Доста килограми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Доста килограми?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1117 пъти
Такам, който няма да коментира по темата, а ще ме поучава, нека си замълчи.
Значи тежа 120кг, как стигнах до тук? Случи се в последствие когато се отешавах с храна. Знам, че не е полезно, но имам познати, които са отслабвали с диети от типа " 5 кг за 5 дни" и някакви такива. Знам колко е вредно и застрашаващо здравето ми, но в момента нямам време за режими и т. н., но ми се налага да сваля поне малко до септември. Така, че ако някой пт вас е спазвал подобна диета нека я каже + мнение за нея. Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4d0825c8c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   5 кг за 5 дни и подобни са глупости, дори и да ги постигнеш, за 0 време пак ще ги качиш, че и отгоре. За йо-йо ефект да си чувала?
Не се обиждай, но от написаното личи, че нямаш и грам понятие от здравословно хранене и движение.
По-добре спри сладкото, пакетираните храни (чипсове, снаксове, вафли, бисквити и прочие простотии), ако не можеш да спреш тестените, поне ги замени с черен / пълнозърнест хляб. В това време чети за правилен и баласиран режим. Не знам какво значи да нямаш време и как точно си представяш чудотворното сваляне, но не става така. Изисква се цялостна промяна на начина на живот, за което не знам дали си готова, поне от написаното не личи.
За спорт не знам има ли смисъл да пиша, но ако започнеш, внимавай с натоварванията да не си увредиш ставите (ако вече не са увредени от тежестта върху тях)

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: abf7696958
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като очакваш за една седмица да свалиш 5 килограма, то очаквай да ги покачиш отново пак за седмица.
Тези 120кг. не си ги натрупал за седмица, така че и за седмица не можеш да ги свалиш.
Не ти трябва диета, а ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ, а той не се спазва само за 1-2 седмици.
Бил съм 115кг. преди няколко години, мъж съм.
Започнах с хранителен режим и фитнес, и вече 4 години си поддържам между 86-88кг.
Преди практиката, започнах с теорията, тоест да чета за различните храни, хранителните режими, физиологията, физическите натоварвания и тн.
Виж в интернет за следните неща:
Калориен излишък/ калориен баланс/ калориен дефицит. Трябва да си в калориен дефицит за да сваляш килограми. Има в интернет онлайн калкулатори които изчисляват калорийният ти баланс. Например моят калориен баланс е 2500кал. И знам, че ако ежедневно надвишавам тези калории, то ще започна да качвам килограми. Целта е да приемаш с 100-200кал. по- малко за да можеш да смъкваш килограми.
Калорийните рестрикции трябва да са постепенни, а не резки. Тоест да ядеш по малко от преди, но не да си например на една ябълка дневно.
Каквито и диети да спазваш, ако ще и тонове лимон да ядеш, не си ли на калориен дефицит, килограми няма да смъкваш.
Следващото нещо:
Напиши в интернет: НВД- Нисковъглехидратна диета. При нея намаляш въглехидратите и се храниш повече с храни съдържащи белтъчини и мазнини. Естествено пак трябва да имаш въглехидрати като ориз, картофи и тн. но по- малко.
Също можеш да търсиш за НВД/ВМ- Нисковъглехидратна-високо мазнинна диета. Отново няма много въглехидрати, но освен на белтъчините разчиташ и на мазнините доста.
И един от любимите ми хранителни режими: Циклично хранене/ фастинг. При него имаш часови прозорци в които изобщо не ядеш. Това ми е любият режим, и при него съм започвал да се храня чак в 15:00 часа следобед. Не ми се изпада в подробности, просто трябва да прочетеш в нета и да се информираш.
Имай предвид, че нито един от тези режими не действа, ако не си в КАЛОРИЕН ДЕФИЦИТ.
При мен най- добре подейства Цикличното хранене, което естествено беше съчетано с калориен дефицит и НВД.
Свалях по 1-2кг. на седмица, но резултатите са постоянни.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2b891b5634
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Няма да те съдя за теглото ти - ти си го носиш, обаче грамотността ти е потресаваща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 178223b150
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! От личен опит бих ти казала, че такива диети са с много минимален ефект. Мисли в дългосрочен план. Замени вредната храна с здравословна, намали малко порциите. Постепенно се случват нещата. Има много предавания в интернет, свързани по темата. Освен това твоята връзка с храната е по-скоро емоционална и трябва да потърсиш адекватна помощ. Не си прави експериментни. Говорим преди всичко за здраве. Успех с борбата с килограмите.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 471019ea8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   5 килограма за 5 дни е абсолютно невъзможно дори да гладуваш. Това е личното ми мнение. Дори тогава ще свалиш 2-3 килограма, защото си се изходил 2-3 пъти, изпразнил си напълно стомаха и си намалил количеството вода в организма. После без диета ще ги върнеш.
Гледай по-реално на нещата, до септември имаш два месеца. Със всяка нормална диета, която изобщо не е екстремна, ще свалиш 10 килограма до есента.
С два месеца фитнес за начинаещи също, просто изобщо не бива да хапваш пържено, сладко, тестено и майонеза, но какво толкова след като можеш да си ядеш неограничено количество картофи, ориз и месо. Само трябва да тренираш през ден. Стомахът ти ще се свива от тренировките, ще се засищаш по-лесно.
Дори съм убеден, че ако напълно спреш сладко(това включва и напитки, важи и за горните варианти), тестено, майонеза и всякакъв тип подобни топинги имащи %-но съдаржание и пържено ще свалиш 5 килограма до септември.
Диета 5 за 5 не е ли режим. Ако направиш такава стомахът ти ще се свие и това ще ти помогне за след това, но промяна на хранителните навици или спорт трябва да има. Иначе ще ги върнеш.
Стана ми интересно каква е тази диета, за която говориш? Трябваше да споделиш. Ще чета за коментари. Знам една, с която до септември ще си 100 килограма. Много е екстремна, но един я пази и резултатът беше видим. Сега няма да я споделям, защото може и ти да си прав. Ще изчакам коментари и ще пиша.
Още един вариант! С гладолечение според мнозина дори се самолекуваш. Ти можеш да направиш само подготвителния период за него до Септември - само и единствено пресни плодове и зеленчуци плюс вода - това е още една опция, но не от тези които съм пробвал аз или някой когото съм наблюдавал. Затова няма да посочвам килограми. Аз правих такова хранене в продължение на 15 дни и свалих десет килограма. Подчертавам, че яденетата ми не включваха салати с отцет и сиране, нито плодови салати със заливка, консерви или готвена храна, банани, картофи, царевица не ги броя за плод и зеленчук. Всичко съм консумирал натюр. Бях още момче(14) и цял ден съм бил на крак. Имах килограми за сваляне поне 15. Ако трябва да говоря за диета 5 за 5 отново, ще кажа, че точно това препоръчвам, но пак не виждам повече от 2-3 килкограма надолу. Каква е разликата с моето? Едно е 5 дни, друго е 15. Специално аз не съм ял промишлени количества, просто залъгвах глада по 4-5 пъти на ден.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 04dbdfd69d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, преди година тежах 85 килограма, не се понасях. Спазвала съм много режими, много диети, но не помагаше. Затова си измислих мой режим-никакво месо, никакви пържени и мазни храни, без газирано и тестено. За два месеца свалих над 15 килограма. По-късно свалих още 10 и се чувствам страхотно. Не е зле да го пробваш, но лично при мен има само един недостатък-кръвното ми стана много ниско. Но иначе всичко друго е наред.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9c5d969694
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трениране: кардио и тежести чисто хранене без сладко, тестено и мазно и ще си 6 до септември. Това е начина, друго няма. 5 кг за 5 дни на баба ти хвърчилото... ще си ги върнеш като нищо за нула време.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: afcc53afc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Подкрепям написаното от 2 с две ръце. Нисковъглехидратният хранителен режим (който аз знам под името "кетонна диета") и цикличното хранене бяха единствените мерки, които наистина доведоха до стремглаво смъкване на кила. От месец ги практикувам, досега съм свалил 8. 5 кг.

Два от тези килограми се махнаха обаче след 3-дневен "воден" пост. Тук мнението ми може би се разминава с това на 2, но принципът е същият - калориен дефицит, само че не ежедневен, а ежеседмичен. Три дни на 0 калории, останалите пък се храниш нормално, и даже можеш да ядеш малко повече - стига на седмица да ядеш по-малко, пак ще смъкваш кила.

При мен, ниският прием на въглехидрати и повишеното консумиране на мазнини (добри мазнини, само да подчертая - от риба, пилешко, зехтин, кокосово масло) значително ми улеснява постовете. Само на първия ден усещам глад, който обаче лесно залъгвам с вода. На втория ден гладът е вече само лек гъдел и от време на време, а на третия беше изчезнал изцяло и се чувствах прекрасно. Лекарят ми препоръча да не рискувам с по-дълги постове, затова ги ограничавам до 3 дни.

Ежедневният дефицит може да забави метаболизма - тялото смята, че има недостиг на храна и забавя каквито процеси може. При постите обаче се получава обратното - храна просто НЯМА. Метаболизмът се забързва, забързват се и мозъчните процеси; реакциите на тялото - всичкото това с цел да мобилизира тялото и така да има по-големи шансове да намери храна. Така нашите прадеди са оцелявали през каменната епоха.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ea577f7075
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей. Аз съм в същото положение, но много над твоите.
Спазвам два режима от пролетта и съветвам който мога да ги спазва, защото са здравословни и ефекта е страхотен. Вталих се от Април месец. Първият режим е на Петър Димков. На втория режим му викат диета, но си е режим -Македонската диета. С втория режим ще ти изчезне и огромния апетит. Изключително лесни за спазване и лекаря ми ги удобри, редувам ги.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker