Кое е това нещо, което ни прави живи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (91517)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (21362)
 Секс и интимност (10690)
 Тинейджърски (19636)
 Семейство (4489)
 Здраве (7436)
 Спорт и красота (3885)
 На работното място (1949)
 Образование (5421)
 В чужбина (1198)
 Наркотици и алкохол (888)
 Измислени истории (714)
 Проза, литература (1443)
 Други (12235)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Здраве

Кое е това нещо, което ни прави живи?
преди: 28 дни, 15 часа, прочетена 824 пъти
Съвсем сериозно задавам този въпрос. Какво ни прави нас хората, а и всички видове животни, живи. Има ли нещо което можем да наречем, че това е извора на живота във всяко живо същество. Ако има, какво е то. До сега някой открил ли е същността на живота. Какво е това ЖИВОТ? Дайте си мненията моля ви. Ще ми е интересно да чуя вашите интерпретации какво значи ЖИВОТ. Помислете си и отговорете според вашите задълбочени логични разбирания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 28 дни, 9 часа
hash: 65985cef93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Човек не е само физическо тяло, а комплекс от още няколко финни тела, които не се виждат. Там е програмирано всичко преживяно и това, върху което има да се работи. Те са това, което те движи, грубо може да се каже, че душата е главния двигател, а физическото тяло просто те вписва в този физически свят, и ти помага да си учиш уроците и да вървиш нагоре. Или пък надолу, гаранции няма.

 
  ...
преди: 28 дни, 6 часа
hash: 071bc485d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Такива тип въпроси нямат универсален отговор.

Според античната философия: Талес, преди 2500 години казва, че това е водата. Другия от Милетската школа, след него казва, че е въздуха. Хераклит мисли, че в основата на всичко е огъня. Анаксимандър пък говори за "апейрон" което може да се определи като смесица от всички елементи..

А ако ме питаш мен:
- Щом толкова време никой не намира отговор на такива въпроси, значи не ни и трябва.
- Дефинирай "живот". Противоположното ако е "смърт", значи това, което ни държи живи е "живот". Не можем без храна,въздух и вода за определена частица от времето, иначе ще се пренесем в "смърт".

Тоест има шанс всичко да е някакъв вид симулация и "времето" да играе голяма роля. Ако задоволиш всички потребности, за да функционираш добре(8ч сън, 4ч друго), ти остават около 12 часа за упражняване на свободна воля.

Работиш и пътуваш още 9 часа и ти остават 2. През тези 2 часа ако гледаш телевизия..

.

.

Си яко в Матрицата! - Събуди се

 
  ...
преди: 28 дни, 4 часа
hash: 57c39fecb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не знам, но знам какво ни прави личности и това е душата. Усещала съм душите на децата ми, както и своята. Когато са още малки, душата им често излиза от главата през фонтанелата. С времето се задържа все по често, докато не настъпи възрастта в която се осъзнават и душата остава в тялото до смъртта. Има моменти в които душата излиза и тогава тялото се намира в състояние между живота и смъртта. Кома, дълбок сън или хипноза. Но тялото е живо . Животът е чудо и не може да се обясни.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 21 часа
hash: 73a52601fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Това, което ни оживотворява е Бог, Който е вдъхнал живот на всичко и поддържа целия живот. В Библията се казва, че ако Бог дори за момент се обърне навътре към себе си всичко ще загине.

 
  ...
преди: 27 дни, 13 часа
hash: f3d3f2ae99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако няма кой да възприеме вета, той не съществува. Ако няма кой да сънува няма как да има сън.... Животът е пресечната точка на чистия хаос и чистата предопределеност (детерминизъм), т. е. животът възниква между квантовия (хаотичен) свят и детерминистичния свят на космическите обекти. Между микроскопичното и макроскопичното. Една планета се движи по математически определена траектория и може да се предскаже къде ще е след 10 години. Един електрон се движи по почти хаотичен начин (а някои частици и по напълно хаотичен) и няма как точно да предскажеш къде ще е дори след 1 наносекунда. Пресечната точка между тези два вселенски принципа е животът. Затова хем имаме съдба, хем имаме свободна воля. Животът е желанието на Вселената да се саморазбере. Затова Еволюцията прави все по-осъзнати и по-сложни организми, които могат да разберат повече от Вселената. Изключително интересен дизайн има Вселената. А и да - всички сме свързани (квантова нелокалност) ;) Тайни реално няма. Всяка мисъл оставя отпечатък. Време-пространството е холограма. Всеки момент във всеки възможен вариант вече съществува :)

 
  ...


...
преди: 27 дни, 8 часа
hash: ad9baad0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "живот" е думата с която разграничаваме едното от състоянията на естествения биологичен цикъл, другото състояние се назовава със "смърт".
Това което питаш е онтологично питане в същността си.
феномена на живота е отворен въпрос и за философията в която един от най-старите и вечен въпрос е - Защо има нещо, вместо нищо?
Ако намериш отговор пише да кажем и на другите питащи.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 6 часа
hash: 4f27dee4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   №2 казва, че това което ни прави живи е водата. Никога не съм се замисляла над този философски въпрос, но споделям спонтанно-най-жива, най умиротворена се чувствам, когато съм в къщи и навън вали дъжд. Шумът на дъжда, почукването на дъждовните капки-не мога и да опиша как ме успокоява, колко добре ми действа в това отвратително ежедневие.

 
  ...
преди: 26 дни, 17 часа
hash: 2007858503
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Да се включа и аз. Всички коментари са ценни. Аз казвам,че живот при висшите същества има само при наличие на вода и свободен или разтворен във водата кислород.

 
  ...
преди: 25 дни, 15 часа
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Съгласен съм с №1, че Душата е двигателя на живота или с други думи казано по-ясно Душата е живота. Но нека първо да обясним какво е Душа и какво е Бог. Предполагам ще се съгласите, че Бог е Дух. Но Душата също е Дух. Или Бог-Дух и Душа-Дух са едно и също нещо. В Иоан 10:30 Исус казва: Аз (Душата ми) и моя Отец ( Бог) сме едно. А в Иоан 10:38 Исус казва: Отец (Бог) е в мене и аз (душата ми) съм в него. Стигаме до заключението, че Бог и Душа са едно и също нещо. Всяко живо същество има индивидуална Душа която го прави живо. Няма да навлизам в големи подробности за другите животни, но ще говорим само за човека. Индивидуалната Душа на всеки човек е в горната дясна камера на сърцето, но тя не е материална а Дух. Това което прави сърцето да пулсира на английски го наричат sinoatrial node, което пък медицината го нарича pase-maker of the heart, но това което пък прави пейсмейкъра да работи е Душата. Ще ви дам един пример и нека № 3 жената да вземе участие понеже каза, че има деца.
Преди много години гледах един документален ШВЕДСКИ филм по телевизията за целия процес от оплождането на яйцеклетката до самото раждане. Дадоха как сперматозоида навлиза в яйцеклетката и как яйцеклетката започва да се дели на две, после на четири, на осем и т. н. Нека жената №3 да ни каже ако знае колко голям е този зародиш на 20-я ден. Предполагам не по-голямо от едно лещено зърно. Ако греша поправете ме. Но точно на 20-я ден този зародиш започна да пулсира, както пулсира едно сърце. Но на този ден тази малка пихтиеста маса няма никакво сърце. Тогава какъв е този пулс? Според това което съм чел от ХИНДУИЗМА това е момента когато Душата навлиза в зародиша. Тук вече говорим за прераждане на Душата. И за прераждането на Душата няма да навлизам в подробности защото повечето от вас няма да са съгласни с този факт. Само ще спомена, че всички ние, хората, сме се прераждали и ще продължаваме да се прераждаме докато постигнем най-високо духовно просветление и се слеем с Бог. Знам, че хората не вярват в прераждания, но защо поне вие не прочетете четирите евангелия в Библията на Матей, Марк, Лука и Йоан. Не са кой знае колко. Аз моите духовни знания съм ги получил от изучаване на всички религии и най-много от Хидуизма, а също и от лични духовни проглеждания.
№2 казваш, че "такъв тип въпроси нямат универсален отговор". Ти сам отговори, че това което ни държи живи е живот. А това което ни държи живи е Душата-индивидуалния Бог в сърцето.
№3 права си, че това което ни прави личности е Душата. По този въпрос мога да говоря много, но мисля, че тук не е необходимо.
№4 споделям и твоето мнение, че това което ни оживотворява е Бог-индивидуалната Душа в нашето сърце.
Искам да завърша с това като кажа, че единствения източник на живот във всяко животинско същество е Божия Дух като индивидуална Душа в това същество. БОГ Е ЖИВОТА.
Модератори, моля да публикувате коментара ми.

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 1 час
hash: 28cd46224d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   4 до 11 - Духът и душата са две различни, подобно на това как мозъка и сърцето са различни. Не тълкуваш Библията правилно, защото смесваш чисто (Светите Писания) с нечисто (езически текстове) и нямаш необходимото разбиране. Библията отхвърля всякаква форма на езичество и идолопоклоничество, защото езичеството е религията на нечистите духове.

 
  ...

...
преди: 22 дни, 19 часа
hash: 23694ff74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Бог и религия са различни неща. Мен постоянно ме изумяват хора които с гордост заявяват че са атеисти. Колко наивен трябва да си за да повярваш че еволюцията се е спряла точно на теб. Всички животни са с различен интелект, например на мухите е примитивен на човека е съвършен. Ако приемем че има една муха, заявяваща че знае всичко за света, ние какво ще и отговорим? Ти облетя половината стая и си мислиш че знаеш всичко за света! Същото е и с човека, когато Гагарин излита първи в космоса, той какво казва? "Бога нет" Тоест облетял веднъж орбитата и вече си мисли че знае всичко.
Така както маймуната не може да разберв какво е това телефон, така и аз не мога да проумея кой е това Бог или който и да е по- висш от мен. Тази теория не моя, просто я преразказвам, много на кратко.
Има и кратко видео от което много ще научите:


https://m.youtube.com/watch?v=mamHp4ZP_RM

 
  ...
преди: 22 дни, 17 часа
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От №11 до №12 Знам кой си №11. За теб всичко написано извън Библията е езически текстове, дяволски бръщолевения и Сатанински измислици. Казваш, че Духът и Душата са две различни неща, но не казваш какво са. Обясни какво е Душа и какво е Дух. Щом и Исус казва, че той и Отец-Бог са едно и също
значи ти казваш, че той лъже. Или мислиш, че Бог има тяло като Исус и затова са едно и също. Как тогава тялото на Исус ще бъде в "тялото" на Бог. Точно ти имаш нужда от "духовно проглеждане" Ти вярваш като всички библейски папагали, че всички думи в Библията са думи на Господ. Сигурен съм, че "само ти най-правилно тълкуваш" Библията. До кога ще бъдеш духовно сляп и като папагал ще повтаряш библейски "свети" писания. Виж как започва Библията; Господ създава Адам и от неговото ребро създава Ева. Ева ражда Каин и Авел и след време Каин убива Авел. Каин за кого се жени ако той и брат му Авел са първите деца на Адам и Ева-първите деца в света. Мога да ти дам още много примери, но има ли смисъл. Как бог прокълнава змията ПРЪСТ да яде през всичките дни на живота си. Ти видял ли си и чул ли си змия да яде пръст. И че господ създал небето и земята за ШЕСТ дни. Това ли е твоето правилно разбиране на Библията. Ти може да си чел Библията, но точно ти не я разбираш, нито правилно да я тълкуваш. Липсва ти "Духовна Грамотност". И спри да повтаряш цитати от Библията като папагал без да ги разбираш.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 12 часа
hash: 9ebf263b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   "Няма да навлизам в големи подробности за другите животни, но ще говорим само за човека. "

Мислех, че според светият ти текст, хората не са животни и играят по-други правила.

 
  ...
преди: 21 дни, 16 часа
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   №15 с теб е невъзможно да се обсъжда каквото и да е. Ти само крякаш като папагал: Светите писания в Библията, Светите писания в Библията, Библията, Библията, Библията. Абе ти имаш ли способност да РАЗСЪЖДАВАШ. Попитах те да ми обясниш какво е ДУША и какво е ДУХ. Също те попитах да ми обясниш след като Каин и Авел са първите деца на първия мъж Адам и първата жена Ева, за кого се е оженил Каин. Мълчиш като мъртвец. Отговори бе всезнайко. Знам, че хората играят по други правила, но са животни защото в тях има ЖИВОТ, както има живот и в Животните. То и кравите и кучетата и свинете са животни, но пак играят по различни правила. В теб няма никаква логика, нито имаш дълбок размисъл. Ти въобще можеш ли да разсъждаваш задълбочено. Хората стигат до открития на големи природни и Духовни истини само с дълбоки разсъждения, но такова нещо при теб е невъзможно. Повтаряй Библията папагалчо, това няма да те спаси от АДА. Пак те питам, за кого се е оженил Каин? За шест дни ли Бог е създал небето и земята?

 
  ...
преди: 19 дни, 21 часа
hash: 4d44ff7994
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   От 12 до 14 - Ти като фарисеите ми се ядосваш като ти казвам истината и като тях почваш да ме питаш много неща и да изискваш от мен. Не заслужаваш много, много отговори, но ще кажа някои неща за просвещение. В Библията се казва ""И сам Бог на мира да ви освети напълно ; и дано се запазят непокътнати вашия дух, душа и тяло без порок при пришествието на нашия Господ Исус Христос". Да ти обяснявам какво означават думите на Господ Иисус Христос - "Аз и Отец сме едно" нямам намерение според заповедта да не се хвърлят бисерите на свинете. И за другите неща, които запитваш какво да ти отговарям? Ти не питаш искрено, ти си като фарисеин търсещ да улови някоя погрешка в думите, нещо за което да се хване и заяде. Пак казвам - ти нямаш разбиране на Светите Писания, защото не вярваш искрено в Бога и Христос, ти смесваш чисто и нечисто и смяташ всичко "духовно" за добро без да правиш разлика. Кой с кого се женил, как змията ядяла пръст, как се създала земята за шест дни. Ти не разбираш символизма в Библията, защото нямаш разбиране, не ти е дадено. Накратко - дърветата в Едемската Градина са нации, змията е символ на сатаната, който е заточен да обикаля земята и затова "яде прах", един ден за Бог е равен на наши 1000 години. Мога да обяснявам и още, но е досадно.

 
  ... горе^

...
преди: 19 дни, 19 часа
hash: 8368db8d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Леле, мале, тази тема се е превърнала в свърталище на сектанти. В църква ли съм, в сподели.нет ли съм, вече се обърках. Напоследък забелязвам истинско нашествие от сектанти тук.

 
  ...
преди: 18 дни, 14 часа
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   До №18. Пак ще повторя, че ти си заблуден до умопобъркване. Каквото и да ти се каже ти си знаеш само твоето. За Адам и Ева и децата им не искаш да ми отговориш. С твоето разбиране на символизма в Библията кажи какъв е символизма Каин да се жени за въздуха ли. Ти не разбираш ли, че има много измислици в Библията. В българската Библия или свещеното писание на стария и новия завет пише, че е вярно и точно преведена от оригинала. Преписват първите 5 книги от стария завет на Мойсей, но Мойсей не е написал никакви книги. И това го казва философа евреин SPINOZA, който е израснал в СИНАГОГА. Ти от него ли си по-проницателен? Казваш, че щом Господ е създал небето и земята за 6 дни значи един ден се е равнявал на 1, 000 год. Това ще рече, че според теб земята и небето са създадени преди 6, 000 години. Това ли е твоята вяра в светите писания. Брей, толкова заблуден човек до сега не съм срещал. Не си споделяй вярата в светите писания защото интелигентните хора ще те помислят за луд. Да кажеш, че света съществува от 6, 000 години. Научния факт, че земята е на около 4 милиарда години не значи нищо за теб. Че динозаврите са изчезнали преди 65
милиона години не значи нищо за теб. "Браво", продължавай все така неграмотнико. Добре, че не те познавам лично.

 
  ...
преди: 15 дни, 22 часа
hash: 3f3e346054
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   18 до 20 - Мерси за комплиментите и да - каквото и да ми казваш аз ще вярвам в Бога на Библията и в Неговия Христос. Нали ти отговорих, че дърветата в райската градина са нации? Сети се сам откъде са се взели женещите и мъжещите се! Какво ми дреме какво твърди някакъв евреин дегенерат? Мислиш ли, че само той, ти или няколко души са говорили против Светите Писания? Словото Божие стои и Евангелието стои ето вече 2000 ГОДИНИ! Отделно трябва да си оправиш математиката и аналитичните си способности. Земята е създадена за 7 Божии дни, значи 7 хиляди години и след тези 7000 години започва и нашата история, което значи още хиляди години. Милиардите и милиони години са една лъжа, част от лъжливата теория на еволюцията. Не ми се занимава да я оборвам тук, който се интересува да гледа клиповете на Kent Hovind по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 16 часа
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   От 20 до 22. Сега вече напълно разбрах, че си с тотално промит мозък. Никакви комплименти не ти правя защото няма за какво. Но да кажеш, че философа Spinoza е дегенерат това вече те поставя на дъното на интелектуалната стълба. Толкова си ограничен, че мога да те сравня само с една неграмотна баба отпреди 150 години. И как сам си противоречиш, че земята е създадена за 7 Божи дни. Как мислиш дали това съм го пропуснал. Но на 7-мия ден Господ си почивал и не е творил. Я кажи сега щом 1 ден е = на 1,000 год. Господ 1,000 г. ли е почивал. Евангелието стояло вече 2,000 г. а знаеш ли ,че ученията на Сократ, Конфуции и Буда са още 500 г. преди твоето евангелие. Да не се стреснеш като ти кажа, че религията на Хиндуизъм е още няколко хиляди години преди Буда. Ама как ще ги знаеш тези истини когато за теб съществува само Библията. И преди съм казвал, че ИСУС е бил в Индия от 12-13 годишен до 30 годишен и там е изучавал Будизъм и Хиндуизъм. Ако знаеш учението на Хиндуизъм и както твърдиш, че разбираш 4-те евангелия ще видиш (ако имаш интелектуални очи), че учението на Исус напълно съвпада с учението на Хиндуизма. Но как ще знаеш тези неща когато ти си забил очи в клиповете на Kent Hovind. Ти си жертва на този библейски шарлатанин. Точно от такива като теб той има нужда за да ви промива мозъците. Значи ти не вярваш, че има фосил (изкопаеми вкаменености) на динозаври и много други животни, които са стояли с милиони години под земята. А знаеш ли, че на 7-8 клм. височина в Хималаите има намерени черупки от морски животни. Тези издигания на земните пластове да не са станали за 6-7 хиляди години. Имаш нужда да прогледнеш интелектуално. Това е твоя проблем. Но виждам, че при теб такъв шанс няма.

 
  ...
преди: 13 дни, 11 часа
hash: 6174995065
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   От 22 до 23 - Комплименти е иронично, но за да го схванеш явно е нужно известно чувство за хумор и самоирония. Омръзна ми да ти отговарям на дребните фарисейски заяждания. Я ми кажи ти като приравняваш Светите Писания с някакви езически гадости, защо в Светите Писания змията е символ на сатаната и злото а в езичеството присъства навсякъде и е свързана с техните идоли? Защо в Светите Писания Бог казва, че е един а в при гнусните езически писания има цял пантеон от паднали духове? Защо в Светите Писания магията е категорично отхвърлена като дело на дявола а в езичеството присъства като практика? Отговаряй ако знаеш, нали ги приравняваш и ги смяташ за едно и също?

 
  ...

...
преди: 11 дни, 15 часа
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Омръзнало ти да ми отговаряш на "фарисейските заяждания"!! Наричаш ученията на Хиндуизъм и на Будизъм езически гадости и гнусни езически писания. С тези ТВОИ изречени думи ти не знаеш колко ниско си паднал. Толкова низко си паднал, че няма начин в този ти живот да не си платиш жестоко за тези ти изречени гнусотии за най-истинските религии. Пак ще повторя, че аз приемам учението на Исус защото то съвпада с учението на Хиндуизъм. Ти като казваш, че Хиндуизъм и Будизъм са гнусни езически писания с това ти упрекваш и учението на Исус, но ти не можеш да се усетиш защото мозъка ти е тотално промит от такива модерни шарлатани като твоя герой Kent Hovind.
Аз няма да ти отговоря на твоите запитвания докато ти не ми отговориш на моите въпроси кога са живели динозаврите, преди създаването на Адам ли и как високо в Хималаите намират черупки от морски животни и кога тези земни пластове са се издигнали над водата толкова високо. В 21 век да си толкова ограничен е просто необяснимо. Сравних те в предния ми коментар с неграмотните баби преди 150 години. Отговори ми ти на мойте въпроси първо. Кажи ми кога са живяли динозаврите.

 
  ... горе^
преди: 9 дни, 21 часа
hash: bef28b78bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   От 24 до 25 - Вече ти отговорих на прекалено много въпроси а ти на нито един така, че има спирам с отговарянето. Kent Hovind е само един пример, мога да дам още много, например Derek Prince и т. н., но това не са "герои", това са просто хора, които обясняват нещата обстойно, нещо което аз няма как да направя тук. Това обаче е подсказка за тези, които искат истината а не отговор на заядливи въпроси, тоест подсказката с Kent Hovind не беше адресирана до теб. Евангелието е съвсем различно от гнусните езически писания, да твърдиш, че са еднакви означава, че нямаш представа за какво говориш и просто повтаряш като папагал ню ейдж глупости.

 
  ...
преди: 5 дни, 14 часа
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   На какви прекалено много въпроси ми си отговорил!!! . Да цитираш Библията като папагал това ли са ти отговорите!!! Да повтаряш постоянно цитати от Библията се казва BIBLE Babbling, ей това си ти. Същото прави и един папагал, той повтаря само това което чуе. Много време ти отне да откриеш още един шарлатанин Derek Prince. И той ли казва, че човечеството съществува от 6, 000 години. Виждаш ли такива като тези посочените от теб как добре си вършат работата с промиването на мозъците на такива като теб. Продължавай да ги слушаш, но едно ти гарантирам, че ти в рая никога няма да влезеш с този промит мозък. Трябва да се преродиш още мнооооого пъти и да попаднеш на добри духовни учители за да се надяваш, че може да стигнеш поне до вратите на рая, но не и в самия рай.

 
  ...
преди: 3 дни, 18 часа
hash: 373e247def
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Прераждане няма, това е поредната демонична заблуда. Забелязвам, че ти си супер нагъл тип, който смята, че другите са му длъжни с нещо и трябва да му дават отговори, че той ги "познава" и подобни глупости а той се смята за "духовно извисен". Не усещаш ли, че си попаднал в греха на гордостта? Мислиш си, че си постигнал някакво "просветление" и си много "духовен" а не схващаш, че си оплетен в лъжите на сатаната. Това се казва "духовна прелест". Това е състояние в което жертвата на дявола има духовни стремления и дявола и подхвърля лъжливи "духовни учения" при които жертвата се усеща знаеща и "духовно извисена" а не осъзнава жилото на греха, на гордостта. Ти затова не можеш да търпиш изобличения, защото си духовно прелъстен от дяволски доктрини. Смяташ, че познанията на "езотерични учения" те правят нещо и си се надул с отровна гордост. Езотеризма, който те е отровил и от който си се надул е дяволска лъжа и както е типично за дяволските схеми, той не те кара да имаш самоконтрол, да търпиш лишения, да правиш избор между светлината и мрака. Не, той подобно на лъжата на дявола в Райската Градина е свързан със "знание", лъжата, че ако ядеш от забранения плод, ще бъдеш като Бог. Това е мрежата на дявола, на такива като теб подхвърля езотерични глупости и те се надуват и мислят, че тези лъжи ги правят подобни на малки божества докато истината е, че те ги водят към гибел. Осъзнай се от заблудите си докато е време.

 
  ... горе^
преди: 16 часа, 24 мин.
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   "Прераждане няма, това е поредната демонична заблуда".
Слушай библейски папагал, ти си заблудения и никога няма да прогледнеш, защото онова нещо с което можеш да прогледнеш го няма в теб. Ти си наглия защото постоянно говориш-цитираш Библията без някой да те пита какво пише в нея. Ей това се нарича НАГЛОСТ, когато никой не те пита за нищо, а ти да му надуваш главата с твоите "духовни" писания. Ти освен Библията (въпреки че не я разбираш), нещо друго чел ли си. Ти знаеш ли, чувал ли си, кой е Питагор? Чел ли си Илиадата на Хомер? Там се говори за Euphorbus, син на Panthus, който ранява Patroclus, a Hector убива Patroclus. Този същия Euphorbus се преражда като ПИТАГОР след близо 700 години. Ако ти знаеш кой е Питагор ти никога няма да си помислиш., че той ще излъже. От него започва цялата философия и истинската математика. Ти чувал ли си за Питагоровата теорема? Повече от 2,500 години и още никой математик не е доказал, че теоремата е грешна. И ти да казваш, че неговите думи са сатанински! Това твое изказване е ВЪРХА на НАГЛОСТТА. Просвети се малко повече бе заблудено човече. Стига си слушал по клипове твоите любими ШАРЛАТАНИ. Ти никога няма да прогледнеш духовно. Такива като теб ги срещам постоянно. Те винаги казват, че Библията е думите на Господ. Ти ако си прочел стария завет ще видиш за какъв Госпос-убиец говори Мойсей. Такъв ли е и твоя Господ като Мойсеевия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker