Дискова херния - след операцията си спортувам активно и като че ли не имало нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дискова херния - след операцията си спортувам активно и като че ли не имало нищо
преди: 15 години, 9 месеца, прочетена 30953 пъти
Чета оплакват се хората от дисква херния, та реших да напиша и аз. На 18 години сам момче футболист сам от 10 години и така. Откирха ми дискова херния на Л5-С1 преди година. Ходих на повече от 10 уж най-добтите специалисти, Павел баня стоях по месец и т.н. Само парите взимат никва помощ (майкайм мръсна лекарска).

Един ден си чета форумите за тая болсет и намирам един сайт няква болница в Мюнхен. Взимам телефони званиме и записваме час. Отивам след 1 седмица в Мюнхен, гледаме болницата тя като пет звезден хотел: вътре плазми, сетри красиви млади, няма бели престилки сички в костюми, голи деклотета супер. Видяхме се с доктора, говорихме там вика няма проблем сичко оправям. На другия ден изследвания 4 часа, на следващия ден операция в 7 сутринта. Отивам операцията мина, след 3 часа ставам от упойка (не пълна) и си тръгвам като първия човек. Доктора казва сега разходка, разхождам се аз никва болка като нов човек.

Почнах да ходя по часове още на другия ден, плуване фитнес упражнения за кръста без болка (голям кеф). Сега 2 месеца след операцията си спортувам активно и като че ли не имало нищо. Тука в БГ ми казаха забрави за спорт повече и аз добре. Напразно губене на време в наща държава. И сега търся няколко доктора да ги пребивам. И така общо взето. Ако някои се интересува да ми пише на vanio_strakov@abv.bg за подробности :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 9 месеца
hash: c8b6f514d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз също съм оперирана от дискова херния. Преди 2 години в бившата окръжна болница, сега " СВ.Ана" се оперирах и нямам проблеми.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 091a61906a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам въпрос към Номер 1.
Интересувам се от метода на операцията в "св. Ана" и кой е хирурга. Аз самия имам д.х. и се влошавам, нещата отиват към операция. Дали упойката е местна или обща. И в момента съвсем ли нямаш болки 2 години?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 25982800fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Какви хейтъри, какви 5 лева, как да се оперираш в бг, като лекарката в медикус алфа пловдив (неделчева), не само е-ка, ама и обърка рецептата за системата ми и когато мед. сестра дойде вкъщи да ми я приготвя се хвана за главата, звъннахме на 3 доктора и 3-те казаха, че рецептата не се приготвя така. аз ще се оперирам в германия или друга нормална държава, където доктори могат да бъдат съдени, а не да си правят опити с нас

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: e0eff30769
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

5.   Два месеца съм след операция от дискова херния, оперирах се във военна болница, самата операция не я усещаш защото си във пълна упойка. От 3 до 4 часа си във упойка после те събуждат във отделението и имаш лека неприятна болка от операция но болките от дисковата херния я няма чустваш се по добре на другия ден ставаш и започваш да си ходиш нормално, само малко опъват конците и така. Изписват те след 5 дена прибираш се във къщи и си почиваш един месец като определено трябва да ходиш доста колкото можеш повече и повече за да се раздвижваш и тренираш гърба, болка няма само разходки, след този месец започваш да ходиш на плуване придружено със гимнастика за заздравяване на гръбните мускули които държат гръбнака, също трябва да се правят упражнение за корема да се заздрави и така, ще е полезно и за вас ако започнете някаква диета за да посвалите малко килца за да може да си олекне малко гръбнака. Ако правите тези неща няма да имате никакви проблеми и повече разходки и добър тонус в никакъв случай не се отчайвайте че сте претърпяли операция не е знае какво, и след това се връщайте към нормалните си занимания и се пазете не вдигайте тежко не се навеждай рязко а приклекнете бавничко и се радвайте на живота си аз съм на 33 години преди се занимавах много активно със щанги затова стигнах до тук и така айде със здраве и главата горе.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 28231c4c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Здравейте,
преди 8-9 месеца съпрутът ми се оперира от хения на гръбнака. Имаше силни болки, световъртеж и причерняване. Толкова се влоши, че ако седеше повече от 3- 4 мин на крак можеше да припадне от болка. Операра се в Токуда, операцията мина добре. 4 дена лежа в болницата. С пълна упойка беше, сега се чуства добре, поослабна за да не му тежи и прави всяка сутрин упражнения за мускулатурата. Има от време на време слаби болки, но вероятно от друга херния в съседство. Не е правил още снимка след операцията, но скоро ще провери.
Операцията струваше 2 000 лв по здравна каса, а цената е за консуматив не за самата операция.
Желая ви здраве!

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f5cb405d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   оперирана съм от дискова херния вече 2-ри месец, но кракът ми все още е изтръпнал.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1c335a0d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   н 7, втора седмица е малко да правиш изводи, но си закъсняла с операцията, ако преди нея вече е имало изтръпване на крайници. Моят баща се оперира преди този етап и бързо се възстанови и бързо започна да живее нормален живот и днес освен, че се пази да не вдига тежко, други ограничения няма. Негов съсед по стая обаче вече имаше парализирани почти крайници и не се възстанови.
И все пак, чакай, рано е още за теб да правиш изводи за операцията

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 05b6a4c7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Здравейте! И аз претърпях операция на L4-L5 по спешност в "Света Марина" Варна. От 15-16 години страдам, но болките много зачестиха през Януари и след един преглед при "много добър" невролог ме по пътя така ме сряза, че вече нямаше накъде. 4 дни на легло без да мога да помръдна и до тоалет. На носилка до болницата и ЯМР(сам си го плащаш) по спешност за операция. За ЯМР е параграф 22. Такава ни е системата, че по здравна каса ако стане ще е чудо. Заплатих си 1500лв. за гел и 500лв. за избор на екип. Операцията си мина нормално. Станах на следващата сутрин. Малко несигурност в краката и леко изтръпване в левия крак ( хернията се била разтекла към левия спинален канал, затова не можех да го движа преди операцията и срязващата болка). Нормално се възстановявах до края на 4-тата седмица. Мислех, че всичко вече е отминало. Обаче ми се появи отново болка в кръста този път с отклонена вдясно( не към крака ). Стойката ми се изкриви (таза надясно тялото в ляво). Чудя се от какво би могло да е като стриктно спазвам указанията на неврохирурга. Ако някой е преминал по този път да каже мнение какво да предприема.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bc53c91504
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   И аз искам да се похваля :) Днес ми е първия ден в къщи след операция от дискова херния на L4-L5. Оперира ме др Калнев в УМБАЛ Св. Георги в Пловдив. Нямам болки, а само някакво стягане. Все още не смея да се отпусна, ще започна с леки упражнения. Просто исках да споделя радоста си че всичко мина успешно :) Пожелавам успех на всички с моята сътба.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bc53c91504
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

11.   И аз искам да се похваля :) Днес ми е първия ден в къщи след операция от дискова херния на L4-L5. Оперира ме др Калнев в УМБАЛ Св. Георги в Пловдив. Нямам болки, съвсем леки в таза които изчезват с всеки изминат ден и само някакво стягане. Все още не смея да се отпусна, ще започна с леки упражнения. Просто исках да споделя радоста си че всичко мина успешно :) Пожелавам успех на всички с моята сътба.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: aa38d20e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

13.   Здравейте! И аз да споделя добри новини. Месец след операция от дх, се чувствам много добре и урааааа мога да ходя, и то даже много дълги разстояния.!!! Операция на L4-L5 със стеноза, правих я в ВМА - София оператор др Тодор Шамов. Благодаря за прекрасно свършената работа докторе!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 10f79962aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   До 13? Колко ти струваше операцията и какви изследвания преди нея ти правиха и колко дни преди операцията те държаха там? Извинявай за въпроса но съм притеснен и затова ми трябват подробности! Благодаря ти предварително.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5b8be4d954
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз се оперирах от ДХ на 16. 10. 18г във ВМА София, на 66 год съм Изключително съм доволна, веднага се почувствах като нов човек, без болка Оперира ме проф Ефтимов и асестиращ д_ р Пранджев Огромно Благодаря Чувствам се добре, вече повече от месец. На всички на които им предстои операция, да не се страхуват, интервенцията е ендоскопска, , няма болка както по време на операцията така и след това, просто ти включват обезболяващи на система На следващия ден ставаш и можеш спокойно да се обслужваш, стоиш 3_4 дни в болницата След таз операция се чудих защо толкова дълго съм я отлагала

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7bca5c2b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Здравейте, оперираха ме на 04.02 от д.х. L5-S1. Операцията беше сложна и мина благополучно! Благодаря на проф. Каракостов, д-р Каракашев и д-р Тодоров за високия професионализъм, както и на персонала от отделението по НХ към МБАЛ Св. Иван Рилски, София! “С Бога напред !” ми каза придружителката от отделението и ме остави на етажа, където оперират...и Бог ми помогна да се оправя и да разбера колко малко му трябва на човек, за да бъде истински щастлив и да се радва на това, което има!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker