Поликистоза и противозачатъчни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Поликистоза и противозачатъчни
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1167 пъти
Здравейте, диагностицирана съм с поликистоза на яйчниците. Двама гинеколози ми казаха, че трябва да се пият противозачатъчни, а третата гинеколожка ми каза, че не е нужно, само ако съм целяла забременяване се пият, за да се изчистят кистите. Ако има и други момичета с тази диагноза нека споделят при тях как е, защото аз вече се обърках.
Предварително благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 280cfc4c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо имате такава медицинска диагноза и как, ще се излекувате? - Това е въпроса.
Моя отговор, е защото имате болни бъбреци, които са болни поради болни черва/ храна, напитки, вредни навици и др./ Токсичното натоватване на бъбреците ви идващо, чрез кръвта от червата е толкова голямо,че те немогатда поемат и евентуална бременност до края на 3-ти месец/ без плацента/. Именно бъбречната токсикоза създава гинекологичните блокажи, като кисти, миоми и друга патология. Целта е невъзможно забременяване. Това е природен механизъм за запазване на вашия живот. Като ви обработят с хормонални/противозачатъчни/ медикаменти, ще забременеете, но бъбреците ви ще останат в състояние на токсикоза, която ще предадете по наследство на плода. Оправете си червата, от там бъбреците, а кистите сами ще си изчезнат.
Успех! М 1964

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6f1dd76189
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никога и за нищо на света не пий противозачатъчни. Няма по- голяма гняз от това. Диагностицираха ме със същото преди 7 години. Започнах противозачатъчни, защото цикълът не ми идваше. С хапчетата всичко беше окей. Идваше си навреме, пиех ги няколко месеца, след което ходех на контролен преглед. Доктора ме караше да ги спра замалко, за да видим организма как се справя без тях- познай. Организма свиква да работи механично на хапчетата, които му даваш. Те не оправят да дългосрочно проблема, а само временно чрез приемането им.
Пих ги няколко години, всеки път като профилактично ги спирах, цикълът ми пак не идваше. Оттам пиех хапче за предизвикване на цикъл и пак противозачатъчни. С една дума, влизаш в страхотен кръговрат от химия. Отделно се напълнява много. Знаеш ли кое ми помогна много, и да чукам на дърво 2 години го приемах, и сега всичко е окей. Инофолик- витамини са за яйчниците. 2 прахчета на ден. Предписвам го на всичките ми приятелки. Звънни на ендокринолога ти, питай за инофолик и го почвай. Противозачатъчните са най- голямото бреме, не си го причинявай!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 53927c57ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Като съдя по себе си мисля, че има много смисъл в първия коментар. Иначе противозачатъчните са отрова. Аз не напълнях, но допълнително ми досъсипаха бъбреците, появиха се проблеми с вените.... ниското ми кръвно се обостри... Абе мазало. По-добре наистина следи останалите органи и изобщо целия организъм в какво състояние е. Четох някъде някога и за единия развален зъб какво може да докара. Бактериите удрят стомаха, от там тръгва по цялата храносмилателна система и от нея целия организъм започва жестоко да се срива. Акне, косопад, хормони нагоре с краката, бъбреци, газове, запек... Какво ли не...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e648517488
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С фолиева киселина една приятелка си излекува кистите, изписана й беше от лекар.

Относно детоксикацията и диетата, може да опитате диатомична пръст за пречистване на токсините и да спрете всички храни с е-та, пшеницата да замените със спелта или лимец, както и да спрете захарта. По този начин организма ще започне да се пречиства.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: eee5727cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей, аз мога да ти говоря от личен опит само истината. На 23 години съм. Когато бях на 18 ми откриха поликистоза, докторът реши, че няма нужда веднага да започвам с противозачатъчните защото е добре да се изчака малко, за около година е възможно да изчезнат. След една година яйчниците ми изглеждаха ужасно, супер наедряли, имах болка денонощно, имах чувството, че ще умра. За една година качих над 15 кг, от 45 станах над 60 и то без да променям нищо в начина си на хранене даже напротив-безброй диети и лишения, с които не успях да сваля дори и грам, качвах още и още. Появи ми се окосмяване по гърба, корема, лицето и гушата(като брада), косата ми стана много мазна, след като се изкъпя за няма и пет часа вече беше мазна, появиха ми се пъпки, черни точки, изключително мазна кожа. Всичко това заради поликистозните яйчници. И така на 19 започнах да пия противозачатъчни. Първите ми повлияха ужасно, главоболие, повдигане, затова ги сменихме и ти казвам съвсем честно-животът ми започна благодарение на тях. За три месеца свалих 5 кг, а за една година свалих и другите 10 кг, окосмяването ми изчезна, омазняването на лицето и косата ми също изчезна, а от кистите нямаше и следа. Продължих да си ги пия защото с тях се чувствах прекрасно, енергично. Преди 6 месеца ти спрях защото реших, че искам вече дете. 2 месеца слид като ги спрях успях да забременея без проблем, напълно естествено, въпреки, че преди 5 години ми казаха, че най-вероятно никога няма да успея да забременея, дори и инвитро. Като ги спрях обаче се почувсвах отново отпаднала. След като родя и спра да кърмя със сигурност пак ще ги започна. Животът ми се преобърна!

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6af13b40e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 1 е изключително точен. За жалост незнаещите са му нацъкали единици. Противозачатъчните са най-голямата грешка, която можеш да си причиниш. Проблемите се решават с усилие: имах поликистоза, след гладолечение и смяна на мисленето ням ча и следа от кисти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 765955f7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За първи път чувам теорията на коментар 1... аз имам проблеми с изпишкването от години, но изследвания показват, че нямам цистит.

Иначе, след години наред употреба на противозачатъчни поради същите причини... Не пия отдавна, но.. Имам проблеми с черния дроб.

Ж23

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2ee5e1eab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До номер 1: Как да си оправим червата, пък и бъбреците след това?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 49251e1378
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Първата ми киста ви я откриха на 16 и разбира се ми изписаха противозачатъчни. Пих ги около 2 години и нещата влязоха в норма. На 20 заминах да уча в чужбина и пак помолих за хапчета, този път по-скоро с цел да не забременея. Пих ги около 5 години и се чувствах прекрасно, но ги спрях защото исках бебе, не успях да забременея, но се сдобих с огромна киста и това беше единственият начин да избегна операцията. При 8 см киста просто нямаш време да чакаш и да пробваш други методи за лечение. И така от 25 до 35 пак бях на хапчета. Сега съм на 37, спряла съм ги от 2 години, слава Богу цикълът ми си е точен като по часовник, няма кисти, няма болка, няма проблеми и се надявам повече да не ми се налага да пия такива неща, защото да, при мен действаха прекрасно, но абе, химия си е все пак и не мога да съм на нея докато вляза в менопауза, нали? Обаче, съветът ми е, не изпадайте в потрес, ако ви предпишат такива хапчета. Да, изкуствени хормони са, но когато сте болни от нещо друго, си пиете лекарствата, нали? Поликистозата си е заболяване като всяко друго и ако, не дай боже имате диабет, няма да спорите с лекаря, че не искате инсулин. Така, че моля не демонизирайте хапчетата, защото ползата от тях е много голяма, особено в случаи като моя, когато въпросът беше или спешно почваш хапчетата и се надяваме кистата да изчезне или другия месец си планирана за операция. Е, мен ме спасиха от операции… 2 пъти. Така, че да, благодаря, че ги има, защото без тях не знам вече в какво състояние щях да съм, с няколко операции и нетърпима болка всеки месец в онези дни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker