Как да си върна цикъла? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да си върна цикъла?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 3038 пъти
Здравейте... От декември миналата година нямам менструация, преди това всичко беше съвсем наред. Никога не съм имала проблеми с това. Не съм бременна. Четох за всички останали възможни причини, но никоя от тях не я има при мен. Както и нямам никакви други симптоми. Знам, че трябва да отида на лекар, но не ми се иска засега да пробвам хормонални лекарства (каквито все някакви най-вероятно ще ми предпишат), нито да слушам, че било от стрес, диети, натоварване, защото не е така.
Моля, ако някой знае ефективно, но безопасно средство - да сподели...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 365e336b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой не може да ти даде по-добър съвет от лекар, затова направи консултация с такъв, а вече си прецени дали да пиеш лекарства, но просто да знаеш по-конкретна причина.
Иначе и аз нямах цикъл, но при мен беше заради диети, та ми препоръчаха богата на витамини храна, зелен чай и сутрин чаша сок от целина (има неприятен вкус!)

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3974d2aa00
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   1. Добре е като за начало да се размислиш защо точно през декември е спряло да ти идва. Възможно ли е през последните месеци да си се хранила по-нездравословно? Взимала ли си лекарства, които не са ти изписвали до този момент? Пътувала ли си през декември? Карала ли си тежка настинка? Пила ли си антибиотици? Женският организъм е колкото силен, толкова и крехък. Помисли какво би могло да ти повлияе дотолкова, че да се окажеш без цикъл два последователни месеца. Очевидно е, че има причина.

2. Лекарите невинаги изписват хормони на първо четене. Не демонизирай ролята на специалиста, а си запиши час при някой гинеколог, от когото си доволна или от когото са доволни твои близки, защото след изследвания може да се окаже, че имаш киста на яйчника, да речем, която се нуждае от допълнително наблюдение или дори операция в бъдеще. Хубаво е поне да чуеш едно професионално мнение, а оттам нататък изборът е твой. Ако това, което чуеш, не ти хареса, винаги можеш да посетиш и друг специалист независимо от първия, и така да вземеш решение как да се справиш с проблема, ако изобщо има такъв.

3. Без значение от възникналия проблем (дали е акне, проблеми с щитовидната жлеза, неприятен целулит или липса на менструация) за теб и здравословното ти състояние би било много добре да намалиш постепенно консумацията на тестени и захарни храни (в това число на джънк фууд, сокчета и газирани напитки) за сметка на зелен чай, чиста вода, пресни плодове и зеленчуци, много свежи салати, маслини, гъби, нисковъглехидратни печива и бистри супи, печена риба, чисто пуешко месо, кисело и прясно мляко от доказан производител. Започни да се движиш повече, ако движението ти е недостатъчно. Опитай да замениш вредната храна с полезни алтернативи (сметаната с прясно мляко, захарта със стевия, пърженото пиле с печено, пържените картофи със задушени зеленчуци, тортата с веган сладкиш или парче черен шоколад, мазните ядки със сурови, пържената цаца с печена скумрия, газираното с газирана вода с лимон, шкембе чорбата с леща или пролетна супа, купените дюнери с домашни, приготвени от познати и полезни съставки). Напълно възможно е цикълът ти да се възстанови още на първия месец от здравословното начало и изчистването на тялото, точно така се случи с моя позната. От тогава не е имала проблеми с менструацията. Впрочем, тя взимаше и витаминен комплекс от А до Я, така че може да си купиш и така да подпомогнеш процеса по изчистване от токсини и зареждане с полезни вещества.

4. Чувала съм, че чаят от маточина много помага при женски проблеми и регулира успешно липсваща или обилна менструация. Може да си правиш по 1-2 чаши на ден, със сигурност няма да ти навреди. Ефект можеш да очакваш около месец след началото на приема, но е важно запарката да е силна (ако си приготвяш чай от пакетчета, да постои във врялата вода поне 5 минути) и да си пиеш чая редовно. Може топъл, може и изстинал, преди ядене, след ядене, чувала съм и съм чела различни начини за прием, така че каквото и да направиш, все ще иде там, където трябва.

Желая ти успех!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 399d53d4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От АВТОРКАТА
Ще отида на лекар, но да станат поне 3 месеца, дори може така да ми обърнат повече внимание. Но дотогава (не остана много време) да не стоя с кръстени ръце...
Благодаря, номер 2. Всъщност се храня здравословно от почти година, движение определено не ми липсва. Мисля, че приемам достатъчно витамини с храната. Нищо необичайно не е имало през декември, не съм пътувала повече от друг път, не съм пила лекарства, грип тази зима засега не съм карала. Не съм имала необичаен емоционален стрес. Въобще нищо, нищо необичайно. А преди в живота си съм имала много стресови събития, или по-тежък грип ако съм карала, е закъснявал със 7-10 дена, не повече. А сега от нищото - два месеца. До миналата пролет се хранех много нездравословно, промених това и започнах да се движа повече, оттогава започнах да отслабвам с около 1 кг на месец и така. Четох, че индекса на телесна маса трябвало да е поне 18,5, моя е под 18, но това не е постигнато с лишаване на организма от каквото и да е. Стана много бавно и от самосебе си. Аз се чувствам добре.
Пих чай от бял равнец 10 дни, но нямам ефект. Другата билка, за която четох, е трибулус терестрис, но нещо ме е страх да я пия, защото била много силна и евентуално можела да има ефекти в негативна посока...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7db2e57c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако не дойде до 10-15 дни иди на лекар. Да те прегледат. Ако изпишат хормони искай първо кръвно изследване. Обясни на лекаря, че не желаеш да приемаш хората и заедно потърсете решение. Не искам да те плаша, но понякога при кисти става така. Едно посещение при лекар ще те успокои.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 51da9a5f70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако индексът ти на телесна маса наистина е под 18, значи проблемът не е в липсата на витамини и т.н., а в липсата на телесни мазнини. Естрогенът се произвежда и от телесните мазнини (затова дебелите мъже имат подобие на женски гърди) и ако наистина са малко или ги няма, няма и достатъчно естроген => няма овулация и няма цикъл. Телесните мазнини са важни за хормоналния баланс на жената, стига да са в разумни граници. Но не си и помисляй да вземаш добавки с естроген, соя, билки с естрогенно действие (повечето са такива). Те са нож с две остриета и могат да ти направят много голяма беля. Повиши ИТМ до нормални стойности и цикълът ти най-вероятно ще се възстанови. Естествено, консултирай се и с АГ, но съм почти сигурна, че проблемът ти е от ниското тегло и липсата на телесни мазнини. Прекалено слабите жени почти винаги имат проблеми с цикъла. Аз самата усетих върху себе си ефекта от отслабването върху цикъла ми, макар и не по мое желание, след операция. ИТМ беше паднал под 19, но така или иначе почти нямах телесни мазнини, защото доста тренирах. Сега не се страхувам от мазнините и отчаяно се опитвам да кача още 2-3 кг, но... трудна работа. :) Може би метаболизмът ми вече е такъв, че по-лесно стават мускули, отколкото мазнини тук-таме.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bb01c312fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На колко си години? Естествено, че ще ти обърнат внимание. Особено ако нявашфдеца а искаш не разсъждавай толкова а вземи мерки. Отиди на гинеколог- ендокринолог, нека много тези специаристи, то ще видят проблема ти комплексно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 399d53d4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От АВТОРКАТА
5, поне половината жени са с нисък ИТМ, по-слаби от мен, едва ли всички са без цикъл. Мазнини имам, на бедрата - доста.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9da0f7688e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пак съм авторката, пропуснах да кажа и че с храната също приемам доста мазнини, не съм ги изключила, само въглехидратите и захарта съм намалила.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3974d2aa00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Наистина е най-добре специалист да пусне необходимите изследвания. Това тук е гадаене в тъмното, а може да имаш сериозен проблем. Оставам с впечатлението, че авторката оборва доста от предположенията на коментиралите. Това не е причина, онова не е причина, не е ИТМ, не е храненето, не е това, не е другото, всичко е на шест, пък цикъл няма трети месец, на лекар не ни се ходи...

Вместо да инвестираш в губене на време, докато оборваш предположенията на непознати, по-добре е да инвестираш в здравето си. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: beb1068dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Веднага на лекар! И аз бях като тебе със супер нередовен цикъл, направо хвърлях боб дали този месец ще ми дойде или не. Беше ми писнало да си купувам тестове за бременност и да се притеснявам. След като не ми идваше близо 6 месеца, което го отдавах на стрес, реших най- накрая да отида на гинеколог. Оказа се, че имам поликизтозни яйчници( всяка 2-ра жена има) и ми пусна изследвания. Имах повишен пролактин- беше почти двоен. Веднага ме изпрати на ендокринолог и докторката буквално щеше да ме набие, че толкова време ме е било страх да отида на гинеколог ( беше ми за първи път). Ако не съм била започнала с лечението е можело дори да имам репродуктивни проблеми. Предписаха ми лечение и ендокринолога и гинеколога и вече всичко се нормализира- идва си по часовник и дори количеството е много по- малко. Преди цикълът ми беше толкова обилен, че трябваше да сменям тампон на по 1 час и то от най- големите. Сега ми е нормален, дори може би ми е слаб. Веднага ми се регулираха хормоните- лицето ми се изчисти и отслабнах без да има причина.
Няма смисъл да отлагаш и да пиеш какви ли не глупости. И аз пиех чайове от какви ли не боклуци, резултат естествено нямаше. Пих и йод и други витамини, защото бях си внушила, че имам проблем със щитовидната жлеза.
Отиди си на лекар, той ще ти постави правилнотот лечение и няма да имаш проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker