Комплекси относно теглото ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Комплекси относно теглото ми
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 972 пъти
Привет на всички читатели. Моля да приемете това, което ще споделя с вас сериозно тъй като аз го смятам за проблем честно казано.
На 16 години съм момиче и от доста време може би не се чувствам добре в кожата си. Поради простата причина, че съм около 45 кг. В сравнение с повечето момичета на моята възраст аз просто не се вписвам. Представях си се по друг начин на 16. Много пъти съм се измъчвала заради това и съм се пробвала да го променя, но просто не се получава. По-лесно би ми било да отслабна отколкото да кача килограми. Може да е свързано с бърз метаболизъм или явно е просто генетично, защото все пак и родителите ми не са пълни хора.
И на фитнес бях ходила и с доста ядене бях пробвала. Като виждам, че не се получава просто се отчайвам и спирам. Главната причина според мен е храненето. Сутрин нямам време за закуска вкъщи, а на училище понякога дори не ям цял ден. Не съм човек който мисли, че външния вид е най-важен. Определено бих се чувствала по-добре ако бях поне 50 кг. Сега дори съм свалила 1 и съм 44. Плакала съм относно това. Особено неприятно ми става ако някой направи коментар относно теглото ми. Днес приятелка ми каза, че съм отслабнала. Друго момиче пък ми каза че съм много кльощава. Не показвам по принцип, че се влияя от това, но по пътя за вкъщи ми се насълзиха очите. Вече се чувствам безсилна. Хапчета ли да пия, при доктор ли да отида или да ям по-вредни храни. Знам, че с каквото и да се захвана ще отнеме време, но просто искам да има някакъв резултат. Не искам тяло на модел, а тегло което да ме удовлетворява и да приличам на 16 годишно момиче. Стоя с часове пред огледалото да видя как ми стоят дрехите от всички страни. Поне гледам да се обличам според теглото си. Приятелат ми пък ми казва, че имам страхотно тяло. Не съм грозно слаба и съм висока около 165. Има хора, които мечтаят за килограми като моите, но предпочитам като си хвана дънките да нямам 10 см разстояние от корема. Досадно е да пробивам дупки на коланите постоянно и да си нося дрехите на преправка. Някой в подобна ситуация или с компетентно мнение да ме посъветва нещо моля, защото просто вече загубвам всякакво желание за всичко. Всичко най-добро!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 23d58042cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не трябва да ядеш вредни неща. От тях не се пълнее, ами се разболява човек. Не яж пържени картофи, чипсове, разни снаксове и не пий кока кола, други газирани или сокове (в които реално няма нищо полезно, а са само захар, вода и лимонена киселина). Ще ти излязат пъпки по лицето от тях, ще си докараш гастрит и ще те боли стомаха и ще ти е тежко на корема, ако ядеш такива вредни работи.

Яж месо, въглехидрати - ориз, картофи, боб, леща, моркови, мляко, яйца, картофи, риба, макарони дори, яж ядки - орехи и бадеми най-вече и плодове. Закусвай и яж след това пак в училище.

Гледай да ядеш по 5 пъти на ден - закуска - мляко с овесени ядки, макарони с мляко или яйца, в училище, хубав обяд - протеин и въглехидрат плюс малка салата - например телешка или свинска пържола с ориз или картофи и салата от краставици, домати, чушки, моркови, следобяд - един плод с ядки, вечеря - риба с някаква гарнитура, пиле с ориз.

Насила е трудно да се яде и не е лесно да се качат килограми, още повече да се запазят. Затова спортувай - никога не пропускай физическо и използвай тези 45 минути да тичаш, да се движиш възможно най-много. Запиши някакъв спорт - танци, плуване, каквото ти харесва. Движението ще ти отвори апетита.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f9eef18e5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблема ти се решава просто - с обилна закуска. Ставай малко по-рано и яж.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6f412f1026
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, миличка! Разбирам те напълно! Аз съм на 23 години и тежа 44кг. Висока съм 159см. Винаги съм била слаба, но на твоите години каточели не ми е пречело. Аз се харетвам, нали, можеше и по-добре да изглеждам, но това съм аз. Отделно съм младолика и ми дават 10 клас, въпреки че тази година завърших бакалавър. Винаги ми казват колко съм мъничка, слаба, кльощава... И да, наясно съм, че не бива да се засягам, но определено се чувствам неприятно. И аз имам приятел, който ме харесва такава каквато съм. Искам да ти кажа, че именно това е важното! Да има някой, който те обича и те харесва такава каквато си. Смятам, че това ни е чара. Някои дебелеят дори и да пият само вода, ние можем да си позволим да се храним с каквото пожелаем. Напоследък отвръщам на това злобно хорско мнение, с думите, че мен и такава ме обичат. И то като се замисля, все хора с наднормено тегло ми го казват. Ха ха Въпреки че ми става неприятно, не го показвам. Нито съм виновна, че съм такава, нито пък на някои му влиза в работата, колко тежа аз. Никога не съм си позволила да кажа на който и да било, че е дебел. Всеки да си гледа паницата, защото никой не ни знае историята. Преди година, изразите: "много си слаба, напълней малко! " или "и глистите ти имат глисти" ги чувах постоянно, както на работа, така и на университет, дори и от "приятели". Толкова много се разтройвах, че сама си внушават, че може би наистина имам глисти. Започнах едни изследвания, които съответно бяха отрицателни, но въпреки това си взимах хапчета. Изобщо чувствах се адски слаба, започнах да закуснам ( и аз като теб все не отделях време), насила се хранех толкова рано сутрин, защото единственото от което имам нужда сутрин е кафе и цигара. Не качих килограмите си. Но някак сама усъзнах, че всъщност съм доста красива такава, една мъничка, слабичка и си внуших, че всички ми завиждат. И съм с ясната представа, че може и да не е така, но ме кара да се чувствам по-добре. Все пак Мис Вселена не е дошла при мен да ми каже, колко всъщност зле изглеждам такава. А все някой-никой, незначещ нищо за мен ми говори нещо си там. Че той има 330 косури.. а аз съм темата му на разговор. Замисли се и ти, кой точно ти го казва. Аз съм сигурна, че си много красиво момиче. По начина ти на обяснение съдя и че си доста свенлива. Вдигни си самочувствието. Ти имаш всичко, което една злобна твоя връстничка иска - да те тъпче, без да дебелее. Приеми го като плюс и си живей живота. Ти си още подрастваща, може и да се променят нещата един ден. Харесвай се такава и се храни здравословно! Ние сме отражението на това, което ядем!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cd22003c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мила аз съм 1, 60 и съм 46 кг. Тренирам от много време и съм слабичка, но имам форми. Преди бях леко пълна, а именно 53 кг., което за моя ръст не че беше, като да съм с наднормено тегло, но не беше и като да съм слабичка. Таа, когато свалих кг и отслабнах загубих дупе, гърди и започнаха и мен да ме подиграват. Имала съм ръце като клечки, нямала съм гърди, дупето ми било изчезнало и аз разбира се започнах да се комплексирам. Гледах се в огледалото и се чудех кое не ми е наред, та аз толкова труд вложих в това да отслабна, а сега не съм харесвана. Когато погледнех гърдите и дупето си виждах, че наистина всъщност са се смалили, но не бях плоска, както другите ме описват. Един ден седнах и се замислих как всъщност хората, които ми набиват тези комплекси всъшност са или доста пълнички или са с нормално тегло, но коремчето им или дупето - висят. Реално погледнато факта, че докто слабеех аз тренирах не е позволило да увисна. Имам си всичко в рамките на нормалното и съм стегната. Тези момичета, които ме обиждат всъщност опитват да отслабнат, стегнат или придобият това, което имам аз, защото не веднъж мои приятели момчета са ми казвали, че го правят от злоба и че имам страхотно тяло. Мъжко внимание никога не ми е липсвало. При теб е същата работа. Завист. Не всяко момиче може да яде и да не дебелее, това си е мечта за всяко момиче. Ако ти самата виждаш, че нямаш формите, които би искала - ТРЕНИРАЙ с тежести за мускулна маса. Започни да приемаш повече протеини. Ти пак ще си останеш слабичка (което е супер според мен), но поне дупето ти ще се оформи и ще стане щръкнало така да се изразя, хаха. Няма повод да се притесняваш, радвай се. Винаги може да направиш тяло стига да имаш търпение и воля. Не слушай другите, особенно момичетата. Завист, моето момиче.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9ab08513df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   "Главната причина според мен е храненето. Сутрин нямам време за закуска вкъщи, а на училище понякога дори не ям цял ден. " - щом знаеш причината, какъв е въпросът към нас, четящите тук?
Дори и да ти е такава структурата и да не може да се промени, поне ще си здрава. Да си нагласяваш (ти или майка ти) храната за другия ден от предния - много трудно...

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 76252357b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Я по-уверено малката! Виж сега, първо- какво за Бога за теб е "тяло на 16-годишно момиче"? Та нали, когато описват по-слаба жена най-честата реплика е "младежка фигура"? ! Тия не ги гледай твоите приятелки, каква е тая модерна дискриминация- ако видиш много дебела жена- не й прави коментари относно теглото, защото и тя е жена... а пък ако видиш някоя по-слаба- тя е ходещ скелет, не бъди като нея! Баси, тия феминистки коментари, вместо да убединяват хората ги разделят.
Ама то комплексираният човек, колкото и себеподобни да види, пак ще е сърдит на останалите хора.
Така, малко се отклоних от темата. Значи, училището свърши, за мен поне, надявам се и за теб вече, сега няма да го има онова ненужно тичане и притеснение кой ще те види, кой какво ще ти каже. Съвети за обилно хранене са безсмислени, ти самата ще се успокоиш и неусетно ще започнеш да ядеш по-често, може и да има периоди, в които да не си толкова гладна, но ще се успокоиш психически и всичко ще си дойде на мястото.
Другото, кой те е излъгал, че като качиш пет-шест килограма ще си по-различна.
Аз качиш 10 килограма, откакто почнахме онлайн обучението, и дефакто пак съм си същата- с една идея по-голям корем, но само това. Същите финни ръце и крака.
Висока съм почти колкото теб.
Тъй че, прави си сметката!
Ще ти цитирам една любима реплика: "Мъжете не са кучета, че да обичат кокали! " Не знам как я усещаш ти, но аз я чувствам много секси. И знаеш ли защо? Защото винаги можеш да я допълниш със: "Вярвам, че ще срещна моето кученце в живота! " Като знаеш, че " моето кученце" е равносилно на "моята любов", фразата започва да добива наистина сладък и секси вид.

* Flowy

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 76252357b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пак съм аз. Извинявай, чак сега видях, че си във връзка. Все пак ще те посъветвам по подобен начин- остави "ходещите месенца" да си говорят каквото си искат, не им се връзвай! Радвай се на своето "кученце" и не се дразни на противоречивите му коментари. Той е твоето момче, щом ти го казва- значи те обича.

* Flowy

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker