Кое е това нещо, което ни прави живи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кое е това нещо, което ни прави живи?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2420 пъти
Съвсем сериозно задавам този въпрос. Какво ни прави нас хората, а и всички видове животни, живи. Има ли нещо което можем да наречем, че това е извора на живота във всяко живо същество. Ако има, какво е то. До сега някой открил ли е същността на живота. Какво е това ЖИВОТ? Дайте си мненията моля ви. Ще ми е интересно да чуя вашите интерпретации какво значи ЖИВОТ. Помислете си и отговорете според вашите задълбочени логични разбирания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 65985cef93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек не е само физическо тяло, а комплекс от още няколко финни тела, които не се виждат. Там е програмирано всичко преживяно и това, върху което има да се работи. Те са това, което те движи, грубо може да се каже, че душата е главния двигател, а физическото тяло просто те вписва в този физически свят, и ти помага да си учиш уроците и да вървиш нагоре. Или пък надолу, гаранции няма.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 071bc485d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Такива тип въпроси нямат универсален отговор.

Според античната философия: Талес, преди 2500 години казва, че това е водата. Другия от Милетската школа, след него казва, че е въздуха. Хераклит мисли, че в основата на всичко е огъня. Анаксимандър пък говори за "апейрон" което може да се определи като смесица от всички елементи..

А ако ме питаш мен:
- Щом толкова време никой не намира отговор на такива въпроси, значи не ни и трябва.
- Дефинирай "живот". Противоположното ако е "смърт", значи това, което ни държи живи е "живот". Не можем без храна,въздух и вода за определена частица от времето, иначе ще се пренесем в "смърт".

Тоест има шанс всичко да е някакъв вид симулация и "времето" да играе голяма роля. Ако задоволиш всички потребности, за да функционираш добре(8ч сън, 4ч друго), ти остават около 12 часа за упражняване на свободна воля.

Работиш и пътуваш още 9 часа и ти остават 2. През тези 2 часа ако гледаш телевизия..

.

.

Си яко в Матрицата! - Събуди се

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 57c39fecb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не знам, но знам какво ни прави личности и това е душата. Усещала съм душите на децата ми, както и своята. Когато са още малки, душата им често излиза от главата през фонтанелата. С времето се задържа все по често, докато не настъпи възрастта в която се осъзнават и душата остава в тялото до смъртта. Има моменти в които душата излиза и тогава тялото се намира в състояние между живота и смъртта. Кома, дълбок сън или хипноза. Но тялото е живо . Животът е чудо и не може да се обясни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 73a52601fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това, което ни оживотворява е Бог, Който е вдъхнал живот на всичко и поддържа целия живот. В Библията се казва, че ако Бог дори за момент се обърне навътре към себе си всичко ще загине.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f3d3f2ae99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ако няма кой да възприеме вета, той не съществува. Ако няма кой да сънува няма как да има сън.... Животът е пресечната точка на чистия хаос и чистата предопределеност (детерминизъм), т. е. животът възниква между квантовия (хаотичен) свят и детерминистичния свят на космическите обекти. Между микроскопичното и макроскопичното. Една планета се движи по математически определена траектория и може да се предскаже къде ще е след 10 години. Един електрон се движи по почти хаотичен начин (а някои частици и по напълно хаотичен) и няма как точно да предскажеш къде ще е дори след 1 наносекунда. Пресечната точка между тези два вселенски принципа е животът. Затова хем имаме съдба, хем имаме свободна воля. Животът е желанието на Вселената да се саморазбере. Затова Еволюцията прави все по-осъзнати и по-сложни организми, които могат да разберат повече от Вселената. Изключително интересен дизайн има Вселената. А и да - всички сме свързани (квантова нелокалност) ;) Тайни реално няма. Всяка мисъл оставя отпечатък. Време-пространството е холограма. Всеки момент във всеки възможен вариант вече съществува :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ad9baad0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "живот" е думата с която разграничаваме едното от състоянията на естествения биологичен цикъл, другото състояние се назовава със "смърт".
Това което питаш е онтологично питане в същността си.
феномена на живота е отворен въпрос и за философията в която един от най-старите и вечен въпрос е - Защо има нещо, вместо нищо?
Ако намериш отговор пише да кажем и на другите питащи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4f27dee4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №2 казва, че това което ни прави живи е водата. Никога не съм се замисляла над този философски въпрос, но споделям спонтанно-най-жива, най умиротворена се чувствам, когато съм в къщи и навън вали дъжд. Шумът на дъжда, почукването на дъждовните капки-не мога и да опиша как ме успокоява, колко добре ми действа в това отвратително ежедневие.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2007858503
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да се включа и аз. Всички коментари са ценни. Аз казвам,че живот при висшите същества има само при наличие на вода и свободен или разтворен във водата кислород.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Съгласен съм с №1, че Душата е двигателя на живота или с други думи казано по-ясно Душата е живота. Но нека първо да обясним какво е Душа и какво е Бог. Предполагам ще се съгласите, че Бог е Дух. Но Душата също е Дух. Или Бог-Дух и Душа-Дух са едно и също нещо. В Иоан 10:30 Исус казва: Аз (Душата ми) и моя Отец ( Бог) сме едно. А в Иоан 10:38 Исус казва: Отец (Бог) е в мене и аз (душата ми) съм в него. Стигаме до заключението, че Бог и Душа са едно и също нещо. Всяко живо същество има индивидуална Душа която го прави живо. Няма да навлизам в големи подробности за другите животни, но ще говорим само за човека. Индивидуалната Душа на всеки човек е в горната дясна камера на сърцето, но тя не е материална а Дух. Това което прави сърцето да пулсира на английски го наричат sinoatrial node, което пък медицината го нарича pase-maker of the heart, но това което пък прави пейсмейкъра да работи е Душата. Ще ви дам един пример и нека № 3 жената да вземе участие понеже каза, че има деца.
Преди много години гледах един документален ШВЕДСКИ филм по телевизията за целия процес от оплождането на яйцеклетката до самото раждане. Дадоха как сперматозоида навлиза в яйцеклетката и как яйцеклетката започва да се дели на две, после на четири, на осем и т. н. Нека жената №3 да ни каже ако знае колко голям е този зародиш на 20-я ден. Предполагам не по-голямо от едно лещено зърно. Ако греша поправете ме. Но точно на 20-я ден този зародиш започна да пулсира, както пулсира едно сърце. Но на този ден тази малка пихтиеста маса няма никакво сърце. Тогава какъв е този пулс? Според това което съм чел от ХИНДУИЗМА това е момента когато Душата навлиза в зародиша. Тук вече говорим за прераждане на Душата. И за прераждането на Душата няма да навлизам в подробности защото повечето от вас няма да са съгласни с този факт. Само ще спомена, че всички ние, хората, сме се прераждали и ще продължаваме да се прераждаме докато постигнем най-високо духовно просветление и се слеем с Бог. Знам, че хората не вярват в прераждания, но защо поне вие не прочетете четирите евангелия в Библията на Матей, Марк, Лука и Йоан. Не са кой знае колко. Аз моите духовни знания съм ги получил от изучаване на всички религии и най-много от Хидуизма, а също и от лични духовни проглеждания.
№2 казваш, че "такъв тип въпроси нямат универсален отговор". Ти сам отговори, че това което ни държи живи е живот. А това което ни държи живи е Душата-индивидуалния Бог в сърцето.
№3 права си, че това което ни прави личности е Душата. По този въпрос мога да говоря много, но мисля, че тук не е необходимо.
№4 споделям и твоето мнение, че това което ни оживотворява е Бог-индивидуалната Душа в нашето сърце.
Искам да завърша с това като кажа, че единствения източник на живот във всяко животинско същество е Божия Дух като индивидуална Душа в това същество. БОГ Е ЖИВОТА.
Модератори, моля да публикувате коментара ми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 28cd46224d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   4 до 11 - Духът и душата са две различни, подобно на това как мозъка и сърцето са различни. Не тълкуваш Библията правилно, защото смесваш чисто (Светите Писания) с нечисто (езически текстове) и нямаш необходимото разбиране. Библията отхвърля всякаква форма на езичество и идолопоклоничество, защото езичеството е религията на нечистите духове.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 23694ff74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Бог и религия са различни неща. Мен постоянно ме изумяват хора които с гордост заявяват че са атеисти. Колко наивен трябва да си за да повярваш че еволюцията се е спряла точно на теб. Всички животни са с различен интелект, например на мухите е примитивен на човека е съвършен. Ако приемем че има една муха, заявяваща че знае всичко за света, ние какво ще и отговорим? Ти облетя половината стая и си мислиш че знаеш всичко за света! Същото е и с човека, когато Гагарин излита първи в космоса, той какво казва? "Бога нет" Тоест облетял веднъж орбитата и вече си мисли че знае всичко.
Така както маймуната не може да разберв какво е това телефон, така и аз не мога да проумея кой е това Бог или който и да е по- висш от мен. Тази теория не моя, просто я преразказвам, много на кратко.
Има и кратко видео от което много ще научите:


https://m.youtube.com/watch?v=mamHp4ZP_RM

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   От №11 до №12 Знам кой си №11. За теб всичко написано извън Библията е езически текстове, дяволски бръщолевения и Сатанински измислици. Казваш, че Духът и Душата са две различни неща, но не казваш какво са. Обясни какво е Душа и какво е Дух. Щом и Исус казва, че той и Отец-Бог са едно и също
значи ти казваш, че той лъже. Или мислиш, че Бог има тяло като Исус и затова са едно и също. Как тогава тялото на Исус ще бъде в "тялото" на Бог. Точно ти имаш нужда от "духовно проглеждане" Ти вярваш като всички библейски папагали, че всички думи в Библията са думи на Господ. Сигурен съм, че "само ти най-правилно тълкуваш" Библията. До кога ще бъдеш духовно сляп и като папагал ще повтаряш библейски "свети" писания. Виж как започва Библията; Господ създава Адам и от неговото ребро създава Ева. Ева ражда Каин и Авел и след време Каин убива Авел. Каин за кого се жени ако той и брат му Авел са първите деца на Адам и Ева-първите деца в света. Мога да ти дам още много примери, но има ли смисъл. Как бог прокълнава змията ПРЪСТ да яде през всичките дни на живота си. Ти видял ли си и чул ли си змия да яде пръст. И че господ създал небето и земята за ШЕСТ дни. Това ли е твоето правилно разбиране на Библията. Ти може да си чел Библията, но точно ти не я разбираш, нито правилно да я тълкуваш. Липсва ти "Духовна Грамотност". И спри да повтаряш цитати от Библията като папагал без да ги разбираш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9ebf263b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   "Няма да навлизам в големи подробности за другите животни, но ще говорим само за човека. "

Мислех, че според светият ти текст, хората не са животни и играят по-други правила.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   №15 с теб е невъзможно да се обсъжда каквото и да е. Ти само крякаш като папагал: Светите писания в Библията, Светите писания в Библията, Библията, Библията, Библията. Абе ти имаш ли способност да РАЗСЪЖДАВАШ. Попитах те да ми обясниш какво е ДУША и какво е ДУХ. Също те попитах да ми обясниш след като Каин и Авел са първите деца на първия мъж Адам и първата жена Ева, за кого се е оженил Каин. Мълчиш като мъртвец. Отговори бе всезнайко. Знам, че хората играят по други правила, но са животни защото в тях има ЖИВОТ, както има живот и в Животните. То и кравите и кучетата и свинете са животни, но пак играят по различни правила. В теб няма никаква логика, нито имаш дълбок размисъл. Ти въобще можеш ли да разсъждаваш задълбочено. Хората стигат до открития на големи природни и Духовни истини само с дълбоки разсъждения, но такова нещо при теб е невъзможно. Повтаряй Библията папагалчо, това няма да те спаси от АДА. Пак те питам, за кого се е оженил Каин? За шест дни ли Бог е създал небето и земята?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4d44ff7994
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   От 12 до 14 - Ти като фарисеите ми се ядосваш като ти казвам истината и като тях почваш да ме питаш много неща и да изискваш от мен. Не заслужаваш много, много отговори, но ще кажа някои неща за просвещение. В Библията се казва ""И сам Бог на мира да ви освети напълно ; и дано се запазят непокътнати вашия дух, душа и тяло без порок при пришествието на нашия Господ Исус Христос". Да ти обяснявам какво означават думите на Господ Иисус Христос - "Аз и Отец сме едно" нямам намерение според заповедта да не се хвърлят бисерите на свинете. И за другите неща, които запитваш какво да ти отговарям? Ти не питаш искрено, ти си като фарисеин търсещ да улови някоя погрешка в думите, нещо за което да се хване и заяде. Пак казвам - ти нямаш разбиране на Светите Писания, защото не вярваш искрено в Бога и Христос, ти смесваш чисто и нечисто и смяташ всичко "духовно" за добро без да правиш разлика. Кой с кого се женил, как змията ядяла пръст, как се създала земята за шест дни. Ти не разбираш символизма в Библията, защото нямаш разбиране, не ти е дадено. Накратко - дърветата в Едемската Градина са нации, змията е символ на сатаната, който е заточен да обикаля земята и затова "яде прах", един ден за Бог е равен на наши 1000 години. Мога да обяснявам и още, но е досадно.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8368db8d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Леле, мале, тази тема се е превърнала в свърталище на сектанти. В църква ли съм, в сподели.нет ли съм, вече се обърках. Напоследък забелязвам истинско нашествие от сектанти тук.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   До №18. Пак ще повторя, че ти си заблуден до умопобъркване. Каквото и да ти се каже ти си знаеш само твоето. За Адам и Ева и децата им не искаш да ми отговориш. С твоето разбиране на символизма в Библията кажи какъв е символизма Каин да се жени за въздуха ли. Ти не разбираш ли, че има много измислици в Библията. В българската Библия или свещеното писание на стария и новия завет пише, че е вярно и точно преведена от оригинала. Преписват първите 5 книги от стария завет на Мойсей, но Мойсей не е написал никакви книги. И това го казва философа евреин SPINOZA, който е израснал в СИНАГОГА. Ти от него ли си по-проницателен? Казваш, че щом Господ е създал небето и земята за 6 дни значи един ден се е равнявал на 1, 000 год. Това ще рече, че според теб земята и небето са създадени преди 6, 000 години. Това ли е твоята вяра в светите писания. Брей, толкова заблуден човек до сега не съм срещал. Не си споделяй вярата в светите писания защото интелигентните хора ще те помислят за луд. Да кажеш, че света съществува от 6, 000 години. Научния факт, че земята е на около 4 милиарда години не значи нищо за теб. Че динозаврите са изчезнали преди 65
милиона години не значи нищо за теб. "Браво", продължавай все така неграмотнико. Добре, че не те познавам лично.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3f3e346054
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   18 до 20 - Мерси за комплиментите и да - каквото и да ми казваш аз ще вярвам в Бога на Библията и в Неговия Христос. Нали ти отговорих, че дърветата в райската градина са нации? Сети се сам откъде са се взели женещите и мъжещите се! Какво ми дреме какво твърди някакъв евреин дегенерат? Мислиш ли, че само той, ти или няколко души са говорили против Светите Писания? Словото Божие стои и Евангелието стои ето вече 2000 ГОДИНИ! Отделно трябва да си оправиш математиката и аналитичните си способности. Земята е създадена за 7 Божии дни, значи 7 хиляди години и след тези 7000 години започва и нашата история, което значи още хиляди години. Милиардите и милиони години са една лъжа, част от лъжливата теория на еволюцията. Не ми се занимава да я оборвам тук, който се интересува да гледа клиповете на Kent Hovind по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   От 20 до 22. Сега вече напълно разбрах, че си с тотално промит мозък. Никакви комплименти не ти правя защото няма за какво. Но да кажеш, че философа Spinoza е дегенерат това вече те поставя на дъното на интелектуалната стълба. Толкова си ограничен, че мога да те сравня само с една неграмотна баба отпреди 150 години. И как сам си противоречиш, че земята е създадена за 7 Божи дни. Как мислиш дали това съм го пропуснал. Но на 7-мия ден Господ си почивал и не е творил. Я кажи сега щом 1 ден е = на 1,000 год. Господ 1,000 г. ли е почивал. Евангелието стояло вече 2,000 г. а знаеш ли ,че ученията на Сократ, Конфуции и Буда са още 500 г. преди твоето евангелие. Да не се стреснеш като ти кажа, че религията на Хиндуизъм е още няколко хиляди години преди Буда. Ама как ще ги знаеш тези истини когато за теб съществува само Библията. И преди съм казвал, че ИСУС е бил в Индия от 12-13 годишен до 30 годишен и там е изучавал Будизъм и Хиндуизъм. Ако знаеш учението на Хиндуизъм и както твърдиш, че разбираш 4-те евангелия ще видиш (ако имаш интелектуални очи), че учението на Исус напълно съвпада с учението на Хиндуизма. Но как ще знаеш тези неща когато ти си забил очи в клиповете на Kent Hovind. Ти си жертва на този библейски шарлатанин. Точно от такива като теб той има нужда за да ви промива мозъците. Значи ти не вярваш, че има фосил (изкопаеми вкаменености) на динозаври и много други животни, които са стояли с милиони години под земята. А знаеш ли, че на 7-8 клм. височина в Хималаите има намерени черупки от морски животни. Тези издигания на земните пластове да не са станали за 6-7 хиляди години. Имаш нужда да прогледнеш интелектуално. Това е твоя проблем. Но виждам, че при теб такъв шанс няма.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6174995065
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   От 22 до 23 - Комплименти е иронично, но за да го схванеш явно е нужно известно чувство за хумор и самоирония. Омръзна ми да ти отговарям на дребните фарисейски заяждания. Я ми кажи ти като приравняваш Светите Писания с някакви езически гадости, защо в Светите Писания змията е символ на сатаната и злото а в езичеството присъства навсякъде и е свързана с техните идоли? Защо в Светите Писания Бог казва, че е един а в при гнусните езически писания има цял пантеон от паднали духове? Защо в Светите Писания магията е категорично отхвърлена като дело на дявола а в езичеството присъства като практика? Отговаряй ако знаеш, нали ги приравняваш и ги смяташ за едно и също?

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Омръзнало ти да ми отговаряш на "фарисейските заяждания"!! Наричаш ученията на Хиндуизъм и на Будизъм езически гадости и гнусни езически писания. С тези ТВОИ изречени думи ти не знаеш колко ниско си паднал. Толкова низко си паднал, че няма начин в този ти живот да не си платиш жестоко за тези ти изречени гнусотии за най-истинските религии. Пак ще повторя, че аз приемам учението на Исус защото то съвпада с учението на Хиндуизъм. Ти като казваш, че Хиндуизъм и Будизъм са гнусни езически писания с това ти упрекваш и учението на Исус, но ти не можеш да се усетиш защото мозъка ти е тотално промит от такива модерни шарлатани като твоя герой Kent Hovind.
Аз няма да ти отговоря на твоите запитвания докато ти не ми отговориш на моите въпроси кога са живели динозаврите, преди създаването на Адам ли и как високо в Хималаите намират черупки от морски животни и кога тези земни пластове са се издигнали над водата толкова високо. В 21 век да си толкова ограничен е просто необяснимо. Сравних те в предния ми коментар с неграмотните баби преди 150 години. Отговори ми ти на мойте въпроси първо. Кажи ми кога са живяли динозаврите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bef28b78bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   От 24 до 25 - Вече ти отговорих на прекалено много въпроси а ти на нито един така, че има спирам с отговарянето. Kent Hovind е само един пример, мога да дам още много, например Derek Prince и т. н., но това не са "герои", това са просто хора, които обясняват нещата обстойно, нещо което аз няма как да направя тук. Това обаче е подсказка за тези, които искат истината а не отговор на заядливи въпроси, тоест подсказката с Kent Hovind не беше адресирана до теб. Евангелието е съвсем различно от гнусните езически писания, да твърдиш, че са еднакви означава, че нямаш представа за какво говориш и просто повтаряш като папагал ню ейдж глупости.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   На какви прекалено много въпроси ми си отговорил!!! . Да цитираш Библията като папагал това ли са ти отговорите!!! Да повтаряш постоянно цитати от Библията се казва BIBLE Babbling, ей това си ти. Същото прави и един папагал, той повтаря само това което чуе. Много време ти отне да откриеш още един шарлатанин Derek Prince. И той ли казва, че човечеството съществува от 6, 000 години. Виждаш ли такива като тези посочените от теб как добре си вършат работата с промиването на мозъците на такива като теб. Продължавай да ги слушаш, но едно ти гарантирам, че ти в рая никога няма да влезеш с този промит мозък. Трябва да се преродиш още мнооооого пъти и да попаднеш на добри духовни учители за да се надяваш, че може да стигнеш поне до вратите на рая, но не и в самия рай.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 373e247def
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Прераждане няма, това е поредната демонична заблуда. Забелязвам, че ти си супер нагъл тип, който смята, че другите са му длъжни с нещо и трябва да му дават отговори, че той ги "познава" и подобни глупости а той се смята за "духовно извисен". Не усещаш ли, че си попаднал в греха на гордостта? Мислиш си, че си постигнал някакво "просветление" и си много "духовен" а не схващаш, че си оплетен в лъжите на сатаната. Това се казва "духовна прелест". Това е състояние в което жертвата на дявола има духовни стремления и дявола и подхвърля лъжливи "духовни учения" при които жертвата се усеща знаеща и "духовно извисена" а не осъзнава жилото на греха, на гордостта. Ти затова не можеш да търпиш изобличения, защото си духовно прелъстен от дяволски доктрини. Смяташ, че познанията на "езотерични учения" те правят нещо и си се надул с отровна гордост. Езотеризма, който те е отровил и от който си се надул е дяволска лъжа и както е типично за дяволските схеми, той не те кара да имаш самоконтрол, да търпиш лишения, да правиш избор между светлината и мрака. Не, той подобно на лъжата на дявола в Райската Градина е свързан със "знание", лъжата, че ако ядеш от забранения плод, ще бъдеш като Бог. Това е мрежата на дявола, на такива като теб подхвърля езотерични глупости и те се надуват и мислят, че тези лъжи ги правят подобни на малки божества докато истината е, че те ги водят към гибел. Осъзнай се от заблудите си докато е време.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   "Прераждане няма, това е поредната демонична заблуда".
Слушай библейски папагал, ти си заблудения и никога няма да прогледнеш, защото онова нещо с което можеш да прогледнеш го няма в теб. Ти си наглия защото постоянно говориш-цитираш Библията без някой да те пита какво пише в нея. Ей това се нарича НАГЛОСТ, когато никой не те пита за нищо, а ти да му надуваш главата с твоите "духовни" писания. Ти освен Библията (въпреки че не я разбираш), нещо друго чел ли си. Ти знаеш ли, чувал ли си, кой е Питагор? Чел ли си Илиадата на Хомер? Там се говори за Euphorbus, син на Panthus, който ранява Patroclus, a Hector убива Patroclus. Този същия Euphorbus се преражда като ПИТАГОР след близо 700 години. Ако ти знаеш кой е Питагор ти никога няма да си помислиш., че той ще излъже. От него започва цялата философия и истинската математика. Ти чувал ли си за Питагоровата теорема? Повече от 2,500 години и още никой математик не е доказал, че теоремата е грешна. И ти да казваш, че неговите думи са сатанински! Това твое изказване е ВЪРХА на НАГЛОСТТА. Просвети се малко повече бе заблудено човече. Стига си слушал по клипове твоите любими ШАРЛАТАНИ. Ти никога няма да прогледнеш духовно. Такива като теб ги срещам постоянно. Те винаги казват, че Библията е думите на Господ. Ти ако си прочел стария завет ще видиш за какъв Госпос-убиец говори Мойсей. Такъв ли е и твоя Господ като Мойсеевия.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 759aa93fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Разбира се е, че моят Бог е Бог-а на Моисей. Ти пък богохулстваш и не се съмнявам, че ще си понесеш последствията. Не ми дреме за питагор и вярванията му, математиците да се занимават с по-смислените му изказвания относно математиката. Виждам, че ти си изпаднал в ерестта на гностика Маркион срещу когото се е борела ранната християнска църква. Маркион вдъхновен от сатаната прогласил, че Бог от стария завет е различен от Бог от новия завет. Ти си попаднал в същата богохулна ерес. Заблуден човек като теб не разбира ролята на Бог като Вседържател и Върховен Съдия, Който изтребва злото от творението Си. Хора като теб с промит от еретизъм и гностицизъм мозък, смятащ, че Бог е само "любов", че "духовният свят е добър" а "материалния свят е лош", което е сатанинска доктрина на гностиците, която е минала в манихейството, оттам в богомилството и доскорошен неин представител - Петър Дънов, както и много други разбира се. Нека ти обясня нещо за Бога и не само на теб а и на тези, които четат за да разберат. Тези които познават Бога казват, че в Бог има ДВЕ основни емоции - ЛЮБОВ и ЯРОСТ. Любов към тези, които слушат гласа Му и изпълняват заповедите Му и ярост към тези, които вършат зло и развращават творението Му. Тези които са с Него, Той въздига и награждава а тези, които са против Него и вършат зло, Той смазва и унищожава ако и да ги е създал. Да разбираш, че Бог е справедлив и че Той наказва и изкоренява злото означава да имаш СТРАХ БОЖИЙ. Бог е търпелив, Той дава време на тези, които грешат да се покаят, но Той не приема злото, Той не приема извращенията. Така, че Бог да - Той определено ще убие и унищожи злодейците, дори нещо повече! Цялата земя е определена за унищожение заради греховете на хората! Само тези, които са с Бога ще бъдат спасени. Така, че твоите хуманистични възгледи за ценността на всеки човешки живот и колко ценен е той независимо от извратеното си състояние - не важат изобщо. Както Бог е създал имунната система да се бори с патогените в тялото и да ги убива и изтребва, така и злодейците и извратеняците биват погубвани в крайна сметка ако не се покаят. Може би сега ти ще ми излезеш с номера на атеистите, когато се сблъскат с истината? Ще ми кажеш плачейки и кършейки меки китки, че ти не искаш пък да вярваш в такъв Бог? Дали ти вярваш или не - няма особено значение, защото Бог е жив и живее Вовек и Веков, Той е Вечно Съществуващия! Той е създал теб и всичко останало и ти трябва да се съобразяваш с Неговите правила, защото Той е справедлив а не Той с твоите гностически и хуманистични разбирания. Така, че да - Моят Бог е Моисеевият Бог и Отец на Господа Иисуса Христа, да бъде благословен Всевишния вовек и веков, Амин.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   До кога ще отказвате да ми публикувате коментарите. Говорим за религия и за Библията. Значи прав съм бил когато преди време ви казах, че вашия сайт е сайт е на български евреи. Щом споменах за Мойсей и казах, че е убиец още когато е бил в Египет, а и после в Библията е бил причината за хиляди убити свои хора-евреи и това никак не ви харесва. Всичко това което ви казвам мога да го цитирам от Библията, но вие не искате неговите убийства да се знаят от хората. С вашите изтривания на моите коментари вие сами потвърждавате, че този сайт е на български евреи. Иначе не виждам друга причина да изтривате коментари на религиозна тематика. Но перверзни сексуални истории винаги публикувате. Вашия сайт е аморален, а не аз. Зная, че и този коментар няма да публикувате защото нямате.....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a8804c9efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   "Прераждане няма, това е поредната демонична заблуда" - о, да... Това е такава "заблуда", че самият Христос я е изповядвал, докато не са цензурирали думите му няколко века по-късно в Библията...
Защото няма как да властваш над хората, ако те знаят, че има и втори шанс, и живот отвъд това, което си поставил пред очите им...
Елементарна манипулация за овладяване на тълпата.
Ти нещо за регресивна хипноза чувал ли си, или смяташ, че това е една още по-голяма "демонична заблуда"?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 39392e9364
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   От 31 до 36 - Естествено, че е демонична заблуда. Демоните се представят за духовете на умрелите при сеанси провеждани от медиуми а при хипноза, която е окултно средство внушават усещане за минали животи. Имаше дори един случай при която една окултистка отива на сеанс при медиум и се явява неин починал роднина с когото не е се е виждала от много време, който и казва с изумителни подробности неща, които само тя би могла да знае. Изумлението и нараства значително повече, когато открива, че "починалия" роднина е още жив и не знае нищо за сеанса. Относно Библейската истина ти очевидно си много объркан и заблуден човек, явно е, че ти сам не си правил Библейски проучвания а разчиташ на нечии интерпретации, на човек с окултни разбирания, който ти представя едно изопачено и лъжливо тълкувание на Библията. Това се вижда много ясно от грешните ти твърдения, противоречията в позицията ти - от една страна да хвалиш Христос а от друга да хулиш Бог, да смяташ по- гностически, че Христос е говорил някакви тайни неща, които после са били прикрити и скрити и подобни глупости, които са типични за окултните тайни общества, езичеството, окултизма и всякакви мистични религии свързани с дявола. В мистичните религии на дявола винаги има вътрешен кръг от "посветени" на което се разкриват по-дълбоките сатанински гнусотии. В Словото Божие такова нещо няма, там всичко е извадено на показ, може да е под формата на притчи, но няма скрито покрито. В Библията е казано: "Защото Господ Бог нищо не прави, без да открие тайната Си на Своите раби - пророците.", а Господ Иисус Христос казва на учениците си: "Няма нищо скрито, което да се не открие, и тайно, което да се не узнае. Което ви говоря в тъмнина, кажете го на видело; и което чуете на ухо, разгласявайте от покривите." а относно живеенето се казва: "На човеците е отредено да умрат един път, а след това - съд".

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c9dadd91c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Любовта е живота, това да сме нужни,полезни. Без любовта, нищо няма смисъл. Любовта носи щастие, нещастие и всичко човешко,което ни кара да се чувстваме живи. Живот без любов, не съществува

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   До Номер 31
"Разбира се, че моят (наистина твоят) Бог е Бог-а на Моисей (жестокия убиец)".
"Тези които познават Бога казват, че в Бог има ДВЕ основни емоции-ЛЮБОВ и ЯРОСТ". Ти опричаваш Бог като човек, който проявява ЛЮБОВ и ЯРОСТ. Абе библеецо Бог е Дух как може той да прояви ЯРОСТ. Ти как си обясняваш тези неща. Наистина твоя Мойсей претендира, че говори с Бог и че после Бог му отговаря, абе водят разговор помежду си както разговарят двама мъже. Толкова ниско ли си паднал библеецо да вярваш, че Мойсей разговаря с Бог. Ами там в стария завет на евреите пише, че Господ отворил устата на ОСЛИЦАТА (магарицата) и тя започнала да говори на Балаама. Значи твоя Бог направи и магаретата да проговорят. Ясно ми е колко много вярваш в светите писания на стария завет. В коментара който ти бях написал, но не беше публикуван цитирах какво казва Исус за Мойсей. И сега пак ще го цитирам дословно.

Ето какво казва Исус за Мойсей в Иоан 8:44 "Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща".

Отново Исус за Мойсей в Иоан 5:45 "Не мислете, че аз ще ви обвиня пред Отца; има един, който ви обвинява-Мойсей, на когото вие се облягате".
Това е за мен Божия човек Исус в когото аз вярвам, но не в твоя Мойсеев Бог в когото ти вярваш. Започвам да си мисля, че ти никога не си чел Библията, а само си гледал клиповете на твоите американски шарлатани, които ти са промили мозъка до неузнаваемост. Ти никога няма да се осъзнаеш и да можеш да мислиш трезво и да вникнеш в истината. Упрекваш езотеризма като сатанинско учение, а знаеш ли какво означава думата езотеризъм: учение предназначено и разбрано само от малък кръг от хора със специално знание. Ти никога няма дори до допуснеш това учение за съществуващо, защото ти не можеш да проумееш за какво точно става въпрос. Защо мислиш, че тази дума съществува ако няма никакво значение за прогледналите духовно. Но щом твоя беден мозък не може да го разбере, значи то е сатанинско. Самия теб сатаната те е объркал напълно, спасение за теб няма да има освен ако се преродиш още 100 пъти и попаднеш на добри духовни учители, а не на шарлатани като тези които цитираш. И настоявам да ми кажеш кои са тези които наистина познават Бог; Кент Hovind и Derek Prince ли.
До редактора и модераторите, моля ви да публикувате този коментар. Няма нищо за цензуриране.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8d33ca09af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   До 39 - Ти казваш - "Ти опричаваш Бог като човек, който проявява ЛЮБОВ и ЯРОСТ. " - Човека е създаден по-образ и подобие Божие! Как можел Бог да изпитва ярост? Ами нека ти цитирам за да видиш право ли говоря или не: "Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който, за греха на бащите, наказвам до трето и четвърто поколение децата, които Ме мразят, и Който показвам милост до хиляди поколения към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди. ", "Господ излиза от жилището Си да накаже жителите земни за тяхното беззаконие, и земята ще открие погълнатата от нея кръв и вече няма да скрие своите убити. ", "Гневът Божий се открива от небето върху всяко нечестие и неправда на човеците, които държат истината в неправда; тъй като онова, що може да се знае за Бога, тям е явно, понеже Бог им го откри. Защото онова, що е невидимо у Него, сиреч, вечната Му сила и Божеството, се вижда още от създание мира чрез разглеждане творенията; тъй че те са неизвиняеми. Понеже те, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха, а се заблудиха в своите помисли, и неразумното им сърце се помрачи", "Господ е Бог ревнив и отмъстител; отмъстител е Господ и е страшен с гняв: отмъщава Господ на враговете Си и не ще пощади противниците Си. Господ е дълготърпелив и велик по сила и не оставя без наказание; във вихър и буря ходи Господ, облакът е прах от нозете Му. Запрети ли Той на морето - и то изсъхва, и всички реки пресъхват: посърнува Васан и Кармил, и вехне цветът на Ливан. Планини се тресат пред Него, и хълмове се топят, земята се люлее пред лицето Му, и вселената и всички, които живеят по нея. Пред негодуването Му кой ще устои? И кой ще изтърпи пламъка на гнева Му? Гневът Му се разлива като огън; скалите се разпадат пред Него. Благ е Господ; Той е убежище в скръбен ден и познава ония, които се Нему надяват;". Моисей, както и пророк Илия говорят лице в лице с Бог, те са наречени Негови свидетели и да Бог отваря устата на магарицата, нима това ти се вижда невъзможно за Този, Който е създал всичко което е създадено? Цитираните от теб Библейски пасажи от Йоан ти не разбираш, понеже не се уповаваш на Бога и Той не ти е дал разбиране. Тези пасажи не се отнасят за Моисей, такова тълкуване е смешно и нелепо. Как Господ Иисус Христос ще нарича Моисей - дявол, когато Моисей е изпълнявал наредбите на Бог? Дори, във времето когато Господ Иисус Христос проповядва на земята, Той се среща с Моисей и Илия. Как ще се среща с Моисей да си говори с него ако смята, че Моисей е дявол? Цитат - "След шест дни Иисус взе със Себе Си Петра, Иакова и Иоана, брат му, и възведе ги насаме на висока планина; и се преобрази пред тях: и лицето Му светна като слънце, а дрехите Му станаха бели като светлина. И ето, явиха им се Мойсей и Илия, разговарящи с Него. " Такова тълкуване като твоето няма в църковната традиция, такова тълкуване може да дойде от сатаната и от сатанинските езотерични учения, които изопачават истината. Пасажите, които цитира се отнасят до това, че тези към които са отправени в историята си са се отклонявали от истинската вяра в Бог и са изпадали в езичество, възприето от околните народи а езичеството е религията на дявола, затова ги и нарича - деца на дявола.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   До 40.
Да, аз отричам Бог да изглежда като човек, както ти мислиш. Бог е Дух. Ти цитираш Библията: "Човек е създаден по образ и подобие Божие".Това е от първите 5 книги които се приписват на Мойсей лъжеца. Затова и Исус го нарича баща на лъжата-Йоан 8:44.Човек е създаден по подобие на Господ, но в духовен смисъл, защото в човека има Душа, която е частица от Божия Дух. Ти ми цитираш как Мойсей и Илия са разговарали с Исус, но като са свършили "разговора" ти не споменаваш Матей 17:8 "и те като подигнаха очи, не видяха никой, освен Исуса сам". Къде отидоха Мойсей и Илия? Значи Мойсей и Илия могат да се материализират и дематериализират. И още по-смешно от твоя страна, колко време преди Исус е живял Мойсей? Според теб Мойсей се е преродил след толкова много години за да разговаря с Исус, а ти казваш, че няма прераждане. Отговора е че Исус със своята Духовна Възвишеност когато изпадне в духовен транс-:"И преобрази се пред тях; лицето му светна като слънцето, а дрехите му станаха бели като светлината", може духовно да се свърже с всеки дух и да "разговаря" мисловно с този дух. Петър, Яков и Йоан не са чули какво говори Исус с Мойсей и Илия затова се казва в Матей 17:8 "И те като повдигнаха очи не видяха никой,освен Исус сам". Ами същото могат да правят и духовно най-възвишените йоги. А това което прави Исус го е научил от Индия когато е изучавал там 12 години Будизъм и Хиндуизъм. Доказано е, че Исус е бил в Индия но твоето американско промиване на мозъка ти ще те държи в неведение и с твоите изказвания ще продължаваш да ставаш за смях пред духовно-интелигентните хора. Ти вярваш на абсолютни измислици, как Господ създал небето и земята за 6 дена и на седмия ден си починал. Господ не е човек за да се измори и да има нужда от почивка. От към духовно-научна и философска гледна тока ти си просто 5 годишно дете и никога няма да отидеш по-нагоре макар и да наближаваш 30 години. Да продължаваш да си уверен, че човека и вселената съществуват от 6-7 хиляди години е върха на невежеството и че динозаврите и те са съществували заедно с човечеството. Продължавай да гледаш клиповете на твоите любими американски шарлатани. Модератори, моля да публикувате коментара ми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6125b3ef47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Исус Христос е заявил за Себе си че е Алфа и Омега Началото и Края, Аз съм Пътят и Истината и Живота. Аз съм Възкресението. Павел казва за Него че Той е Началника на Живота. Той е Който възкресил Лазар от мъртвите. Христос Сам е възкръснал. Какво повече има да се говори?
Така кой ви се вижда да е Шефа?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Виж какво ще ти кажа: и най-глупавия човек, който се научи да чете може да повтаря като папагал това което чете без да го разбира. Да ти обясня какво значи Аз съм началото и края.

Началото е да започнеш да изучаваш неговото учение и да го разбираш и чрез практикуване на неговото учение-медитация-да стигнеш до най-висшето духовно просветление наречено samadhi на езика Sanskrit в Индия. След като си постигнал това духовно просветление ти си стигнал края. А когато казва:

"Аз съм Пътят и Истината и Живота". ПЪТЯТ е да започнеш да медитираш по научен начин, на което може да те научи само духовно просветлен йога. Когато напреднеш по този научен метод на медитация ти започваш да получаваш духовни видения. В тези духовни видения ти виждаш ИСТИНАТА. И както казва самия Исус истината ще те направи свободен. А ЖИВОТА е когато си постигнал най-висшето духовно просветление samadhi твоята Душа се слива с Божия ДУХ-БОГ. Тези хора които са постигнали това SAMADHI ще имат вечен живот. Така го казва и Библията в Новия завет.
Исус не е възкресил Лазар. "А Исус като чу това, рече: Тази болест не е смъртоносна, но е за Божията слава, за да се прослави Божият Син чрез нея". Когато Исус е чул, че Лазар е болен той е прекарал още два дена на същото място където е бил. После казва: "Нашия приятел Лазар е заспал, но аз отивам да го събудя от неговия сън".
Казваш, че Христос сам е възкръснал, а защо като се е показал пред хората някои от тях не са го познали. Наистина няма за какво повече да се говори с теб. Ти не можеш да разсъждаваш, ти си като 5 годишно дете, каквото му кажат и то вярва на всичко. Толкова ти е промит мозъка, че направо те съжалявам. Не ми отговори нищо за Мойсей, как той се е появил на Исус, и той ли е възкръснал, преродил ли се е, мълчиш нищо не казваш. Модерарори, моля публикувайте ми коментара.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 20218cbcb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   До 41 - Ти казваш "аз отричам Бог да изглежда като човек" за това ти цитирам: "След това погледнах, и ето, врата отворени на небето, и предишният глас, що бях чул като от тръба, която говореше с мене, каза: изкачи се тук, и ще ти покажа, какво трябва да стане след това.
И веднага бях обзет от дух; и ето, на небето стоеше престол, и на престола седеше Някой;
Който седеше, наглед приличаше на камък яспис и сардис, а около престола имаше и дъга, която наглед приличаше на смарагд.
Около престола пък имаше двайсет и четири престола; а на престолите видях седнали двайсет и четири старци, облечени с бели дрехи, и на главите си имаха златни венци.
И от престола излизаха светкавици, гръмотевици и гласове; а пред престола горяха седем огнени светила, които са седемте Божии духове;
и пред престола имаше стъклено море, подобно на кристал; а сред престола и около престола - четири животни, отпред и отзад пълни с очи:
първото животно приличаше на лъв, второто животно - на теле, третото животно имаше лице като на човек, а четвъртото животно приличаше на хвърчащ орел.
И четирите животни имаха всяко по шест крила наоколо си, а извътре бяха пълни с очи, и без почивка денем и нощем възклицаваха: свет, свет, свет е Господ Бог Вседържител, Който е бил, Който е и Който иде.
А когато животните въздаваха слава, чест и благодарност на Седналия на престола, на Живеещия вовеки веков,
двайсет и четирите старци падаха пред Седналия на престола, покланяха се на Живеещия вовеки веков и полагаха венците си пред престола, казвайки:
достоен си, Господи, да приемеш славата, честта и силата, защото Ти си сътворил всичко, и по Твоя воля всичко съществува и е сътворено. ", "Видях най-сетне, че бидоха поставени престоли, и седна Старият по дни; облеклото Му беше бяло като сняг, и космите на главата Му - като чиста вълна; престолът Му - като огнен пламък, колелата Му - като пламтящ огън.
Огнена река излизаше и минаваше пред Него; хиляда хиляди Му служеха, и десетки хиляди по десет хиляди предстояха пред Него; съдии седнаха, и книги се разтвориха. ", "имаше подобие на престол, наглед като от камък сапфир; а над подобието на престола имаше нещо като подобие на човек отгоре му.
И видях като че светнал метал, като че огнен изглед вътре в него наоколо - от бедрата му и нагоре; от бедрата му и надолу видях нещо като огън, и сияние имаше около него.
Както изглежда дъга в облаци във време на дъжд, така изглеждаше това сияние наоколо. Такова беше видението на отблясъка от славата Господня. " Относно останалото - докато е бил на земята в плът и е проповядвал Евангелието Господ Иисус Христос не е ходил в Индия, това е нелепо и смешно и представляват сатанински езотерични лъжи твърдени от окултисти. Как Моисей и Илия били изчезнали и как били там ако не се били преродили? Много просто - те са били в техните безсмъртни, славни тела. Както се казва в Светите Писания: "Бог не е Бог на мъртви а на живи! " и "при възкресението нито се женят, нито се мъжат, но пребъдват като Ангели Божии на небесата. "

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Ти ме учудваш с твоето невежество. Бих искал да знам какво образование имаш. Освен Библията чел ли си други книги. Да си толкова ограничен ми говори, че ти си лишен от елементарна логика и разсъдливост. Цитираш само Библията без да разбираш смисъла на цитираните от теб пасажи. Можеш да четеш английски, има една книга- The Jesus Mystery- купи си я и я прочети от началото до края. Не само в тази книга, има и други книги в които се споменава за липсващите години на Исус Христос от Библията. Ти ми кажи къде е бил Исус от 12-та си година до 30 годишна възраст. В Библията нищо не се споменава за тези липсващи 18 години. Когато е станал тийнейджър, после възмъжава от 18 до 21, а след 21г. до 30 г. умъдрява и така ли нищо важно не е направил за да пише в Библията. Къде е бил през това време-цели 18 години- ти ми кажи какво е правил, с какво се е занимавал та нищо не се споменава за него. Отговори ми. Не ми цитирай Библията защото в нея нищо не пише за тези години. Това са много важни години в неговия живот за да се премълчават. Първите християни са вярвали в прераждането. Оrigen, един от най-големите теолози по онова време, втори само след свети Augustine е преподавал прераждане. Това учение не е било премахнато от Библията до 553 А.Д. но на този втори църковен събор в Константинопол на който е присъствал и папата Vigilius се взема решение Origen да бъде изгонен по политически причини и неговото учение за прераждането да се премахне от Библията. Даже и в Библията има загадки за прераждането, но ти не можеш това да го проумееш с твоето невежество. Прочети Марк 8:27,28,29. Ти дори не разбираш какво означава думата Христос, а да не говорим за други цитати. Ти с твоето невежество никога няма да разбереш нито Библията, нито самия Исус. Ти не разбираш нито езотерика, нито окултизъм, но ги наричаш сатанински учения. Ти не разбра ли, че това учение е само за много малък брой хора. Ти никога няма да излезеш от невежеството си. Виж какво казва Исус в Матей 7:14 "Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот и малцина са ония, които ги намират". Специално ти никога няма да намериш пътя който води в живот. Ти ще се прераждаш още много пъти и всяко твое прераждане ще бъде в условия неприятни за теб с цел да се научиш поне донякъде да разбираш духовния живот, защото в този ти живот ти си тотално в невежествена мъгла. Спри да ми цитираш библейски пасажи, защото нищо не разбираш от тях. Само папагалстваш без разум. Модератори, моля публикувайте ми коментара.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6006eb2f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Така, аз не съм писал коментар 42, но ще отговоря и на този твой коментар - 43 адресиращ неговия. Йогата представлява система на източен мистицизъм, чиято върховна цел е практикуващия да постигне състояние на изпразване на съзнанието, което ти наричаш самадхи при което той се слива с хиндуистките "богове". Хатха йога, която е тази с йогийските пози е само една дисциплина от около 9-10 вида йоги. Хатха йога е най-ниското ниво, асаните представляват молитвени пози в които се отдава почит и преклонение на определено хиндуистко божество. Знаеше ли го? Когато йогата постигне изпразване на съзнанието, той е готов да се слее с хиндуистките божества, които не са нищо друго освен демони, тоест той става обсебен от тези демони. Всички тези извращения и окултизъм нямат нищо общо с християнството, те са езически окултистки, езотерични практики. Господ Иисус Христос не бил възкресил Лазар, защото Лазар не бил умрял а само заспал. Отново показваш невежество и неразбиране на Светите Писания, в Библията съня е символ на смъртта. Същото нещо казва Господ Иисус Христос когато възкресява едно момиче - че не е умряла а спи, тоест съня се разбира като символ на смъртта. Цитат: "дойде някой от дома на началника на синагогата, и му рече: дъщеря ти умря; не прави труд на Учителя.
Но Иисус, като чу това, отговори му и рече: не бой се, само вярвай, и спасена ще бъде.
А когато стигна в дома, не позволи никому да влезе, освен на Петра, Иоана и Иакова, и на бащата и майката на момичето.
Всички плачеха и ридаеха за нея. Но Той рече: не плачете; тя не е умряла, а спи. " Ти казваш: "Казваш, че Христос сам е възкръснал, а защо като се е показал пред хората някои от тях не са го познали. " - първо ти ми приписваш думи, които не съм казвал. Къде съм казвал, че Христос сам се е възкресил? Бог възкресява Господ Иисус Христос. Защо се е явил пред някои хора и не са Го познали? Защото не е искал да го познаят! Как ходи по-водата и не потъва? !? Защото е Син Божий! Що за въпроси задаваш?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dda7b27399
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   До 46, Библейския Папагал.
Не ми говори колко йогийски пози има. Един истински йога (защото и сред тях има шарлатани, каквито аз съм срещал няколко пъти), който е решил да постигне върховното духовно просветление използва само една поза, с кръстосани крака на земята и изправено тяло. Само чрез тази поза йогата придвижва кундалини енергията нагоре по гръбначния стълб през другите чакри към последната чакра sahasrara и се слива с Божия Дух. Точно тогава йогата е в състоянието на samadhi т.е. неговата душа се е сляла с Божия Дух. Затова и Исус казва в Йоан 10:30 "Аз и Отец сме едно". Също и в Йоан 10:38 ".......за да познаете и разберете, че Отец е в мене и Аз съм в Отца". И още в Йоан 14:10 "Не вярваш ли, че аз съм в Отца, и че Отец е в Мене? Също в Йоан 14:11 "Вярвайте Ме, че аз съм в Отца и че Отец е в Мене;" Йогата не се слива с хиндуистките божества , неговата Душа се слива с БОГ-Brahman. Този човек, който е постигнал това той има вечен живот. Но това не е лесно и специално за теб е невъзможно защото в Матей 7:14 Исус казва: "Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират". Пак повтарям, че ти с твоето инфантилно съзнание никога няма да стигнеш до рая. Ти не вярваш в прераждане и това е една от безбройните ти духовни заблуди и липса на елементарно разбиране, но иначе вярваш, че ослицата (магарицата) може да говори. Човек с толкова примитивно мислене не съм срещал никога до сега. Защо избягваш да ми отговориш на въпроса къде е бил Христос от 12 до 30 години? Питай твоите американски шарлатани и ми кажи какво те са ти казали. Настоявам да ми отговориш къде е бил Христос цели 18 години и защо нищо не се споменава в Библията за този период.
Сега искам да ти кажа, че с теб се видяхме преди около 3 години в българската църква в Лос Анжелес. Разменихме само няколко приказки и тогава ти беше една драка и претендираше, че си чел Махабарата. Дори и да си я чел ти нищо не си разбрал. Не зная къде живееш, но бих искал да ми дойдеш на гости и да видиш какво аз съм чел, но ти такава покана никога няма да приемеш. И знам защо. Познавам и други като теб безкрайно невежи, каквито и истини да им показваш те си остават интелектуално слепи. Ти не искаш и не можеш да разбереш колко си затънал в духовно невежество. Много жалко. Модератори, моля публикувайте ми коментара.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7a4fdd1b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   До 45 и 47 - Аз Вече ти показах с много примери от Библията, че ти не разбираш Словото Божие. Когато недвусмислено покажа с цитати от Библията, че не си прав ти просто изоставяш темата и минаваш на следващата "изисквайки да ти отговоря". Какво стана с това, че Бог не се гневял или, че човек не бил създаден по-Негов образ или че Лазар не бил възскресен? Няма много смисъл да продължавам да споря с теб и да давам примери. Както и да е. Къде е бил Господ Иисус Христос до 30 годишнината си? Бил е в Юдея разбира се. В Библията ясно се казва, че Той е бил дърводелец и освен това е посещавал Храма в Йерусалим. Цитат: "А Младенецът растеше и крепнеше духом, като се изпълняше с мъдрост; и благодат Божия беше върху Него. Всяка година родителите Му ходеха в Иерусалим за празник Пасха.
И когато Той стана на дванайсет години, те отидоха в Иерусалим по обичая на празника;
а когато се връщаха, след свършване на празничните дни, Отрокът Иисус остана в Иерусалим; и не забелязаха това Иосиф и майка Му.
Като мислеха, че Той върви с дружината, изминаха един ден път и Го търсиха между роднини и познайници;
и като Го не намериха, върнаха се в Иерусалим и Го търсеха.
Подир три дни Го намериха в храма, да седи между учителите, да ги слуша и запитва;
всички, които Го слушаха, чудеха се на разума и отговорите Му.
И като Го видяха, смаяха се; и Му рече майка Му: Чедо, защо ни направи тъй? Ето, баща Ти и аз твърде много се измъчихме да Те търсим.
Той им рече: защо сте Ме търсили? Не знаехте ли, че Аз трябва да съм в онова, що принадлежи на Отца Ми?
Но те не разбраха казаните от Него думи.
Той тръгна с тях и дойде в Назарет; и им се покоряваше. А майка Му спазваше всички тия думи в сърцето си.
Иисус пък преуспяваше в мъдрост и възраст и в любов пред Бога и човеците. " Той казва "Аз трябва да съм в онова, що принадлежи на Отца Ми? " - тоест в Храма в Йерусалим. Изопаченията на окултистите, че Той бил ходил в Индия или някъде другаде през това време са пълна нелепица. Това твоето хората му казват: "както дявола чете Евангелието" тоест твоето е едно сатанинско изопачаване на Библията, което ти повтаряш като папагал от езотеричните си източници. Ти дори не разбираш Библейския контекст за да твърдиш подобни глупости. Логически в теорията ти за ходене до Индия няма никакъв смисъл. Първо защо ще ходи до там? Според този езотеричен бълвоч - за да се учи на йога и разни езически мистерии? Пълна нелепица. Средището на познанията за истинския Бог по-това време не е в Индия, Пакистан или някъде другаде а е в Йерусалим където е Храма Божий. Освен това езичеството като дяволска религия е напълно отречено в Светите Писания, тогава как ще ходи Той да изследва езически практики в някакви забутани страни, когато Той е в епицентъра на Божието познание - Йерусалим? Сега отговорих ли на "настоятелните ти запитвания", които ти "настояваш да ти отговоря"? Сега за Ориген. Ориген не е отхвърлен заради "политически причини" а защото той е смесвал истинското, автентично християнство с нео-платонизъм и езически вярвания, нещо което ти и твоите езотерици се опитват да правят и днес. Това е стратегията на дявола - да смеси истината с лъжа за да се получи един бълвоч от полу-истини. В днешно време му казват диалектика на Хегел - Теза (истина, християнство) Антитеза (езичество, лъжа) = Синтеза (бълвоч, езотеризъм, ню ейдж). Сега за йогата - аз не ти говорех за йогийски пози от които ти явно се интересуваш само от една, а за йогийски дисциплини от които позите са само най-ниското, входно ниво. Кундалини е сатанинско обсебване, не е случайно, че кундалини се оприличава на змия а змията е символ на сатаната. Хората забъркали се с кундалини показват признаци на обсебени хора. И накрая - невероятно е как помниш срещата ни преди 3 години в църквата в Лос Анджелис след като никога не съм бил в Америка. Изумителната ти "проницателност" се проявява отново или може би трябва да кажа параноя? Сега за какво ще "настояваш" да ти отговоря?

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 29908a9eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   До 48

Абе всичките си ги приказвате, квот ви кефне и се ръфате един друг, кат некакви дедита. Глей си кефа и си прави, кот си знайш. Не са занимавай с разни други.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7a4fdd1b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   От 48 - Всеки, който иска да разбере връзката между религиозните вярвания и политиката в световен план да гледа в тубата видеото "The Occult World Peace Plan | The United Nations | Lucis Trust". Дълго е над 2 часа, но си струва, ще разберете много неща.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker