tinea versicolor и на пениса. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

tinea versicolor и на пениса.
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1171 пъти
Здравейте, мъж съм.

Имам tinea versicolor, за който не знае какво е това предизвиква оцветяване на кожата, като петна с по-светъл цвят от самата ти кожа.
Първо да кажа, преминах през тежък стрес, проблеми в семейството. Като по средата се включиха проблеми и в работата. За около година и половина почти 2 години, не излизах от състояние стрес, постоянно чувстване на несигурност/опасност, тежко напрежение като ми се е случвало и да смукна валидол за успокоение(2-3 пъти).
Първо това заболяване започна като ми излезнаха пъпки по гърдите, отидох на лекър и той ми каза, tinea versicolor, и че я имам и по гърба, но без пъпки, каза ми да се мажа с това онова, да се къпя с разни работи и да пия 2-3 пъти едни хапчета. Нещата се пооправиха, но нервите ми не бяха изчезнали напълно, и тези пъпки се увеличаваха намаляваха постоянно. Няколко месеца по-късно, което е сега, съм спокоен, далече от вредителя, но все още виждам заченъци на пъпки по гърдите, слънчевия сплит, както и тези петна с различен цвят по слънчевия сплит и гърба(почти целия). Това е че виждам че имам и петна по горната част на тялото на пениса. Доктора ми каза тогава, че това не е заразно, защото хората си го имат по тялото, но моето тяло в момента не е могло да се пребори с прекаленото размножаване на даденото нещо.

Дали това нещо ще ми изчезне някога?
Дали сега след като вредителя не е около мен, и като обръщам внимание на здравето си и спокойствието си, дали кожата ми ще се нормализира и това нещо, пъпки, заченъци, и тези петна ще изчезнат?

Имам и по пениса, от това ме хваща страх още повече, тук идва частта на "Секс и истимност", момичета, доктора каза, че не е заразно, но ако видите по-светли участъци на кожата, на пениса какво бихте си помислили? Знам, че пъпки ако имам по-гърдите няма да е приемливо, но ми казаха, че тези петна може дълго да останат с мен, какво бихте си помислили ако си легнете с такъв човек и видите това? Или изобщо да не си мисля за каквато и да е близост и да избягвам докато не минат месеци или повече да се оправят нещата, ако се оправят?

Много ме е яд, че така стана да си загърбвам здравето за някакви проблеми, че това заболяване да ме преследва. Всякаш заради един проблем съм в капат за години или.. до края на живота ми, но нямаше какво да направя, през това ме прокара живота, сега съм по-добре, но със сигурност все още не перфектно.
Питах няколко въпроса по-горе, ще се радвам и ще оценя да споделите мнениe.
Мерси.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 806464f93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Върви на дерматолог. И аз имам този проблем, но по гърба, гърдите и ръцете, около слабините също. Изписа ми медикет върси и витела верси, също и антибиотик фунгофин за 42 дни. А другите неща за 60 дни.

Има лечение - търси добър лекар.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7cc19af081
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Честно казано на мен би ми било интересно да видя такъв пенис :D според мен това е един защото е нещо по-различно а и щом не е заразно няма проблем :)
Момиче на 19 ^^

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d81ebec32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   към 2. На тебе ти е интересно, ама ако ти имаше такъв проблем на путката и се притесняваш ква ще е реакцията на мъжа, немаше да ти е толкова интересно. Докато му кажеш "не е заразно" той може да му излезне " нещо спешно ", да си тръгне и да те остави да лежиш гола.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b35b73946d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Потърси консултация с друг дерматолог. При мен се беше появило същото, но с адекватно лечение и упоритост се изчисти кожата и няма повече петна. За мен лекарят ти явно не е добър или няма опит с този точно проблем, щом не може да ти помогне.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0f4f79ea9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Имам тинеа, аз съм жена на 33, за 3 години се разпространи почти навсякъде, по гърдите, по корема, на доста други мста а и както се сещаш по пилето! :( Сега съм с партньора си от 7 години, обичаме се, заедно сме, ама всичко се случва... след време може да съм с друг, когото няма да знае и ще се притеснявам как да му кажа, неможе вечно да се крия, при секс ще ме види, че имам и отдолу! Но махни го това, не е нещо смешно, срамно.. по важното е да се съсредоточиш върху излекуването, мен ми казаха, че едва ли ще изчезнат петната.. но може да забавя почвяването им с подходящ хранителен режим, без стрес, трябва да маме добра имунна система!
Моля те авторе, включи се отново в темата да обменим инфо!
Казаха ли ти нещо за подсилване на имунната система?
В началото се бех притеснила дали пък не е витилиго, понеже двете си и приличат доста! Медикет Върси препарата нищо не ми помогна! Само си дадох парите, антибиотик не ми дадоха, на теб дадоха ли ти и какъв? Ще се радвам да се включиш!

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d81ebec32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това, което разбрах за мен, е че в момента, в който реагирам нервно дори и за 2-3 изречения за 15 секунди, нещата се влошаваха. От стрес, не знам дали той е по-силен или просто нервирането ми държи по-малко време, но от стресиране или тежък страх, нещата се влошаваха много повече.
Добре съм в момента, защото разбрах това, което написах над това изречение, станах и по-себеосведомен какво ме изнервя и какво ме стресира, кои неща са фактори и дори кои хора, в моя случай имаше и близки такива.
Не вярвам да съм се излекувал, мисля че ако отида на плаж, петната ще светнат, тогава се виждат по-добре след тен. Не съм ходил на друг дерматолог, но ще хода, искам от вътре да спра сам да се саботирам напълно, да се науча, да си набия в главата, кое си струва кое не, кои хора си струват и кои не, без значение какви са те за мен, здравето ми си е здравето ми, то е най-важно, то е пред всичко и всички заобикалящи ме хора. Науча ли се, надявам се да се науча крайно, дори и преди това ако отнема повече време, съм решил да ходя на дерматолог пак, скоро, щото това знам, че си е проблем и искам да го хвана когато не изяждам сам себе си от вътре с нерви или стрес, когато се чувствам по-добре, и може би с медикаменти да си помогна, когато се чувствам добре и когато не е толкова засилено действието на tinea versicolor, и се надявам това нещо да го изтръгна от моето тяло, аз съм блокиран от страх при ситуации, които хората виждат петната ми, не мога да мисля вече за това, не си позволявам страх и стрес, видях къде води, не е на тука посоката ми.

От автора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d81ebec32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Забравих да кажа и, че глутена вреди.

От автора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker