Изнежен организъм и силно усещане за студ. Има ли какво да направя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Изнежен организъм и силно усещане за студ. Има ли какво да направя?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1526 пъти
Здравейте, мили хора! Проблемът, е че станах много зиморничева, едвам стоя навън, дори сега, когато уж няма зима. Не мога да стоя на едно място, не мога да си кажа приказката от треперене. Ръцете и устните ми са напукани и никакви вазелинчета не ми помагат. Сама се докараха до тук. Тази година от септември не съм спирала климатика, у дома постоянно е 26 градуса. Работя от вкъщи и малко се зеседях затворена, иначе редовно правя упражнения- 5те тибетски, не съм много спортна натура. Решила съм през лятото да правя всичко, което знам за да си каля организма-ще ходя повече боса, ще си правя контрастни душове, ще науча и други начини. Но, има ли какво да направя сега, че да се чувствам малко по-добре навън? Обличам се, инвестирах в хубаво яке и ботуши, нося и термо бельо, само остава да тръгна с родопско одеало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4a8e7d694e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Боже ,все едно аз съм го писала това.:D Само дето аз от малка съм си спортна натура и обичам да се движа и тренирам.Чувала съм ,че на по - слабичките им е по - студено.Аз съм 45 кг.и когато споделя на някой ,че постоянно изпитвам нетърпим студ го отдават на килограмите ми.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0418b9e212
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направи си хранителен режим според Аюрведа. Страдаш от вътрешно охлаждане, а не от външно.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ea72e2f362
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Изследвай си щитовидната жлеза за всеки случай...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4547659cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Минали години и аз бях така. Честно да ти кажа, всяка зима вкъщи е много топличко, поддържам около 24-25 градуса. Разликата е, че тази година всеки ден извървявам минимум 2 километра пеша, независимо от времето. Правя го за удоволствие и здраве. Използвам времето да купя различни неща, да се отпусна и да помисля над живота. Забелязах, че тази година изкарах зимното яке много по-късно от предни години и едва сега започнах да нося шал, а понякога и ръкавици без пръсти. Явно тези разходки ми помогнаха да се климатизирам. Трябва да се застоя 20 минути на едно място, че да започна да потрепервам, но ако си взема чай, например, веднага ми минава от студа. Минали години и 5 минути да стоя навън, веднага устните ми посиняват и започвам да треперя.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ca457a4ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сигурно имаш анемия. Направи си изследвания, спорт, добре облечена.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 65c58af61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хипофункция на щитовидната жлеза или вегетативна дистония със спазъм на кръвоносните съдове.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 724a287470
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва да отидеш на лекар, започни от ендокринолог - изследвания на щитовидна жлеза, витамин д, б12, желязо и каквото друго е нужно. Със спорт няма да се оправиш, ако тялото е вече болно или има липси.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 80656b70f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз имам същия проблем! Не знам вече какво да правя, вероятно единствената опция е да се преместя някъде, където няма зима, не издържам! Целия се сковавам от студ, когато навън е под 5 градуса, независимо колко якета и шуби съм навлякъл на гърба си! Очите ми подпухват, а от вятъра започват да се стичат едни сълзи на порой и всички ме питат защо плача! Кожата ми зимно време побледнява като платно, не мога да се гледам, пръстите на ръцете и краката ми се надуват, сърбят и болят ужасно! Този климат просто е непоносим и моят съвет би бил единствено да се преместиш и ти - лично аз си мисля за Южна Испания, Кипър или Малта...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 278175471d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Направих си кръвна картина и желязото хич го няма, взех си таблетки. Наистина мисля да отида и на ендокринолог, че не се търпи.
Номер 2, как се прави такъв режим? Едно време съм правила тест за типа организъм, нищо не помня, освен, че е хубаво да ставам преди 6 и да не спя през деня, което е 100% така при мен. Не помня да е имало насоки за храненето, но пак ще потърся. Нали за това говориш типовете организъм Питта и тн?
Номер 8, не е спасение. Това лято зъзнех през нощта в Малта, също трудно влизах в морето, едвам, едвам, бавничко. А толкова го обичам, преди влизах на спринт. Май има нещо като това, което казва Номер 2 за вътрешното охлаждане. Моето усещане за студ не е адекватно към температурата.
Много ви благодаря за коментарите!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 99a90dc787
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, аз допреди година- две бях по същия начин. Абсолютна нетолерантност към стут, вечено студени ръце и крака, вкъщи все като в сауна затоплено... станеше ли ноември и се почваха изтезания чак до април... Правилно си се ориентирала, че е от заседяването и високата температура у дома.

Оправиха се нещата, когато включих повече движение извън къщи. Разходки, даже да е студено. Тренировки, но не вкъщи а да се разходиш до някое студио и там да си направиш упражненията. Много течности - вода над 2л дневно, чайове, кафе. А и храненето си промених, мисля че и то има значение - спрях консумацията на хляб, теста и зърнени продукти, както и на бяла захар и сладки и направо ми просветна. Имам вече енергия, не са ми постоянно студени краката имам сила и живец. Гледам да ям вече само качествени и полезни неща - месо, риба, яйца, сирене, много плодове вкл. сушени, зеленчуци, салати, ядки. Избягвам манджи и сосове, пържено, преработени меса и деликатеси, десерти. Супер е чувството - все едно съм нов човек. Не само почнах на работа да отварям прозореца (преди все мрънках че духа и ще настина) но и мога и зимата да го забравя отворен за часове без да ми се отрази. Спрях и да настивам. Обожавам вода, сега и зимата ходя отвреме навреме да плувам. Изобщо не мога да си позная тялото. Оправи си храненето - яж пълноценни и качествени храни, за да си набавяш всичко необходимо и изключи всякакви боклуци, които само затлачват организма и ти отслабват имунитета, а в същото време откъм съдържание на полезни съставки са гола вода.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cc93551702
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Написаното от 10 е супер! Ще добавя две неща. За затопляне веднага, направи си чай от пресен корен джинджифил. Надроби корен на малки парченца и залей с топла вода.
Второто нещо е дихателната техника от Уим Хоф. Виж на Ютюб. Ако не говориш английски, напиши Wim Hof Breathing и гледай как се прави. Трябва да усетиш замайване и боцкания в ръцете от притока на голямото количество кислород. Този човек е стигнал до Мъртвата Зона на Хималаите по къси гащи... Обучава и групи от обикновени хора как да приемат студа за свой приятел и да живеят без болести.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a04288219d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Зиморничавостта е много характерна при дефицит на желязо, вече много хора го имат, и хипофункция на щитовидната жлеза. При теб се е оказало желязото. И на мен ми се налага да го вземам много често. Също така от време на време вземам и гинко билоба, защото ръцете и краката ми са почти постоянно студени и допълнително ми създават усещане за студ. Оправят се след прием на гинко за около месец.

Номер 8 описва симптомите на студова алергия. И на мен ми потичат сълзи, щом изляза навън, а кожата на лицето и ръцете ми се зачервява, сърби и ме боли като от изгоряло. Криоглобулините ми бяха в пъти над нормата, когато ги изследвах преди години. Не се лекува, може само да се облекчава донякъде с антихистамини. Лично аз се чувствам добре само през лятото, когато е сухо и топло. Студът и влагата през зимата, есента и пролетта ми разказват играта.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7e94fee261
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Лятото ми е топло и не мога да издържам на високи температури, зимата ми е студено и пак не ми е приятно. Настивам, ей така си. От нищото. Юли месец - пневмония. Тази година и ваксина сложих. Да видим. Искам и аз като номер 10 да се променя. Дано.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker