Моля някой да ми помогне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля някой да ми помогне
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 999 пъти
Здравейте! Момиче на 14 съм. Преди 3 години бях на море в Турция и изобщо не предполагах какво ще ми се случи. Развих цистит. Първия път беше адски болезнено но бях само на 11 и ме беше срам да кажа на баща ми(майка ми живее в чужбина и няма какво да направи) Та първия път пих вода с оцет и след 7 дни изчезна. Лошото е че вече често получавам ако настина или съм в цикъл. Последните дни от цикъла е непоносим. Четох за Уринал Акут, но си купих Феминела Урофорте и нямаше никакъв резултат. Често ходя с по големи ежедневни превръзки защото се случва да изтърва 2-3 капки. Това ми е мнохо голямо бреме. Моля ви не казвайте да кажа на баща си защото няма как. Друг вариант който мисля е да отида на гинеколог, но малко ме е срам и не знам каква е процедурата и дали може без родител. Абсолютно всякакви съвети ще са ми от полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: acc0d01264
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Циститът е инфекция на пикочния мехур предизвикана от бактерии или други микроорганизми в урината. Проблемът е, че ако не се лекува, става хроничен и може да ти докара сериозни усложнения. Дори може да се случи инфекцията да се качи към бъбреците и тогава става страшно! Друг път, хроничния цистит се дължи не на бактерии, а на чувствителност на пикочния мехур, която се изразява чрез възпаление. Циститът не е гинекологичен проблем. Трябва просто да отидеш при личния си лекар. Най-вероятно той ще те прати да дадеш урина за изследване, за да установят причината на цистита. Ако намерят бактерии, ще ти изпишат антибиотик. Ако ли пък имаш хронично възпаление, ще ти предпишат нещо друго.
Запомни следните правила и ги спазвай и ще видиш че много помагат:
1. Пий много течности! 2 литра вода на ден, т. е 8 чаши по 250 мл. или 10 по 200 мл. Ако ти е трудно да пиеш толкова вода, може да бъде сок, чай, компот... Важното е да не задържаш дълго време урина в пикочния мехур, защото точно тогава започват да се развиват бактерии. Ако често пишкаш, дори и да има някакви бактерии, няма да имат време да се размножават.
2. Никога не се стискай. Пишка ти се, веднага в тоалета. Не отлагай. Ако си в час, не се притеснявай да помолиш да отидеш до тоалетната.
3. Яж червени боровинки. Имат много полезни свойства и предпазват от развитие на цистит. Продават ги в Био магазините. Препоръчвам ти да ги потърсиш в замразен вид и да си ги размразиш на водна баня вкъщи. Замразени си запазват най-добре свойствата. Но ако не ги намериш замразени, може и сушени или на сок.
4. Пази се от настинки. Гледай кръста ти да е винаги покрит, когато е студено и не стой на течение. Лятото като ходиш на басейн или на море, не стой с мокър бански. Носи си един сух за смяна.
Аз при цистит съм пила монурал (фосфомицин) два дни поред и веднага ми е помагало. Но това е антибиотик и трябва лекар да ти го предпише.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 21f3b37dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При мен помага пиенето на много вода. Пия най-малко 2 литра на ден.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1d34c6f8ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мило дете, трябва да посетиш нефролог.
Това е специалист, който се занимава със заболявания на бъбреците и пикочния мехур. Няколко пъти за една година изкарах цистит и знам каква мъка е. Много често причината е Ешерихия коли. Трябва да изследваш урина, за да се разбере дали имаш бактерии, а щом се е хронифицирал циститът, почти сигурно имаш. Това се лекува трудно и без антибиотик няма да мине, от опит ти го казвам. Отивай на лекар, ще си направиш беля!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a0d0ce2b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Цистита при жените много лесно се лекува. Има си устройства(като тези за правене на клизми), та с тези иригатори се прави промивка на пикочният мехур. За промивки има много варианти, с билки(лайка, смрадлика, листа от смокиня, чай от чесън, ако не сте алергични, най ефикасна е прополисовата тинктура смесена с вода. Даже с обикновена ракия да се прави, пак ще има ефект. Защо се тъпчете с химия, така си съсипвате черен дроб и бъбреци.Пикочният канал е само 5 см, не е като при мъжа над 20 см. Това е голямо предимство при жените, което им помага лесно да се лекуват, но и лесно се инфектират, именно заради късият пикочопровод. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker