Не съм на себе си от хашимотото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не съм на себе си от хашимотото
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1225 пъти
Преди три години ме диагностицираха с "хипофункция на щитовидната жлеза". Дотогава си бях наред, но след няколко месеца започнах да изпадам в странни състояния. Бях стабилна, но станах неуверена, плаха, започнах да премислям твърде много всичко, плачех, станах объркана и до ден днешен е така. Сякаш заболяването ми бъгна мозъка и съм като психо болна. Интересувам се други като мен дали се чувстват така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9394c9840c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хипофункцията на щитовидната жлеза не е хашимото, това са две различни неща, иди пак н лекар. При хипотироидизма се произвеждат по-малко хормони. За това ти трябват мултивитамини с йод, селен, магнезии и витамин д. Някои лекари в българия, отричат йода, но истината е, че са некадърни, без йод щитовидната жлеза не може да произвежда никкви хормони.

Хашимотото е автоимунно-зболяване, имунната система атакува сама себе си. Трябва да спреш пшеницата и по възможност е-тата, за да се оправиш. Тя е генно-модифицирана и пръскана с пестицид, който отваря микропукнатини в червата. От там започва да изтича съдържанието на червата и имунната система започва да атакува тези частици, защото ги разпознава като чужди тела, то това й е работата, просто в случая няма как да рапознае, че трябвя да се деактивира. Започни детокс с диатомична пръст приемрно за прочистване на червата от всички натрупвания и токсини и спри абсолютно всичката пшеница. Може да си правиш хляб от спелта, нея не я пръскат със същото. Ако не го направиш това, абсолютно никога няма да се оправиш.

Иначе за емоционалната нестабилност съм чула, че е нормална при това заболяване. Просто се погрижи за здравето си и ще се почувстваш по-добре. Само на хормони до никъде няма да я докараш. Според някои проучвания, има някаква връзка между биполярното разстройство и заболяванията на щитовидната жлеза. Някой хора го отключват. Провери и това за всеки случай, вероятно проблема ти е само от щитовидната жлеза.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bbf3af7159
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз съм диагностицирана с хашимото горе-долу от толкова време. И при мен ги има тия симптоми, но разликата е, че при мен и преди да ми го открият, си ги имаше. Даже имам чувството, че откакто разбрах какво ми е и взимам хормон, се поуспокоих и паник атаките, сърцебиенето и т. н. почти изчезнаха. А преди съм се чудела от какво ми се получават. Много хора извървяват дълъг път през различни лекарски кабинети, докато разберат, че проблемът е щитовидната жлеза.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 88491e5e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хашимотото е точно хипофункция на щитовидното жлеза. №2 не пиши глупости.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: eb22914b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако проблемите са започнали след като са ти диагностицирали Хашимотото и хипофункцията на щит. жлеза то има немалка вероятност да са психосоматични (което не значи, че са по-слаби или по-маловажни).

Аз също имам хипофункция на щит, жлеза с Хашимото и да - както казва номер 1 двете неща са различни - хипофункцията и хиперфункцията са отделно от Хашимотото. Може човек да има само Хашимото с добра функция на щит. жлеза (еутиреоидизъм), може да има само хипо или хипер- функция без Хашимото и тн. Всички комбинации са възможни. Просто в 80% от случаите (поради незнайни причини) Хашимотото върви с хипофункция.

Иначе, след като ми откриха хипофункцията с Хашимотото направих всички "задължителни" неща - 2 месеца изкарах с безглутенова диета, но нямаше промяна (изял съм 2-3 бисквити за тези месеци). Спирах захарта за по няколко седмици но нямаше ефект. Направих 7 дневно гладуване, от което впрочем се почувствах много по-добре, но нямаше ефект върху хормоните и антителата.

Общо-взето най-добре се чувствам като тренирам и ям адекватно. Даже имам чувството, че и функцията на щитовидната ми се подобрява от самите тренировки.

Има и някои други неща, които съм забелязъл да ми помагат - спрях кафето. Много по-добре се чувствам без кафе. Започнах да пия таурин - това е аминокиселина, която подпомага конверсията на хормона Т4 (неактивния хормон, който се произвежда от щитовидната жлеза) в Т3 (активния хормон, който контролира метаболизма) в черния дроб. Червеното месо също сякаш помага.

Направих си и изследване за не знам си колко алергена - нямах чувствителност към нищо. Направих си и изследване за хеликобактер и разни други бактерии и вируси - нямаше нещо неочаквано там. Въобще, единствената причина според мен да имам Хашимото и хипофункция е наследствеността - майка ми го има, баба ми го има също.

Моят съвет е да спреш кафето, да тренираш и да се храниш качествено. Може и някоя друга добавка - таурин, мултивитамин нещо и тн.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker