Това нормално ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Това нормално ли е?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 793 пъти
Момиче на 17 години съм. От доста време (няколко години) усещам, че сякъш нещо не е наред с мен. Имам нужда от странично мнение. Не съм мързелив човек, ходя на танци от много години и тренирам вкъщи. Проблемът ми е следният - много често усещам силни бодежи в сърцето, задъхвам се при минимални движения. Примерно скачам един път (не преувеличавам) и пулсът ми се вдига до поне 120 удара и имам чувството, че съм избягала маратон. Живея близо до училището, в което ходя. Пътят е кратък - около 5 минути. До него се стига по едни стъпала и един баир. Докато изкача стъпала ми става лошо и имам чувството, че сърцето ми ще се пръсне и го чувам ясно как бие силно и пулсът ми най-вероятно е над 150. Едвам дишам и не мога да си поема дъх. Това не се случва 1 или 2 пъти, а всеки ден. Вече 3 години минавам по този път. Когато стигна до баира едвам го изкачвам, цялата ме облива студена пот, а когато стигна в стаята поне 30 минути минават, докато ми мине. На никой друг не му става така. Всички около мен се движат най-нормално без такива проблеми.
Както споменах вече, ходя на танци. В последно време забелязвам, че много трудно се справям. Почва да ми причернява след петата минута, цялата съм обляна в пот, а за пулсът да не говорим. Останалите от групата дори не са се изпотили, а аз вече лежа на земята и имам чуството, че съм изкачила Еверест. Единият път дори не издържах до края на танца, защото сърцето ме заболя супер много и едвам дишах. Винаги, когато си танцувам на някоя готина музика вкъщи за повече от 2 минути (сигурна съм, че всички сме го правили), се случва следното - изведнъж ме заболява сърцето и на няколко пъти дори се превивах на земята от болка поне 10 минути.
Друг проблем е, че много често ми тече кръв от носа (понякога дори няколко пъти на ден) и не спира няколко часа. Това, което ме притеснява, е образуването на съсиреци, големи колкото кутрето ми. Слагам си памуче и след 2 минути го сменям и вече има наистина голям съсирек. И се образуват по няколко всеки път. На никой не му се случва такова нещо и няма такива съсиреци.
Опитах се да обясня на лекар, но всеки казва, че съм млада и не може да ми има нищо. Не разбирам как може такова безразличие. Не става въпрос само за мен. Ако човек наистина е болен от нещо, а лекарят му изложи този "факт", може да се стигне до фатален край. В днешно време всичко опира до парите, а не до това да се помага, но както и да е.
Ако някой има идея какво се случва с мен, нека сподели. Според вас това нормално ли е? Благодаря Ви предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8440bec1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е нормално и трябва да настояваш личният ти лекар да ти даде направление за кардиолог. Това, че си млада, не е застраховка от здравословни проблеми, но пък е предимство при лечението им.
И аз винаги съм имала проблеми с изкачване на стълби и нанагорнища. Винаги се изпотявам и задъхвам, а пък нямам наднормено тегло или нещо такова. На мен ми помага, когато го правя бавно и си давам почивки по пътя.
Опитай и ти така - излизай по-рано за училище, ако трябва не 5, а 15 минути. Ходи много бавно по този баир и прави почивки по стълбите като се умориш. През почивките пий вода, после също. Ако танците ти действат зле, по-добре спри да ходиш временно, докато не се открие какъв проблем имаш. Може да имаш нужда от бета блокъри, но това само специалист може да го прецени. Затова настоявай лекарите да ти обърнат внимание и не се отказвай, докато не получиш адекватен преглед.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e14e31b353
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да не взимаш някакви хапчета или да предозираш с витамини,аз преди не знаех и пих по два три разтворими и също се задъхвах на баира докато не ги намалих.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e1ea83d002
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не, не е нормално, но може причината да е тривиална. Провери си хормоните на щитовидната жлеза, както и желязото.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker