Не знам какво се случва с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не знам какво се случва с мен
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1125 пъти
Добро утро на всички!
Аз съм жена около 30 - те години. През последните 7г. нещо се случва с мен и се безпокоя.

Всичко започна след престоя ми в инфекциозна болница. Бях с висока температура, повръщах жлъчен сок (примесен с черни люспи) имах ужасно главоболие и ми беше трудно да си отварям очите. Наложи се да ми направят пункция поради съмнение за менингит - резултатът беше отрицателен. Тогава за първи път бях студентка. Това се случи за периода 2011-2013г.
Диагноза: Остра вирусна инфекция, неуточнена.

Ходих на скенер заради главоболието и отново показа, че съм здрава. До тук добре, обаче се появи ужасен косопад до към днешна дата.

2013г. смених специалността и всичко уж позатихна. Реших, че всичко е било в следствие от стреса и напрежението в университета. Косопада си продължаваше и тогава.

През 2017г. посетих гинеколог и не откри нищо. По същото време се преместих да живея у настоящия ми съпруг и всички симптоми сякаш се засилиха. Имах доста сблъсъци с майка му. Тя държи да контролира живота му и се опитва да прави същото и с мен, и като цяло да контролира семейството ни. Налага се да живеем в тях, докато жилището ни стане годно за живеене. Това отне вече 3г...

През лятото на 2018г. се оженихме и до днес усещам как сякаш нещо не е наред. Още през 2017г. започнах да получавам кризи, чийто произход се уточни чак на 5месец. Оказа се, че имам прегъната жлъчка. Черният ми дроб беше уголемени и косопада засилен, теглото ми рязко се промени и от 53кг станах 48кг. Последваха редица изследвания на хормоните и ми казаха, че щитовидната жлеза била леко уголемена. Не ми назначиха лечение.

От тогава съм твърдо решена да се отърва от всичко токсично в живота ми. Започнах да спортувам, храня се здравословно, записах се на различни курсове и продължих да уча. Основната ми цел е да се разстоваря максимално от стреса.

Свекърва ми си е все същата, но аз вече не съм. Изобщо не и се връзва нито на номерата, нито на манипулациите. Оставила съм я да си жъне, онова което е посяла. В университета вече не се притеснявам и успях да се предпазят от прегряване. Завързах нови контакти и социалния ми живот започна да процъфтява. Мъжът ми за съжаление се оказа все още не пораснали дете и това го установих чак сега. От 11г. сме заедно и колкото и да ми е неприятно да го напиша, се чувствам сякаш съм направила голяма грешка о върьвайки се с него. Ако бях заживяла с него по рано нямаше да се оженим. Неспособен е да се оправя и цялата тежест пада върху мен. Три поколения сме в тях и сами може да се до сетите за какво става въпрос... Майка му и баба му са ужасно напорости и искат да контролират всички и всичко.

В крайна сметка имам усещането че това което ми се случва е в следствие на погрешните избори в живота ми. Искам да имам дечица, но не съм убедена, че съм намерила правилния човек. Никога не съм била с друг мъж. Той ми е детската любов и се чувствам разочарована или прогледнала по скоро. Скоро започвам и нова работа и това ме мотивира още повече да се оправя.

Утре ще посетя гастроентеролог, правих си изследвания на щитовидната жлеза и всичко е наред. Килограмите са би супер и съм качила мускулна маса. Косопада продължава. Смятам да действам по следния начин :1). след посещението при гастроентеролог ще ида при ендокринолог заради черния дроб ; 2). в случай, че всичко и там е окей, отивам на гинеколог и ще искам да се изследват половите хормони, защото от години имам силно окосмени по гърдите, корема и от както се помня ми излизат пъпки ако ям сладко... Имам някои хипотези относно косопада и се надявам с тези изследвания да се открие причината и да си отдъхна. Според мен може нещо да не е наред с черния дроб (натрупване на токсини), жлъчка (неправилно функциониране), поликистозни яйчници, хроничен стрес (дистрес), диабет в начална фаза. На последно място гъбички по кожата на главата в следствие от дългогодишното къносване :) и от там и тя да е увтедила дроба.

Ако се окаже, че съм напълно здрава и всичко от изнроеното зчезне като опция... сядам да говоря със съпруга ми и ако не се изнесем го напускам. Няма цял живот да живея под стрес и напрежение, докато той си прави каквото си поиска. Да се научи да поема отговорност и да се грижи за семейството си. Няма цял живот да съм и в двете роли.

Благодаря ви за отделеното време имсх нужда да споделя как се чувствам.

Моля историята ми да бъде публикувана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: e6b64bdd82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще се радвам да пишеш как е минал разговора със съпруга ти.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 533288ca74
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря ти за споделената история. Пожелавам ти нещата да се наредят при теб! :)

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 464b76e652
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А ти пиеш ли мултивитамини? Защото косопада обикновенно е следствие на дефицит. Опитай и детоксикация с диатпмична пръст. Освен, че пречидтва, съдържа много силиции, който подпомага растежа на косата и я укрепва.

С мъжът ти според мен трябва да се разведеш преди да имате деца, ако още нямата, защото после ще стане кофти, от сега ти тежи и те влошава здравословно. Ти си знаеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker