Неистов глад вечерта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Неистов глад вечерта
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3705 пъти
Здравейте!

Висока съм 178см. Преди бях достигнала 87 килограма. Отдавна спортувам , сега съм 74, много се старая на тренировките, но уви - дойде ли вечер, умирам от глад... това е от 2-3 години..Зная, че това е много вредно, но..

Хапвам през деня нормално. Вечер лягам много лъсно -около 2-3 часа. Малко преди това обаче ям. Храня се с протеинови храни, но предполагам, че ако не ядях вечер щях да отслабвам не толкова бавно.
Или най-кошмарните ми периоди са, когато заспя нормално и се събудя в 4-5 сутринта с някакъв невероятен глад..
На някой случвало ли му се е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 782cb41e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много старо и клиширано, но ако спреш да се храниш след 18:00 часа, ще видиш много добри резултати. В началото и аз бях така, направих си такъв режим, че след няколко дни стомаха ми се сви и се засищах само с обяд и лека вечеря и нямах неистовият глад вечерно време. Знам как се заспива на гладен стомах, обаче в момента има толкова много плодове и зеленчуци и ако си много гладна изяж някакъв плод, колкото да те засити. Пий повече вода и течности!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0449d9fcde
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   според много лекари 1 изобщо не е прав, а това старо и клиширано е отхвърлено от мнозинството вече от лекари и диетолози.
Гледа се общо на ден колко калории е погълнал човек. Освен това съвременната медицина е доказала, че гладът се предизвиква от рязка промяна в нивото на инсолин и кръвна захар в кръвта. Ако човек например яде много често, но малки порции (дори плодове), неговата кръвна захар играе. Всеки познава чувството на глад, след като си изял една ябълка - много бързо се качва захарта във фруктовата захар и те удря после глад.
Аз самата съм 176 см. бях в най-лошия си период 71 кг., сега съм 63-64 кг, но нося номер дънки 28 да кажем - трупам мускули, а те тежат повече от мазнините. Решила съм да стана 60 кг. и да нося още един номер по-малки дънки.
Аз самата те съветвам да разпределиш яденето си на две-три големи ядения на ден. НЕ СЕ ЛИШАВАЙ ОТ ВЪГЛЕХИДРАТИ! Те са храна за мозъка, имат много баластни вещества! НЗО препоръчва даже поне 60 % от храната да е въглехидратна. Яж към големите ядения плодове, но не между другото, защото качват захарта, задстомашните жлези реагират с инсолин, после пада захарта рязко и си гладен. Въглехидрати значи трябва да ядеш по принцип, но не между храненията! В никакъв случай не прави Дюкан, има вече и в България едно момиче в болницата с два неработещи бъбрека в интензивното!
Аз също станах жертва на протейновата диета „Зоната“, която изобщо не е толкова крайна като други - умрях от глад и после натрупах много килограми. Така че, ако искаш да живееш и да имаш работещи бъбреци, СПРИ С ЧИСТО ПРОТЕЙНОВАТА ДИЕТА.
Ако искаш да отслабнеш - 2-3 пъти минимум фитнес на седмица, минимум 2 часа всеки път, особено много прави ергонометър и пътека за топене на мазнини. Яж си нормално, без мазно и пържено, но не се лишавай и от хляб, и от картофи! Мозакът се храни САМО с въглехидрати и в момента си иска порцията като те подлудява с чувството на глад. Послушай тялото си, то е една перфектна машина!
Гледай на 24 часа да не приемаш повече от 1400 калории (горе-долу толкова трябва да изразходваш в покой, но се прави точно изследване с апарат, като ти мерят % мазнини, мускули и други тъкани... ). Ако правиш спорт и не поемаш повече от тези 1400 калории, ще отслабнеш! Виж какво пише като съдържание мазнини, въглехидрати и протейни на кофичка кисело мляко - това е оптимумът като съотношение. Въглехидратите и протейните трябва да са равно количество, мазнините трябва също да присъстват на трапезата, защото витамините са мастно разтворими и не можеш да ги усвоиш без мазнини в храната си. Наблегни на обогатените мазнини - мазна риба (тон), зехтин, НИКАКЪВ МАРГАРИН (причинява рак ), слънчогледово масло е хубаво, както и мазнини в храните - в киселото мляко, сиренето и т. н. - не се ограничавай и не се храни едностранно, тялото ще протестира! Храни се разнообразно, по три пъти на ден и гледай да поемаш към 1400 калории.... ако правиш и спорт, скоро ще се вталиш!

П.П. дори шоколадът е полезен, ако е с мярка и с възможно много какао. Ако изпиташ глад през нощта, пий малко вода и хапни една кофичка кисело мляко. На гладно бактериите още по-добре стигат до чревния тракт и оказват лечебините си свойства, запълва се стомахът с правилния продукт! Ако при силно къркорене не хапнеш малко, може да се получи оплитане на червата (къркоренето идва от тях, не от стомаха), а това значи операция по спешност. Наскоро почина една журналистка от това дори....

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a173ed7946
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   номер 2, авторката съм!
Благодаря ти за изчерпателния отговор.
Лично аз се старая да ходя 2-3 пъти седмично на аеробика, която е доста интензивна.. мисля да пробвам и с фитнес.
интересно ми е като си на моята височина да те попитам някои неща:)
Като цяло имала ли си проблеми с теглото като малка?
аз например все едричка съм си вървяла..
може би и костната структура има голямо значение, тъй като на около 61-2 килограма преди време не изглеждах добре.. моите килограми са може би 65-6...

но сега не се харесвам, дори смятам да пропусна морето, защото наистина не ми е комфортно...

според теб, мога ли например при положение, че си легна в 3, да хапна нещо към 2?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker