Не обичам да консумирам плодове и зеленчуци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не обичам да консумирам плодове и зеленчуци
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1421 пъти
Здравейте. За информация минала съм тийн годините. От много малка не обичам плодове и зеленчуци. Но в детските ми години омразата ми към тях беше още по-силна. Не исках и да пипвам някои от тях. С годините леко се промениха нещата и почнах макар на сила да хапвам по някой плод и по-рядко зеленчук.

Да напиша кратко за плодовете първо. Повече харесвам банани, пъпеши, грозде, праскови смокини и може би круши до някъде, тъй като тези плодове са уж по-сладки. Но все пак не са целогодишни и когато ги няма почти не ям плодове, с изключение на бананите. В интернет често чета неща от рода "ако ви се хапва сладко заменете шоколада или тортата с плод като ябълка, круша и т. н. ". НО! Едно е да хапнеш сладък шоколад или пудинг, друго е да хапнеш плод. Просто "сладостта" на плодът изобщо не е яка като тази на пакетирания сладкиш, който наистина да достави удоволствие на вкусовите ми рецептори, докато плодът повече ще ми киселее. Гадост, мразя киселия вкус! Мужду другото винаги съм изпитвала някаква гадна ненавист към ябълките. Много ми е кофти като прочета как трябва всеки ден да се консумират много плодове и зеленчуци, а захарта и захарните изделия само няколко хапчици. Другата причина да ненавиждам почти всички плодове е, че ако хапна примерно за десерт, след 2-3 часа аз пак ще огладнея, ще ми застържи и дефакто си скапвам стомаха. Ако ям плод, то ще е преди истинското ядене, а не след. Шоколад или суха паста за десерт ще ми държи ситост 7-8 часа. По принцип години наред се стремя да не прекалявам със захарта. Казвам си като не обичам плодове, то няма да прекалявам с бялата захар и дори се мъча и солта да намалям, но не е лесно да ограничиш всичко вкусно, за сметка на другото, но е по-малкото зло от това да ям плодове на сила. Хапвам в умерени количества и да чукна на дърво нямам проблеми с килограмите, даже казват че съм доста отслабнала с годините. Нямам за сега някакви последици от бедното ми на витамини хранене. Нямам като цяло оплаквания от здравословна гледна точка, поне за сега. Но навсякъде плашат с лошите последици от небалансираното и как съкращавало живота. НО и не малко съм чувала как хора, които редовно спортуват и се хранят здравословно умират от рак или съдово заболяване. Така че, няма застраховка "здраве". Просто няма особен смисъл да ям на сила нещо гадно здравословно, което няма ми гарантира 100% здраве. И да си призная не гоня дълголетие. Просто искам да ми е добре за мига и да се радвам и на малкото, което ме кара да се чувствам добре.

За суровите зеленчуци няма да коментирам много. При нях положението е още по-трагично. Само готвени ги харесвам. Сурови направо се депресирам да ям. А някои дори от миризмата ми става гадно като чесън, зеле, карфиол, броколи и т. н. Почти не ям зеленчуци като цяло. Ако ям то ще са домати, лук от време на време, краставици, репи и може би още някои, но рядко. Но като цяло не е да нямам нищо здравословно в менюто си. Все нещо полезно влиза. Макар малко има здравословни храни, които да са и вкусни за езика ми. Със спорта също не съм на ти изобщо. Обичам да ходя доста и да изкачвам баири и стъпала, но май туй то. Много хора и това не правят.

Това е като цяло, което исках да споделя. Предполагам има и други като мене. Ще се радвам да чуя други мнения, съвети и дали някои са изпитали някакви последици от хранене, като моето или обратното, чувстват се добре. В крайна сметка всеки има право да хапва каквото му е вкусно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 20ee91326c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма да те убеждавам как трябва да заобичаш полезните храни. Моят съвет е да си пуснеш кръвен тест за дефицит на витамини и да си набавяш нужните под формата на таблетки.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5725143e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   някво хранително разстройство или психическо по скоро имаш. отивай на психиатър

 
  ...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: eff10d1e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей,
Чувствам се по същия начин и напълно те разбирам. Не се притеснявай никога не съм харесвала зеленчуци и плодове няма и да заобичам (с малки изключения). Давай напред и не го мисли хапвай каквото обичаш. Старай се да бъдеш в здравословните норми и това е.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 84535adb0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   То днешните плодове и зеленчуци по магазините и да ги консумираш няма да имаш здравословна полза с която са известни, защото са пръскани и торени с ужасно много препарати, така че с неяденето по скоро си спестваш достъп до отрови.
Но е добре за теб да обърнеш внимание на зависимостта си от сладкиши.
И още нещо, нищо в този живот не ни е гарантирано на 100%, това означава ли че трябва да се откажем от самия живот с лека ръка???

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker