Главоболие - какво се случва? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Главоболие - какво се случва?
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 4076 пъти
Здравейте на всички - и на онези от вас, които търсят отговор, и на тези, които помагат със съвети! Преди време отново писах тук относно здравословно неразположение и получих много напътствия и съвети, за което ви благодаря от сърце. А сега и за проблема ми.

Понеже съм изключително впечатлителна и чувствителна, много често ми се случва да ме боли глава "без причина", както казват. Случва се някой да ми разкаже неприятно преживяване, след което да ме зацепи глава и цял ден да не ме отпусне. Съпреживявам чувствата на околните, взимам нещата прекалено лично и много често това е причина за ужасното главоболие или други неразположения, които ме мъчат. Когато обаче хората около мен са щастливи, изведнъж всичките ми болежки изчезват, сякаш изобщо не ги е имало.

Напоследък, може би от около месец насам, ме мъчи страшно главоболие. Такова нещо, толкова силно и продължително, не ми се е случвало никога в живота. Първоначално ме болеше тилът, после болката започна да се мести и ту се появяваше, ту изчезваше. От няколко дни имам известен покой, но днес пак се появи. Този път буквално ме боли лявата част на лицето, болката е нетърпима и не се влияе от абсолютно никакви лекарства.

Не знам на какво се дължи всичко това, но вече не издържам. Почти всяка нощ сънувам ужасяващи кошмари, от които се събуждам разтреперана и със сърцебиене. Всяко малко нещо е склонно да ме докара до сълзи и дори до нервна криза. Родителите ми се притесняват за мен, аз също впрочем.

На всичкото отгоре се занимавам с психология (чета такава литература любителски), практикувам йога, спортувам, храня се здравословно, изобщо - старая се да поддържам максимално добре и физическото, и психичното си здраве, но явно не ми се получава.

Като за капак на всичко, много често ми се случва да говоря на непознати езици или да се разхождам през нощта. Много често се изявявам и като ясновидка - за дребни неща, които обаче няма как предварително да знам, просто за опит. Винаги познавам.

Честно ви казвам, добри хора, мисля, че нещо не съм в час. Имах нужда да излея някъде всичко това, защото иначе ще се пръсна. За околните съм перфектната мацка - красавица, с образование, прекрасни родители, но явно имам някакъв сериозен проблем, който уви, не мога да разреша. Дори не знам какъв е той. Благодаря ви, че отделихте време за мен, и ако някой от вас може да ми даде съвет, или просто да напише каквото и да е - ще съм му благодарна! Хубав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8cc51d9e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че това е мигрена аз също имах силна мигрена, и сега имам, ама не толкова силна :)

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f47bb4227
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не пишеш дали все пак си правила някакви изследвания. Ако не си за собствено успокоение го направи. Първо изключи физически проблем като тумор или не дай боже нещо от сорта и после виж за какво става дума. Вероятно си много емоционален и чувствителен човек и това се отразява по някакъв начин и на здравето ти. Старай се да не се натоварваш с отрицателни емоции. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6a312bdf20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен и дума не може да става за тумор, тъй като основен симптом при него е повръщането. При теб няма такова нещо, така че - спокойно! Вероятно е мигрена, но най-добре иди при специалист :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c4b86fb961
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моя съвет е да започнеш да гледаш позитивно на живота, да избягваш всякакви негативни неща, които могат да ти повлияят. Ако някой тръгне да ти говори нещо, което би могло да те натовари, просто прекрати разговора. Не знаеш просто колко са страшни тревожните разтройства, не ти и трябва, но при теб има време и можеш да си промениш отношението към живота. На всичко трябва да муу теглиш една майна и това е. Аз съм убедена, че и да си направиш изследвания нищо няма да излезе, но си направи, ако искаш да си по-спокойна.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 618368143a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Не съм просто емоционална, а ужасно емоционална. Правиха ми някакви цялостни изследвания преди около година (на почти 18 съм) и установиха, че съм напълно здрава. Определено обаче от дете съм много чувствителна - почти нямах приятели, пеех си сама, говорех си с животните и цветята, такива неща... И досега не съм се поменила много. Опитвам всякакви методи за релаксация, но засега няма особен успех. Преди 3 семици бях на баячка - една възрастна жена, която ми каза, че са ме хванали много лоши уроки. Принципно съм модерен човек и не вярвам на такива неща, но точно преди това започна силното главоболие и се допитах и до нея. Бая ми два пъти и каза, че болка не би трябвало да има. Действително ми мина за ден-два и после започна да сменя мястото си. Сега чета много по въпроса и ще реша какво да правя занапред. Благодаря ви за отделеното време!

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 53fb88418e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не си в ред ли? Много даже си си в ред.
За главоболието, по възможност отбягвай контакт с негативно настроени хора, гледай избирателно телевизия, а не новини и глупости. Важно е какво "пускаме" в дома си през телевизора, всичко това ни влияе.
Масажа много помага, също и дълбокото дишане. Ходи повече сред природата, дори и в парка.
Йога е много добро решение, мен само това ме спасява, и медитацията. Правя си и дихателни техники, помагат. УСПЕХ от мен

Друго, не пий никакъв алкохол, той унищожава мозъчните клетки, и ако ядеш месо, гледай по възможност да го ограничиш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 04c8daa818
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Направи си ЯМР на главата аз имах същите оплаквания преди 8 години точно това което пишеш все едно аз съм го писала. Същите главоболия при притеснение напр: приятелят ми си похарчва заплатата за да ми купи скъпи дрехи, после аз вместо да съм щастлива умирам от главоболие и пиртеснение за него, какво ще прави той без пари цял месец. Същите ясновидски проблясъци, същият интерес към психологията, разходките през ноща всичко. Ходих на баячки като теб накрая стигнах болница Токуда София минах на ЯМР, не чакай а отиди да си сигурна. Защото може да е много неприятно за теб, на мен ми откриха аденом за 4 месеца качих 47кг болката я спира само нимезил прахчетата. Но както и да е ти може да не си като мен но в началото на 23год бях като теб.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 618368143a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката: благодаря за мненията ви, няма да оставя нещата така. Болката започна преди около месец, и преди това съм имала оплаквания, но в никакъв случай толкова на често, беше обикновено главоболие, за което дори знаех причината - изпит, болен близък, т. н. Сега обаче няма абсолютно никаква причина да ме боли, мисля, че съм спокойна и удовлетворена от живота си, но кой знае... такива "лъжливи" болки често са породени от подсъзнанието ни - искаме да променим нещо, или нещо ни тежи, но не му даваме гласност или не го осъзнаваме съвсем. Ще работя по въпроса, благодаря още веднъж!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 72557044ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До авторката: Какво стана, как се развиха нещата надявам се да си добре!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker