Истината за отслабването - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Истината за отслабването
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1596 пъти
Здравейте, искам да споделя с вас моя опит с отслабването.

Родих детето си преди четири години и бях само с 3-4 кг повече от времето преди да забремения. Дореди около две години и половина, когато започнах да качвам килограми.

Записах се на пилатес. Ходих около 3 месеца без резултат - за отслабване се иска воля и много потене, а не спорт за стягане. Това беше грешката ми. Набутах се с около 300 лв.
Пробвах 90-дневната, но как да ям днес ориз, ако ми се яде месо например? Отказах се след първия месец.
Пробвах житния режим, килограмите се връщат изключително бързо.
Платих на двама онлайн инструктори. Изготвиха ми програми. Опитах с първата, платих около 200 лв. за месец, програмата ме потискаше - 20 гр. шунка, 10 гр. сирене. Просто не можех да издържа на този режим. Платих на втори инструктор, програма за 3 месеца, за 300 лв. Неговата програма съдържаше храната за една седмица, все едно 4 седмици да се храня по един и същи начин всеки ден??? Например седем дни да ям на обяд яйца, вечер седем дни свинско и т.н. Обясних му, че не съм редовна във фитнеса и искам примери за домашни тренировки, а той продължаваше да ми изпраща програми за фитнес, явно копирани от някъде. Купувах си и хранителни добавки - фет бърнъри без никакъв ефект.

Междувременно опитвах какво ли не. Ядох супа на обяд, но не можех да се наяждам с една супа, взимах си и хляб. Естествено без резултат. А супата беше пълна с картофи и фиде.

Започнах да приемам отслабването не като фикс идея, има страхотен рибен бар наблизо и започнах да си хапвам почти всеки ден риба със салата. Спрях напълно картофите и ориза, сладки и тестени неща. Наблегнах на яйца и риба. За два месеца съм достигнала килограми, които никога не съм била преди.

И чувството е страхотно!
Истината за отслабването е да не си го поставяте за фикс идея.
Да не се харчите за програми и диети, които не са по вкуса ви.
Да ядете нисковъглехидратни храни.
И ще стане.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 10de72b9f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Скъпа, скъпа, точно ти си тръгнала да даваш акъл за ниските въглехидрати, при положение че си опитала всичко и си била на провал
През цялото време не ти е хрумнало да си следиш калориите? Да си купиш кухненска везна, да си мериш грамажа и да гледаш калориите на храните/има ги в интернет/? !? Да се движиш поне по 10 000 крачки на ден-мери се с крачкомер... И си тръгнала да вадиш философии за нисковъглехидратните храни. Внимавай, че ако рибката ти е пърженка, тя става високобъглехидратна в добавка с маста, която използват барчетата и заведенията в които ти се буташ. Акъли не се опитвай да пробутваш, без да си наясно с калориите!
Иначе продължавай да се буташ на пилатес, вместо да ходиш и да ядеш по заведения, вместо да си следиш грамажа и калориите
Така никога нищо няма да постигнеш, а диетолозите нямат никакъв интерес да се осветлят за калорииния прием, успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 439437e806
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Записах се на пилатес. Ходих около 3 месеца без резултат - за отслабване се иска воля и много потене, а не спорт за стягане. "
Тялото се стяга чрез спорт/ физическо натоварване. Тоест "стягането" представлява хипертрофия на мускулите и премахването на излишните мазнини. Всеки човек има мускули, но когато имаме нисък процент подкожни мазнини, то тези мускули започват да се виждат.
Тоест мазнините НЕ се превръщат в мускули, а просто се стопяват чрез хранене и физическа активност.
Явно съзнателно или не си преминала в калориен дефицит. Тоест изразходваш повече калории отколкото приемаш.
Като добавим и ниските въглехидрати си намалила и водната задръжка.
Аз съм изпробвал няколко хранителни режими /не диети/ и съм останал най- доволен от НВД и Цикличното хранене. Дори и в момента спазвам второто. Като си сметна калорийният баланс и орежа от него определен брой калории, започвам да свалям.
Иначе не се ограничавам като теб в ядене само на риба и салати. Дори риба не обичам. Дори на моменти пия малко ракия или бира, но все пак гледам количеството, за да продължа да съм в дефицит.
Ако хората четяха повече, то нямаше да хвърлят по 200лв. на съмнителни фитнес инструктори.
Аз съм мъж, и само с четене на информация и прилагането й, свалих от 115кг. на 86кг. И вече няколко години ги поддържам.
Четене му е майката.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 48ad69a7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Страхотна тема - благодаря ти, че сподели. Все едно описваш голяма част от моите преживявания. Проблеми с теглото имам от 10 години. В началото ставаше въпрос за 5-6 кг в повече. Първо като теб опитах да се справя сама с режими от интернет.

90 дневната диета - то си е всъщност разделно хранене: изкарах 1 месец, смъкнах за това време 3 килограма, но имах проблем да я следвам. Не можеш в плодовите дни да ям по цял ден само плодове и зеленчуци, когато съм гладна и си умирам да кажем за парче месо. Не можех да правя 2 водни дни в месеца. Във въглехидратния ден пък ми беше супер трудно да не комбинирам храните, при положение, че беше единствения ден, в който можех да си позволя нещо тестено и си умирах за парче хляб с кашкавал или сирене. Върнах си килограмите.

Житен режим - издържах 5 дена. Верно ми се прибра видимо стомаха за това време, но режимът си е истинско мъчение. Постоянно бях жадна и устата ми беше суха. Реално не приемаш никакви соли (варено неподправено жито/лимец, ябълки и орехи) поради което и се обезводняваш здраво. После имаш и няколко дни захранване - пишман станах, че започнах.

Веднага след това реших, че така сама няма да стане и по-добре да се обърна към диетолог да ми изготви личен режим. Попаднах на сайта на Руми Илиева - статиите изглеждаха смислени, отзивите добри, мацката симпатична. Писах, отговори ми бързо, платих си и скоро имах едномесечен режим, съобразен с хранителните ми предпочитания, както и програма с упражнения за във вкъщи. Започнах с ентусиазъм. Е, нямаше такова гладуване - режимът ми беше с около 1100-1200 калории дневно. Освирепявах между храненията. Закуската - ок, обяда добре (макар че си увеличавах порциона на месото, защото със 100 гр месо/риба и салата бях за никъде). Е, два часа след този протеин със салата, няма такъв глад. За следобедна закуска имах по 30 грама ядки - ами, то буквално нищо не се усеща и след половин час пак съм гладна. Прибирах се вкъщи крива, гладна и освирепяла, не знам мъжът ми как ме изтърпя. Е, познайте дали ми се почваше надвечер както умирам от глад, да задушавам броколи, да бъркам някаква манджа или да правя супа от сьомга. Ама устисках две седмици, а и от гимнастиката имаше ефект, отслабвах и се стягах. Жената отговаряше бързо на мейлите, надъхваше ме. Мен пък ме беше срам да си призная, че вечер ме мързи да готвя и заради това си разменям вечерите или повтарям дени, че на обяд двойно си увеличавам месото итн. Към края на месеца вече реално не спазвах диета, килограмите стояха на минус 2. Мацката писа, че няма да ме остави и да продължа да и пиша с резултатите и да се обръщам към нея, ако имам въпроси, но аз повече не писах. То и какво да и пиша, като не спазвам диетата? След още месец, всичко се върна. И след няколко месеца дойде ред на следващия режим.

Открих диета Зоната - надъхах се, изчетох всичко, започнах да меря тегля, да изчислявам блокове, да комбинирам правилно. Резултатите бяха зашеметяващи - не гладувах, падаха ми се около 12 блока на ден, което беше предостатъчно храна и хем бях сита, хем отслабвах. За месец 3 килограма си заминаха без да ги усетя. Обаче ми тежеше, че непрекъснато трябва да ям - сутрин до половин час след като си си отворил очите, трябва да закусиш, последното хапване пък ти е вечер непосредствено преди лягане. Ами, чувствах се задръстена, имах желание да погладувам, да пропусна поне една закуска, да изям поне един чист плод без да се налага да го комбинирам с варено яйце или месо или кашкавал. А и цялото това изчисляване на блокове и приготвяне и носене на храна почна да тежи и да ме затормозява. То цялото ти свободно време е заето с планирането и приготвянето на следващите хранения. Домързя ме. Дадох си уж няколко дни почивка и после всичко отиде в канала...
През следващите година-две-три напълнях още 2-3 килограма. Междувременно тествах палео диетата и интервалното хранене. Всичко супер, имах страшно много енергия, движих се, смъквах, бързи резултати, 3-4 кг неусетно надолу. Мислех, че съм открила най-после тайната на отслабването, докато в един момент не изтървах нещата от контрол и не се оказа, че всъщност директно си гладувам. Не ям по цял ден - правех интервали между 9 вечерта и 5 следобяд на другия ден, което са си 20 часа, вие ми се свят, нямам сила за нищо - ям само на вечеря и...вече не се чувствах изобщо добре. Кантарът всяка сутрин показваш с по 300-400 грама надолу, но вече не се радвах, нямах желание да се движа, да работя, да мисля. Бях уморена и исках само да спя. Е провалих се и с това - качих и килограмите обратно.

Още година-две - още 2-3 килограма отгоре...Дойде време за новата диета-чудо: кленовия сироп. Всичко много добре, ама издържах само седмица, колкото да ми се поприбере корема и да смъкна килограм-два, които най-вероятно бяха от течности. После почна да ми се дояжда нормална храна, казвах си хайде ще ям нормален обяд, а вечерята ще заменя с кленов сироп или следобедната закуска ще заменя със сироп и пак ще отслабвам. Да, ама не - оказа се в един момент, че не само си ям нормално, но и се наливам с кленов сироп като с хранителна добавка в допълнение - е, всичко се върна обратно.

Стана време отново да се обърна към диетолог. Във фейсбук някаква мацка хвалеше в постинг Панайотис. Кликнах на линка, разгледах сайта. Писах, поръчах си тримесечен режим, получих го. Бях малко разочарована - не изглеждаше индивидуално съобразено с мен, нямаше и конкретни рецепти, ами си беше като генериран от програма темплейт. Нещо от рода на обяд: 150 грама пилешко 200 грама зеленчуци. Или 50 грама сирене 300 грама зеленчуци. Не звучеше много вдъхновяващо. И седмиците с леки размествания си се повтаряха. Човекът също отговаряше бързо на мейлите и въпросите и се стараше да мотивира, но някак имах чувството, че получавам темплейт отговори (то не че въпросите ми са били кой знае колко оригинални, но все пак при желание и с малко усилие може да се избегне темплейт звученето в отговорите) и не точно работещо решение спрямо това, което питам, поради което и загубих желание да пиша понататък. Отново гладувах и освирепявах преди вечеря и бях постоянно крива и гладна. Физически упражнения този път нямаше - само режим, но пък докато го спазвах с ентусиазъм първите седмици, имах страхотни резултати и почнах да смъквам бързо. Вторият месец ми актуализираха количествата в режима, но аз почнах да си добавям по едно хранене, защото не издържах и така кантара спря да се движи. Третия месец, режима остана същия, но имах право да разменям обяда и вечерята. Ами резултата си остана пак същия. Общо 3 кг, свалени и стабилизирани за три месеца и по няколко сантиметра от обиколките навсякъде. След това, полека лека всичко си се върна.

Следващото, което пробвах беше броенето на калории - ами...сещате се, как завърши и това.
Нямам желание да започвам нова диета, нито виждам смисъл да се обръщам пак към диетолог. Режимите си ги имам - ако ги спазвам има резултат, като не ги спазвам - няма.

Напоследък пак отслабвам, като се храня по следния начин.
Сутрин - смути от 2 плода ( пр. портокал и лимон/ резен диня и лимон/ ябълка и цвекло), разредено с вода.
Пиене на много вода до обяд.
Обяд: 2 яйца и салата или месо и салата или пък някаква супа без хляб или печени зеленчуци.
Следобедна закуска - 2 плода или шепа ядки
Вечеря: салата с някакъв протеин или супа

Не ям хляб и тестени изделия, нито каквото и да било с рафинирана захар, не ям пържено и мазно.

Не тегля храната и не броя калории. Ям каквото ми е вкусно, засега остлабвам - надявам се да продължи така. Плувам 2 пъти в седмицата, тренирам пилатес (но на мен пък ми харесват много ефектите) и правя и дълги разходки в парка през ден. Ще видим.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4aa46f6a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правилно си напипала правилния подход, че трябва да намалиш въглехидратите, но спирането им изцяло е в редно и се прави само временно. После трябва да се включи малко въглехидрат в менюто, защото иначе рискуваш сериозни здравословни проблеми.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 30b7889b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ядеш всеки ден риба, защото не знаеш, колко е вредна рибата и как тази от развъдниците е третирана с хормони, антибиотици и други химикали, а дивата морска риба съдържа високи количества живак, кадмии и олово, заради които е добре да не се прекалява.
Като се натровиш и получиш здравословен проблем пиши за да научат повече хора, че не трябва да ядат всеки ден риба.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9a7eb2dc84
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За да отслабне човек се иска воля, дисциплина и спазване на определени калории на ден. Мотивацията е доброто здраве, добрият външен вид и самочувствие. За мързеливци пластична операция.
Яжте, дебелейте и си мислете, че мъжете ви не заглеждат стройните и стегнати жени. После ще плачете, че ви пребрегват, изоставят и т.н.
Ж69 ръст 172 тегло 72, до 85 през бременността.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 293a3ed2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Абе номер 1,
Искам да отидеш до някой магазин, да си купиш едо въже и да се обесиш собственоръчно. Как ми е писнало от разбирачи като теб. Първо, калорийния дефицит, за който говориш какво общо има с това, че жената е написала за нисковъглехидратни храни. Сега ще ти обясня: въхлехидратите са захар, които като попаднат в организма ни, панкреасът ни секретира инсулин. Инсулинът е складиращ хормон. Неговата функция е да складира глюкоза под формата на телесна мазнина. Тоест, инсулинът превръща захарта (въглехидрата)- в мазнина. Това е основната причина хората да пълнеят, те повечето като теб си мислят, че щом имат мазнини в тялото, значи са яли мазно. Ама то да си тъп е по- лесно. Продължавам- щом хапнеш въглехидратна храна, тялото ви задължитено отделя инсулин, за да изчисти кръвоносните ви съдове и да намали кръвната захар. След като мускулите и черният дроб се напълнят с гликоген, остатъкаботива за мазнини. Още едно лошо нещо за въглехидратитв в менюто. Колко5о по2ече въгл за деня толкова повече мастните ви клетки са запушени, пазейки ги от разграждане, така нарачената липолиза- следователно забравяш да топиш мазнини.
Докато се храниш нисковъглехидратно поне можеш да бъдеш сигуре, че организма ти използва мазнините за енергия, не въглехидратите, което значи, че не сваляш само вода, както в повечто диети и после имало йо йо ефект.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4d07f93096
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   5, затова ли японците са едни от най-здравите хора?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4d07f93096
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, човека не си е пил хапчетата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: de6e84fc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря на всички. А до номер 1: Рибата, която ям, е НА СКАРА.
Истината е, че не ям всеки ден риба. И да искам, не мога, омръзва ми.
Взимам и по малко въглехидрати понякога, малко боровинки, някой плод. Понякога ям ориз или картофи. Не мога напълно да се откажа от някои храни. Не съм такава, ако има волеви хора, аз не съм от тях. Иначе тялото свиква и не може да сваля. Знам много добре за калорийния дефицит и съм изчела достатъчно литература на английски, има и онлайн калкулатори за калории, например ако искаш да свалиш 3 кг на месец и тежиш еди колко си, по колко калории трябва да приемаш на ден. При мен нормата е 1500 калории на ден, като два дни в седмицата трябва да повишавам нормата до 1800 калории, за да не свикне механизма. Аз не ги броя, но и не прекалявам. Имам си кухненска везна, купих си я покрай режима на Руми Илиева, за който платих. Но това да ям 10 грама шунка на ядене и 5 грама сирене ме убиваше. Друг е въпросът, че работя и е напълно невъзможно да тегля сиренцето в офиса.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 30b7889b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №9 Ако си мислиш че японците ядът риба в огромни количества много се лъжеш. Под много риба при японците трябва да се разбира 400гр на седмица, което за нас си е една скумрия на скара!!! Това означава ядене на много риба! веднъж седмично да хапнеш една скумрия или два пъти седмично по една шайба риба.
За българите казват че ядът малко риба, защото има много българи които въобще не ядът риба и средно за цялото българско население се пада по 50гр риба седмично на човек. Да не ти казвам че това изчисление се прави на база продадената на пазара с касов бон риба, а както знаем българите често пропускат продажбата с касов бон, много си ловят сами или купуват нелегално уловена и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 97c47040f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Много се радвам, че си успяла да намериш своята "диета" и споделяш опита си с нас. Независимо какво ще прочетеш тук прави каквото и както го чувстваш и ще има резултат.
До номер 3 също с много опит и упоритост похвално, само езинствено за мазнините, те са нужни, защото без тях не се усвояват мястно разтворимите витамини (Д,Е,К,А), а те са важни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4d07f93096
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   12, добре де авторката да не е казала, че денонощно нагъва риба? Да речем яде колкото един средностатически японец. Какво лошо има в това?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 694d070526
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   1и 2 сте супер злобни. Black Sabbath

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker