Моята история с килограмите.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моята история с килограмите..
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 962 пъти
Здравейте. Млад човек на 21 години. Ще започна всичко отначало. До 4 клас бях слаба, нормално слаба. В 5ти клас започнах да качвам килограми и си личеше, че съм пълна, но тогава не съм обръщала внимание на това. Във 8ми клас тренирах джудо и свалих някое друго кило. Да съм била 1. 68/9 68кг. Спрях да тренирам и цяло лято не излизах от вкъщи, стоях пред компютъра цял ден (по 10 часа) и се тъпчех с храна. Стигнах до 82 килограма. Задържах ги към 3-4 години. След това не знам какво се промени стигнах до 95 (максималното ми е 97)кг. и няма сваляне. Не ям кой знае какво, нормалното каквото ядът и другите хора, но те не дебелеят, а на мен всичко ми се лепи. Тялото ми по - скоро е набито, може би защото съм и 1. 71, но със сигурност си личи, че съм дебела, а на мен това не ми харесва. Някак си ми омръзна да отивам на дискотека с приятелки и всички момчета да зарибяват тях, не мен, и знам, че е само заради килограмите ми. Омръзна ми да съм така и искам промяна. Ще се радвам да чуя и вашите истории и как сте се справили с килограмите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: dd9cfadddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз на 13 тежах 80кг при ръст 156, със спорт най-вече кардио и прилично хранене всичко се получава. Препоръчвам ти ако имаш колело сутрин на гладно, или тичане на пътека/в парка, както ти е удобно, по 30 мин на ден са напълно достатъчни, най-вече е важно да си изградиш навик да не хапваш сладко и тестено след определени часове и си чук. Ти все пак си 171, не като мен лилипут и бедна ти е фантазията с тоя ръст ква трътлеста бях и то на тая възраст :D Само не почвай с разни хапчета и простотии, защото ще си объркаш нещо и тва съм правила, не е яко

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5a9e31db24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами може би имаш здравословен проблем, една приятелка беше в същото положение. Направи си изследвания и й откриха диабет. Позсле за година, та и за по малко свали страшно много килограми но си регулира инсулина.
Аз чак битка не съм водил - мъж съм висок 180, тежах 82 кг когато реших че не се харесвам. Два месеца диета и упражнения и свалих 5 кг. След това гледам само да се ограничавам до 2000 - 2200 киликалории на ден за да си запазя сегашното тегло. Спрях да ям хляб и шоколадови изделия.
Горе - долу ми се получава, въпреки че може и по добре :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1768606402
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хубаво сравняваш храната си с това, което ядяли хората, а сравняваш ли изразходването на енергия със същите тези хора? Движиш ли се колкото тях, като количество и бързина?
Всъщност ако се движиш точно колкото тях би трябвало да поддържаш тегло, ако искаш да отслабваш трябва да се движиш повече от тях, т.е. да се движиш заедно с тях и докато те почиват ти да продължиш да се движиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8815f16b16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преди доста години вследствие на доста години фитнес тренировки бях стигнал 116кг с доста мускулна маса, но имах и тлъстини. После спрях фитнеса и започнах да качвам още тлъстини. Станах 125кг или поне това беше горната граница на кантара :-) Отвратих се и взех мерки - с така наречения intermittent fasting и бях станал около 97кг. Почнах да тренирам на лостове и постепенно качи килограмите на около 118кг, но изглеждащ много по-добре отпреди. Сега съм около 112кг много добре изчистен и изглеждащ, хората като ме видят и започват да говорят за фитнес :-)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1b49bbe32e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Жена на 25. Някога бях модел и ме търсеха за снимки на дънкови облекла, сватбени рокли, дамски аксесоари. Не съм дефилирала на подиум, защото нямам необходимия ръст, но общо взето не съм била повече от 47 килограма по онова време. Бях здрава, с хармонична фигура. Харесвах се.

Малко след това дойде появата на тежък здравословен проблем и чести депресивни епизоди вследствие на него. Състоянието ми беше много болезнено. Непрекъснато живеех с болката, денем и нощем. Тъпчеха ме с обезболяващи, които на някакъв етап спираха да действат и настъпваше истински ад.

Все по-често откривах утеха във вредната храна и така достигнах незавидните 80 килограма (може би повече) при ръст 163 см. Не излизах никъде. Не се срещах с хора навън. Така в продължение на почти пет години се снимах само в лице, а снимките минаваха през няколко програми за оформяне на челюстта и скулите, за свиване на бузите, премахване на двойната брадичка, изтъняване на пръстите, ако са в кадър и прочие тъжни практики. Понякога опитвах да следвам безумни диети, обещаващи минус 10 килограма за 20 дни, но в крайна сметка се оказвах още по-гладна и още по-дебела.

В края на 2017-та образуванието, което пораждаше болките, беше успешно премахнато, и вече можех трезво да оценя последствията и щетите, които този начин на живот е нанесъл на тялото ми: 33 качени килограма, много стрии по гърдите и бедрата, целулит по ръцете и краката, в комплект с напълно унищожено самочувствие.

Тогава, една сутрин, ме осени мисълта, че дъното вече е ударено. Вече нямаше накъде да падам. Всичките ми страхове се бяха сбъднали. Бях на ръба на финансовия банкрут, с обезобразено тяло и дълбоко изстрадала душа от хилядите часове пред лекарските кабинети. Това, вместо да ме депресира, по един или друг начин ми въздейства успокояващо. Усмихнах се. Щом няма накъде повече да падаш, значи пътят ти е само нагоре, нали?

И направих избор. От раз, буквално от същия ден приключих с газираните напитки, тестените и захарните изделия, вредната храна и преядките в шумящи пакетчета. Дадох ход на живата храна: много салати, много невъглехидратни домашно приготвени супи, чисто месо и риба, малко плодове и качествен черен шоколад като заместител на сладкото, подслаждане на топлите напитки със стевия. Започнах да тренирам със собствено тегло и на велоергометър. Наложих си да се извеждам на разходка и да се снимам пред голямо огледало всеки ден, за да поддържам мотивацията и да не стъпвам встрани. В онзи момент нещата бяха на живот и смърт. Не исках вече да съществувам. Исках да живея. Да обичам тялото си. Да бъда здрава. В най-смелите си мечти визуализирах как отново приличам на себе си, въпреки белезите и миналото. Не можех да си се представя ясно, защото годините на болка бяха заличили задълго способността ми да мечтая, особено що се отнася до красива фигура, но все пак си го позволявах понякога...

Една година от началото на режима вече бях ни повече, ни по-малко от 47 килограма, колкото впрочем съм и сега. Щастлива съм. Тялото ми е стегнато и оформено, такова не беше дори преди 10 години, когато ме снимаха професионално. Храня се здравословно и осъзнато. Имам вкусни и здравословни алтернативи за всеки класически десерт или ястие. Нося размер S и дрехите по магазините често са ми големи. Мога да си позволя да нося къса пола, рокля по тялото и бански костюм.

Разбира се, дадох жертва на миналото. Ужасен бюст. Като на жена, родила и кърмила поне 8 деца. Незаличими, видими стрии навсякъде, където кожата се е разтягала. Трябваше да изградя чувството си за собствена стойност буквално от нулата, заедно с железни хранителни и тренировъчни навици. Да спазвам правилата всеки ден, независимо от всичко. Да завърша бакалавърска и магистърска степен. Да се реализирам в избраната професия (не моделската). Да изградя от всичко срутено и почти унищожено едно ново самочувствие, нова визия за нещата, нов порив и вдъхновение. И го направих.

Пожелавам ти успех!
Във всичко, с което се захванеш!

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c661369653
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Имах проблеми - започнах да следя калория след калория, да ходя много пеша и когато имам възможност, да бягам по 10-15 килотра на ден, всеки ден.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e71452ff96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Изследвай си щитовидната жлеза (TSH, T3, T4, може и антитела за вс случай) и за диабет.

Не ги гледай другите какво ядат, себе си трябва да гледаш.

Изчисли си колко калории ползваш дневно (TDEE - Total Daily Energy Expenditure), яж в дефицит от това число и ходи пеша. Ако не ти се ходи отивашв във фитнеса на пътеката - слагаш я на голям наклон (8-10-12 %) и на ниска скорост(4-5 км/ч) и си ходиш там. Например, при 11% наклон при 5км/ч като си по-тежка ще гориш по 700ккал на час, т. е. 100р. мазнини (1кг мазнини е към 7000 ккал). 4-5 пъти седмично по 1 час такова кардио ти е половин кг мазнина надолу. Най-важното е, че въобще не измаря и даже намаля кортизола. Като добавиш към това и дефицита от храненето спокойно може да сваляш по 1кг мазнини на седмица.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: eed783e787
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Как може млад човек цяло лято да не излиза и да стои на компютъра по десет часа на ден, тъпчейки се с храна? Това изобщо не е нормално, родители нямаш ли?!? Ти си си виновна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker