Питане за храносмилателни ензими - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Питане за храносмилателни ензими
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 745 пъти
Здравейте!
Искам тук да попитам нещо за храносмилателните ензими. На 50 години съм. Десетилетия наред имах все някакви нередности със стомаха - я газове, я запек... Оправях се някак.
От скоро разбрах за храносмилателните ензими от едно предаване. Цял месец взимах при хранене българските Ензимил, ала разлика не открих. После попаднах на едни английски, на Солгар, и за първи път в живота ми усетих разлика, по-скоро видях я - изпражненията в тоалетната сега потъват на дъното (във водата). Откакто се помня винаги са плували отгоре. Това ме удиви. Означава ли, че храната сега се разгражда правилно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5608645db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, фекалиите трябва да плават във вода. Когато храносмилането не е добро, фекалиите стават като пластелин и потъват във водата. Четох някъде, че ананаса имал най много хранителни ензими, пробвай го. Какъв е цвета на потъващите ти л..на?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bf6ef4ae2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе попаднал си точно на правилния човек относно храносмилането. Аз съм по-стар от тебе и също имах проблеми със храносмилането преди доста години. Не живея в Б-я. Преди години много обичах да ям всякакъв вид ядки. Ядките са трудно смилаеми храни. Обичах да ям фъстъци, но около един-два часа след това имах страшни болки в дясната страна на стомаха. Тези ужасни болки ме принудиха да спра да ям фъстъци. Но след два-три месеца така ми се приядоха фъстъци, че си казах боли, не боли ще ям и изядох цяла шепа фъстъци. Но понеже фъстъците съдържат много мазнини, след като ги изядох ми се прииска нещо сладко. Отворих хладилника и видях, че имам един цял ананас. Разрязах ананаса и изядох около една трета от него. Чаках за болката пак да дойде след един-два часа, но минаха 3, 4, 5 часа и никаква болка не се появи. Тогава разбрах, че ензима bromelain (бромелейн) е най-добрия храносмилателен ензим. От тогава, преди няколко десетилетия, до сега аз ям всеки ден пресен ананас и нямам никакви болки в стомаха. Моя обяд е обикновено различни плодове с една филийка пълнозърнест хляб и кисело млеко. Но вечер когато ям главната ми храна, за десерт изяждам пак една трета от цял ананас и нямам никакви стомашни болки. Ако ти можеш да си намираш ананас, ама пресен-цял, не в буркани, употребявай го след по-тежка храна за десерт и ще видиш, че храносмилателни проблеми няма да имаш. Освен това ананаса е много хранителен във всяко едно отношение. Така, че приеми моя приятелски съвет добродушно и ще видиш, че няма да имаш причини да се оплакваш от стомашни проблеми. Всичко най-добро ти желая.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: eab55ea7c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря много за отговорите.
Да, наистина, забелязах че зимата много ми се дояжда ананас и дори си правех сутрин смути от ананас и киви и се чувствах супер добре. Явно тялото знае какво му е нужно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker