На кръстопът - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

На кръстопът
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 659 пъти
Както се подразбира от заглавието, става въпрос за личен проблем и дилема, която не мога да реша от дълго време.

Винаги съм мислел, че ако ми се случи нещо такова, веднага бих избрал очевидното, може би защото преди съм бил във вашата сегашна роля - на страничен наблюдател. Тогава, на чужд гръб, решенията са лесни...
Но не и сега. Сега съм отчаян и не виждам път. Или по - точно пътищата, които виждам са нещастни. А по - лошото е, че нищо от това не се случва мигновенно, всичко е толкова постепенно и бавно. Чувствам се като безсилен наблюдател на мизерната си участ.

Всичко започна преди 4 или 5 години.
Тогава бях щастлив, енергичен и уверен младеж.
Сякаш от нищото ми се появи някаква си невралгия (или поне аз не проумях защо). Не е нещо сериозно, не се умира от това състояние и има хора с далеч по - големи проблеми, си казах. Въпреки това направих каквото можах по въпроса, тъй като болката напомняше за себе си постоянно и настоятелно. Ходих по всевъзможни лекари, правих изследвания, пих лекарства, приемах витамини, биха ми кортикостероиди, опитах балнолечение, физиотерапия, хиропрактика, биорезонансна терапия, масажи, юмейхотерапия, фитнес, катерене, йога и какво ли не. И това в продължение на тези 5 години, в които състоянието ми бавно се влоши, настроението паралелно с него. Няма и следа от предишния ми ентусиазъм и желание за живот, нямам никаква енергия, постоянно ми се спи, постоянно съм изнервен и кисел. Тотално друг човек. Позитивизма избледня, за да бъде заместен от цинизма. Спрях да се надявам и оплаквам, защото на близките ми им дотегна, и те си имат своите проблеми и мълчат, а на мен и без това желанието ми за живот почти изчезна. Появиха се и други проблеми, които се трупаха от изследвания тук - там във времето. Шипове по врата, изгладена шийна лордоза, лека сколиоза, дискове херния. Към болката от невралгията, която усещам странно в гърдите, прибавих и тази в кръста, врата и ставите, които пукат като на стар дядо. В минали периоди съм имал доста главозамайвания, виене на свят, причерняване, изтръпване на главата, паник атаки и постоянна тревожност. Получавах и сънни парализи доста често. Сега поне тези неща изчезнаха.


На 27 години съм. Обичам професията си. Тя е трудна и свързана с доста стрес, седене пред компютър и малко възнаграждание. Доставяше ми голямо удоволствие и радост. Висях с дни и нощи пред компютъра когато бях студент и се чувствах зареден и енергичен от това което съм направил.

В последно време радостта също е поизбледняла, тъй като свързвам физическите си мъки с това което правя... И винаги съм го знаел, но ме е било страх да го призная категорично, че именно това е причината за проблемите ми с гръбначния стълб. Едничкото нещо, което не направих за да подобря положението си е да се предам и да променя коренно начина си на живот.

Не искам да се отказвам от професията си, отчасти защото не знам какво да правя, отчасти защото я обичам и съм добър в нея.
Лудост е, че съм на 27 и си задавам въпроса колко още ще мога да понеса така, до колко мога да издържа. Алтернативата ми е също толкова непоносима, да живея без призванието си.



Благодаря на тези които ще прочетат....
хубаво е да споделиш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1f40449a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не трябва да се отказваш от физическата активност. Прави упражненията, които най-много ти помагат. Опитай с разтягания, йога, плуване. Търси насоки от различни специалисти. Но най-важното е да не се предаваш на отчаянието. Продължавай да работиш това, което харесваш, но си пази здравето. Има си специални упражнения за офис, ставай често да се разтягаш и раздвижваш. За всеки проблем си има решение, просто трябва да търсиш достатъчно упорито.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker