Неизлечима гъбична инфекция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Неизлечима гъбична инфекция
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2221 пъти
Здравейте, момиче на 21 съм. Имам вагинални гъбички от 2017 октомври. Всичко започна от едно изнесено обучение, на което бях от университета ми, задължително беше и за 2 седмици. Условията там бяха ужасни, беше много мръсно, сервираха развалена храна, а то беше в едно село, нямаше ресторант, нямаше и една пица от къде да си вземеш, тоест можеш само с пълни боклуци да се храниш. Оттогава я получих тази гъбична инфекция, пробвала съм какви ли не лекарства - глобули всякакви видове - полижинакс, клотримазол, крем гиназол, микомакс антибиотик, флукорик, НИЩО не ми помага. Изхвърлих старото си бельо на няколко пъти, замених с чисто ново, спазвам добра хигиена, къпя се поне 2 пъти на ден. Бях на гинеколог няколко пъти, изследванията показаха candida albicans. Просто никакво лечение не ми помага. Нямам интимен партньор, така че не я прихващам от друг човек, а и честно казано от партньор никога не съм хващала такова чудо, винаги съм се пазила с презерватив. Всичко дойде от онова пусто изнесено обучение. Отчаяна съм. Постоянни сърбежи, неприятна миризма, сърбежите буквално ме изнервят, защото от 2 години съм така и се отяждам на всички. Никой не знае, че имам този проблем. Мисля да пробвам с природни лекове, но не знам дали ще стане. От лекарствата дори и за ден няма подобрение. Някой, ако се е излекувал от такова нещо, моля да сподели как. Просто съм напълно отчаяна. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7788929747
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лекар ... предписва ти лечение. Лекуваш се.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4ad7b1b0d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Студено пресовано кокосово масло - правиш си вътрешни промивки с него, като недей да бъркаш директно в бувканчето, използвай лъжичка - иначе се замърсява. Аз не вярвах, че такова чудо би ми помогнало, но взе, че стана. При мен гъбичките се появяваха така да се каже хронично, всеки месец преди овулацията и полудявах от сърбеж и некомфорт. Бях пила какво ли не, бях ходила при какви ли не доктори от различни градове- полза никаква. За кокосовото маслко ми попадна някъде статия за ползите от него, че имало пречистващи свойства, че хората го използвали вместо лубрикант и си казах защо пък да не пробвам? Имах вкъщи и... няма да изпадам в подробности, но още след първото ползване почувствах облекчение.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 615e1a24f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Проблемът е, че имунната ти система не може да се пребори с това. Спри сладкото задължително от него се провокира сърбеж и инфекцията, почти да спортуваш, опитай и с хомеопатията.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: aec2cd6c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробвала си всичко? Само мазила ли имаш предвид? Не е достатъчно.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0a7ac24305
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Диета! Изключи всички сладко и белия хляб от менюто си. Потърси в Интернет повече информация.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4cc4e10c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Можеш да си вземеш Йодасептон 10% от аптеката, (под 10 лева е) слагаш от разтвора на памуче и с пръстчета почистваш колкото можеш влагалището. После изхвърляш памучето. Ако имаш повече секреция 2-3 памучета. В рамките на седмица и нещо няма да те сърби. Йодасептон се използва при операции върху рани, убива всякакви микроорганизми, гъбичките също. Ще ти помогне да намалиш сърбежа и течението.

Кандидата се храни от въглехидрати. За да нямаш в дългосрочен план ще трябва много да ограничиш сладкото и всичко тестено.
И трябва да се погрижиш имунната ти система да е добре. Т. е без стрес, здравословно хранене, достатъчно сън. Кандидата си е част от нас, но до определен брой е колонии е безсимтомна. Кофти начин на живот и дава почва за развитие.
Гинеколозите няма да ти го кажат, защото е лесно да ти предпишат глобули и да ти отшумят симптомите временно, а после пак да се върнеш и да ти предпишат други и други и един затворен кръг.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 14f1373dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От лоша храна едва ли е заразата, явно някой ти е вкарал нещо. Това е най големият риск на жените, че много лесно могат да прихващат, а после да разпространяват разни болести. Но нали са вече еманципирани, правят се на много отворени и ето резултата. За народни лекове съм срещал, в стерилно марлено парче(от аптеката) се увива склидка чесън и се поставя като тампон във влагалището. Сменя се всеки ден, до излекуване. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 27775c31ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Явно не можеш да се избавиш от гъбичките, защото имаш някакъв друг здравословен проблем. Не се стряскай, може да е нещо съвсем елементарно, което лесно да се оправи. Гъбичките не могат да живеят, ако нямат подходящи условия. По принцип, cándida albicans са част от нормалната флора на доста хора, но са в малко количество и няма как да се размножат и да причинят инфекция, защото условията не са благоприятни.
Фактори, които създават благоприятна среда за развитие на гъбички: спаднал имунитет, промени във вагиналното ph поради хормоналните промени в женското тяло (цикъл, противозачатъчни), липса на "добра" вагинална флора (микроорганизми, които пречат на гъбичките да се размножават), храна с високо съдържание на захари и бяло брашно.
Разгледай хранителния си режим и ограничи малко приема на сладко и тестени изделия. Консумирай повече плодове и зеленчуци. Киселото мляко има безброй полезни свойства и не само за стомаха, ами за организма като цяло, тъй че го включвай редовно в менюто. Ограничи стреса, води до спадане на имунитета, а имунната система е тази, която се грижи да не допуска паразити до нашето тяло.
Попитай в аптеката за овули с бифидус. Не мога да ти кажа точно име на марка, защото не живея в Бг, но общо взето са вагинални капсули, които съдържат полезна за вагината флора. Обикновено курса на лечение са 7-10 дни. Аз съм ползвала 2-3 пъти и винаги много са ми помагали (веднъж беше след гъбична инфекция, а другите пъти след бактериална вагиноза). Продават се и препарати за орален прием, но лично на мен, не са ми помагали.
Отделно може да си купиш нещо за подсилване на имунитета, попитай в аптеката. В краен случай, една-две скилидки чесън преди сън. Така е най-полезен, суров. Ако не ти понася вкуса и миризмата, потърси черен чесън (няма такъв силен вкус) или си вземи чеснови капсули.
Успех и помни че наличието на гъбички толкова време е индикатор за някакъв дисбаланс в тялото.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1d806bd6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съветвам те да си пуснеш изследвания, говори с лекар може да се дължи на слаба имунна система или нещо по-задълбочено, аз също се боря с тях, при мен утихват за няколко месеца и после пак.. Много ми помага Белиема вагинални таблетки, 20 дни преди лягане си слагаш по 1, ако искаш опитай и тях, имат и гел интимен, около 20лв са в аптеката. Успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7a47177523
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Веднъж ми се появиха. Ясно е, че всеки организъм е различен, но при мен първия опит за природен лек беше успешен. Вариш смрадлика - може да си я вземеш от аптеката. Прецеждаш и си правиш душ със нея. След втория път при мен всичко изчезна. Може и да се накиснеш за няколко минути. Успех!

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e3708f3644
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кандида се храни със захар! Спри всичко сладко и тестено за известен период от време или поне ограничи количествата. Имах същата гъбична инфекция, отидох на гинеколог и ми предписа един крем - Дактакорт. До ден днешен имам вкъщи и като усетя дискомфорт го използвам. Облекчава за минути и после не се появяват дълго време. Също така е хубаво да пиеш пробиотици! Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 12f25d1ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Потърси хубави хапчета за подсилване на имунитета, скъпи са но действат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9ff3473a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Такива упорити микози не минават самонс външни въздействия. Отиди на лекар, за да ти изпише и антимикотични хапчета, наред с външното въздействие. Вероятно ще ти изпишат Дактакорт като външно, но добре е да се пробва и добрият стар Флуцинар унгвент. Във всеки случай без двустранна атака - отвътре и отвън едва ли ще мине, щом е толкова упорито. Но трябва да бъдеш под лекарско наблюдение, за да се следи и черния ти дроб да не врътне някой номер докато пиеш антимикотичните хапчета.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ba528d3d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   При упорита гъбична инфекция, продължила повече от година пробвах всички глобули, кремове. Нищо не ми помогна и посетих гинеколог специалист в Майчин дом МА. Направиха изследване и предписа инжекции Канестен и за имунната система куп лекарства. С години не ядох нищо, което съдържа захар, нишесте, фруктоза. Само зеленчуци и месо без плодове, ориз, картофи, хляб, тестени изделия. Можеш да ядеш сланина, масло, трици. Високомазнинна нисковъглехидратна диета. Оправих се, но инжекциите се понасят трудно.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8c2cd8375a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Диетата е ключа към спасението от хронифициране на кандида. Лошото ако кандида хронифицира е рискова бременност, завършваща със спонтанен аборт (най-малкото). Кандида мутира от сладко и тестено. Изключваш ги от живота си минимум за 2 години, меда също, плодовете също, хляб, кифли.... Има храни, убиващи кандидата. Сред тях са - чесън, оцет. Прочети подробно в интернет. Много е важна стриктната диета. Това е нещо, което гинеколозите не споменават, но ако ги попиташ: "О, да, кандидата се храни със сладко и хляб!" Ами, драги лекари - първо това кажете на жените, това е основното! Не само, че се храни със сладко, ти може примерно да не обичаш сладко, но хора, страдащи от кандида албиканис обикновено ядат доста сладко, дори преди да не са обичали. Така се разпростира кандидата, тя може от стомаха да отива към гениталиите. Строга диета, пробиотици и кураж.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1fb2d43b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Страдах от комбиниран проблем, гъбички с цистит всеки месец, 5 години. Изпих маса хапчета и какво ли още не. Смрадликата не действа при мен, това със скилидката чесън не се престраших да го пробвам. Спукаха ми вените от изследвания, и урина давах постоянно. Инжекции са ми били също, 7 дни бях с абокат в ръката, който се инфектира, заради тоя проблем.
Преди година някъде се заговорих с едно момиче и то ми каза, че пие алое Вера. Ама не от тези сокчета по магазините, а истински гел от алое вера, натурален. Изобщо не вярвах, че ще ми помогне, но вече година нямам проблеми, беше истинско чудо. Усилва имунитета и пречиства всякакви бактерии в организма. Разбира се, паралелно ако се налага се води и лечение с хапчета, кремчета, каквото ти изпишат. Аз съм с много слаб имунитет, родена съм в 8ми месец, откакто се помня всеки вирус ме хваща. И дори в момента, както е сезона на гриповете съм окей, да чукна на дърво, а съм контактна с болни хора.
Пия го и с витамини Alive, всеки ден. Има го по аптеките, можеш и да си го поръчаш. Всеки на когото съм го казала изпитва подобрение. Късмет!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d3552b7b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравейте, авторката е. Прочетох на всички коментарите, ще кажа какво съм предприела. Правя си тампон с чесън и марля, сменявам го през 6-7 часа, подмивам се няколко пъти на ден. Взех си крем дактакорт, защото само това още не ми бяха предписвали, ще видя дали ще има ефект. Правя промивки и със смрадлика, взех си чеснови таблетки за имунитета, макар че по принцип изобщо почти не боледувам и имам добър имунитет, но за всеки случай си взех. Взех си пробиотик, който преди време съм пила за друго, но ми е действал добре, както и хомеопатично, което помага при пикочно-полови инфекции. Започнах това цялото лечение отскоро, чувствам някакво леко подобрение, но да не казвам голяма дума. Естествено, всеки ден сменявам бельо и кърпи. Ръся много пари, но здравето цена няма. Някои от тук не са разбрали явно, аз съм посещавала гинеколог и не, лечението не е било само локално, но и перорално с антибиотици, глобули и мазила поне няколко вида съм пробвала. Просто буквално нищо не ми е помагало, дори за ден не съм почувствала облекчение. Чак се плаша. Спортувам от години и ходя всеки ден по много пеша. Тестено почти не ям, газирано не пия, не обичам прекалено солено, хляб пък изобщо не ям, защото от малка не обичам. Проблема ми е сладкото, макар че и него съм го ограничила. Обикновено се храня със зелени салати, риба, орехи обичам, ябълки, ягоди, пържено много рядко ям също. Пилешко от месата ям. Като цяло се стремя да се храня здравословно, ако изключим сладкото. Не бих могла да кажа, че се стресирам в момента, сравнително спокойна съм през по-голямата част от времето. Дано се махнат тези гадости, че просто не се издържа. Благодаря на всички!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker