Спрях кърменето и се чувствам ужасно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Спрях кърменето и се чувствам ужасно
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2050 пъти
Дъщеря ми е само на 4 месеца, но заради силно влошеното ми здравословно състояние се наложи да спра да я кърмя. Бият ми инжекции и се изцеждам в мивката. Ужасно е. Тя вече яде изкуствена храна и ми е много трудно да си го простя. Въпреки, че достигнах крайния предел на отлагане на лечението, въпреки, че имам и син на две години, когото през последния месец напълно неглижирам, заради състоянието си. Проблемът ми е неврологичен и почти не можех да се движа, не съм излизала от 3 седмици, с изключение 2 пъти до лекар. И все още не можем да излезем с количката. Като в депресия съм. Не знам какво ми става, плаче ми се, изпитвам огромно чувство за вина, сякаш избрах своето здраве пред нейното. Липсва ми близостта с нея. Надявам се това да е хормонален дисбаланс, заради рязкото отбиване и когато кърмата спре да се успокоя, защото това чувство, че съм лоша майка ме побърква и завзема. На вас случвало ли се е нещо подобно, как да се помиря със себе си? Знаете ли някакъв натурален начин за спиране на кърмата, страх ме е да пия хормонални препарати за спиране. Благодаря ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 63870ba655
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От стрес заради неприятности нямах кърма, синът ми от раждането си яде адаптирано мляко. Бях зле, свекървата ми повтаряше че съм лоша майка, познати приятелки на мъжа ми повтаряха “ че би било хубаво за детето да се храни от мен”, но какво да се прави не е по собствено желание , случи се. Не всичко можем да контролираме и избегнем. Знам какво е хем да се чувстваш виновна, хем да ти всяват вина. Но, не се тревожи синът ми е сега на 14 месеца, не се разболя нито веднъж през зимата , като се има предвид че постоянно сме били навън, дори в снега и студа на пазар и зъбките му поникваха леко. Да ти кажа това с кърмата е донякъде мит, всичко си е до ген и имунитет, не зависимо с какво го храниш. Не се тревожи, стегни се, децата ти имат нужда от теб, а бебето от витамин Д. Изпий една бира, тегли една майна на всички, слагай го в количката и отивайте да събирате Витамин Д.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 63870ba655
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А и пак съм аз. По- добре се консултирай с лекарят си да ти предпише хапчета за спиране на кърмата да не си докараш някой мастит, че тогава да видиш. Забрави просто, всякакви втълпения и бабини деветини.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: b990cecc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Градински чай по 4-5 пъти на ден, цедиш, когато те боли и спира. Аз избрах да не кърмя и консервативния начин на спиране на кърмата с чая. Разбира се каквото изцедях в началото го давах на бебето, не съм го хвърляла. Синът ми е супер, много гушкав и обичлив, нямаше колики, 4седмици след раждането почна да спи по цяла нощ. Ти като даваш АМ пак гушкаш детето. Не се терзай супер майка си си, а ако някой ти подхвърля нещо го прави от лошотия или избива комплекси.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 714fff41d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се обвинявай,че си спряла да кърмиш, щом си с влошено здравословно състояние и ти бият инжекции.Така е по-добре за детето ти.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c7bf24ad37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Може и без да го кърмеш спокойно

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: dc37fc5a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Чувстваш се така, защото има някаква кампания "За" кърменето, и едва ли не, не си добра майка, когато не кърмиш. Което са абсолютни глупости! Кърмено или не, детето ти ще е добре, и неговото здраве и бъдеще не зависи от кърмата ти, а от това дали си спокойна, щастлива и обичана от мъжа ти!!! Чувстваш ли подкрепата и любовта на мъжа ти, няма да имаш такива терзания. Търси проблема другаде, не в кърмата. Има много деца, които не са кърмени и един ден, а са здравички, умни и щастливи. Ама така става, пуснеш фейса - кърмене, излезеш в парка - "Кърмиш ли?", отвориш сайт за майки - една след друга се надпреварват коя по-тежко раждане е имала/разбра се, естествено раждане, да не са "лигли" да раждат със секцио/, някои кърмели до 2 години /WTF???/, така че дерзай момиче, като не ти се кърми, няма да кърмиш, а пък ако те е срам, казвай, че кърмиш и толкова. Важното е да си в добро психическо и физическо здраве, защото децата нямат нужда от тази кърма, ако майката е в такова тежко състояние. Но децата усещат енергията на майката и я попиват. Успех! Сипи си едно кафе, пусни си музика, измий си косата, сложи си маска на лицето и дерзай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ce3a1329af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се обвинявай, аз не мисля, че кърмата е нещо вълшебно, колко деца са на адаптирано мляко. Не мисля, че ако не е на кърма ще загуби нещо. Гледай да си добре, да си гледаш децата. За другото питай лекаря.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4fa83a0852
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Децата ти имат нужда от здрава майка. Не се упреквай! Да, по-добре е кърмата за детето, но има хуманизирани млека. Много по-важно е да се възстановиш бързо и да се грижиш лично за децата си. Но и да боледуваш по-дълго, дай си време за това. И ти си човек!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e7ad9b5635
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Луда ли си - лоша майка ще бъдеш, ако поради немарливост не се погрижиш навреме за себе си и позволиш трайно да се осакатиш! Детето има преди всичко нужда от здрава и енергична майка - не се ли оправиш няма да можеш нито да се разхождаш спокойно, нито да я вдигаш, нито да си играеш с нея. Мъжът ми не е кърмен изобщо - отгледан е с формула, бил е здраво и енергично дете и почти не е боледувал. Мен майка ми пък ме е кърмила почти до 2 годишна възраст и познай - от малка бях болнава и почти до средата на гимназията вирус не ме прескачаше, така че няма никаква гаранция.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a520bfb666
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пак е взела най-важното. Коластрата и пак няколко месеца е кърмена. Моята е на година и девет месеца и се кърми като новородено... идва, сяда в мен, полягва леко и ми вдига блузата, а като засуче обръща очите... Еми голямка е... и не мога да я спра! Ако бях я спряла по-рано щеше да нямам този проблем. Сега ще я оставям на баба и няколко дни да я отбиваме. Ще е зор голям! Не тъгувай! Добра майка си!

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7a252a2e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   нищо не трябва да е на всяка цена. Да си съсипеш здравето и да неглижираш по-голямото дете не е оправдано заради едно кърмене, което има алтернатива. Детето ще порасне с или без кърма, твоето здраве обаче няма да се върне, ако не вземеш мерки.
А и майчинството не свършва с кърмене, поне до пълнолетие дъщеря ти ще има нужда от здрава майка, синът ти - също.
Моите деца са кърмени до 2-2.5 месеца, през които и дохранвани с АМ. Просто нямах кърма, беше много малко, накрая спря. Е, да се гръмна ли? Или да изпадна в самосъжаление? Сега са на 15 и почти 9, доста по-здрави от много на тяхната възраст. Кърменето е полезно, но в никакъв случай не е панацея, нито решава всички проблеми.
Хайде, успех с лечението!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 022ab0edae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Жена ми кърми 2 месеца само. Синът ми заспиваше редовно на зърното. Опитвал съм се да го събудя. Но нощното и времето когато съм на работа, едвам успяваше да го накърми. Не качваше много тегло и на третия месец започнах да му давам адаптирано за да се нахрани. Я

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 619c04ecec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторката:
Момичета не знаете, колко ви благодаря. Лечението ми вече започна да действа и дори излизахме за по малко. Дадох си сметка, че е много по - добре да съм здрава и да сме навън, отколкото да лежа със седмици в тъмната стая само и само да мога да кърмя. И то, каква ли храна съм й предлагала... Болка и депресия. Не исках да го казвам, но Номер 6 е права. Тази кампания "За кърменето", се е превърнала в "Анти АМ" и създава огромен натиск върху майките. Едва ли не, трябва да се кърми на всяка цена, едва ли не, това е панацеята за колики, зъби, болести, а бе за всичко. Едва ли не, не кърмените деца не били интелигентни и здрави. Педиатърът ни, също много ми помогна, с осъзнаването, че правя най-доброто за детето в момента. Разказа ми, че има пациентки, с недостатъчно количество кърма, на вегетариански режим, пушачки, на лекарства и т. н. И въпреки, че децата им не наддават нормално, под гръмката кампания "за кърменето", изключват гласа на здравия разум. Изписа ми витамин Б6 и Лецитин, за да спре лактацията по-бързо, защото малката е нервна заради миризмата на кърма и се налага друг да я храни, защото при мен отказва. Но и това ще мине.
Пак ви благодаря! Бъдете здрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker