Аз съм психично болна. Ама от какво според вас съм болна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Аз съм психично болна. Ама от какво според вас съм болна?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1496 пъти
Аз съм момичето което написа "Може би имам аутизъм! " в този сайт. Нямам аутизъм, а тревожност и социална фобия. Обаче си мисля че съм и психично болна.

Понякога се смея на шеги които не са смешни или като целия клас се смеем за нещо те се смеят 10 секунди, а аз мога да се хиля 10 часа. Ако не сте ме разбрали сега ще дам няколко примера. Първият беше когато госпожата се скара на момчетата и ги нарече празни кратуни без бъдеще. Е аз в такива моменти се осъзнавам и се спирам преди някой да ме види. Един път един счупи прозореца(имам откачен клас) без да иска и всички се смяхме, обаче в час никой не мислеше за това, а на мен от нищото тоя спомен ми идва в главата и почвам да се смея. Едва се прекрих. A случката която ми се случи на скоро е ужасна. Четохме текст с правописни грешки и аз се пръснах от смях на една грешка. Госпожата ми се скара и момичето което седи до мен почна да ми се смее. Аз не я чух докато госпожата не и се скара ии каза "Госпожо тя ме разсмива". Тогава почервенях от срам и се чувствах тъжна цял ден. Понякога в училище едно момиче ме имитира и все момичетата ги чувам как си шепнат "тя е странна", "тя е луда" и все такива неща. Като съм вкъщи все си говоря сама, ама само в моята стая. Имам някакъв профил в инстаграм без последователи и си правя видеа на живо които правя странни неща и съм спокойна че никой не го вижда. Понякога просто ставам от стола ми и обикалям в кръг без причина и сядам. Каква психична болест мислите че е това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 74e1f46282
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това не е психична болест и изобщо няма връзка с психичните болести! Ти как прецени, че е психична болест, не знам!? Нормално е като се появят спомени за нещо смешно да се разсмееш, имаме някакви емоции все пак. И аз като теб съм по-емоционален по отношение на смеха - като ми стане смешно, ами не мога да се спра, никога не съм го приемал като психична болест обаче. С една приятелка, като бяхме по-малки, съберем ли се заедно се смеехме на това как звучат някои думи като се произнасят или пък както е в твоя случай за правописната грешка, ами щяхме да се пръснем и ние от смях, но нямаше да ни пука какво си мислят околните. Да не ти пука и на теб, явно си наша сродна душа, но в класа си не си намерила такава. :)

На мен лично понякога много ми липсва това време, в което се пръскахме от смях, беше си готино и освобождаващо. Пожелавам ти да си намериш сродна душа и да си се смеете на воля без да мислите много, много какво ще кажат хората. И пак ти казвам никаква болест не е това. Даже след време и на теб предполагам ще ти липсва това време. Успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ffadbf6cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм се смяла на нещо с часове, но аз по принцип рядко се смея и с това компенсирам може би. А другото е от скука предполагам. Вероятно нямаш сестра/брат или сте с голяма разлика във възрастта, родителите ти не ти обръщат достатъчно внимание и ти е скучно. Това в комбинация с определени черти на характера. Това дали някой има аутизъм, дали е хиперактивен и т. н., няма как да се сложи точна граница, защото няма как да се знае какво усеща всеки, за това няма лабораторен тест. Така че, да не ти пука за такива неща...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8d97c2f3a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Писах ти в предишната тема, пиша ти и сега. Не си психично болна.
Няма как сам човек да си поставя диагнози, или да си поставя диагнози с прочетени две статийки или тестчета по интернет.
Пак ще се повторя. Няма как някой да ти постави диагноза по интернет. Има психолози, които учат 5 години и си блъскат главите в дебелите учебници, практикуват, правят сеанси с пациентите си, и чак тогава поставят съответната диагноза.
Все едно да питаш в интернет "Днес имах кашлица, болна ли съм от грип". Какви ще са отговорите според теб.
Нещата описани от теб са съвсем нормални, просто явно си се филмирала и се чудиш какво да пишеш. Това че някой те нарича "болна" не значи, че си такава.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4efa4c32cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може би си леко странна според околните, но надали си чак психично болна.
При теб забелязвам нещо друго, макар и да не съм чела предната ти тема. Имаш ниска самооценка и ниско самочувствие, което е предпоставка за психологически (а не психически) проблеми. Тоест, това би довело до една по-сериозна тревожност, до по-нетърпима социална фобия, до почти постоянно притеснение и други подобни гадости. Съветвам те да поговориш за тези неща с психолог, а не с психиатър, защото ти не си за психиатър. Трябва да спреш да се съдиш, мисля, че психологът би могъл да ти помогне да видиш, че и ти си пълноценен човек като всички останали и имаш бъдеще пред себе си. Казвам ти ги тия неща, защото самата аз съм ходила на психолог и това ми е обяснявано подробно.
Иначе, всичко ми се струва в реда на нещата. Някои хора приемат всичко за забавно и все се смееят, това не е лошо. Нормално е да се сетиш за нещо забавно и да ти стане смешно, на всеки му се случва. На мен ми се е случвало да си вървя по улицата и да се сетя за такава случка, при което ми става весело и се усмихвам. Колкото до ходенето из стаята ти- това е от скука. На мен като ми се скучно също започвам да обикалям из вкъщи и несъзнателно си търся с какво да се захвана. Всеки го прави, родителите ми го правят, съквартирантката ми го прави. Говориш си сама в стаята ти... голяма работа. То на всеки му се случва да реагира гласно на нещо, когато е сам. Хващала съм приятел даже да пее с изменен глас и да танцува.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 33cfefa61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Моето мнение е, че някой магьосник ти въздейства на духа, когато смеха е възторжен магьосника е добър когато се смееш или подиграваш на някой магьосника е лош когато се смееш без причина духа ти е
Под магия аз го наричам " Упойка в мозъка"

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 33cfefa61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Когато стоиш до някого ти навлизаш в обхвата на аурата му и е нормално и другите покрай теб да се разсмеят понеже те попадат в духа, който разсмива теб☺

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 33cfefa61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това където се въртиш в кръг.. Някой ти въздейства на духа (движи те) и гледа до каква степен има власт Над духа ти...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 33cfefa61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Дано операторите проявят уважение към мойте разсъждения и побликуват горните три.. По принцип съм установил, че в този сайт ги движи дявола и възпрепятстват полезната информация.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 33cfefa61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кажи на тези които ти се присмиват, че всички хубави хора са луди"", но не са ненормални:) -

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 33cfefa61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По принцип само нечистите духове се преселват(подиграват) на някой Ангелите подобряват състоянието ти когато видят, че не си в благоприятно състояние.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8e072499c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ако приемаш коментарите 6, 7 и 12 на сериозно имаш повод да се притесняваш. Иначе си психически здрава :-)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7ee13a7bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ха, малко като мене си явно. И аз мога да се хиля с часове на някаква простотия, която според повечето други хора не е толкова смешна. Освен това много често си спомням някакви неща, които ме разсмиват. Според мен си абсолютно нормална, просто си малко по-вглъбена в себе си, което не е лошо, а напротив означава че имаш по-интензивен вътрешен живот и вероятно ще можеш да бъдеш добър творец (напр. художник, дизайнер, музикант, писател, актриса, режисьор, и тн. ). Аз съм програмист (заради парите), но по душа съм артистичен типаж и свиря в банда и ходя на танци и актьорско майсторство. Впрочем, силно ти препоръчвам актьорско майсторство - ще ти помогне много да можеш да осъзнаваш собственото си поведение пред другите и ако сметнеш нещо за "неподходящо" в конкретната ситуация ще можеш да избереш друг начин да го проявиш или да не го проявяваш. Тоест, получаваш самоосъзнаване и ти се разширяват възможностите за експресия, така да кажем :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b4b8a6b7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Понеже във всеки има грях това може да не е твой може да е на твоите родители или на някой който не познаваш понеже този грях е предвиден за теб(твоя дух го побеждава),но тези които немогат да победят твоя грях превъртат така ,че в твоето обкражение може да има някой който твоя дух не може да го победи,и така греха който той носи може да не е негов ,но неговия дух го побеждава ,но твоя може да не може да го победи и затова се смееш като луда.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b4b8a6b7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ако можеш да разбереш от коя част на мозъка ти (кое полукълбо работи)когато се смееш мога да ти кажа повече.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b4b8a6b7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Когато се смееш на шеги които не са смешни както се изрази греха ръздейства на част от мозъка ти и ти неможеш да спреш да се смееш понеже мозъка ти е *"изтръпнал"и ти неможеш да конролираш звуците които издаваш ,в такова състояние може и да говориш неодържимо ..моето заключение е ,че за теб има вързан пушач,Човек който пуши може да е някой от биологичните ти родители когато той запали ...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b4b8a6b7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Цигара тази част на мозъка която отговаря на този човек ,(понеже хората са сложни)временно неможеш да я конролираш и в този момент тази част от теб може да ти бъде съблазън понеже внася грях в ума ти.Ако тези които са част от теб се пречистат смущенията в твоя ум ще изчезнат ..

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b4b8a6b7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Когато ти идва спомен в главата това се нарича внушение всяка мисъл произлиза от дух. Духа въздейства на мозъка и по този начин се образува мисълта. И чуствата. Имаш и собсвена светлина с която да анализираш духа който ти е въздействал на Мозъка.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b4b8a6b7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Кажи.... В ума си (мисловно).. искам щит срещу въздейсвието на греха.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b4b8a6b7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ще ти кажа защо се смееш Аз съм св Георги но не ми се смей преди да си ме изслушала. Когато някой каже нещо той (задава дух)и понеже това което е казала госпожата ти произлиза от греха въздейства на същата част на мозъка ти от която е образувана тази мисъл.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b4b8a6b7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Психически си здрава и от нищо не се притеснявай ако някой разбие психиката ти ще бъде подложен от Бог на мъчения.. до такава степен, че ще предпочетеш ти да си с разбита психика от колкото да гледаш как се мъчи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 53fb152007
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Нито си аутист, нито си луда, просто си нискообразована или накратко тъпа. От скука си измисляш психични отклонения, налагаш ги върху себе си, поставяш си диагнози. А хората около теб ти се подиграват на държанието и на начина на мислене.
Вместо да правиш клипчета седни чети учебници, образователни книги, за да достигнеш някъкво ниво на интелигентност. После прочети книги за психология, за да се научиш как да комуникираш с хората, така че да те приемат нормално.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 42fac32ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   лека форма на умствена изостаналост, олигофрения или нещо подобно

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 667f8ed608
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Кажи.. Моля Бога да ми дава мисли, моля Бога да ми взема мисли, моля Бога да образува добродетели в мен така, че да имам Воля.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker