Хроничен цистит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хроничен цистит
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 920 пъти
Здравейте! На 18г. съм и циститът ме мъчи постоянно. Още от малка знам какво е цистит, за съжаление, но през последната година-две нещата са по-сериозни. При най-малката настинка той се появява, а лошото е, че при мен е наследствен и е в много остра форма - освен честото уриниране, изпитвам страшни болки и дискмфорт преди, по време на и след ходене до тоалетна по малка нужда. Да не говоря, че заради цистита половият ми живот започва да се влошава сериозно, защото дори когато съм здрава, ме е страх от полов акт, за да не се появи отново болката. Ходила съм на гинеколог, но едно и също - ципрофлоксацин, урокомфорт, цистирен, уронал, червени боровинки, чаено дърво, много вода, вода със сода, уростим (дори в момента съм на 3-месечно лечение с него, но уви, резултат няма), дори последният път, след като споделих на гинеколожката за парене след секс, се оказа, че уж имам инфекция и уж я лекувах, но след като лечението приключи, всичко продължи постарому. Омръзна ми да се тъпча с антибиотици и мечо грозде през две седмици, МОЛЯ ВИ за помощ всеки съвет ще бъде от значение за мен! Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: b2535cdfe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Аз съм жена на 30 и съм в същото положение - болки в самия пикочен мехур и твърде чести позиви за уриниране. Лекар ми каза, че в следствие на ненавременно или неправилно лечение преди години, състоянието е вече хронично и стената на пикочния мехур е задебелена, следователно по-малко еластична. Обаче има и нещо друго - състояние известно като свръхчувствителност на мехура. Намери добър лекар, не мога да препоръчам обаче такъв. Последния път урологът ме прати на гинеколог, който откри полип, който се оказа, че не съществува. Та така - понякога лекарите вместо да изпишат вежди ти вадят очите. Отделно честите позиви и болка могат да са психосоматични, т. е. на нервна почва.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 58927c2b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз съм момиче на 18 и циститът ми се появи след началото на половия ми живот. За жалост и аз имах период, в който за 1 месец имах цистит 4 пъти. Беше ад. Понеже бях ходила на уролог веднъж и той ми предписа Монурал ( еднократен антибиотик на прах ) и наистина ми помагаше. Разбира се на всеки организъм действа различно. Но понеже го пиех доста често, (което не е редно, но това беше единствения изход от мъчителните болки, защото 20 минути след приема на антибиотика вече 85% от болките бяха минали), антибиотика спря да ми действа! И тогава започнах с алтернативите - билков чай от червена боровинка по 3 пъти на ден (не е препоръчителен ако имате проблеми със стомаха), шишета с много топла вода между краката, топли кърпи на корема, на кръста, обезболяващи (No Spa е препоръчително за цистит и болки в бъбреците) и много важно - често уриниране!!! Знам, че е болезнено в цистит да се уринира, но това е единственият начин да се оттървете от проблема, защото когато стискаме бактериите имат възможност да се размножават в пикочния мехур. Затова е препоръчително да се пият течности в големи количества, за да може уринираето да е по-често и не само с болезнените 2 капки. Иии още нещо - приготви се да се откажеш от секса поне за месец, два. Наистина, секса е голям приятел на цистита. А ако ти се струва дълго време, винаги ама винаги след секс трябва да ходиш по малка нужда (така изхвърляш един голям процент бактерии след секса), подмиваш се, и е много препоръчително акта да е с презерватив. И памучното бельо няма да ти навреди. Също така има и диети при цистит. Надявам се да съм била полезна, успех със борбата с досадният цистит! Поздрави

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2f18b8798b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравейте! Първо не сте за гинеколог, а за уролог - да започнем от там. И второ, трябва урокултура да пуснете една в някоя микробиологична лаборатория. Вероятно става въпрос за хронична резистентна инфекция. Урологът Ви ще проведе ехография за допълнително изясняване - да се види дали има възпалителен процес по горния отделителен тракт

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c29bc4802e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С години се борих с цистита. Нямаше отърване, на последните ми изследвания се оказа, че съм резистентна към всички антибиотици.
Един ден отидох на фитнес и се заговорих с едно момиче. Тя ми каза, че алое Вера й е помогнало много. Казах си "тая пък какви ги говори", но помислих малко и си поръчах.
И в аптеките го има. Вече 8 месеца няма помен от цистита, още като почнах да го пия и всичко спря моментално. Не правя реклама, но е натурален продукт, полезен и много хубав. Опитай и търси такъв с 90% гел, поне. Имуностимулатор е също така и чисти всичко.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c160188231
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   " Чай за бъбреци на Ламбрев". Аз година и половина се мъчех от тази град и след много антибиотици и уж " добри" лекарства, от които нямаше ефект ме излекува само това и вече пет години няма и помен от цистита.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker