. Не знам има ли все още гъбички, но нещо не е наред, не само цикъла, но и странният дискомфорт.
И сякаш ти се пишка, но реално си ходил преди 5 мин.
Преди няколко седмици правих и тест за бременност заради кафявото течение, но беше отрицателен, смятам, че нещо хормоните ми не са наред?
Ако на някой му се е случвало или има представа какво е и как се лекува бих приела съвет. Моля без упреци, наистина се чувствам доста гадно да не говорим и за нежеланието за секс, тъй като има пъти в които ме боли и сякаш отблъслвам приятелят си, немога да продължавам така. Сякаш вече постоянно за това говоря и се тревожа. До сега не ми се е случвало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: a3dabe006a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много е важна диетата за кандида, за която ще прочетеш в интернет. Кандидата се храни от сладко и като минимум трябва да спреш сладкото за 6 месеца.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5d83268b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Освен цитонамазка и общобиологични изследвания правили ли са ти и други по-специфични, с които да търсят по-специфични бактерии? Аз имах доста по-сериозни симптоми свързани с отделителната система - започнаха като парене и дискомфорт по време на уриниране, за няколко месеца градираха до болки и кръв в урината. Доста се беше утежнила ситуацията при мен - имах и възпаление, което се доказа с цитонамазката. Лекувах се, обаче всичко се повтори.
Тогава гинекологът ми свърза симптомите и направихме тест за уреаплазма (бактерия, която обитава едновременно крайните отдели на половата и отделителната системи). Уреаплазмата не се открива при класически изследвания - макар че е много често срещана във вагиналната флора на жените. При някои жени не дава никакви симптоми, при други (като мен например) си протича като остра бактериална инфекция. Може би не е зле да се провериш и ти. Консултирай се отново с лекар. И наблегни на синдромите, свързани с отделителната система.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e886f7f37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Първо, партньорът ти също трябва да се лекува, защото иначе просто продължава да те заразява, след като се излекуваш. Второ, щом постоянно ти се пишка, може да имаш и уринарна инфекция, лечението за която е различно. Отиди да ти пуснат една урина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3a161d8a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Презерватив ползваш ли. Бактериални инфекции и гъбични понякога се лекува и партньора за да не ти е преносител. Не носи прашки те понякога са причина да влизат в влагалището гъбички и бактерии от дупето, висока хигиена също, не казвам, че ти нямаш такава просто препоръка. Това с пишкането са симптоми на цистит, който понякога е упорит зависи кой е причинителя. Отиди пак на доктор и при строго лечение би трябвало да се оправиш. Понякога тия гадотии са доста упорити, а и без секс по време на лечение не знам дали си наясно ама поне седмица-две дори и с презерватив въздържание.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 9b4bba9d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Спри да се тревожиш, това не е страшно! Корените на тези проблеми често са в нашето съзнание. Когато се чувстваш напрегната, притеснена и тревожна, имунната система се срива и не може да се бори с бактерии и гъбички толкова ефективно.
Успокой се и се постарай да се съсредоточиш върху нещо друго.
Другият момент е - приятелят ти лекува ли се също? Дори и няма симптоми, е възможно да е носител и да те заразява.
Пусни си още веднъж изследвания, включително стерилна урина.
Яж кисело мляко, кефир и други храни, богати на пробиотици.
Успех и горе главата

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0d5765997b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Уринарна инфекция може би? Пусни си стерилна урина, за да разбереш дали е това. По отношение на цикъла - виж хормони и провери за полип. Лекарят ще ти обясни кога се прави преглед за наличие на полип (обикновено 1-2ри чист ден от цикъла). Флората ти сигурно е нарушена, затова можеш да си губиш нещо за възстановяването й. Изследване на приятеля ти! Друго, което се сещам е изследване за хламидия и уреаплазми. Работила съм в ин витро център и това са излседвания, които биха могли да те насочат към откриване на проблема.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 83e20696b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди на друг лекар, първите двама явно са доста некадърни. Можеш да имаш гъбички, но да не ти излязат в изследвамията, ако не са в "сигнификантно" количество. Гъбичките се хранят със сладко и тестено. Много хора имат гъбична инфекция и в червата и за това не могат без сладко, като го спрат, гъбите започват да изпускат токсини, от които се чувстваш много зле. Първия път, когато започнах нисковъглехидратна диета(без сладко и тестено), буквално цял месец се чувствах много зле - раздраснителна и мислех само за сладко. След това разбрах, че трябва паралелно с тази диета да се взима нистатин, за да може да започнат да измират гъбите и да не ти е зле. Пие се обикновенно 3 месеца, но трябва да се консултираш с лекар. Аз го пих 5 дни, два пъти и ми призля, за това го спрях. Започнах да взимат екстракт от грейпфрут, но действието му е много по-слабо, отколкото на нистатина. В момента пия и диатомична пръст, която също унищожава гъбите, както и вредни бактерии. Едновременно с това взимам пробиотик, предписан от генеколожката, за да може да се ускори разрастването на полезните бактерии, за сметка на вредните и гъбите. Имам напредък в борбата с гъбите, но отнема месеци. Пробвай изброеното по-горе, срещу гъби. А относно другото - възможно е да имаш хормонални проблеми. При висок пролактин например, пада либидото и започват проблеми с цикъла. Но ние тук няма как да знаем какво е точно. За това смени лекарите, тези явно са много некадърни.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1cdf74b61e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, при мен решението беше комплексно. В началото един курс с медикамент за локално приложение (предписан разбира се от лекар) промивки. Успоредно с това, както и други са ти писали - налага се трайно да спреш захарта и тестото. Най-вероятно си развила и бактериална вагиноза, за което също е добре да се правят съответните промивки или да се ползват мехлемчета. Билкови отвари и чайове (перорално) от типа на бял равнец, мечо грозде, пелин също помагат. Пробиотици трябва да се ползват поне няколко месеца, за да се промени средата. Непременно увеличи и приема на вода.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9c90e1add8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всички коментари преди мен са казали каквото трябва, но аз ще те посъветвам освен това, да си направиш и едни изследвания на хормоните... това с цикъла не е нормално, аз бях с подобни проблеми, все още съм, ужасна силна болка при уриниране и след това, чувство, че постоянно ти се пишка... след поредния ми преглед ми откриха поликистозни яйчници, освен бактерията, която имах. Обърни внимание.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3e4483af4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може ли някой да ми разчете изследванията


MБИ - влагалищен секрет Профил * *
Микроскопско изследване :
* Левкoцити: < 5 левкоцита на зрително поле
* Lactobacillus spp. (Nugent): > 30 лактобацила на зрително поле ( преобладават )
* Candida spp. : Дрожди и хифи
* Trichomonas vaginalis : ( - ) Отрицателен
Влагал. секрет-културелно изследване и заключение ! Изолират се патогенни микроогранизми
Микроорганизъм 1 Candida albicans
Количество ! Несигнификантно

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3659b92f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Пробвай с Чаевец

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9cf0ef0ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей номер 11 - как точно се прилага при гъбични инфекции тъй като прочетох, че продукта се прилага външно, т. е. няма как да се слага във влагалището?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3659b92f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До колкото знам може да се мажеш с него на проблемното място, стига да не си правиш промивки с него. https://biomiray.eu/mobile/product/details?Id=140&langId=0

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker