Трихотиломания- Скубане на коса, мигли и вежди. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Трихотиломания- Скубане на коса, мигли и вежди.
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1217 пъти
Здравейте!
От няколко години страдам от "Трихотиломания"
започна някъде в 11клас когато бях тинейджърка, тогава беше по-малко и рядко като времеви-период.
Още тогава прочетох в нета защо и какво е това което правя и се наплаших, измислях си други занимания за ръцете.
Но миналата година съсипах всичко когато се предадох на желанието... признавам с болка че когато скубех косата си че чувствах блажено, чувствах се добре сякаш премахвах нещо от себе си с наслада.. прекарвах пръсти през косъмче от тила ми и го дърпах.. често до като четях книга или гледах филм се случваше това.. след като се опомнях и събирах косата от пода и виждах колко много е тя заплаквах и се ядосвах на себе си "Как може да си го причиняваш? " всеки път се питах, гледах се в огледалото и виждах разплаканото момиче което искаше косата си обратно, не искаше да има плешиви петна.. След време се обърнах към психотерапевт посетих доста лекари но те не разбираха. Някои мислеха че е заради хормоните но те бяхва наред след изследванията, други си мислеха че трябва да приемам повече витамини като Желязо и витамин Б12. Започнах да пия доста витамини, но нищо не помагаше.
Тази година вече всичко е наред с косата ми порасна стана чудесна, трябваше ми много воля за пустите ми ръце все ги занимавах с нещо за да нямат време за косата, често си правя и домашни маски за коса, витамини за коса кожа и нокти приемам и тя стана по-бляскава.
Има моменти в които ръцете ми тръгват към косата но вече следя всичко много зорко и не позволявам и косъмче да откъсна а само завъртам два три пъти кичур и си казвам стоп, приклюичи с работата там и ако съм свободна сама вкъщи започвам да чистя готвия или каквото и да било само за да разсея ръцете си и да не позволя да съсипят отново хубавата ми коса.
Пиша тук и споделям всичко това защото видях и разбрах колко много жени имат същия проблем и също така ще се радвам ако има група някъде, бих се присъединила и бих давала кураж на дрте дами, искам да се съберем и да се подкрепим! Защото е важно човек да има подкрепа, а аз съм готова взаймно да си помогнем!

С уважение към всички дами, Блаходаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0eadd5d2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, страдах от същото. Имам приятел, който си скубе брадата. Наистина е доста неприятно, срамуваш се от другите, защото го считат за лудост, но е преодолимо. Смятам, че не си отишла при правилния специалист - психиатър или психолог, след като те лекуват с витамини. Ти знаеш, че проблемът не е физически.
Спомена за чувството на разтоварване. Помисли си какво ти тежи. Може да е всичко - високи очаквания от някого към тебе, лоши спомени от детството. Невротичните прояви, каквато е и трихотиломанията, са способ за приспособяване към дистрес. Работи върху това, чрез. книги или чрез специалист, защото ако не е косата, ще са ноктите, кожата или нещо друго. Търси корена на нещата.
Браво за маските и за волята, които показваш дотук. Мога да те посъветвам и всеки път когато си харесваш косата и чувстваш свобода от навика и красиви мисли са в главата ти - постарай се хубаво да запомняш усещането и обстоятелствата около него. Така ще си създадеш условен рефлекс.
Дано съм била полезна.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9dd022973a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам същия проблем. Как да се справя с него? Като посегна се спирам. Но понякога го правя неусетно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker