Непълнолетна и бременна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Непълнолетна и бременна
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2642 пъти
Как бихте реагирали ако разберете, че непълнолетната ви дъщеря е бременна в края на четвърти месец? Според лекар аборт в тази седмица значи да не може да има никога повече деца. Бъдещият баща не става - абсолютен пройдоха и т. н.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0026386d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На колко точно години е момичето? Обръщано ли й е достатъчно внимание до сега? Майка й и баща й защо не са разговаряли с нея по повод сексуалната култура и това колко е важно да се използват предпазни средства? Криела ли е до сега бременността си или самата тя не е знаела, че е бременна? И в двата случая е доста лошо. В единия случай означава, че детето няма стабилна връзка с родителите си и не смее да им споделя, а в другия случай-как така 4 месеца и повече няма цикъл и не се усеща, че има нещо? Защо въобще родителите са позволили на непълнолетната си дъщеря да се вижда и да прави секс с този т.нар. бъдещ татко, който "не става, абсолютен пройдоха"? Няма ли свестни момчета около нея?
Май нямате много голям избор и ще трябва да роди бебето, но на ваше място бих се запитала къде сбърках аз като родител, и след това бих провела този така важен разговор с момичето. Изслушайте я и след това заедно вземете решение без да се карате и да крещите.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0ad89d756e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не говорите ли? Тя дете ли иска? Вече е пълнолетна, ще си ги гледате.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 89292925ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Бих обвинил себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 57d3dacd73
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Интересно! Следя темата.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7b2ed64027
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Ами след като е късно за аборт, ще я накарам да роди, обаче ще си понесе пълната отговорност за постъпката си! Никакви излизания с приятелки, никакво мотане по заведенията и подобни, щом е достатъчно голяма да прави необезопасен секс, значи е достатъчно голяма и да си носи последиците! Ще я принудя да порасне и да стане майка в пълния смисъл на думата. Да, определено ще и дойде в повече и разбира се, аз като родител ще помагам, но отговорността за бебето ще е предимно нейна. А не като повечето тийнейджърки, като забременеят дадат бебето на майка си и те се развяват по купони и дискотеки. Няма да стане! Щом е решила, че е възрастна, ами ще се държи като такава.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ac5bd514de
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Ще й кажа да си намери работа и квартира и ще й дам срок до 10 дни да се изнася. Нямам намерение да отглеждам деца на пройдохи в дома си.
Щом е решила че иска да спи с пройдохи и особенно че не заслужавам да науча по рано, навреме за да й платя аборта, е свободна да напусне дома ми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b11b0d5453
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора:
Аз съм бащата на момичето, след 2 месеца навършва 18 години. Не зная какво да мисля, на нас казва, че не е подозирала, но моето мнение е, че ни излъга. Имаме и по-голяма дъщеря, възпитавани са по един и същи начин, но през пубертета малката буквално стана друг човек, неконтролируем. Със съпругата ми сме се опитвали без скандали и забрани да възпитаваме и двете, не зная къде сгрешихме. Четох доста, интересувах се, разбрах, че има вариант за някак в аборт чрез лекарства. Не зная дали с решението да задържи детето, не ѝ проваляме бъдещето. И дали не е по-добре да поемем риска да няма деца повече, което всъщност никой не твърди, че ще се случи на 100% при евентуален аборт. Наистина съм много объркан. Съпругата ми още повече.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8b38fc3ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Моля ви, не постъпвайте така с дъщеря си както ви съветва №5, недейте. Наистина вече е късно за аборт, нека роди, няма да е нито първата, нито последната. Мислете за това бебе като за ваше внуче, не като дете на пройдохата-боклук който е забременил малолетно момиче. Помогнете на детето си в тежък момент, след време то ще оцени вашия жест.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a29430996d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Авторе, ако искаш да умориш детето си - давай, предизвиквай аборт с хапчета! Чудя се на акъла на жена ти - тя поне би трябвало да знае, какво означава прекъсване на четиримесечна бременност. А и дъщеря ти не е на 12, а на 18, не е чак толкова трагично положението. Но защо не е споделила - за това трябва да помислите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2264f21134
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като прочетох, че бащата е готов да рискува живота, здравето и да осакати дъщеря си завинаги, като я накара да направи аборт в четвърти месец, се потресох. А и бебето вече не е куп клетки, а доста оформено същество. Не знам бъдещият баща дали става, но настоящият определено не. #5 е най-близо до истината, трябва момичето да си търпи последствията, но и вие родителите заедно с нея. Като слушам историята обаче, се съмнявам да можете да изпълните адекватно това, което трябва. Жалко и за момичето и за детето.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 788d8b170e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Искрено се надявам, че дъщеря ми няма да забременее на твърде крехка за нея възраст, понеже се предполага, че ще проведем всички неудобни разговори с нея. Няма как да знам отсега как ще мине, но... да, не бих била доволна детето ми един ден да се появи и да ми заяви, че е в края на 4-тия месец.
Честно си признавам, ако ми сподели докато има време за аборт, аз ще взема това решение вместо нея. Ще тежи на моята съвест, но ще го направя, за да предпазя моето дете. Макар да е иронично, че ще си нараня внучето по този начин.
Авторе, споделил си, че дъщеря ви след два месеца навършва пълнолетие. В такава ситуация, ако ставаше въпрос за моето дете, щях да я заведа при няколко лекари и да разуча за всички възможни варианти за действие. Решението щях да го оставя на 17-годишната девойка, защото тя е почти пълнолетна и защото решението засяга нейния живот и нейното дете. Естествено, първоначално ще негодувам, сигурно ще се развикам и ще изнеса такова конско, каквото никой никога не си е представял, че може да съществува. Дали ще я оставя сама с бебе, ако бащата не поеме отговорност за тях- абсолютно не. Бих предпочела и тя, и таткото и бебето да са в съседната стая, но това ме прави контрол-маниак, а не добър родител. Ще помагам на "младото семейство", но първият разговор, който ще проведа с дъщеря ми ще е на тема, че я оставям сама да вземе решението, но очаквам да поеме отговорност за последствията. С други думи, основните грижи за бебето са нейни и тя ще сменя най-много памперси, ще тика количката най-често, ще приспива бебето, ще го храни и изобщо, ако реши да бъде майка, наистина тя ще бъде майка. Детето е нейно право и нейно задължение, аз се явявам баба- помагам, глезя и досаждам, това е. Ако иска да учи и семестри ще плащам, и бебе ще гледам, защото с това образование тя ще може да работи на хубава длъжност и сама да си изкарва хляба. Ако няма да учи, очаквам да започне работа, щом детето започне ясла/детска градина. Решавайки да бъде майка на 18 години, аз разбирам, че дъщеря ми решава да бъде отговорен зрял човек и същото ще искам от нея. Нека излиза с приятелки на кафе с количката, нека се забавлява в разумните граници, но да имаш дете означава да се откажеш от дискотеки, алкохол и всякакви своеволия. Тези неща бих ѝ казала аз, като нейна майка, защото не мога да излъжа детето си. Какво ще прави тя- нейна работа. Ако иска да ражда, ако иска да гледа дете, ако иска да го дава за осиновяване, ако иска да е самотен родител, ако иска да гради семейство... тя след 2 месеца навършва 18 години, когато роди ще е пълнолетна, изборите вече не са мои и го осъзнавам. Това, което аз бих взела като решение е да застана зад детето си, независимо то какво ще прави оттук-нататък и независимо, че малко или много ще съм разочарована. Разочарованието ми би дошло от това, че не ми е споделила навреме, че не се е предпазвала по време на секс, че ѝ е отнело 4 месеца да забележи, че няма цикъл... изобщо, че е постъпила глупаво много пъти, за да се стигне до сегашното положение. Но ако трябва да сме честни, никой родител в тази ситуация няма какво да стори, може само да се замисли, че някъде преди това е изгубил комуникацията с дъщеря си.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: db59ecdeba
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще става на 18 и е в 4-ти месец. Моля ви само не я карайте да направи аборт. Ако после даже не може да има деца ще съжалява за цял живот. А и може всякакви гадни неща да станат по нея след аборт в 4-ти месец и то на 18. Щом си го е направила да си го гледа. Можете да съдите бащата за издръжка. Със сигурност съдът ще реши да и плаща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b468f90428
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   В българското право е престъпен абортът, извършен след края на третия месец на бременността, без да има медицински причини, които да го налагат. Но аборт по медицински причини може да се направи. (Или срещу определена сума при някой корумпиран лекар.) Това става като се предизвика раждане чрез определени медикаменти, защото за стандартен аборт е прекалено късно.
Аз обаче бих те посъветвала да не убивате бебето, защото в този месец вече е почти напълно оформено човече и това си е чисто убийство. Помогнете на дъщеря си, като не й спестявате грижите за детето. Нека порастне по-бързо и се научи да е отговорна. Пак ще може да учи и да се развива. Детето не е толкова голяма пречка, за каквато го мислят някои хора. То не проваля живота, а му дава нов смисъл.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6cac8bb204
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ако е над 16 години, няма никакъв проблем да си гледа детето. Млада е, ако иска ще си завърши една година по-късно. Млада, но вече не е малка. Няма лошо да е майка на 17.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9690e1db13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Автора:
Вижте, споделям само на каква информация попадам, не казвам, че ще вземем решение за аборт. Решихме, че ще си го отледаме детето. Объркани сме, страхуваме се. Вероятно наша е грешката да се стигне до тук. Дали е слаб родителски контрол, дали друго не знам. Постоянно сме ѝ говорили, съветвали, надявахме се сама да разбере, че този човек не е за нея. Това стана, но твърде късно и всички ще носим последствията от грешната ѝ преценка. Тя иска да продължи да учи, доколкото е възможно бременна, а после и с дете. Ще помагаме щом това е решила.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 34b41cd831
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Похвално е, че сте взели това решение и че ще помагате на дъщеря си. Ще й се наложи да порастне малко преждевременно, но тя сама си го е направила. Важното е да получи добро образование и да стане самостоятелна жена, за да може някой ден да създаде семейство с добър мъж.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7a1b4d18f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да за съжаление винаги е така - отнасят го и хората от семейството.Не знам доколко вие с майката имате вина, но дъщеря Ви има със сигурност - тя си е позволила по някакви причини да прави секс без предпазни средства. Това е опасно и безотговорно. И не става дума само за евентуална бременност, а за куп болести. В случая обаче резултатът е бременност. Щом не е споделила от самото начало, се предполага, че иска да запази плода. Какво си представя с това решение на почти 18 е съвсем друга бира. Вие трябвада сте твърди обаче и да й стане ясно от самото начало, че това решение е нейна отговорност с всички последствия от избора й - от това да прави необезопасен секс до резултата. Тя въобще не е наясно какво значи да бъдеш родител и че появявайки се детето то автоматично става номер едно. В следващите 20 години, а като емоция- завинаги.
Не знам, винаги съм се страхувала от такова развитие на нещата - неподходящо време за бременност, и аз имам дъщеря, малко по-голяма е. Говорили сме, говорим и въпреки това съм на тръни, защото няма гаранция дали всеки път ще мисли . Всъщност то рано или късно всичко си идва на мястото, но цената е различна.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d67ede473c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Авторе, не е толкова голяма драмата, колкото си мислите. В никакъв случай не я карайте да прави аборт или да го изоставя. Това е съдба. Детенцето е нейната карма. Не се месете там. Помагайте й с каквото можете, но не я обвинявайте. Момичето не е невъзпитана, а вие не сте лоши родители. Случват се такива неща. Аз съм по-голяма от дъщеря ви и вече една година не мога да забременея. Нямам аборти, и какво от това. Нещата са много дълбоки, не знаете как ще се развият нещата след години, не губете дъщеря си, защото е забременяла. Има начин и да завърши, дръжте се добре с нея, защото детето усеща всички емоции на майката. Покажете й че се радвате за нея, покажете и го и на злобните хора и им запушете устата. Помислете над думите ми. Празнувайте, хора, не страдайте!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 362a0231a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Като бях на тези години майка ми ме е следила тайно дали ми идва редовно цикъла.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1a34382505
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Няма да се притесня.

Огледайте се, колко по щастливи са тия родили рано, отколкото тия, родили късно.
Ще ставате баба, честито!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1a34382505
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Аааа, честито, ще ставате дядо!
Не видях, че бащата пише!

Радвайте се!
А ако искате вие осиновете внучето, а дъщерята да тръгва по своя път.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1a34382505
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Пак прочетох мненията и си викам, защо да е грешка, защо да е последствие!?

Това е радост!
След няколко месеца няма да има по щастливи от вас дядо и баба или както писах по-горе, ако вие осиновите бебето за да освободите дъщеря си ако толкова и е кофти, боже дай всекиму такава радост.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6c4770fc61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22, пожелавам ти и на тебе такава радост в дома.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0a9192c7e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Тоя лекар или е некадърник, или лъжеш. Аз см правила аборт в 5 ти месец, спонтанен, но с кюртаж, и когато питах лекаря ще мога ли да имам деца, той ми каза да, при всички случаи. Спрете с тази глупост кога може и не може да се имат деца.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9690e1db13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 24 от бащата:
Вижте, аз споделям какво ни казаха. Не разбирам, но съпругата ми има пълно довери на лекарката

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d47e6e99d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Единственото което ми идва на акъла да кажа, че ще бъдете убийци. Аз съм на 18 години и съм бременна в 4ти месец. Майка ми като разбра скочи до небето от радост, цялото ми семейство също ме подкрепя. С приятелят ми сме от 2 години заедно, добро момче и наистина показва, че държи на мен и на бебето. Не бъдете толкова черногледи, не убивайте на дъщеря ви бебето. Какви медикаменти, какви глупости. Егоистично постъпвате, наистина.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1a34382505
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   №24

Всеки случай е индивидуален! Абсолютно всеки!
На моя близка приятелка и казаха, че няма да има деца, защото матката и била малка, обърната и знам ли още какво.

Резултат, има четири деца и няколко аборта.

Така, че, какво казва докторът, той може просто да ви е успокоил. И така трябва да бъде. Психическата настройка е немаловажна.

Така, че то времето лети, доколкото разбирам вече би трябвало да сте в петия месец, ако не сте направили другата глупост.

И знаете ли, дори ако видите абортиран плод в четвърти месец, то е бебе, то е същество, човешко същество и то е ваше, но мъртво!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d30b3b0798
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ще ѝ окажа всякаква подкрепа да може да се развива и един ден да си стъпи на краката. Да може и тя, и детето ѝ да се гордеят. Друго ако направиш, няма да е конструктивно. Ще я издържам докато изучи нещо перспективно, ще гоня пройдохата за издръжка до дупка - на него не бива да му се разминава.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9690e1db13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   До номер 27
Колко се радват родителите ти, само те си знаят. Непланирана бременност в тая възраст често води до провален живот за момичето. Малко са момичетата, които съумяват да продължават да се развиват в живота, да се изучат, да се квалифицират в професионален план. Пък и "голямата любов" на тази възраст често приключва за няколко години в най-добрия случай. Дано при теб не е така

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0f20b0eff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Една жена да постъпи като жена и настава ужаст. Да, дъщеря ви, която ще роди на 18 години, е напълно развита жена. Точно идва да ви покаже, че не е редно да си вдетинявате излишно отрочетата.
Истинският проблем е, че бащата не става.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 69abd8c2d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Бях само на 16 когато направих същата грешка. Карах цветна бременност и разбрах чак в четвъртият месец. С мен никой не е говорил и решението го взе моето семейство. Закараха ме в някаква болница, преживях най-голямата болка в живота си и всичко приключи за мен. Сега съм 27 годишна бездетна Стара мома. Обвинявам обаче единствено себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker