Мисля, че имам шизофрения. Страх ме е! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мисля, че имам шизофрения. Страх ме е!
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2276 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 години и мисля, че имам шизофрения. Ще започна от самото начало откъдето мисля, че тръгна всичко. Преди 2 месеца, една вечер докато си пишех с една моя приятелка в главата ми изникна мисълта дали харесвам момичета или по точно дали я харесвам като нещо повече от приятелка. Тези размисли продължиха около 1 месец, през което това време изпаднах в депресия Споделих на майка ми относно тези мои съмнения и тя ме разбра много добре и благодарение на нея успях да изляза от този така да го нарека, , период ". Обаче след може би една седмица след като осъзнах, че не харесвам момичета в главата отново изплува мисъл дали пък не искам да съм момче или дали е трябвало да се родя такова. Следователно отново изпаднах в много дълбоки размисли, които размисли доведоха отново до някакъв вид депресия. В този период не можех да се позная, имах чувството че съм изгубила, , себе си ". Минаха може би около 2-3 седмици и това отмина. Да но проблема беше там, че още имах чувството, че съм изгубила, , себе си" и продължавах да не мога да се позная. Бях изгубила мотивация за всичко, почни нищо не можеше да ме направи щастлива, беше ме страх какво ме очаква в бъдеще. Имах чувството, че полудявам. Попаднах на една статия във Facebook, не се сещам за точното заглавие, но беше нещо от сорта на, , неща които показват, че имате психически проблеми". Зачетох се и имах тези, , симптоми" (нямах мотивация за нищо, страх за бъдещето и тн. ). След всичко това започнах да се ровя в Интернет, за да разбера дали ми има нещо. Четях всякакви статии.
От малка си го падам леко хипохондрик. Та след тези всички работи, които изчетох се почувствах по-зле, започнах да имам странни мисли. Зачетох се за шизофренията и за нейните симптоми. Вчера не знам какво ми щракна в главата, но започнах да се запитвам дали всичко около мен е реално дали и аз съм реална. Мисля, че трябва да споделя всичко това на майка ми и че трябва да посетя психиатър. Страх ме е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 607a1fb56d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най- лесно за да не се занимаваш с глупости започни д а четеш научни материали. Никой луд човек не се пита аз луд ли съм? Сиреч шизофрениците не знаят че са шизофреници, те се приемат като нормални хора! От сега ще ти кажа нямаш компания с приятели, нямаш хобита и отговорности, нали? Даа - там е и проблема, просто си намери занимание. Запиши се на кралици по каквото се сериш- рисуване, пеене, свирене, уроци по английски, френски, немски и прочие. Ако вашите ти позволят вземи си куче, раздай времето си за него, да го разхождаш, обучаваш, решеш и тем подобни. Имаш много излишно време в което ти остава да мислиш за простотии. Запиши се на психолог поне ще ти потвърди че ни си луда. Там също ще можеш да откриеш себе си, полезно е да се ходи на психолог аз също ходя много ми помага на мен, за мен самата, за съпруга ми, за моите родители. Поне там можеш да споделяш на воля всичко Що дето ти е на душата, отпускащо е.
Болести като шизофрения, раздвоение на личността, биполярно разстройство и други от този род са много сериозни, абсолютно засягат психиката на човек - те виждат и чуват неща които не съществуват, променят настроенията си. Те са абсолютно не адекватни. Ако имаше шизофрения щеше да работиш с ресурсен учител, самото училище щеше да те препоръча. Разбира се всяко заболяване има степен на изразяване някои хора имат много лека форма и могат да ги контролират с лекарства и терапия, но някои са много тежки случай и абсолютно не могат да се грижат сами за себе си. Така че просто имаш твърде много време да мислиш за излишни неща изпитала съм го. Е такива неща не съм мислила, но разсъждавах по други теми. Какво ще е ако се оженя, ама как ще живеем, къде ще живеем глупости, още нямам приятел ама ги мисля. То което е писано да стане ще стане не можеш да променяш нещата. Гледай си живота не мисли такива неща. Ето също можеш да си намериш рсбота там ще срещнеш нови хора, нови колеги и колежки по-хубаво няма.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f4f1dc2efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За твое успокоение - консултирай се с психолог или психиатър. Мисля, си обаче че нямаш никаква шизофрения, а просто четеш диагнози в интерент и си ги преписваш. Филмираш се, недей! Повечето хората които имат психични заболявания, често ги крият и отричат, дори не искат да се лекуват.
По- скоро търсиш себе си в момента и мислите препсукат в главата ти.
Успокой се и се консултирай с терапевт. :)

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 89d7983946
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ох, душа... Мисля, че тези неща идват най- вече от възрастта ти. Не съм специалист, но мисля, че нямаш шизофрения. За нея е характерно да чуваш гласове, които другите не чуват, а също мисля да халюцинираш. В случай, че нямаш тези симптоми, едва ли имаш шизофрения. По- скоро все още търсиш и преоткриваш себе си, задаваш си въпроси, което е нормално за едно 16- годишно момиче, но прекрачваш границата като се вглъбяваш в някакви неща. А вглъбиш ли се, можеш да полудееш. Казвам го от личен опит. Не си разигравай излишни филми в главата. Всеки път, в който се вглъбиш, пробвай да се разсееш с нещо. Чисти, рисува, излизай с приятели, учи, чети книги, намери си хоби и забрави за тези неща. Радвай се на живота. Напълно нормално момиче си.
Едва ли си за психиатър, но ти препоръчвам да отидеш на добър психолог, който да те изведе от тези състояния. Той може да те посъветва най- добре какво да правиш и посещението при такъв не означава, че си луда, а явно си по- чувствителна.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a5437664fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямаш шизофрения. Спри да мислиш толкова, не води до нищо хубаво. Ти си на 16, в латентния период си сега, имаш спящи сексулни чувства, тоест, да си хомосексуална не е за изключване. Ти сама каза, че си се уплашила, може би подсъНателно те е страх, затова мислиш, че губиш себе си. Не чети в гугъл симптоми, особено на твоята крехка възраст, ще станеш тревожен тип човек и няма оправия.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4a2184191e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Тези симптоми не са на шизофрения, не можеш сама да се диагностицираш, това са сложни неща

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 758d84f482
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не се притеснявай, лудостта не се усеща, и лудите не разбират че са луди. Просто хормоните са ти в повече, ще ти мине. Обвинявай си пубертета. А ти осъзнаваш и мислиш, че си луда. Е, не си..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7bbdc061fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да,посетете психиатър с майка ти .Хубаво е,че споделяш с нея.
За твое успокоение-много хора в момент без занимания ,мислят такива неща.Не си някакво изключение.Но,може би имаш нужда от психологическа подкрепа,а това е важно.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 33200ef7e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Нямаш шизофрения, страдаш от лека форма на идиотизъм. От теб си зависи дали ще се вземеш в ръце или ще те освидетелстват като кръгъл идиот /да, идиот, тъй като авторката не знае какво е точно, затова и аз си позволявам да използвам мъжки род/

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3b72eca974
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От 1 до 7 благодаря за отговорите и за съветите...
От авторката :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker