Пак киста, пак проблеми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Пак киста, пак проблеми
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1335 пъти
Здравейте!
Отново с киста-5 см. Открита ми е вчера. Предния месец имах киста 4 см. След прием на дуфастон и след като ми свърши цилъла бях на преглед и докторът ми каза, че я няма, но за да не ми излизат нови да пия Диане. Е пила съм го и преди викам си пак що пия. Да ама не стана. Много ми се гадеше и на 3ти ден повръщах от хапчето. Обадих му се и ми каза да ги спра. Питах го дали мога да пия други и той каза да не пия. Реших да се посъветвам с нов доктор, както вече казах на прегледа ми откри кистата. За мен това е старата киста. Няма как за 1 месец да се получи толкова голяма. Видя ме на ехографа видя ми лицето, на което имам акне въпреки, че съм 20+ год. И ми каза че проблема с хапчета няма да се оправи, което наистина е така, но как да се оправи!? Предписа ми матрика 3 по 2 хапчета. Каза да видя лунните фази и всяка седмица когато луната е във фаза този ден да съм само на плодове и вода. Мислите ли че това ще ми помогне? Първо аз съм доста слаба около 50 кг. Няма ли с този тип диета да отслабна още повече. Просто ми обясняваше, че организма ми трябва да се изчисти от токсините. Мислите ли че ако 1 път седмично се "прочистваш" и следващите дни си ядеш всичко това би имало ефект? Занесох и хормоналните ми изследвания и я питах дали според нея да се консултирам с ендокринолог, но тя ме посъветва за сега да изчакам. Много съм притеснена това не е малка киста.
От началото на годината съм обиколила 4ма гинеколози и всеки казва различно нещо. Притеснена съм. Тази матрика е на билкова основа. Дали ще успея да намаля кистата. Само да не ми се уголеми още, защото ще полудея.
Каза ми като ми дойде цикъла и ми свърши съответно пак да отида. Кой знае дали ще ми дойде с тази киста. Ако до 2 седмици не ми дойде пак ще отида, за да разбера поне какво се случва. Вече не знам кой да слушам. Имам чувството, че нещата стават по-зле. И колкото повече доктори обикалям повече се обърквам и съответно давам много пари, които не са ми най-големия проблем, но все пак са си от важно значение. Убеждавам се че лечение няма да има.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: a0c13eff49
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам само един въпрос - какъв е хранителният ти режим? Имаш акне и очевидно не се храниш правилно. Как си с шоколада, сладоледа, млечните продукти, месните? Аз например от млечните продукти получавам много ситни пъпки по цялото лице като обрив и не ми минава със седмици. От горещината също започнах да получавам обриви. Но за акнето според мен наистина смени хранителния режим. Не ти е казала лошо да спазваш режим на новолуние/пълнолуние. Пробвай, нищо не губиш. Още повече наистина помага. Очевидно е, че си много стресирана и няма да си помогнеш като обикаляш много лекари всеки месец. Опити за забременяване ли правиш или се страхуваш да не се спука? Отиди на репродуктивен специалист, не обикновен гинеколог. Първите са по-бавно с кистите от всякакъв вид

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d32804ea9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лъжеш се че не може за месец да се получи 5см киста. Матрика ще помогне ли, мисля че да, по скоро тя от колкото диане.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a98b537ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, момиче! Първо много съжалявам, че ти се случва. Преди месец почти ме оперираха от киста на яйчника за пореден път. Вече имам назначено лечение. Всичко над 4 см е оперативно. Оперирали са ме не един път от киста на яйчниците, но най-накрая се намери решение след много мъки. Изписвали са ми Ясмин - от него си изповръщах червата. Общо взето ужасно. С билки съм пробвала и с какво ли нен- при мен не помагат билките. При мен помагаше ножа. Искат да отидеш пак на преглед, за да видят дали се е "спукала", абсорбирала. Ако е опитен гинеколог може да види чрез вагиналния ултразвук каква е кистата и дали е оперативна. Не искам да те плаша, но ако една киста два месеца не се спука и се уголемява - препоръчва се операция, защото после става опасно. Нв се шашкай - иска се спокойствие изцяло, никакъв стред. Съресът "храни" кистата. Всяка една стресова ситуация е минус за теб. Според мен трябва да промениш нещо в твоя начин на живот. Ако желаеш мога да ти дам своя имейл адрес...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fd60ac3936
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката: Хранителен режим не спазвам, но не ям фаст фуд нон стоп и шоколад както правят много момичета, а са с перфектна кожа. По-често си се храня със домашно сготвена храна. Нито пия алкохол, цитари пуша, но по 2-3 на ден. Не искам да забременявам. Искам да си оправя хормоните и да не ми се появяват кисти постоянно. Прясното мляко го спрях. Шоколад гледам да си купувам по-често черен, но се изкушавам чат пат с обикновен. Аз режима, че ще го пробвам е ясно, притеснявам се да не заслабна още повече, защото ви казвам, че съм 50, хората ми дават макс 45 кг. Иначе и матриката ще си я пия 3 месеца. Съмненията ми са защото съм пила Витекс и подобни, но до сега не са оказвали голям ефект.
Към 3 казваш че си намерила решение или поне аз така разбирам. Би ли споделила ще си ми от голяма помощ? Виждам, че сходно от против. ни се гади. След като ми е толкова голяма кистата и няма да се махне тогава да искам операция защо ме мъчи с тези таблетки. Най-много да порасне още повече. Че няма да запазя спокойствие е ясно. Аз съм супер стресирана. Другото което си мисля на своя глава пак да пия Дуфастон и да си се лекувам сама вече съм отчаята.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: eb069b290b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Трябва да отидеш и на ендокринолог, това е и от неговата материя. Трябва да преминеш на диета, избягване на въглехидрати иначе нещата ще стават по-зле. Здравословна диета всеки ден, а не само по фаза на луната. Щом не те праща на ендокринолог се съмнявам колко добра гинеколожка е.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1d848df46e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имах 5-6 см киста и нямах цикъл. след 5 дена дуфастон ми дойде цикъла, тя се изчисти. Към операция се ходи ако е там 6 месеца кистата. На мен така казаха. Защото ако бързат за операции значи искат да грабнат парите по бързо. Операцията е лапароскопия-3 с ни в болница. Но пак може да се появи... Затова обикновено махат яйчника целия, но ако нямаш деца може да те унищожат. зависи на кого попаднеш. С тия билкови боклуци няма да спукаш киста, искат да станеш за операция само. Пий дуфастон за 5 дни и след още 3-4 дни ще ти дойде цикъла и кистата ще се изчисти. Намери си предишния лекар дето ти го изписал и ходи при него. Явно е най компетентен от всички. Нека пак да го изпише и така..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8bbcc2c652
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Елексирите на Хлебаров на мен ми помогнаха. Номер 203 е за кости на яйчниците!

Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0e1b1b71de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Започни да пиеш бял равнец. Ама редовно. Аз по малки кисти съм имала, но с бял равнец всички се излекуваха. Действа безотказно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker