Болка в 6ти зъб горен след пломба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болка в 6ти зъб горен след пломба
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1787 пъти
Здравейте, искам да потърся мнение от хора, имали подобен проблем или специалисти по темата.
Преди 45 дни си пломбирах 6ти горен, който не ме болеше при натиск с храна или челюст, но беше за правене. Още на другия ден разбрах, че боли при натиск. Оттогава доктора 3пъти го изпилява, казвайки, че ще мине. Вече е ясно, че зъба не е по висок, отколкото трябва, но продължава на моменти да боли от храна и то незадължително твърда- например бисквити. Още от ден 1ви няма проблем от топло, студено, сладко, но боли при натиск. Аз съм почти сигурен че пломбата не е добре направена и просто трябва да се смени и да се укрепи правилно. Но според вас възможно ли е проблема да е друг? Доктора каза, че може да е проблемен нерв, но аз нямам проблемни зъби. Може ли според вас да е нерв, без проблем от топло, студено? Предварително благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 37cb580346
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По заглавието.

Отиваш на рентген за сегментна снимка, излиза веднага. Отиваш при зъболекаря ти или при друг... и оправят положението. Може да не е добре направена и да се просмуква въздух, вода... със сигурност ще се появи вторичен кариес. Може да е бил дълбок кариес и да не е сложил подложка, а директно полимера. Може да е дълбок кариес и да е почиствал прекалено близо до пулпата, а може и да е необработен пулпит..

Май е най-добре да смениш зъболекаря.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 133d2029a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм в същото положение. Преди около 2-3 г ходих на зъболекар и каза, че имам зъб за правене. За първи път реших да е с упойка. От тогава си ме боли, когато дъвча на тази страна. Миналата година ходих на друг зъболекар и тя ми каза, че най-вероятно е била много малка пломбата и не е била за правене тогава и пломбата е повърхностна. Предната просто е искала да си пише, че го е работила.
Още съм си така и просто свикнах, че не трябва да ям на онази страна.. Нямам смелост да ида отново да ми го работят :D

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 77e56132f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Най-вероятно пломбата не е изпилена както трябва и трябва да отидеш да я коригират. Но ти казваш, че това вече е правено.

Значи остава другият, по-неприятен вариант - когато са чистили с машинката около кариеса преди да пломбират, да са навлезли в зъбната тъкан, която е близко до нерва и това да дразни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 945e50f6d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за мненията. Странна работа, от 2-3 дена болката при дъвчене там изчезна като с магическа пръчка, не съм правил нищо специално, сякаш не е имало проблем. Но по същото време изневиделица усетих че става проблем със съседния заден зъб-номер 7. Като гръм от ясно небе ми идва. Виждам че нещо в основата между 6ти и 7ми от вътртешна страна се чернее. Като си натисна с пръст венеца там боли и по-скоро отива към 7ми, той няма проблем при дъвчене и от повърхността си изглежда перфектен. Но отдолу сякаш става нещо. Но дали е той проблема?? Възможно ли е според вас от неправилна работа на 6ти, да се появи вторичен проблем на съседен зъб-7ми, предизвикан от 6ти? Допреди 2 дни нямаше или не се усещаше нищо проблемно там. Мисля че доктора щеше да каже ако бе видял проблем там при последната среща преди месец. Моля за вашето мнение, колкото повече, толкова по-добре. Благодаря отново. От автора

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 945e50f6d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нещата са ясни, оказа се некадърен доктор, друга докторка смени пломбата от фотополимер с цимент и проблема при натиск изчезна като с магическа пръчка, и не е в материала бил проблема, а в работата- няма нищо общо с предишното положение. Нещата са за ядосване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker