Притеснявам се за себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Притеснявам се за себе си
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 875 пъти
Добър ден. Иска да споделя нещо притеснително. От малко дете(7-8 годишен) преди да си легна, в момена в който затворя очи, почвам да чувам ясна реч. Диалози от ежедневието, спорове от различни теми. В момента съм почти на 15 и все още съм така всяка вечер.
Като малко дете ме тормозиха. Биеха ме по коридорите. А нашите ме караха да ходя на хиляда курсове и школи, защото съм бил умно дете. И така започна всичко. Просто битовизми. В момента уча немски в елитна езикова гимназия, и чувам на моменти как учителката ми по немски говори. Ясна реч, казва ми името, ГОВОРИ МИ.
МОЛЯ ВИ СПОДЕЛЕТЕ ИСТОРИЯТА
страх ме е да кажа на моите родители. Ще кажат че е поредната "пубертетска фаза".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: a10eba1ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети за hypnagogic hallucination и шизофрения, за да направиш разликата. Прочети в нета, не си единствен. Знам от психолог, че децата имат хипногогични халюцинации. Естествено, при стрес може да се засилят. Сега ти е много натоварено. Научи се да си почиваш и да бориш стреса. Първо, не се притеснявай за тях. Но родителите ти трябва да знаят. Направете консултация с психиатър, но да бъде компетентен, а не някой измислен. Приятелите си няма защо да ги осведомяваш, защото ще те изкарат луд.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ca29150d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Въпроса е дали го чуваш в главата си като пресъздаване на говорене, или чуваш буквално? Моля те, отговори на този въпрос. Не искам да те плаша, но има болест шизофрения, при която болните чуват гласове. И не, да се замазва един такъв проблем е много, много лошо нещо. Говори с родителите си.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 648b7f3dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз чувах гласа на майка ми вечер преди да заспя, около 2 години, между 18 и 20 годишна, започна след като се изнесох от нас. Също като теб го свързвам с някаква емоционална травма, гласът беше прекалено силен и непрестанен. По-късно си дадох сметката, че тя наистина вика, когато говори, нещо което не ми е правило впечатление, когато сме живели заедно. Тя ми обясни, че като е била малка е спукала тъпанче, което е дало проблем и така е свикнала да говори, не се чувала и така си била. Другото, което забелязах е, че тя говори непрестанно, запълва всяка секунда с безсмислена реч. Получават се монолози от сорта на "сега ще измия тази чиния, дай ми нова кърпа, такааа, да прибера сиренето в хладилника, ще ядеш ли още сирене, а искаш ли плод, какво искаш да ядеш за вечеря, подай ми купата с маслините, сега ще направя кафе, ти кафе ще пиеш ли, ще измия тази чаша, трябва да изхвърля боклука... " даже нямам толкова въображение, за да възстановя подобен порой от думи, коментира всяко свое движение, а мисълта й препуска с 200 в час. Правих й теста с балерината, която се върти и показва уж кое полукълбо на мозъка е водещо при човека, при нея се сменяше през една секунда - "ето, върти се на дясно, оп-на ляво, пак на дясно, пак на ляво, хаа, пак на дясно, врътна се пак на ляво..." не ми се ще да съм й в мозъка. Сега й казвам да си коментира на ум, след като не успява да говори тихо. В началото й се сърдих, но вече ми е жал за нея. Ще ми е интересно да прочета обяснения за тези остатъчни речи в мозъка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 18575e8d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е някаква психоза. Търси консултации с терапевт.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8ffb86001e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря на всички отзовали се. Споделих с моите родители: майка ми изтрещя, правил съм се на болен, нямало да ходя на лекар, защото никъде нямало да ме вземат в университет/фирма. Вдигна скандал. Не знам дали ще е от полза, но имам добра физическа активност: ходя на фитнес 2 пъти седмично и правя упражнения вкъщи правя си разходки събота и неделя. Храня се здравословно (следя си протеин/въглехидрат/мазнини).
До Номер 2 - чувам гласовете в пространството дори(зад мен, отстрани и тн.)

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8ffb86001e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   допълнение към предишния коментар:
След като си споделих, вече 2 дена ги няма, но имам някакъв вид параноя да не се върнат.
В момента посещавам психолог, заради емоционалните ми проблеми. Имам много ниско самочувствие и комплекси за външния ми вид...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 93b730ebe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тъкмо щях да препоръчам да посетиш психолог, но видях коментара, в който казваш, че вече ходиш. Това е най-добрият вариант за момента, защото само специалист е редно да констатира състоянието ти, а не някой в интернет или по форумите.
Всичко ще се оправи, спокойно. Недей обаче да замиташ проблема само защото някой си прави други планове, проблемите не трябва да се крият, а да се решават.
Успех! :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 041bde9292
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Майка ти ще бъде права, ако това е заключението й -"Ще кажат че е поредната "пубертетска фаза". Явно нещо се комплексираш, малко на хипохондрия ми изглежда, много се самонаблюдаваш, да не прекаляваш със зобта!? Внимавай с тези фитнеси, те ви трупат мускули, но ви изпиват мозъко. Засега само чуваш, а може и образи да започнеш да виждаш. Заеби фитнеса, започни с джогинг на огкрито и всичко ще се оправи, точно сега ти трябва много въздух, мозъка го изисква, трябва му кислород, а не зоб във фитнеса!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ca29150d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе, предлагам ти да посетиш психотерапевт, не психолог. Психотерапевтите имат по-голям опит. От кой град си? Какво ти казва психолога? Дава ли ти някакви насоки? Провери д-р Огнян Димов, психотерапевт, много е точен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker