Депресия или нещо друго? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресия или нещо друго?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 948 пъти
Имам проблем. На 27 години съм, момче, може би от 5-6 години насам страдам от депресивни състояния. Докато съм в такова състояние нямам желание за нищо, буквално за нищо. Единственото, което ми доставя удоволствие е сънят, с който поне засега нямам проблеми. Та както казах тези състояния започнаха да се проявяват преди 6 години. Отначало бяха много редки и бързо отшумяваха, и не им обръщах внимание, но с течение на времето започнаха да зачестяват. Особено след смъртта на майка ми(лека й пръст), мога да кажа че през ден се чувствам така... Интересното обаче е че депресията при хората е много по - постоянна и продължителна като период, докато при мен в рамките на един ден мога да съм на двата полюса на емоциите, което не знам дали е нормално. Например сутринта се чувствам добре, мотивиран и свеж, а следобед съм най - тъжният човек на света. Притеснявам се да нямам някакви ментални проблеми. Както се досещате, водя самотен начин на живот, приятелката ми ме напусна преди време, именно заради тези мои проблеми, приятели почти не ми останаха, а освен това имам и склонност към хазарта... Държа да отбележа, че не употребявам никакви наркотици или антидепресанти и хапчета с подобни функции. Също така алкохол почти не употребявам. Интересно ми е това дали е класически случай на депресия или нещо друго? Бих се радвал, ако ми дадете някакъв съвет, и ако има хора с подобни проблеми с радост бих ги обсъдил с тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: c13ee1ae66
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети за биполярно разстройство.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fb789c61dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,

Аз съм на 26 и съм в почти същото положение. Преди време имах подобно преживяване, след това нещата отшумяха, но последните месеци преживявам доста емоционални кризи в личен план и явно се отразява.
В момента пак съм в такова състояние, както написа и ти има моменти в които съм тъжна и унила на следващия се сещам, че все пак трябва да променя нещо, правя опити, ставам по-позитивна, но след това пак падам в тази дупка и общо взето всичко е един цикличен кръг. При мен на момети е дори по страшно, защото ме спохождат черни мисли, мисля си, че всеки момент ще се случи нещо лошо, обзема ме паника страх.. и др. неприятни симптоми.
Това, което мога да дам, като съвет е да бъдеш активен във всяко едно отношение, знам че е трудно особено когато си тъжен и постоянно ти се спи, но прави опити. Започни да спортуваш нещо, аз напрмер започнах да тичам поне 3 пъти в седмицата, след това се чувствам по-добре. Намери и добър психолог, помага има много неща които човек задържа в себе си и именно те ни докарват до тези състояния.
Не чакай нещата да отшумят с времето, можеш да ги промениш още сега. Според мен това е леко депресивно състояние, което може да продолееш с мотивация, спорт, медитация, хубави книги и активен начин на живот!

Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: df02e22f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Знаеш ли какво ще ти кажа...

Ма**ата им на психо етикетите. Изчетох толкова много за психичните разстройства, че знаеш ли какво разбрах? Всички, всеки има някакви. При някои е повече, при други е по-малко, но функционират като хора, без да се ”лекуват”. Състоянията им се обострят в определени ситуации и минават от самосебе си.
Разбира се, има тежки случаи, но ти не си от тях, спокойно и не се филмирай. Дали ще ти кажат, че ”имаш” Гранично - личностно разстройство с депресия или биполярно тип 1 с депресия, това са само наименования, разликата между тях е в интервала, в който се сменят настроенията ти, иначе, т.нар. симптоми ги има почти всеки човек. Да се пият хапчета за такива неща е малоумно, защото те не те лекуват, а ти оправят химичния дисбаланс, който можеш да оправиш и ти като промениш някои неща.

Медитирай, почивай си, храни се с вкусна и полезна храна, не общувай с напрягащи хора, излизай сред природата, не мисли лоши неща, усетиш ли, веднага стопирай тия мисли, прави нещо с ръцете си, неслучайно по комуните за зависи ги карат да практикуват, било то градинарство, приложни и изящни изкуства, спорт.

Изобщо не те съветвам да четеш за психичните заболявания. По-добре, чети друг тип литература.
Не мисли какво не ти е наред, а кое те кара да се чувстваш добре и го прави.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker