Може би колит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Може би колит
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 787 пъти
Здравейте! От доста време имам болки в корема, газове и диария по-често от нормалното, а когато нямам имам по-скоро запек. С една дума ходенето ми по голяма нужда не е нормално. Преди около 2 години приемах антибиотици, а преди тях съм пила и противозачатъчни. Някъде този период го отключох. 1 година някъде ходих ту нормално, ту с диария, но някак си не обърнах внимание. Мина обаче доста време. Пробвах всякакви пробиотици с месеци. Ядох картофи, препечени филии по препоръка на личния. Всичко е до време почна ли да се храня нормално пак същата работа. Беше ми пуснала едни изследвания, които аз съм правила и повечето хора правят за здравната книжка. Там всичко беше наред. Прати ме съотверно на гастро, но той ми прегледа корема с ехограф и ми каза да пия пак едни пробиотици. Естествено каза че може да запише час за колоноскопоя, но аз се изплаших и отказах. Реших пак да пробвам с пробиотици и диети. Странното беше че не ми пусна изследвания като пълна кръвна или на натрий и калий за които знам че при продължителна диария стойностите са занижени. След време пак отидох до личния и тя ми каза, че с тези изследвания нищо не излизало, което ме учуди.
Въпроосът ми последно е едонствения начин да се разбере какво ми е е колоноскопията така ли? Как диагностицират деца примерно? Как така няма никакви изледвания? Чувала съм и за рентген, който обпределено предпочитам. Съжалявам, сигурно щв ме нахокате и ще кажете да го направя и че от здравето по- важно няма, но разберете, че уплахата и притеснението ми са много големи.
Вторият въпрос ми е дали ако ми открият нещо такова ще се оправя. Просто знам за хора, които имат колит и си живеят с него пият пробиотици и им дават списък с храни, които уж да не консумират. Ако ще ми кажат само това смисъл не виждам.
Извинявам се отново за странното писание, но ви моля за помощ. Знам че много хора се борят с подобни проблеми и наистина имам нужда от съвет!
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7c813e0966
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Започвайте подобни теми с годините си. Има огромно значение дали описаните проблеми са при млад човек, или при възрастен. Щом при изследвания не са установили сериозни аномалии, значи не се открива физическо заболяване, а е физиологичта форма, т. е., функционално. Най вероятно е раздразнено черво. Опитай за няколко дни, вечер преди лягане да изядаш по една кофичка кисело мляко(по възможност домашно) в което слагаш и разбъркваш една лъжица смляно ленено семе. Домашното кисело мляко е най естественото, няма консерванти и е най полезно. Лененото семе може и да не е смляно, но по бавно действащо. По аптеките има смляно семе от живовляк, нарича се -Хукс, препоръчват го при запек, но добре регулира и храносмилането, най вече с фибрите си. Опитай известно време, сутрин на гладно да пиеш чай от листа на смокиня, на мен ми помага, при теб - опитай, няма да ти навреди. Всичко е на нервна почва, успокой си живота. А колоноскопията съвсем не е опасна, неприятното е, че трябва да се гъзиш пред доктора, но щом здравето го иска и това се преглъща. Започни да закусваш с овесени ядки накиснати в кисело мляко и ще си регулираш храносмилането!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker