Злояда съм, но няма кой да ми помогне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Злояда съм, но няма кой да ми помогне
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 823 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 години. Няма да споменавам град, име и така нататък, за да остана в анонимност, но пиша тук, за да ви попитам какво да правя. Нека да започнем от самото начало.
Имам брат, който е почти 5 години по-голям от мен. Когато брат ми се е родил баща ми много е искал да има дъщеря и е молил майка ми да имат още едно дете. 4 години по-късно тя се е съгласила и ето ме и мен.
Брат ми и аз като малки сме нямали никакви проблеми с храната. Яли сме каквото ни дадат, без значение какво е било. По-късно почнаха и сладките неща, но някак си на мен ми се отрази повече. Брат ми си продължи напред и вече ядеше хем здравословни неща, хем сладки неща, обаче аз влязох във фаза на злоядство, когато бях на около 6 години. Спомням си, когато бях в детска градина все още, отказвах да ям каквото и да е било, освен тогавашното ми любимо нещо - мляко с ориз. В първи клас почнах да си купувам от мини шоколадчетата на Своге и такива неща. След това продължавах така доста години.
Винаги ми е било неприятно, когато някое дете дойде при мен и започне да ме пита с какво се храня и какво обичам да ям. Когато ходех на танци веднъж ме заобиколиха няколко момичета и почнаха да ме питат защо не ям, какво обичам, какво не обичам, като казваха точно определени неща - например домати, зеле, череши, вишни и така нататък. На мен тогава ми стана много неприятно, че трябваше на тях да им отговарям, въпреки че и аз самата не знаех как да отговоря на себе си.
Годините се минаваха, а аз все още не бях излязла от тази фаза на детството ми. Опитвала съм се много пъти да започна да се храня по-здравословно, но не съм могла, така и до ден днешен. Единственото, което мога да ям до ден днешен са 2-3 плода, 1-2 зеленчука и всичко останало е ''junk food''. Ежедневното ми меню включва филии само с майонеза и мляко с какао повече от година насам, което означава, че съм яла тази комбинация повече от 500 пъти (яла съм по няколко пъти на ден само и единствено това).
Много хора сигурно ще си помислят ''-Каква е сега тая свиня тука, дето ни занимава с това, че иска да отслабва?? '', обаче въпреки че ежедневното ми меню е такова съм много слаба генетично (47кг, 172-173см). Много и от тези, които четат може да се почудят къде са родителите ми. Почти през целия ми живот не съм виждала баща ми защото до преди 1 година, той живееше и работеше в чужбина, като се прибираше 2 пъти в годината по няколко дни, за да ни види, а майка ми си живееше нейния живот, като сутрин излизаше и вечер се прибираше без нито да сготви, нито да донесе нещо да ядем с брат ми. Оказа се, че е имала любовник, но това е друга тема.
Чак миналата година, когато баща ми се прибра от чужбина без да ходи повече извън държавата, той започна да се грижи за нас. Започна той да ни готви, но това не е достатъчно. Имам предвид, че той е на 50 години и разбирам, че му е трудно, защото сутрин отива на работа и след обяд се връща, но през това време докато баща ми е на работа ние сме или на фотосинтеза или на ''junk food'' (точно когато баща ми се прибра, майка ми реши да почне работа, защото беше безработна всичките тези години, в които баща ми не беше при нас).
От много време се опитвам да ям здравословно пак го казвам, но вече повече от 7 години аз съм злояда и наистина вече не знам какво да правя. Ако имате подобни истории или опит със това, много ще се надявам да ми помогнете как мога да започна да се храня по-здравословно.
Търсих в Интернет за злоядството, но намерих само за малки деца до 6-7г. и не намирам да има история като моята със злоядо дете на 14г.
Притеснявам се, защото чрез плодовете и зеленчуците се набавят много полезни и нужни вещества, които аз няма от какво да си набавя.
Също извинявам се ако някъде имам правописни или граматични грешки, но пиша това в 4 сутринта. :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: ee5270112b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма как да си представя, че това го пише някое пълно дете, поради простата причина, че го пише дете, което само си признава, че не се храни.
За мен вината не е твоя. Малка си и никой не те е научил да готвиш, а вероятно и нямаш ентусиазма сама да се научиш. В бонус и родителите ти не готвят. На практика ти няма какво да ядеш, ако у вас няма сготвено и самата ти не готвиш. Остават ти варианти като филии, супи в чашка и junk food. Не си злояда според мен, просто в хладилника ви няма сготвено. Вредните храни са вкусни, нормално е да ти харесват. Повечето хора, ако имат избор между шоколад и ябълка за десерт, то ябълката просто ще остане недокосната. Съветвам те да се научиш да готвиш и да го правиш за себе си. Не е трудно, малко вероятно е да запалиш кухнята, не се притеснявай. По този начин ще съумяваш да се храниш по-често и с по-пълноценна храна. Пък и сама ще си подправяш ястията, така че ще ти харесват на вкус.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3e46ae06a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом няма кой да ти помогне, помогни си сама. Сама осъзнаваш, че боклуците, които ядеш, са вредни за здравето ти и някой ден може да ти се отрази. Направи си списък с продуктите, които обичаш, и се научи да готвиш различни неща с тях. На твоите години с една приятелка заедно пазарувахме и си готвехме у нас най-различни неща. Някои се получаваха добре, други бяха пълен провал, но винаги беше забавно да търсим рецепти в нета и да пробваме нови неща. Вече си тийнейджърка и не си толкова малка, че да не можеш да направиш нищо освен филия с майонеза. Искай вашите да ти оставят пари и си купувай различни продукти, с които да си готвиш вкусни неща. Не чакай някой да ти сготви и сервира като на принцеса. Търси в гугъл рецепти за неща, които обичаш. Например пиле с ориз, мусака, баница, омлет, миш-маш. Имах стотици неща, които са лесни и с които сама ще се справиш. Закусвай плодово мляко, мюсли, овесена каша или нещо друго здравословно, прави си салати, филиите вместо с майонеза ги мажи с филаделфия, сложи си листо салата, шунка и кашкавал, парче домат, краставица и яйце и имаш чудесен домашен сандвич с полезни сътавки. Научи се да се грижиш сама за себе си, щом родителите ти не успяват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker