Имам лош дъх - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Имам лош дъх
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 12969 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 22 години и имам именно този проблем "лош дъх". За съжаление проблема ми е донякъде от немърливост знам че може би ви звучи грозно и ненормално, но смея да кажа че вече се заех с проблемите си и се моля всичко да е наред и да се възстановя. Искам на кратко да ви разкажа за всичко свързано с устната ми хигиена и посещенията ми при зъболекар и ако някой може да ми даде съвет и ми сподели полезна информация и лек бих била страшно благодарна.

Е моите зъби не са толкова прави още от малка съм си така, но не това е основния ми проблем. Преди 2 години ходих за последно на зъболекар тъй като имах болки и проблемни 2 зъба единия от които се оказа че е с гънгрена, а другия с по голяма дупчица. След толкова много процедури и допълнителни обработки и съответно един куп пари се оправих за около месец лошия дъх не беше толкова силен и не се усещаше.
Но още на следващия месец започнах да усещам болки в оправените си зъби оказа се че са ме излъгали и нямам коронка, нервите не бяха извадени напълно защото се появиха болки и т. н. Това ми каза следващата ми зъболекарка, която с цялото ми уважение към лекарите си остави и тя ръцете по мен.

И така 2 години до преди 3 4 дни не посетих зъболекар, но вече стана непоносимо усещам лош вкус в устата си миризмата е силна дори самата аз я усещам. Реших се и отидох отново след консултацията се оказа, че нямам толкова проблеми имам 2 мъдреца за вадене тъй като са с кариеси единия от които вече го няма слава богу успешно без хирургическа намеса ето и днес ми сложиха арсен на друг проблемен зъб за който е късно да се спаси нерва.

Общо взето останалите неща са кариеси тук там които също ще оправя, но се чудя какво става след като нямам зъбен камък, плака, джобове с гной, диабет и всички останали инфекции които предизвикват лош дъх. Стоматоложката ми каза че имам здрави венци и че вероятно се дължи на многото дупчици и да не се притеснявам че до месец би трябвало да се излекувам именно от тази гнусна история.

Добре няма да разказвам повече просто искам някой ако е изживял нещо подобно нека ми каже, ако може разкажете ми с какво сте се излекували от лошата миризма която идва предимно в по късните часове лично при мен. Стане ли около 19 20 следобед и започва по силно, а дори с тампон съм опитвала обтривам зъбите и около венеца и след като изсъхне е нещо кошмарно.

Не знам ужасена съм от себе си толкова ми е гадно, а искам да се излекувам преди си имах приятел който ми сподели че усеща миризмата и направо потънах в земята. Затова сега съм решила да се оправя каквото и да ми коства боли не боли рискувам и така, че в живота ми влезе и човек който не искам да изпусна, а не знам какво ще е ако докато си дойде не се излекувам а това ще е след около месец.

Моля ви обръщам се към всички които не биха ме убидили а биха споделили полезна информация именно за тези неща. Всички препатили кажете с какво мога да третирам устната кухина зъбите си раните от извадените ми мъдреци... билки лекарства каквото и да е просто искам да се излекувам и да не ми се налага да дъва по 2 пъкетчета дъвки на ден които така и не помагат особено много... Е надявам се да не ви е досадна историята ми.. това е от мен. И Благодаря предварително на отговорилите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 48fd92f65f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   А, да не би проблемът да е от другаде - сотмаха, черния дроб и пр.? Също така до колкото съм чувала лош дъх се получава и при проблеми със срцето. Не искам да те плаша, но може би като свършиш с лечението на зъбите или едновременно с него си направи пълни изследвания. Консултирай се непременно с лекар / на първо време личният/. Права си, че се чувстваш некомфортно и е добре, че си решена да предприемеш мерки.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 823196f70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ами вече минах и през това направих си пълни изследвания и се оказа че нямам проблеми със сърцето нито с черния дроб ,а за стомаха не нямам инфекции храня се здравословно пия по 3 литра вода на ден и достатъчно плодове не прекалявам с подправки сол и силни храни именно затова се надявам след излекуването на зъбите ми да премине всичко това, но не съм била така преди от скоро се получи може би откакто се появиха и дупките. Та така просто ми се искаше успоредно с лечението да направя и нещо друго ако ме посъветвате както казах билки или разтвори или каквото и да е... за да нападна от всички страни.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 80c34be6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Hе искам да те отчайвам, но при мен този проблем е от пет години. правих какво ли не кой каквото ми каже ходене от кабинет на кабинет и НИЩО....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 092c437a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Според мен в дупките по зъбите ти по време на хранене влиза храна и миризмата идва от там. Мий зъбите си по-често, оправи всички проблеми в устата си. В аптеките продават неща с които можеш да се жабуриш. А ако имаш си свари лайка или смрадлика, помагат за зарастване на рани и един вид дезинфекция.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 823196f70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Здравейте, благодаря на тези които са написали мнение.. искам да ви споделя че ми извадиха и втория горен мъдрец останалите още не са се показали... другото което оправи зъболекарката ми е най голямата дупчица сега е с лекарство зъба за щастие не е мн увреден и в понеделник ще ми го затвори след това вече останалите... та исках само да ви кажа че макар и с малка разлика неприятно тежката миризма е по слаба нз дали е заради това че ги няма мъдреците или заради дупчицата но наистина е малко по добре всичко....

Bзех си смрадлика защото раничките от махнатите зъби ме болят и от тях също усещам миризма но за щастие различна от предходната преполагам е нормално все пак са рани... та така днес си взех четка и паста за зъби препоръчана от доста хора взех си и вода за уста четка за език и мисля да нападна от всички страни и дано да се оправя... а искам да се извиня предварително за това че споделям непрекъснато какво ми се случва и т. н. но ми е неудобно да го направя с приятел близък...

Благодаря ви че ми пишете и относно номер 3 защо се е случило така и аз не мога да си обясня как може след като нямаш налични вътрешни инфекции и нямаш и проблемни зъби... направо ме стресна не мога да си представя как наистина аз в момента се притеснявам като говоря с който и да било и поддържам дистанция... дъвча нон стоп дъвки, нз как го издържаш толкова време... дано да отмине при теб както и при мен, че след около месец мисля да почивам на море с един човек който от скоро влезе в живота ми и така слава богу че до сега не сме имали някакви по близки отношения нз но с една целувка бих могла да го отблъсна... уф дано до тогава отмине всичко...

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ede479f209
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Има една вода за уста - Retardex. Поръчвам си я от Англия. Малко е скъпа, но помага много, точно срещу лош дъх.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3df3c9bf46
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Мога да споделя, че проблема ми започна както вече казах преди повече от 5 години. първо започнах със стоматолог-пломбирах всички зъби, зъбен камъки след което антибиотик за кървящи венци (който пия и до днес "профилактично"на шест месеца) След като по мнение на стоматолога сме били отстранили всички причини за лош дъх в устната кухина се насочих към УНГ. Там направих снимка за синузит и преглед на сливици -нищо. Казаха ми няма видима причина за лош дъх, а аз го усещам дори когато си мия зъбите през носа. После ходих и на гастроентеролог с доста хапове и изследвания и пак нищо. ""НА нервна почва било""-нямам думи. А между времено чета в нета и правя какви ли не процедури и така.. Тетра, клеева тинктура (пия я сутрин на гладно и жабуря) спрях цигарите, започнах да внимавам какво ям и пак го усещам този лош дъх-на канал.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 823196f70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От авторката: Ясно разбирам те, но при мен не е точно така не го усещам докато си мия зъбите и може би след като ги измия няколко часа не се усеща силно по скоро ако докосна с тампон зъбите си и след това го помириша... какво да кажа вече не знам взех си хубава паста за зъби четка вода за уста ерудермил ли как беше жабуря със смрадлика и не е каквото беше да се надяваме... не знам дали си внушавам наистина не го усещам толкова... но не знам защо предимно в по късните часове се появява по натрапчиво... и въпреки това след махнатите мъдреци е по слабо... как искам да изчезне... и спокойно да поговоря с някой без да дъвча по 20 дъвки на ден и без да прикривам устата си с ръка или да стоя на 2 метра от човека с който говоря... чудя се при евентуална целувка дали ще се усеща толкова след като вече е по лек... както и да е това с целувките не е най важно... здравето за мен преди всичко... искам да попитам относно раните от извадените мъдреци защо толкова ме болят... жабуря вече 2 дни със смрадлика а и мина и седмица откакто ми ги махнаха венците сякаш са ми подути още, но пък не са и възпалени нямат джобове със секрет според стоматоложката ми... кажете ми усещали ли сте същото и колко време сте били така... благодаря ви отново за вниманието което ми отделяте

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 56911aa657
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мий го след ВСЯКО хранене смисъл на-малко 2 пъти дневно
Винаги преди лягане и преди закуска! После и след нея
НЕ използвай избелващи пасти за зъби
Вземи си и конец и така ги чисти из основи
след като си направиш всикзи зъби отиди на лекар да ти ги облекът и те няма да се развалят вече така чесно, но ти пак ги мий както ди казах

Хайде живот и здраве ;**

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 56911aa657
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   От номер 8 оправи си останалите съби и ходи на конролен преглед порез месец :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 823196f70e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 9 какво искаше да кажеш с това като си оправя зъбите да отида на лекар да ми ги облекът... как така да ми ги облекът...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: eaf0225f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   здрасти, аз съм маняк на тема устна хигиена, откакто носих шини 2 години и вложих много енергия в тези зъби. Мия ги задължително след всяко ядене и редовно ходя на семейната ни зъболекарка, която е чудесна. Качествени зъболекари има много.
Според мен трябва да изчистиш със специален копринен конец междузъбните пространства и редовно да си миеш зъбите, поне 3 минути всеки път. Вземи си ако трябва електрическа четка за зъби.

Друг проблем може да е стомахът. Много хора имат лож дъх заради него.
успех

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 71b7b077b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Мий си зъбите най-малко 2 пъти на ден. Вечер се жабуркай с вода за уста(препоръчвам Сандрин). Преди да си измиеш зъбите ги почистваи с конец(не с клечки за зъби)Освен постоянност се иска много желание! Дано съм била полезна :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c36f258760
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравейте предлагаме ви един продукт на билкова основа за лош дъх казва се сйнтамент пробваите и ни пишете.
http://www.santament.com/index.html

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5bac4221e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Здравейте, ако лошия дъх не идва от зъбите -и венците и зъбите са здрави-причинителя е Хеликобактер пилори-причинител на стомашна язва, както може би и други стомашни бактерии-изследването става чрез гастроскопия и биопсия-лекуването не е лесно-с няколко антибиотика и инхибитор на протонна помпа, но има и рецидиви-тогава е хубаво да се търси лечение с хомеопатични средства, не е зле да се посети и УНГ специалист-да се види дали няма някакви хронични възпаления, които да обуславят процеса за лошия дъх. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c9b826d815
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   След като нямаш стоматологични проблеми, може да се дължи на това, че от страх да не се получи лош дъх на практика си го предизвикваш от стрес и нерви. Извършват се такива биохимични процеси в организма, които водят до лош дъх.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 91b887ab43
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

17.   Лимфната тъкан, ако няма как да се изчисти, се чисти през венците или стомаха.
Жабури се с олио или зехтин, да изчистиш лимфата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8ca341cc87
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   И аз имам същия проблем с лошия дъх и стоматоложката ми каза, че е от зъб на който ми е ваден нерв и е умартвен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 95b53c9658
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Аз се оправих с проблема като ползвах: лакто флор то се води пробиотик симбиотик ама ползвах таблетките за смучене и има едни таблетки за пиене след хранене, едновремено и с кокосово масло се жабурех по 20-30 минути по няколко пъти на ден.

още на първия ден се усеща разликата :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker