Акнето съсипа живота ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Акнето съсипа живота ми
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1353 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 20 години. От както се зная имам акне, ту тежко ту леко. В момента имам активни пъпки и много белези, не мога да спра да жи стискам. Знам, че не трябва да се стискат но когато се погледна в огледалота попадам в истерия и ги стискам, за което после многа съжалявам. Ходила съм много пъти на дерматолаг, използвам само хубави прждукти даже и медикаменти използвах но нямаше ефект. Имам и окосмяване по лицето. Ходих и на гинеколог, нямам кисти в яйчниците, пуснаха ми хормонални изследвания и се оказа, че тестостерона ми в кръвта е над нормата. Изписа ми хапчета анти-бебе, пих ги около 6 месеца но нямаше пак резултати и ги спрях тъй като разбрах, че могат да причинят рак на гърдата. Сега мисля да отида на ендокринолог. Въпроса ми е дали можете да ми препоръчате добър дерматолог в Стара Загора най-вече за белезите, който да прави някакви процедури. Наистина вече не издържам. Искам вече да мога да излизам без грим, имам чувството че втички гледат мен. Срам ме е. Самочувствието ми е на дъното. Само си мисля как щеше да е живота без акнето, защото лицето ми е хубаво а те развалят всичко. Никога не съм имала приятел, въпреки че обичах. Влюбих си от пръв поглед, а после се оказа, че имаме много общи познати. Но така и не се осмелих да му кажа чувствата си. Мислех си все малко да ми се оправи лицето и тогава. Така минаха две години, сега ходи с една позната. Гледам техни снимки и само съжалявам и мразя още повече това акне. Моля ви се дайте ми съвет, какво да правя, при кой лекар да ходя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4fa81468aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сода бикарбонат. Мокриш си лицето и търкаш,поне 2 пъти седмично по 5 мин.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 54e4e17e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Акнето се появява поради хормонални дисбаланси и при мъжете и при жените. В твоя случай, щом ти е висок тестостерона значи си провери и ПРОГЕСТЕРОНА (трябва много добре да се образоваш за този хормон). Понеже и аз имам акне (мъж съм) се запознах доста отблизо с причините при жените и мъжете. При жените акнето намалява, преди или след цикъла и лицето може да се изчисти напълно. Акнето изчезва по време на бременност, защото кръвта преминава през бебето и по някакъв начин се пречиства. Друга причина може да е алергия към някоя храна и високи нива на хистамин (това го открих наскоро).

Имам няколко съвета - яж храни богати на фибри (ябълки, овесени ядки, зеле, бял боб) посети ендокринолог и го разпитай за влиянието на прогестерона върху жените, както и за ролята на хистамина. Изследвай си и хистамина. Едно от нещата, които ми помага на мен в борбата с разчоплените пъпки е хранителната добавка Геритамин - съдържа витамини А и Е. Много помага за растежа на косата, ноктите и кожата.

Аз лично смятам да мина на диета или да изключа храните, които карат тялото ми да произвежда повече хистамин и които са богати на това вещество.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fff9e57d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Отиди на гинеколог-ендокринолог. Освен това много е важна храната повярвай ми, ядеш ли боклуци пъпките веднага се активизират. Виж в нета повече по въпросът. Освен това хора с къде по-големи проблеми и недъзи имат партньори и са щастливи. Не мисли толкова ограничено ти си с пъпки друг с друго, няма човек без проблеми. За акне виж рецептите на Ванга и най-вече хормоналният баланс.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8399825084
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изхвърли от менюто хляба, газираното, захарта и т. н. вредни храни. Пий повече вода, но никога по време и веднага след ядене.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9021abf819
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Виж и аз страдам доста време от акне и наистина какво ли не съм пробвала Ходила съм и на лекар и на всичко ,имам опит ако може да се свържем ,за да ти обясня моята рутина и как аз се справям с проблема

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a04c687a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Като чета си мисля че е възможно да имаш проблема на моята дъщеря, тя се оправи когато спря да яде всички млечни продукти, оказа се че има лека алергия към мляко и млечни продукти, която се изявява в пъпки по лицето.
Съвсем не твърдя че твоя проблем е към млякото, може да е алергия към друго.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6ab71e3209
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   доктор Райна Гърдева от Стара Загора (дерматолог). Единствената лекарка, която ме спаси от моите кожни проблеми

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fc92fdbc62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Никакви такива работи-лекари и хормонални хапчета. Пиеш нужната доза ментов чай, тестостерона ти пада и окосмяването по лицето ти изчезва. Освен това се спи перфектно от него. Акнето е нелечимо. Може да се подобри само състоянието. След 26-30 год възраст максимум акнето само изчезва. Аз също имах много тежко акне, минал съм през какво ли не-мазила, пилинг процедури, диети, и резултатът беше почти нулев. Ти си жена и може да слагаш грим така, че не виждам какъв е проблемът при теб. Измивай лицето без сапун, само с хладка вода, пий бирена мая на таблетки и така ще сведеш до минимум раздразненията и пъпките с остро връхче които не може да ги скрива гримът. Вече за да отстраниш гримът трябва сериозно почистване, защото той запушва порите. Червените петна по кожата гримът ги скрива.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7e06fec4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Скинорен.


Причините може да са много. Направете консултация с ендокринолог.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8942e59629
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче диета трябва, намали захарта. Проблема е за ендокринолог наистина. Не чопли пъпките, медицинска козметика нещо трябва да помогне. Фото или лазерна епилация на лицето

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 08747d9d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката-Благодаря на всички за съветите. Другата седмица ще ходя на ендокринолог. А до номер 5 бих се зарадвала ако успеем да държим контакт

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 54e4e17e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, виж и тази тема http://spodeli.net/7/story-143446.html

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0f1c7567bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке, аз също имах много тежко акне. От всякакви мазила имаше само повърхностен ефект, като по-скоро изсушаваха кожата и тя ставаше на люспи, а отдолу гнойните дълбоки пъпки продължаваха да се образуват.
При мен помогна, когато спрях млечните продукти и тестените изделия. Пробвай да ги спреш поне за един месец, при мен още след 3тата седмица имаше много категорична промяна в състоянието на кожата. Виждам, че и номер 6 ти е дала подобен съвет - пробвай.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 03f470dae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Пий зелен чай и чай от коприва, и двете са неприятни, но по 1 чаша на ден ще изтърпиш, но не го подслаждай с нищо!
Яж ледено семе и семена от чия. По малко захар и пържени или мазни храни, изключи млечните продукти също.
Има една маска на thaloderma, много е добра, тоник без алкохол на m. asam, подходящ крем за акнеична кожа... в краен вариант може да отидеш да ти изпишат антибиотици като roaccutane (не съм сигурна дали се пише точно така), чувала съм че страшно много помагат, но се пият доста продължително време. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker